The Red Iphone 8 for the Husband!

DE3A01BF-00D4-4FEE-B312-FC5417029025

 

We had our upside down

The painful of past few months/years

Though I didnt show it here but in the igstories, thousands of people noticed bout it

I got him this Red iPhone 8 in red, and he s in love with it, sesuai ngan namanya RedDaddy.

I know ramai tanya napa bukan i amik nih jer coz im the Redmummy, that s coz i m happy with my 2 pcs of iPhone 7 , one tu pulak is 256gb lagik, yet this red is only 64gb. Lagipun ai pakai red casing gak, so takpelah tak pakai iPhone 8. Tak perlu mengejar sangat technology heh…

But for him, coz he s been using my previous iPhone 6 and dah naik jahanam jatuh janam jatuh janam. so he s entitled for this new one lah. The iPhone 6 dah jadi harta Abang.

Ini jadik hadiah previous Anniversary, the 17th and his coming birthday, raya present. Hah sekali rap terus. Sebab tu lah aku tanya khabar Bissell aritu hehehehehe

I love you RD.

Comment: 1

Philips 2 in 1 Sweep and Steam Plus Cleaner FC7020/61

Let s post this out first before beribu lagi yang zass aku ngan soalan yang sama

1. Brand apa nih ye Kak Red

2. How much ye Kak Red

3. Boleh buat apa yek mende ni Kak Red

Philips 2 in 1 Sweep and Steam Plus Cleaner FC7020/61. One of my new babies for the Supermak thingy. Aku kan sukan explore things and get new items yang aku rasa worth to my keje rumah bagai.

Dalam gambar bawah ni, yang circle tu is my Cordless Philips vacuum masih la kita gunakan, in fact aku ada 2 pun, satu atas satu bawah hah. Skang cordless tu biasanya Zeeshan yang pakai kasi settle dia nya sepah ghemah makan nasi.  But the cordless doesnt come ngan mop, so just vacuum jer.

Aku amik this new Philips Sweet and Steam Plus nih coz selain vacuum, dia jugak untuk mop, steam some more. So 2 in one keje. Cuma dia bukan cordless lah. berwayar bagai. Takpelah. Dyson doesnt have the cordless for duo nih, dia meaning again ai nak yang vacuum and mop serentak hah macam tu.

WhatsApp Image 2018-05-21 at 12.22.29 AM

 

 

 

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.14.58 PM (5)

 

Kat most kedais jual mahal a bit lah, but ada Pearly Iman pi cek kat OU, depa jual half price some more for 2 days tuh, ciss…aku melepas yang tu coz aku pun dah beli ni kan, but i would like to buy another one for the upstairs gak actually. So takpelah, use this one first. coz im also aiming for Bissell brand, ni maybe ada masuk Malaysia but I dont want to buy from online Lazada bagai tuh, aku takut depa bawak dari mana2 tah. Mine nih pun beli from Lazada murah gak lah dari harga kedai, RM630.

Please get yourself of this gadget, sapu/vacuum and mop at the same time.

Hope this helps to those yang asyiklah tanya Kak Red kat igstories on this product.

I m happy and I will keep on buying other brands/product gak if i rasa sesuai sedap and tak mencekik sangat harganya. But seriously, Bissell is still in my wishlist. Perhaps for my birthday……

Comment: 1

Pinkfong Baby Shark’s Concert and Pinkfong Baby Shark Ice Cream!!!

Assalamualaikum and Hello Parents Hello kids :)

Baby shark doo doo doo doo doo doo

Most of our kids, memang suka gilaaaaaa dengan lagu ni kan. Kalau korang ingat, Zeeshan memang tak suka lagu ni mula-mula. For him, it’s meant for girls but all of sudden, last year he has to perform this song at his school with his friends. Terus berubah hati okay! Sambil mandi pun tak berhenti nyanyi baby shark doo doo doo doo doo doo.

Here’s some info on this PINKFONG Baby Shark. Sebenarnya kan PINKFONG berasal dari South Korea. Diorang ada animated content untuk stimulate fun learning experience untuk kanak-kanak worldwide. Ada lebih 4ribu PINKFONG Songs, stories games and semua ni boleh download from the apps. The animated videos, live action learning videos, learning apps, buku and toys pun ada, selling worldwide pulak tu.

 IMG_7373

PINKFONG didn’t just stop there. Good news to all kids, PINKFONG has come out with its new ice-cream and kini boleh didapati di kebanyakan kedai Malaysia bermula pada 16 April 2018.

Macam hari ni, Kak Red pergi dapatkan ice-cream Baby Shark ni di store MyNews. Ais krim ni berperisa strawberi dengan inti susu dengan taburan coklat pada sekitaran luar ais krim tersebut.

