5 Waktu, Wawa Zainal, Aeril, Shawl Publika and Anne Raihan!

 

IMG_5553

Ini kali kedua akak pakai this lenga, repeat balik jer. Theme was Bollywood, so ai made an effort to dress up a bit lah. Lepas tuh ada few events back to back, the next Mondaynya terus akak demam longlai hiks… itu purple guy, my super the best adik angkat, Azz. Asalnya dari seorang loyal reader, and dah few events dia sesama support me too.  Thank you Azz, u are the best SO ever!!

some days, husband tak available, so someone will escort me lah. But for fashion show, RD memang tak into it sangat, he even hantar aku depan seat fashion show FV gak aritu, Azz pun gak yang sama temankan.

IMG_5556

pendukung2 Anne Raihan. We are here for you….

IMG_5567

i got front row punya seat, memang mendongak betul tengok abang2 adik2 models catwalk…so lagilah puas hati tengok material and corak kain baju yang kuor depan mata…

IMG_5568

this one for Abang!!

IMG_5569

all these nih, kurta 5 Waktu

IMG_5570

in blue

IMG_5576

 

ini pulak jubah lima waktu

IMG_5577

konsep lima waktu’s kurta is simple. u can wear it di pagi raya, or even berhari2 raya…

IMG_5578

baju melayu 5 waktu pun ada, of cos…

IMG_5580IMG_5581IMG_5582IMG_5583

 sahlah ni sesuai sangat ngan laki aku….he can wear kurta too but not on pagi raya lah, itu sesuai for my anak bujang

IMG_5590IMG_5591

From the page of Lima Waktu:

Ciri-ciri khas jubah lima waktu:
Cutting slimfit (nampak smart)
Ada butang dekat lengan. (Mesra wuduk)
Kain sejuk & terletak.
Jahitan yang kemas.

Dari segi warna & saiz:
Ada 8 warna premium terlajak
Saiz: S, M, L, XL. (rujuk sizing chart di komen)
Special: Sulaman Pedang Lima Waktu.
Sesuai pakai masa raya & pergi solat terawikh.

“Ramai lelaki biasa telah berjaya di-HENSEM-kan, nak solat pun selesa, bila berjalan penuh keyakinan”

IMG_5598

cantik tak emcee ni punya top to toe? aku memang to die for betul ngan kain baju set nih. Ini by ShawlPublika

IMG_5600

punyalah aku berkenan, the next night nya terus aku beli online. Takde langsung nak tunggu pakai contact Anne hahaaha….takut melepas!

IMG_5601IMG_5602IMG_5603IMG_5604IMG_5605IMG_5606IMG_5607IMG_5608IMG_5609

IMG_5611IMG_5612

IMG_5618

Collections  yang ladies ni pulak, all ke atas ke bawah. semuanya by Wawa Zainal. U dah tau lah kan ai berkenan yang mana, of cos the red/black tuh. But also yang dark blue is also my fav gak. Ini aku tak beli lagi online

IMG_5619

 

IMG_5625

 Congrats Wawa Zainal and husband, Aeriel for the best collections, siap pergi India to do the shoot. Malam tu gak, gema dewan Royal Chulan Damansara bermandian dengan lagu2 hindustan :)

IMG_5628

selingannya jugak, ada tarian hindustan dari Wawa and friends….meriah!

IMG_5645IMG_5646IMG_5647IMG_5648IMG_5649IMG_5650IMG_5651IMG_5652IMG_5655IMG_5656IMG_5657IMG_5658IMG_5659IMG_5660

Collections ni jugak dari Shawl Publika bersama Wawa Zainal too…yang hijau sama ngan design merah emcee pakai pun akan dah terbayang2…but tu lah…sepasang dah berapa kan, so kena jejimat memilih. I dah tak sanggup nak kira bape helai baju raya/tops yang akak dah borong, as of now wohaiii

