50% kau!!!

i was planning to buy 4 refill of my compact powders (Loreal brand). When the staff of Guardian kabau, sok ada start big sales for the cosmetics kak, sangat grand one. I didnt check the news online.

So i came back the next day and manusiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (ladies def), punya la sesak kat Guardian KLCC.

Menyelit punya selit, aku dapat duduk bersila depan Loreal (my fav brand for my foundation and compact powder, been using for years) and nah…………kaup punya kaup. Nasib baiklah aku tau my own code.

This 50% doesnt come everyday and every year!

IMG_0743

All these, damaged for about RM1,011.42 after the 50%!!! I m restocking for year (s) hahahaha…sib baik lah anak2 aku pun kongsi the same compact powders gak with me. It wont be rosaklah IA coz aku checked each nih manufacturing pun awal tahun ni jugak yo. Ini pun some of the product, my code dah habis, or maybe ada lagi kat stor but aku dah tak leh tunggu lagi coz my gf dah nak sampai ke cashier. Q panjang kau….

Kalau dia tak gegar aku mau aku akan menambah lagi isi bakul lam Guardian tuh coz staff Loreal tu dok cakap ‘omanghaih ko Kak, rasanya ko paling banyak borong nih’ 

IMG_0857

The next day nya pulak, aku pi berbuka kat Cyberview and pas solat (depa still lagi kat Verandah Cyberview), aku sesorang ukur jalan kat Guardian just depan tu jer….so semua of my code for Loreal aku sapu bersih gak. Sadly the foundation yang aku nak refill beli lagi takde dah. For melambak Silky Girl’s tu are for my nieces and my husband’s side too. Last year aku bagi depa the girls handbags (my side), so this year bagi depa sorang satu compact powders pulak lah. Walaupun murah for each items but beli banyak jadi damaged pun for all these about RM505 camtuh.

Promotions 50% ni only for 4 days sahaja (till today Monday 4th the last day).

Lepas masak on Sunday for berbuka (aku masuk dapur awal giler) coz ingat nak lari pi Guardian lain to restock lagi my foundations and other stuff, but aku dah tak larat penat bagai (i cooked nasi arab yamein lah, siakap 3 rasa Siam, rendang ayam (by kakak) and daging salai masak lomak). So memang tak berdaya nak redah panas memancar luar tu….

Cukuplah ni…

Alhamdulillah dapat gak restock a lot. Speaking of foundations, aku memang suka pakai pelbagai jenis brands (but Loreal is still my number 1 since 10 years ago). Other brands aku pakai – Tarte, Fenty, H&M, Alha Alfa  and a few lah. For meja makeup aku sendiri memang ada 8 bijik foundations yang aku pakai tetukar tiap2 ari. For office and lam keter still Loreal, ada gak DYXY yang baru aku beli from the karnival raya MAEPS Serdang baru nih (kes takde beli baju raya so beli la foundation ni so that sakit hati balik tangan kosong sangat kan).  but for my jenjalan makeup bag, aku masih lagi ngan Shu Uemura’s foundation (lambat betul nak habisnya hahahaha).

As of today’s entry kalau korang baca, pergila cepat ke other Guardians (seluruh Malaysia ye sale 50% nih) but last daynya ialah today, Monday 4th June. Online pun boleh but stock tak best, tak banyak macam kat kedai itself lah.

Ramai surprise tengok aku nya stocking up nih…well as i said, the 50%  off doesnt come everyday :)

Comment: 5