The PINKFONG Baby Shark Ice Cream is super delicious! Kids mungkin tak tahu about the PINKFONG baby shark ice cream, kepada semua ibubapa cepat belikan ais krim ni untuk anak-anak atau suruh mereka belikan dan cuba. Rugi kalua tak cuba sekarang. It’s time for the kids to bait the shark :)

Sodap bakhang Pinkfong baby shark ice cream ni..

IMG_7428

IMG_7433

 

Jangan risau, harga Ais Krim PINKFONG Baby Shark ni sangat murah, RM1.90 sahajaaaaaaa, dan boleh di dapati di pelbagai kedai-kedai di seluruh negara!

Eh tak habis lagi, tu baru satu jer good news. Ada lagi satu hah.

Ada satu event tu kat High Street, One Utama where my kids really enjoyed themselves kat concert PINKFONG Baby Shark & Friends. Bukan setakat Zeeshan jer yang enjoy kat event, kakaknya pun join in the fun!

Of course, kita sekeluarga dapat jumpa dengan PINKFONG & Friends sambil makan the new, delicious and colourful of PINKFONG baby shark ice cream!

IMG_7968

IMG_8041

Ada lagi cerita terbaru! Kawan-kawan Kak Red baru saje share-kan lagu video baru dari PINKFONG – PINKFONG Ice Cream Dance Along Song!

 

https://www.youtube.com/watch?v=d3mlUjn8dsQ

#pinkfong #babyshark #babysharkicecream

Comment: 4

Buffet Ramadhan 2018 di Bangi Golf Resort

 .

.

IMG_0342

Kambing golek memang trademark untuk buffet ramadhan kan, semua tempat memang ada punya :) So Buffet Ramadhan 2018 di Bangi Golf Resort pun of cos mesti ada.

 

IMG_0335[4]

 

Mesti korang semua tertunggu-tunggu post Buffet Ramadhan Bangi Golf Resort ni kan sebab biasa akan ada FREE voucher untuk berbuka kat sini.

Tapi minta maaf awal-awal sebab tahun ni bukan takde voucher free tapi Akak dapat 2 vouchers jer allocation for all of you, not like before dapat 10-20 vouchers.

So takpelah, kali ni tak dapat nak lelanting rezeki voucher kat korang. Tapi mana tau last-last minit nanti ada good news dari Bangi Golf Resort nak bagi vouchers macam tahun-tahun lepas kan, so please keep on coming back here and also check out my IGstories as well.

 

IMG_0366

Akak rasa most of you all dah pernah berbuka puasa di Bangi Golf Resort ni kan. Memang sangat meriah suasana berbuka puasa di sini dan memang ramai orang. Al-maklumlah harga dia memang sangat berpatutan dan mampu untuk semua lapisan masyarakat.

Walaupun orang ramai, korang jangan risau sebab hidangan dan juadah yang disediakan memang terlebih dari cukup untuk cater seramai-ramai pelanggan yang datang tu :) Takut korang jer yang tak larat nak habiskan hiks

 

IMG_0372

Those yang belum pernah try, ni Akak nak kabo 13 keistimewaan iftar di Bangi Golf Resort

1. Disahkan HALAL – no doubt about it la memang JAKIM dah sahkan.

2. Nilai untuk Wang Anda – yang macam Akak cakap tadi, harga memang berpatutan dan antara yang termurah tapi menawarkan lebih dari 200 hidangan Melayu, Barat dan Timur. Memang sangat berbaloi

 

IMG_0375

 

3.  Sajian Eksklusif – ada Kambing Golek, Sup Kambing Mamak, satay ayam dan daging juga Kway Teow dan Mee Mamak yang sangat menyelerakan.

4. Hidangan Barat Moden – kepada peminat western pula, ada Sous Vide Eggs dengan Cendawan Espuma serta Lasagna Ayam dan juga Spaghetti Carbonara. Yummeh ni.

 

 

IMG_0420

5. Masakan Melayu dan Tradisional – ini sudah wajib mesti ada la. Kita kan semua tekak melayu hiks. Antara yang istimewa ialah Nasi Kerabu, Ulam-ulaman, ikan masin goreng, keropok ikan, Laksa Sarawak dan Singapura menang mengiurkan.

6. Sajian Timur – juga tak ketinggalan seperti Nasi Ayam Hainan, Daging Masak Lada Hitam, Filet Ikan Goreng dan sebagainya.

 

IMG_0452

7. Pelbagai Pencuci Mulut – dari kuih-muih Melayu Tradisional, aneka kek dan buah-buahan sert manis-manisan yang lain juga disediakan.

8. Harga Istimewa untuk Durian – ha ko ada durian untuk berbuka nanti. Musang King lagi. Boleh ditempah berasingan nanti.

 

IMG_0464

9. Persembahan Secara Langsung – sambil kita makan-makan, halwa telinga kita pula disajikan dengan persembahan muzik yang menghiburkan.