IMG_5668IMG_5669IMG_5670

 

sampai 3 kali snap, memang nampak sangatlah aku, RD and Zeeshan pakai ni hahaha…aku memang kalah betul ngan kaler2 merah nih

IMG_5671IMG_5672IMG_5673IMG_5674IMG_5675

 

IMG_5676

hah merah pompuan model ni pakai lah yang aku pun nak sangattttttttttttttt

 

IMG_5677IMG_5678

IMG_5694

 

IMG_5702

Tahniah jugak to Shawl Publika, bersama Lima Waktu and Wawa Zainal’s clothings line. Dalam 10, 11 aku suka, ater camner….haiyah….

IMG_5720

This lady, is a queen of Social Media. Jemarinya asal buat online jer, mesti menjadik. Well done Anne Raihan, seindah namamu, all the best Kak Red doakan, u are one in millions, very creative and very business minded.

dan penutup akhir kalam, untuk tahun keduanya Lima Waktu dah boleh senang lenang, nama dah ada, last year was damn crazy, the hits of the sales memang berjuta kot…tahun nih, lagilah bertambah nama. I love their collections coz memang wudhu; frenly, and come in sizes for sure. Material yang berat dan mewah for ladies. Dan untuk lelakinya kita boleh tahu bila pakai the brand, orang dah nampak, itu Lima Waktu!

Abang sendiri last year pakai 2 pairs of jubah 5 waktu, but this year dia dah mintak the kurta style, katanya in trend. not the jubah. Ikut mu lah anak.

Harga untuk setiap sets,  masih affordable. Me personally, suka sangat dengan few of these, my love lah, so korang kalau nak beli, ingat2lah akak sama yeah:

From ShawlPublika’s website:

1. Georgia Baby Blue

2. Ashanti Scarlet in Green (i bought in red but the green is soooooooooooooooooooooooooo emerald).

3. Mallika in Navy Blue or red or blue or red or blue arghhhhh

for Wawa’s collection, check out kat IG nya yeah:

1. yang akak suka from Wawa nih, akak tak tau namanya pulak, but the one in red and blue too of cos. yang ada organza depannya. hish…acaner ni semuanya berkenan.

For Lima Waktu meh tengok kat FB pagenya or kat IG depa gak , even can whatsapp at 012 282 8907. Yang ni kurta for Abang and Zeeshan, baju melayu for RD. Terbayang2 collection ni semua disarung di pagi raya. Amboih…Ramadhan pun belum, but biasalah, sediakan dari sekarang so puasa tak yah nak pikir, semua dah all in siap.

Comment: 0

Patin Masak Tempoyak, Makanan Laut Segar dan Kambing Panggang Golek di Buffet Ramadhan 2017 @ Cyberview Resort & Spa!

.
.
SAM_2570

Lagi seminggu jer kita nak menyambut Ramadhan. Puasa dah ganti ke belum? Harap-harap semua dah ready la ek, jangan last minute pulak. Nak buka kat mana dah survey-survey ke korang? Akak biasanya weekdays berbuka kat rumah jer, cuma weekends baru buka kat luar dan salah satu tempat semestinya di Cyberview Resort & Spa.

Honestly cakap, here is the best Nasi Arab yang Akak pernah rasa. Chef dia ada mentioned kat Akak yang Nasi Arab ni cara masak dia special sket tu yang rasa sedap dia lain macam :) Memang wajib makan walaupun diet hiks. Kena pula berlaukkan Kambing Bakar Golek dia yang empuk. Memang thumb up!

SAM_2586

Seperti tahun sebelumnya, Buffet Ramadhan tahun 2017 di Cyberview Resort & Spa ni masih menawarkan tarikan unik dan istimewa mereka iaitu live-on-the-wok seafood cooking. Memang satu-satunya Buffet Ramadhan yang menawarkan kelebihan seperti ini, di mana kita boleh memilih live and fresh seafood – tiger prawn, crabs, patin, tilapia, salmon, lampam jawa, pari, tenggiri, tongkol, kembung dan ikan merah pastu dan-dan tu jugak kita boleh pilih untuk masak apa, seperti masak Asam Pedas atau Masak Tempoyak. 

