Tabung Haji and ASB…

280320086044.jpg

as i said, so we went to Tabung Haji and ASB. kenapa ada 3 je buku tabung haji, coz sirman x penah ada acct wt tabung haji. ai memang dah ada sejak umur 10 tahun, gila lama kan aku nye acct tp dulu under makpak aku lah. and 2 books lagi anak2 aku nye buku. ASB are both mine and sirman.

n 3 pcs of cheques are one for sirman and 2 for myself. aku mintak dia asingkan 2 cheques coz i wanna put kat both asb and tabung haji. told you, aku lupakan semua shopping materials, diamonds emas, kasut baju cantik, holiday overseas bagai….coz i want to save more than spending.

280320086047.jpg

sirman is opening his new acct of tabung haji. anak2 dah ada acct, bapak baru nak buat heheheheeheh…biar lambat dari x der. terkulat2 cashier tu bila selambak buku aku letak, mana nak sangka mak merah menyimpan di tabung gaji. well, aku dah ditrained oleh makpak ku menyimpan di tabung gaji sejak kecil, so aku cuma sambung jer. actually tabung haji ni senang, coz boleh masuk bulan2 via online. unlike asb, kena beratur q panjang kat cimb. koser tau..

280320086048.jpg

this is when we were in ASB, next door wt tabung haji. takut aku nak ngamik gambar coz last year aku kena sound amik gambar kat sini. kakak cashier senyum jer tengok aku ngan sirman…ye kak, suami saya br lepas dapat big boom boom bang, tu pasal makan2 ribu nak simpan.

btw, starting may, kita boleh mula transfer online to ASB via maybank2u. x yah dah nak beratur kat cimb tu masukkan duit.

nxt trip….hold on a minute, will blog about it.

Comment: 20