Chess for Alam Shah’s alumni

IMG_5218 IMG_5220 IMG_5223 6784f9d2-c830-4b53-9e45-08ab1ecd24a6 IMG_5225 (002)

 

Just for record purposes, since aku taun ni takde pi tournaments at all (baik internal or external). Just this one jer. Internal coz depa tak buat, ppone to next year so takpek lah nak sambung2kan title championship tu kan. external pulak, mmg aku tak masuk memana tourney coz kepala banyak benau masalahnya. saratlah. 7 games at least, 7 juta kali jantung ko debak debuk masa nak start the games for each boards.

seram sejuk tau main chess nih…

But this one, exceptional case.

I was invited by a fren of mine Al Azmy (also ALUMNI of Alam Shah) to play / rep for the Alumni. Apparently tak cukup alumni yang register for tourney arituh. Oh for their event Old Boys Weekend kat SAS Putrajaya tuh. I kan mmg membesar kat Alam Shah and also anak pekerja, some more dah 13 years Al ngan ai pun main chess together2 at our ‘place’ so tu pasal dia import Kak Red nih.

Kita lawan vs bebudak from Form 2 to 5 kalau tak silap. Lawan saya was anak / student form 2. Selamba je dia cakap nak kenalan ngan anak aku (mintak instagram kakak lagi) bila i told him anak aunty pun same age as you. But anyway, dia kalah. Dia resigned coz setapak je lagi dia akan kena checkmate. So overall, Alumni menang 3 1/2 : 5 . and pastuh main sesuka, ada sorang Alumni ni gak suh anak dia sek rendah kot, main ngan ai. Ok mak menang lagik.

Eh OBW ni 3 hari but i pergi  on the 2nd day Sabtu 11 August 2018.

 

Comment: 6