RD awal-awal dah cakap nak repeat Patin Masak Tempoyak dia yang sangatlah sedap rasa pedas lemak bertempoyak. Walaupun Akak hantu durian tapi tempoyak Akak tak makan hiks, so my choice would be pari atau tenggiri masak Asam Pedas la :)

 

SAM_2563

Yey ada siput sedut pulak tu, ni favorite me and my daughter :)

 

SAM_2553

 

Warung Gulai Kawah antara 23 jenis warung yang ada di Buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa ni. Gulai kambing, daging dan ayam semestinya ada tapi Gulai Perut mana korang nak cari, pun ada di sini!

 

IMG_5138

 

Warung-warung yang lain termasuklah Warung Sayur Segar, Dim Sum & Steamed Pau, Barbeque Station, Warung Laksa, Warung Rojak dan Roti Mamak, Warung Sup dan macam-macam lagi. Dah rasa macam pergi pasar ramadhan la pulak. Betul tu, tapi the best part all of these kita boleh makan dan rasa ke semuanya dan semestinya all these dishes berkualiti, freshly cooked dan of cos yummy :)

 

SAM_2616

 

Selain masakan Melayu dan local favorites, Buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa juga terdapat masakan Cina, Italian, Mexican dan Jepun. Apa lagi Akak pun sapu la sushi yang ada tu hiks, of cos aku ni hantu sushi!

 

SAM_2530

Lagi satu Saba fish kegemaran ku pun ada jugak. Teppanyanki & Okonomiyaki pun ada.

 

SAM_2613

Ini pula Chili style crabs, alahai tak sabarnya nak berbuka kat sini…

 

 

SAM_2587

 

Tak ketinggalan, ulam-ulaman, kerabu dan sebagainya sebagai penambah selera.

 

 

SAM_2578

Ready to cook on your demand :)

 

 

 

SAM_2618

 

Dan sudah semestinya dedicated in Kidz Zone – Chocolate Fountain. Ni bukan anak-anak jer suka, mak-bapak budak pun suka sama ni :)

Ditambah pula dengan soft ice cream, candies counter, popcorn, cup cakes and cookies. Kompom tak tau nak pilih yang mana.

Tapi the best part ialah their Signature Crispy Durian Rolls – deepfried homemade Crispy Musang King Durian Rolls ni must be in your makan list :)

SAM_2551

SAM_2546

Kuih-muih tradisional Melayu memang tak dilupakan. Time ni lah kita nak merasa pelbagai kuih-muih tradisional yang kaya dengan pelbagai rasa.

SAM_2549

 Variety of kurma untuk pembuka puasa.

SAM_2599

Pengat pisang ni must have in my makan list hiks :)

SAM_2531

 Dan pelbagai rasa minuman sejuk dan panas dan salah satunya Iced Longan memang melegakan tekak yang haus.

 

SAM_2607

 

All in all there are 222 hidangan untuk berbuka puasa di Buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa. Ha kau, larat ke nak makan semua. Panjang berjela pulak kalau Akak list down kan all the dishes tu :) Korang mai datang, tengok dan rasa sendiri.

For Akak, biarlah berpada, rasa secuit sikit-sikit, asalkan merasa dah la :) Kang kalau tak rasa menyesal la pulak sampai terbayang-bayang hehehe.

Tapi kalau dah terbayang-bayang tu, bolehlah terus buat tempahan berbuka kat sini.

Satu lagi yang uniknya ialah harga berbuka on weekends adalah lebih murah dari weekdays. Ha memang elok sangatlah kan, bolehlah angkut satu famili sedara mara mai buka sini.

