The end of PT3…

file

Nice moment

to be kept in this blog

anak2 PT3 ends their day in the exam hall by doing the Sujud Syukur and one of them is my daughter – Kakak or also dulu known as Gegirl. Sweet 15, just turned 15yo Sept 9th lepas.

Semoga anak-anak ini dalam rahmat Allah sentiasa.

For record, my daughter is in one of the islamic boarding schools.

 

Comment: 3

Preloved Trampoline…

file4

 

Selling this, pakai alahai, bape kali je pun. N it comes to sesakness to the house. Kalau dulu sis boleh la lelompat, but now memang tak lah.

So those looking for trampoline , suka exercise kat rumah, nak mengurus hah this is for you. I bought at one Fitness Concept Pavillion around RM800-1k++ I think, but selling at RM500. It comes with the supportive bar. Boleh bukak katup lah if nak buat car to car transfer. Ini bukan yg ko lompat dia bergerak bagai kay, ni mmg statik and sangat sesuei or you yang into sports, indoor at home.

Please wassap me +6019 320 6264 if keen to buy. Oh i think the sizing is 55#.

 

Comment: 1

Good bye Fendi!

Sembang pasal cats lah yeah.

Im a Double C lovers  – Chess and Cats!

IMG_7671

IMG_9093

So last year, my girl Ferra, got pregnant; and dapat 6 kitties (3 died, and 3 survived). I named them, Anya, Bottega and Fendi. Fendi is a male, lagi 2 tu betinas. On top, I ada Bel (ni BSH my most magnet), beza Bel and the trio 2 months jer, so Bel memang kamcing rapat lah ngan bebudak trio tu. Chanel and LV pun masih ada lagi. I raised them well. I give them tip top high end food, dry and wet. I bagi pasir kucing mahal gak – Odourlock. I groomed them, once a month ada dedicated groomer datang to bath and bersihkan depa top to toe lah. Coz I love cats…pasainya. Jaga bebetullah, bukan main simpang siuor jaga.

Oh i pun ada bela stray cat, Gucci. She was at first my laki yang feed her, dia datang daily kat our porch. So after almost a month being fed, lam Ramadhan aritu i suh dia bwk masuk lah. Biar jaga dia properly. so sent Gucci to vacci bagai, just that, she cannot get along with the other 7 still. Lepas sebulan lebih pun dok serumah, still no way for them to get along. So my all 7 jadi stress. In the meantime; a week, 2 after Gucci was adopted dalam rumah, rupanya dia pregnant kau!! So mak merah ni lah yang menyambut her pregnancy. Cut story short, anak2 dia semua mati.  Pastuh dia resting bagai, but when my husband was away; my anak sulung pun dah dok Kedah, Kakak of cos lah kat hostel, just left me and Shan, so we both agreed to let Gucci out back.

IMG_7633

Gucci – 1st round of beranak

Kooo!!! bahagia dia dok luar, and my 7 pun tak stress dah, specially LV! Dia memang tak suka ngan new cats come to the house.

But we feed Gucci cam biasalah, ada katil ada food air bagai for her kat porch tu. Dia datang tidur bagai kat porch aku tuh, then….eh dia pregnant lagi (ni lam Sept ni gak). Pun tak realised, yelah dah stray cat kan, ramai la jantan kat luar tu yg senang nak tackle dia. So masa dia beranak tu, she beranak lam katil dia. kitorg tak pasan pun. Cuma Min (my helper) said; dia nampak bangkai tikus. Huk aloh, it s not bangkai tikus pun, itu anaknya!!!  So aku checked all, again anak2nya sume dah mati. she probably beranak a day beforenya. Hiaish Gucci, seminggu lepas beranak; aku nampak dia beromen depan pagar rumah aku lagik! huk aloh copeknya ko abis pantang!

