Purple Saree Diwali…

IMG_9351IMG_9377IMG_9460IMG_9464IMG_9480IMG_9481

 

IMG_9266IMG_9284IMG_9287IMG_9293

For the first time ever in my lifelah dapat jugak merasa pakai saree nih. The saree and accessories sume ni are mine, cuma nak dipakaikan terpaksa import Kayattiri, she s one of my blog readers for years also my instagram, fb page sume lah. So kita dah few times jumpa at my house coz she bought few of my lipsticks, the Huda and the Metallic Maybelline. So dia dah offered since last year to pakaikan i saree, so before diwali tu terus ai book her and early in the morning of the event, she came down to my house. Ini semua dia yang pakaikanlah, baru aku tau cara pakai saree ni di akhirnya ada banyak options boleh buat.

I cuma jaga adjust tang depan tu jer, coz my saree ni panjang (supposed to cut for the blouse but aku mana tauuu), so kekejap the depan tu cam nak terlurut jadi betulkan tu jer lah. My saree ni I beli from my colleague, the one yang idapat hadiah from Mumbai, pun masih lagi tak berpakai coz patutnya nak pakai masa ni lah but rupanya tepinya tak berjahit so tak berapa cantik.  So we go for this. Sorang lagi kawan aku janji nak bagi kain merah from Mumbai gak, tak mendapat lagik, manjang je dia lupa bila datang KL.

In fact ni aku pakai dari rumah sampai opis. Cuma bila solat, agak siksa nak zuhur asar tu, so masa tu lah aku bukak hahahaha…sib baik ler memang kena ada pakai kain sarung dalamnya, so aku balik ngan apa yang ada di dalam saree tu jer lah.

Then pastuh amik gambar ngan frenss….sampai levam. Depa ramai gak pakai henna (one of them are very good in drawing henna), but idok le aku, i m not a fan of kekaler tangan kuku nih hahahaah….so that s all.

2017′s Diwali story.

Comment: 6