Harga Buffet Ramadhan 2017 di Cyberview Resort & SpaRM138/person on weekdays (Mon-Fri) dan RM100/person on weekends (Sat & Sun)

Early Bird Specials pula Beli 10 Percuma 1. So better cepat-cepat book kat sini – 03-8312 7036 / 7041 / 7042

Ok jumpa kita di sini nanti ek :)

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak semua…

Comment: 2

Sepetang Bersama Blogger 2017…

IMG_5934

Tahun keenam Denaihati menganjurkan Sepetang Bersama Blogger. Awal2nya dulu memang title Sepetang tu coz siarannya petang, dah tahun berganti tahun, ada event sehari suntuk, ada yang sampai membawa ke malam. For this year, dengan tema Glam and Glitter, so merah2 menyala (of cos) hakak pun datang….

Event was held on the 13 May bertempat di Saloma Bistro.

IMG_5897

Orang sebelah yang kena gak memerah…but sampai majlis dia hanya pakai yang dalam pink tu jer, jacket tu dia bukak….

outfit laki bini sendiri punya, no sewa no sponsor.

IMG_5945

akma and kak hanny yang sentiasa forever berdua…kadang2 bertiga empat lima :)

IMG_5950

orang kuat Denaihati, Eizil

IMG_5964

bff abang haji  Denaihati – apa nama orang tuh? ai is lupa…. :P

IMG_5974

and throughout the nite, ada ucapan2 dari VVIP:

YBhg. Dato’ Hussamuddin Yaacub, Chairman / CEO Kumpulan Media Karangkraf

YBhg. Datuk Hajjah Mas Ermieyati Samsudin, Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan

Ada 9 jenis penyampaian anugerah malam itu dan jugak 2 anugerah lagi for the best dress. Some said, ai menang besar malam tu, dengan membawa pulang 2 awards.

Untuk Blogger of the Year Award dan jugak The Best Dress Award :) . Terima kasih team Denaihati, Abang Haji Amir especially.

IMG_6003

Ada gak penyanyi Erul ke hapanya namanya from AF (he was sitting on the same table with me), ada bloggers from Indonesia pun sama meja ngan akak…dan surai majlis, kami pun bergambar sakan. Of cos lah blogger ni pantang je kan jumpa, mesti kena bergambo…semangat hoh. Ada jugak lucky draw but as expected, i was not the lucky one. The food, was so sedapppppppppppppppppppp….rendang ayam!! terkenang2 kelazatannya.

IMG_6010

 meriahnya malam tuh….inipun hanya untuk sessi malam, ada jugak sessi dialog waktu petang but ai didnt go lah…

tak perlu bayar mahal for SBB nih, untuk sehari suntuk siang ke malam, hanya RM50 sahaja per pax but like i said, i hanya datang malamnya sahaja.

IMG_6014

with the Indonesian Bloggers

tak amik banyak gambar lah from my fon, coz dah tentu laki aku yang pegang fon and bila dia rasa nak snap, dia snap ler, agak2 dia meleka borak, memang takde ler gambar hakak …..

IMG_6033

penaberkala – one of my neighbor’s blogger gak.

IMG_6046

Rawlins won the best dress for male, tak kenal? hah…obviously lah yang in gold tuh. Pakai baju Siam….

IMG_6052

dan the rest of the bloggers that night

IMG_6061

Pendukung kuat Sepetang Bersama Blogger. Kid and Eizil. Lamo dah gak yeah depa ni ngan Denaihati….bonus masyuk…..insyallah.

IMG_6025

IMG_6029

paling utama, terajunya ialah the big boss – Abang Haji Amir Denaihati. Manusia yang sangatlah aku pandang dan sanjung tinggi. Even the wife pun, sangat kami hormati. Terima kasih abang aji, dan sekalung tahniah for the beautiful SBB. 6 tahun, perlu disambung…jangan dihentikan. Buat kopi2 kedai mamak pun boleh bang….