IMG_3174

Fendi masa I sent him for sunat (he was on GA so blom sedar lagi masa ni)

Alright back to the rest of the cats; recently on 23rd Sept, Monday morning. one of the trios – Fendi yang jantan tu died. Sudden death. In my room. I realised it in the morning masa nak gi kerja, so meraung2 mak merah lagi sekali, asal kucing mati je camni la aku. Cam aku mentioned lam igs; dulu masa first time aku pregnant baru 1st ke 2nd trimester, i lost one of my cats gak. Meraung melalak sis dibuatnya; called laki yg  masa tu was based kat Spore; dia pun balik hari tu gak. Yelah, baru kawin lor. Bff aku ngan laki dia pun datang visit me, tengok aku camna, coz aku kan tinggal sorang. kucing mati mmg depa paham benaulah  my sadness. So masa tu laki aku tanam la kucing aku tuh. Kali ni bila aku tepon dia nangis2 yg Fendi died; ok nanti petang balik kerja I pi tanam dia. ha beza ko! dulu kat spore baru kawin, sanggup balik. ni dah nak 19 tahun kawin, jawab gitu jerrrrrrrrr!

Tu lah kisahnya…i lost one kid, Fendi. Now left 6 – Chanel, LV, Ferra, Bel, Anya and Bottega. Semua girls, except Bel. By this week jugak, Bel dah teruna (he s 1 year 1 month on Sept 2019) and dah mula matting with Anya.

 

IMG_8627

IMG_0927

Balenciaga (Bel) the magnet!!

when i said magnet, seriously; nak carik mana aku, carik la dia. if nak carik dia, ha carikla aku. He will be around me 24/7.  kalau 5 ekor ada kat bawah, dia sekor je ada ngan aku kat atas. kalau 5 ekor tidur kat bawah, he s next to me, tidur memang kena sama ngan aku. coz for him, im his mak. yelah dulu masa dia baby sebulan 2 bulan lebih tu, dia dok dalam apron aku sambil aku masak ye…so macam tu lah dia nya magnet ngan aku till now.

e4b7b943-1573-4764-ae81-a1538ead8a87IMG_1207IMG_8642

Aku baru je beli 3 + 1 new litter box. Buang 2. sblm ni pakai 3 bijik. So memang plan nak pakai 4 bijik for all 7 ni lah. Cantik2 my new litter boxes tuh. But now dah Fendi left us, tinggal 6 ekor jer, so aku simpan 1 new litter box (i even cancelled 1 more litter box yang just ordered), maybe next time pakai 2 je kot for all 6. But see lah camna kalau Bel and Anya punya hasil nih, if beranak pinak bagai ke kan….

Farewell Fendi, mami loves you so much, all of us will miss you, specially mak ko ni lah (mak sebenar kau si Ferra tu buat bodoh je ko mati); aku letak bangkai mayat dia kat mak dia Ferra, mak dia buat dek jer. Asal Fendi, bapak dia BSH (bapak dia Anne Penmerah punya kucing, purposely kahwinkan depa to get half bsh half scottish fold. So depa trio mmg mix from there.

24 Oct 2018 – 23 Sept 2019

Fendi Ferragamo

 

Comment: 4

Sis is back :)

Assalamualaikum

Oh my, Ya Allah, berbulan tak update blog ni.

Apa lagik nak bagi alasan, sama jer, sis is busy sangat.

tak buzy pun, ai malas nak update. Tu lah, ada instagram stories, sembang sana je banyak.

Sis hutang cerita operate my lutut, my dcr (idung n mata), pastu ada jap lagi for both knees, dan memacam lagi update.

well, last month Sis turns 44 years old. Dapatlah hadiah berganti new iphone, the XS given by my laki. Tq suami.  Today my magnet Balenciaga @ Bel turns 1 year old (i have 7 cats).  Dia ni special benau coz dia  sesatunya kucing yg melekat ngan aku, even tidur pun ngan sis ye, If sis dok kat dapur, diapun ada lah sama kat dapur gak.

nak carik Sis, ha cariklah Bel, kami ada di mana.

citer lain, anak sulung sis pun dah masuk college/uni nun kat utagha sana, begitukan, korang dok ingat dak abang tu kekecik dulu, ha skang dah membesar benau.  Kakak @ Gegirl is having PT3 this year, headache dia, trial exam pun soalan susahnya namateyyyyyyyy. Zeeshan is still my magnet too, now that my big 2 kids dah no longer stay home, so usually me and Zeeshan je kulu kilir coz RD pun sokmo gak outstation. Sis masih lagi based kat KLCC but mungkin my final year, as we are moving to the other part of the world (of cos still lam KL), no more mall shopping hunting :( .

sis pun kena insaf gak lah beli make up

will be right back :)

Comment: 9

Santapan 29 Malam Tropicana Golf & Resort!!!