10. Tempat Letak Kereta PERCUMA – free parking yo :)

 

IMG_0536

11. Surau disediakan – Ruang solat yang luas dan selesa untuk kita semua.

12. Buat Baik – Bangi Golf Resort akan menyumbangkan 1% dari keuntungan kepada Islamic Relief Malaysia. Secara tak langsung kita pun menyumbang sama :)

IMG_0544

Dan ke 13. Suka Makan Benci Pembaziran – Bangi Golf Resort berjanji akan sentiasa menambah hidangan dan memastikan sentiasa ada sehingga majlis selesai tapi janganlah kita pula yang membazir makanan. Tau la puasa kan, tapi berpada-pada la bila mengambil makanan dan make sure kita makan habis apa yang kita ambil.

 

IMG_0623

 

So amacam, berselera dok nak mai buka kat sini? Jom join sesama Akak nanti :)

Dengan harga serendah RM59 untuk dewasa dan RM29.50 untuk kanak-kanak, secara peribadi Akak rasa memang sangat-sangatlah berpatutan dan boleh dikatakan antara yang termurah.

Untuk tempahan berbuka puasa di Buffet Ramadhan 2018 Bangi Golf Resort, bolehlah hubungi 1-700-81-8557

Atau email di sales AT bgrrest.com

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResort

Instagram: bangigolfresortoffcial

Comment: 4

Buffet Ramadhan 2018 di Tropicana Golf & Country Resort!

.

.

IMG_6677

Kalau korang perasan Akak hanya buat Buffet Ramadhan review dengan the same hotels setiap tahun and only a few jer kan. Thats because we already have long and good relationship between us :)

 

IMG_6659

So kali ini Akak bawakan Buffet Ramadhan 2018 di Tropicana Golf & Country Resort! Sudah semestinya terhidang kambing golek dan nasi arab kegemaran ramai.

Tahun ini dengan tema “Aneka Sajian Desa” seperti biasa menyajikan pelbagai jenis sajian melebihi 300 jenis seperti Warung Gulai Kawah, Aneka Soup Bakso, Nasi Mandhi Arab with Kambing Golek dan bermacam-macam lagi.

IMG_6655

Tahun ini pula ada tambahan dari segi menu iaitu ada Ayam Bakar Tempayan, Sata, Soup Gearbox Lembu, Monster Bakso, Nasi Bukhari Lapis Ayam Masala, Ayam Percik Pantai Timur, Sambal Daun Tempoyak, Takoyaki, Arabic Kebab, dan macam-macam lagi.

IMG_6654

Steak ni memang favourite anak-anak Akak yang dua orang besar tu.

IMG_6644

Ha sapa mau try Soup Gear Box Kambing boleh la mai sini nanti.

IMG_6645

IMG_6643

IMG_6646

Bukan sup gearbox jer tapi ada pelbagai sup yang lain macam sup urat keting, sup ekor dan sup tulang.

IMG_6629

Akak memang la tak makan tempoyak, tapi ni RD memang repeat la dia nanti.

IMG_6625

Ha ini pun menu baru tahun ni.

IMG_6628

Rendang memang tak tinggal for sure ada.

IMG_6622

Ha ayam percik Akak suka.

IMG_6621

IMG_6620

IMG_6653

IMG_6648

IMG_6637

IMG_6647

Memang macam-macam sajian menyelerakan tekak kita ada di sini, tak tau nak makan yang mana satu. Tapi biasanya Akak makan secoit sket setiap satu. Orang kata merasa serba sikit setiap makanan. Jangan gelojoh makan laju-laju, take your time enjoy setiap meals yang ada. Jangan risau surau semua ada tersedia di sini.

Environment pun very cosy dan selesa untuk lepak sambil menikmati juadah buffet ramadhan Tropicana ni. Persekitaran pun dah macam ala-ala kampung penuh dengan gerai makanan dan minuman.

IMG_6641

ha sapa kenal dia ni?

IMG_6614

 

Hidangan yang banyak, dari hujung ke pangkal. Ada hidangan barat, melayu, chinese dan sebagainya. So tepuk dada, tanya selera, tepuk perut tanya larat lagi ke nak isi hiks :)

So tempahan sudah dibuka dan bolehlah tempah awal-awal. Early bird dari 15th March hingga 10th May with every 10pcs Ramadhan vouchers dapat Free 1 BBQ voucher.

Dan kalau beli lepas 10th May, the normal rate is applied which is

Adult : Mon -Thu = RM99, Everyday & Public Holidays = RM112

Children : Mon -Thu = RM50, Everyday & Public Holidays = RM55

Boleh hubungi nombor telepon ini untuk tempahan:

03-7804 8888 ext 306/325 atau 03-7804 1919

Nanti kita jumpa di Buffet Ramadhan 2018 di  Tropicana Golf & Country Resort ya :)

 

Comment: 5