Insyallah kami akan sentiasa bersama abang. kalau abang aji masuk politik, you have our votes :)

IMG_6069

The 2 awards yang saya bawak pulang. I was told a day earlier that I am getting an award. So since aku pun among the orang lama yang masih lagi berblogging, gamaknya depa nak bagi Blogger Tak Gegeti Nak Pencen :P . or perhaps, blogger kertu. sort of. hahahaha….so thanks anyway for the Blogger of the Year Award. Jugak the best dress for female. My makeup was done by Zeeshan’s aunty (cikgu), but menggunakan 100% my makeup stuff. Thanks a lot Aunty Mia.

IMG_5984

Dicedok dari Denaihati’s site, Penerima2 Anugerah lain malam itu:

Most Engaging Social Media 2017 – @Neyrashazeyra

Most Engaging Blog 2017 - kisahemasputih.com

Promising Blogger Group of The Year 2017 – Projek Blogger Utara

Best Foodie Blogger 2017 - Mahamahu.com

Best Travel Blogger 2017 - Projektravel.com

Best Lifestyle Blogger 2017 - Ciklilyputih.com

Digital Economy Champion – MDEC

Fast Growing Social Media Company – Misi Viral

Blogger of The Year 2017 - Redmummy.com

Insyallah ada aral kita jumpa lagi tahun hadapan, once again congratulations untuk team Abang Haji Amir Denaihati.  Sepetang Bersama Blogger 2017 sekali lagi mencapai matlamat, insyallah.

Denaihati’s Fanpage

Denaihati’s Site

 

Comment: 5

10 FREE Vouchers, Awesome Buffet Spread and Durian Truck at Buffet Ramadhan 2017 @ Bangi Golf Resort!

.

.

IMG_5136

Jarang rasanya Buffet Ramadhan menawarkan durian untuk menu berbuka puasa, tapi Buffet Ramadhan 2017 di Bangi Golf Resort ni ada durian weiii. Dibawa khas dari Raub, Pahang. Akak dah kabo ni, jangan nanti terliur pulak hiks

 

IMG_3548

Durian tu kira pencuci mulut, ha ni menu utama dia, sudah semestinya Kambing Bakar dan penemannya Sup Kambing Mamak yang pekat dan sangatlah berperisa.

IMG_5134

 

Tahun ini, Bangi Golf Resort menawarkan lebih kurang 200 jenis hidangan dan juadah istimewa untuk kita semua yang bercirikan masakan ala Melayu, Barat dan Timur. Walaupun spreadnya yang sangat banyak dan sudah semestinya memikat rasa, Bangi Golf Resort masih mengekalkan sajian buffet gastronomi yang menawarkan variasi dan kualiti tinggi pada harga yang sangat berpatutan. Tu sebab Akak suka mai buka puasa kat sini, harga dia yang mampu beli dan boleh dikatakan murah dan hidangannya tak cukup perut nak isi hiks

 

IMG_3594

Siapa yang pernah mai buka puasa kat sini sure tau betapa meriahnya suasana berbuka puasa di sini dan memang ramai orang. Tapi bak kata Chef Kamaruddin ni “Dah perniagaan maju, of cos lah ramaiiii pelanggan, betul tak?”

Tapi don’t worry la, hidangan dan juadah yang disediakan terlebih dari cukup untuk cater seramai-ramai pelanggan yang datang tu :)

 

IMG_5135

Apa lagi yang ada ni?

Sate Ayam dan Daging dibakar segar, Kueh Teow Goreng, Mee Mamak panas-panas pun ada, Nasi Lemak Istimewa, Rendang Daging Taik Minyak, Sambal Sotong Kembang, Ayam Bercili Masak Ketumbar, Ikan Masak Asam Kari, Telur Rebus Goreng Masak Sambal Tomato dan pelbagai-bagai lagi.