Tropicana ni, dengan my house, kalau campur ngan hujan – boleh tahanlah sangat jatuh. But apalah sangat jauh itu dibandingkan ngan relationship yang  lebih 5 years nih (technically dah 7 taun lah but 2 tahun aku ilang kot from their radar gamaknya).

Bang dengan tema Tropicana GCR Santapan 29 Malam – lebih 300 jenis dishes, bersama their experienced Chef Lawrence, Chef Badrul dan Chef Megat dan 7 lagi Chef lain, bergabung tenaga for Santapan 29 Malam.  Kali ni, juadah berbuka puasa diadakan di newly renovate Twenty7 Restaurant dan juga The Palm Coffee House. Kampung cuise, western and other countries nya menu masakan dan makanan sedia menanti Santapan 29 Malam korang.

 

IMG_4466

itu rendang ayam, Zeeshan awal2 dok ingatkan, cedokkan for his plate kay!

IMG_4467

aku pantang betul ngan bubur2 nih, diet tak diet, mmg aku bedal gak bubur cha cha tu

one of my pantang satu lagi is – teh tarik. ko sesedap turun 3,4kg, telan je teh tarik, naik balik berat ko

IMG_4470

Masa berbuka puasa nanti, 2 orang watak utama kat TGCR ni  akan turun padang to help out on the Santapan 29 Malam, their team dah ready to welcome korang ngan hospitality and big smiles -  Mr. Steven Tan, GM and the Senior Manager for F&B En Abdul Razak Mohd Omar

IMG_4468

IMG_4469

Di Santapan 29 malam, untuk early birds sehingga 25 April 2019; kalau beli 10 vouchers, boleh dapat percuma 1 BBW voucher ye!

Adults – RM86 

Child – RM43

Normal rates pulak for Santapan 29 Malam Monday to Sundays  RM99 for adult / Everyday & Public Holidays- RM112

Kids pulak RM50 for weekdays to Sundays and RM55 for everyday and Public Holidays.

Masih dengan talian yang sama; nak booking for family, with frens or corporate: do call  03-7804 8888 ext 306/325 atau 03-7804 1919. Tropicana’s address is at Jalan Kelab Tropicana, Tropicana Golf & Contry Resort 47410 Petaling Jaya, Selangor. Do email them at salesmarketing@tropicanacorp.com.my  

Nak buat Rumah Terbuka during Aidilfitri, pun TGCR boleh cater, dengan RM48 per person and add on a whole lamb dalam menu for just RM1,250nett.

Follow them on Facebook: www.facebook.com/tropicanagolf

Instagram: www.instagram.com/tropicanagolf

Website: www.tropicanagolf.com

Jadinya dalam 300 lebih dishes tu kan, apo yang baru:

1. Kaunter Soup Cendawang, Kentang dan Telur

2. Main dishes pulak: Ikan mayong asam rebus perantaraan Utara, Gulai kaki ayam dengan nangka muda, Kambing beryani, Sipu Sedut Masak Lemak Cili Padi, Pucuk manis masak lemak putih bersama ubi keldek, nasi beryani kukus kabuli warisan johor,.

3. At stalls pulak, the new dishes ada mee udang utara, burger telur, apam kukus, popiah basah, tenpayakki, kebab daging dan ayam, braising pan noodle and fried rice, pisang goreng cheese dan bijan.

4. Kepak ayam madu, kepala sotong, Thailand maggi serda, Thai Tea, Kerabu Mangga, Koran Cheese spicy fried chicken, gulai kawah ayam kampung dara, tau foo fa dengan gula Melaka, hah ini semua kat stalls gak yer.

Insyallah, bersedia kita bertemu Ramadhan, semoga puasa dan amal jariah kita mendapat keberkatanNya dan dalam berbuka puasa, kita amalkan bersederhana dan jangan tamak rakus mengambil juadah sampai tak dapat habiskan semua food tu yer :)

Insyallah, Ramadhan kita bertemu di Tropicana Goft & Country Resort!

Comment: 8