Blog for ringgits!

 

dulu ada budak sengal ni cakap

saya bukak blog sebab saya tengok RM tu dapat earnings ribu2 dari blog, so tu pasal saya ikut sama bukak.

skang kalo ko tanya dia, the answer will be:

camne aku jawab kat vlog, camtu lah dia ikut jawab sama. so bebal punya budak!

ape kes korang ni hadap sangat sampai buat fraud click, dok click sana click sini. dok suruh orang click2 kat iklan ko siang malam. menyampah ok!

pernah ko tengok RM nih suh korang ‘oi click aku nya nih kiri kanan atas bawah’

pernah?

nak bertunjangkan duit pun, jangan sampai membodohkan diri. paling tak bley blah siap ada pesan kat blog ‘jangan lupa yek dah baca tolong click’

ada jugak bloggers pesan kat dalam komen or hujung entry ‘hah apa lagik, tolonglah click iklan aku nih’

wei dey!! stop doing it lah, cabut menda tuh immediately kalao ko dok push2 orang suh clickkan banner tuh. paling tak molek bila ada yang buat click palsu. hangpa ingat wpun ada ratusan ribu bloggers, ko ingat @nuffnangmy tak boleh tau apa yang original apa yang fraud.

Lagi satu, cukup aku menyampah ‘kak i follow you, pls follow me’

janganlah gitu, orang akan baca orang akan follow bila depa dah comfortable ngan ko. Ko nak letak link lam RM, ok no hal, tapi yang tak agak2 tu suh RM letak, tapi bila RD pi siasat blog ko, satu hapa RM punya link pun takdek. apa barang bang?  nemai tu small matter lagik, ini yang dok bising2 suh orang click click ni yang aku rimas betul.

Kak mai lah blog saya and jangan lupa click iklan saya yek kak :)

rasa irritated tak?

Orang suh tengok Vlog RM degil, hah kan aku dah bukak satu entry nih. Taulah duit tu penting, leh gak bayar bills tu lah, bayau kan gini bagai, tapi jangan sampai dok tarbiah kat sume orang paksa2 orang suh pi click, jap2 click sana sini. Heh rimas!

so soalannya….

image

 

Comment: 86