Kalau ala Barat pula termasuklah Sous Vide Eggs with Mushroom Espuma, ha ni memang favorite my hubby! Ada juga Lasagna Ayam, Golden San Spaghetti Carbonara dan Peri-Peri Chicken Drumlets. Drumlets ni kalau dapat kat Zeeshan, abih satu pinggan dia ratah sorang hehehe

 

IMG_3615

Pencuci mulut pula memang ditunggu-tunggu oleh Akak la, Spanish Churros dihidang bersama sos coklat pekat, alahai sedapnya teringat rasa coklat dia yang pekat tu. Kuih-muih tradisional Melayu, puding, agar-agar, buah-buahan ni memang wajib ada. Ditambah lagi dengan Serawa Durian, Pandan Gula Melaka, Salted Corn, Green Velvet Cake, Ivory Sesame Mocha Cake, Tropicanal Nectar, Caramel Suprise dan Banana-na memang tak tau nak pilih nak makan yang mana punya  :)

 

 

IMG_3718

 

Dan disebalik kesemua juadah yang disediakan, inilah dia barisan yang membanting tenaga menyiapkan segalanya. Disamping itu kita juga akan dihiburkan oleh persembahan musik live semasa menikmati juadah berbuka nanti. Ruangan solat yang selesa serta kawasan parking yang luas memang membuatkan kita yang datang merasa senang dan selesa.

 

IMG_3553

 

Dengan harga serendah RM58 untuk dewasa dan RM28 untuk kanak-kanak, personally Akak rasa memang sangat-sangatlah berpatutan dan boleh dikatakan antara yang termurah. Kalau booking by group lagi boleh dapat diskaun iaitu RM49 dan RM22 untuk dewasa dan kanak-kanak.

Untuk tempahan berbuka puasa di Buffet Ramadhan Bangi Golf Resort Restaurant, bolehlah hubungi 1-700-81-8557 atau 03-8925 3728

Atau email di sales AT bgrrest.com

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResort

Instagram: bangigolfresortoffcial

 

IMG_3642

 

Tapi for sure korang tertunggu-tunggu untuk dapatkan 10 Vouchers PERCUMA untuk berbuka puasa di Bangi Golf Resort ni kan ;)

So kami akan memilih 5 pemenang yang memberikan komen yang terbaik dan kreatif Apakah kelebihan serta keunikan berbuka puasa di Buffet Ramadhan Bangi Golf Resort ini?”

Setiap pemenang akan mendapat 2 Vouchers so bolehlah bawa partner masing-masing nanti. Keputusan dan pemilihan pemenang akan dibuat oleh pihak Bangi Golf Resort sendiri dan dikira muktamad dan tarikh tutup adalah pada hari Jumaat 19 Mei 2017 sebelum 12 tengah malam!

Ok selamat mencuba dan jumpa korang kat Bangi Golf Resort berbuka nanti :)

 

 

Comment: 72

Friso Gold P13 with LocNutri technology!

.

.

IMG_7228

 

Akak always wonder samada still nak bagi Zeeshan minum susu lagi ataupun tidak… Macam berbelah bagi, kadang-kadang rasa tak perlu susu la, dia dah besar. Tapi kadang-kadang rasa wajib bagi pulak!

IMG_4682

So first  mestilah kena carik further info pasal susu. So browsing lah Akak to all the milk brands sites, baca sana-sini so banyaklah info dan tips yang Akak dapat. Walaupun anak dah ada 3 orang, tapi penting kena cari ilmu-ilmu parenting dan child’s development ni.

zs

Time flies, he’s now nak masuk 6 years old and very active little boy :)

 

Seperti yang ibu-bapa semua maklum, biasanya anak-anak kecil begini memang mudah dijangkiti pelbagai penyakit seperti batuk, flu, diarrhea dan macam-macam lagi kan…

So how do we choose formula milk for our children? What are the criteria we are looking at?

For me biasanya Akak pentingkan benefits of the products, nutritional facts, ingredients dan macam-macam lagi.

So Akak never really paid attention to my child’s digestive health because there are so many other aspects in a child’s development yang kita sebagai ibu kena jaga. Tapi recently Akak discovered that digestion is the key to a child’s stronger inside! Itulah gunanya bila kita rajin mencari ilmu, akan jumpa a lot of new tips and facts about child’s development.

friso_zs2

 

Bila anak-anak mempunyai good digestion, secara tak langsung menjadi stronger inside, dan ini membuatkan mereka lebih ceria dan aktif to explore their surroundings. Sampai naik atas bumbung budak tu!

Sistem pencernaan manusia terdiri daripada satu siri organ yang membantu untuk menukar dan membahagikan makanan kepada nutrien penting untuk diserap sambil mengurangkan bahan buangan dari badan.

Oleh sebab itu, fungsi sistem pencernaan yang sihat dan normal adalah sangat penting untuk kesejahteraan dan kesihatan tubuh badan kita, and poor digestion memberi kesan yang negatif terhadap penyerapan nutrien dan metabolisme, sekaligus menjejaskan pengurusan khasiat dan and waste management functions.

IMG_9238

 

Perbezaan ketara yang dirasai oleh Zeeshan bila mengambil Friso Gold ni ialah tiada lagi najis yang keras, ataupun sembelit. Selera makan pun bertambah-tambah sekarang.

Ditambah pula sekarang ni Friso Gold is even better dengan teknologi LocNutri  baru mereka. This newly improved Friso Gold dengan teknologi LocNutri mengekalkan nutrien untuk penghadaman dan membantu anak-anak kita untuk menjadi lebih kuat dari dalam.

Antara kepentingan LocNutri

i. Makanan yang sering diproses dengan haba yang tinggi menjadikan struktur protein semula jadi rosak dan tidak boleh diserap dengan mudah dan ini boleh menyebabkan anak-anak mengalami masalah pencernaan protein dan ketidakselesaan perut.

ii. LocNutri Teknologi yang menggunakan rawatan haba yang sederhana semasa proses pengeluaran susu formula, ini supaya protein dapat dipelihara dengan struktur asal mereka. Nutrien yang kemudiannya boleh diserap oleh badan secara berkesan. Protein memainkan peranan yang penting dalam otot, kulit dan tulang. Ia membantu dalam membina tisu dan pertumbuhan dan merupakan komponen dalam sel darah merah. Membina asas yang kukuh ini membolehkan anak-anak kita selamat dari dalam.

Boleh tengok bagaimana Friso Gold LocNutri Technology dalam video ini:

friso_zs

Happy kids happy parents :)

Bila anak-anak kita mempunyai sistem penghadaman yang baik, mereka dengan mudah menyerap semua nutrien yang mereka ambil, dan ini menjadikan mereka lebih kuat dari dalam.

Anak-anak yang kurang jatuh sakit semestinya akan menjadi lebih ceria :)

So mak-mak semua, ingat penghadaman sangat penting untuk anak-anak kita.

Bila anak-anak mempunyai sistem penghadaman yang baik, beberapa kesan positif yang boleh dilihat pada anak kita:

i. Fungsi sistem pencernaan yang normal

ii. Mempunyai selera makan yang baik

iii. Tiada tanda-tanda muntah-muntah, cirit-birit, sembelit, kembung perut atau kecerewetan (fussiness)

By the way, Friso Gold diimport terus dari Holland. Susu Friso Gold datang dari ladang mereka sendiri dan terdapat lebih 19,000 ladang dan lebih 140 tahun pakar tenusu digunakan untuk menghasilkan persekitaran berkhasiat yang sesuai untuk menghasilkan susu berkualiti tinggi ini. Dan selama bertahun-tahun, para saintis mereka telah mencipta satu proses khas yang merawat susu melalui penjagaan yang teratur pada setiap proses yang terlibat, dan hasil yang baik ini disimpan menjadi susu formula.

So belum cuba belum tahu, personally Akak encourage korang to give it a try. Boleh request FREE sample of Friso Gold dari http://www.frisogold.com.my/try-friso-gold

Comment: 1