Merdeka Day

Astro meraikan Merdeka dengan #UrMalaysianIsShowing & #GoBeyond!

48hours sponsored post

IMG_6761

Aku tau sekarang ni ramai lagi masih mood raya, tapi jangan lupa kita sekarang di bulan Ogos so hidupkan mood merdeka kita! MalaysiaKu Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku slogan merdeka yang 56 tahun negara kita Malaysia!

Demi daulatnya Negaraku Malaysia, aku pun sama menyokong project Astro terbaru, heret beret bawak anak2, sampai hilang parking tix mak merah hahahahaha!!

IMG_6762

Kalau di hari raya kita amalkan budaya unik yang positif dan gembira serta sifat-sifat Malaysian kita seperti menziarahi kenalan dan saudara mara, bermaafan sesama kita dan macam-macam lagi, apa kata di bulan merdeka kita buat perkara positif yang sama, #GoBeyond even better!

It was on trending for the #UrMalaysianIsShowing. My keek and instagram pun ada jugak on there, tengok the keek on the finale of the event.

Aug 24, 2013 | #urmalaysianisshowing #gobeyond spot @lisasurihani23 by redmummydotcom on Keek.com

IMG_6763

Sebab tulah bersempena hari Merdeka tahun ini, Astro ingin meraikan bersama kita rakyat Malaysia yang cintakan tanah tumpahnya darah kita ini, sama-sama tunjukkan bahawa kita rakyat Malaysia mempunyai budaya yang unik dan sifat-sifat terpuji yang tersendiri. Kita sebarkan positivity, hapiness dan sikap “Go Beyond” kita.

Pelbagai aktiviti on air, online dan on ground yang telah pihak Astro jayakan untuk meraikan hari kemerdekaan kita yang ke 56 tahun. Salah satu yang sempat aku join sama ialah hari Sabtu lepas di Mid Valley. Macam-macam acara best yang ada untuk menceriakan majlis ni especially contest ala-ala treasure hunt, persembahan, merdeka music video launching.

Bolehlah tengok the music video “Excuse me sir, your Malaysian is showing” bawah ni!

Tetapi the event highlights ialah kempen media social Astro Go Beyond Engine #GoBeyond dan pelancaran YourMalaysianIsShowing App T-Shirt di Astro Go Beyond FB #UrMalaysianIsShowing.

IMG_6764

Kempen #GoBeyond di media sosial ialah untuk mengajak kita semua melakukan aksi ataupun sikap positif kita seperti menolong sesapa sahaja ataupun boleh juga menulis mesej yang berinsiprasi yang secara tak langsung akan mencetuskan Positive Engine. Setiap perbuatan positif ini akan direkodkan dan so far sudah lebih 180,000 positive contributions telah diterima! Sama-sama kita jayakan supaya dapat mencapai sasaran jutaan. Malaysia Boleh!

Astro_Go Beyond Yourself_positive-engine

Btw, tahniah adik-adik bloggers dan churpers yang menang, Lisa pulak tuh yang bagi hadiah. Sejuk seram memasing dapat salam tangan Lisa yek :)

Astro_Go Beyond Yourself_Redmummy-tshirt

Disamping itu jangan lupa tunjukkan keMalaysiaan kita dengan mendesign sendiri tshirt  #UrMalaysianIsShowing di Astro Go Beyond FB. So far yang aku dah nampak semua cool giler, Macha Hebat, Dah Makan?, Stylo Mylo dan macam-macam Malaysian lingo semua ada! Memang terbaik bro! Harganya murah jer, RM25 dan kesemuanya akan didonatekan for charity program Astro Hostel oleh Astro Kasih.

IMG_6766

As I said, there was also contest during the event tu. Tahniah kepada semua pemenang! Tapi untuk yang belum menang apa-apa, bolehlah mencuba nasib secara online pulak. Best blogpost to cover the event will land you 1 iPad Mini, the same for best Tweet coverage for this whole event. That s if you part of Nuffnang and Churp Churp lah :)

Astro_Go Beyond Yourself_Redmummy

Meh sini untuk Facebook GoBeyond apps nih!

Tapi on the other hand, jangan lupa to #GoBeyond by Tweeting, Facebooking (hangpa kena ler pergi to the app untuk submit korang punya act also yek), Instagram, Youtube dan Blog in order to spread positivity and happiness!

IMG_6767

Celebriti tempatan seperti Dato’ Aznil Hj Nawawi, Lisa Surihani, Hanif (ERA), Ryan De Alwis (hitz.fm), Jason Phang (MY FM), Ezra (MIX fm), Uthaya (THR Raaga), Arnold (hitz.fm), Geraldine Gan, Jie Ying, Weon, Revathy, Lingkesh, Vinoth serta ramai lagi juga turun sama memberi sokongan untuk kempen kermerdekaan Astro ini.

Astro_Go Beyond Yourself_malaysianess

Syok!, Gostan, Brudder, Fuyoh, Macha dan macam-macam lingo lagi, tapi the best part is kita Malaysian semua paham maksudnya.

So what is your Malaysian-ness? Mari kita sama-sama tunjuk dan buktikan! Jom kongsi kita punya unique Malaysian-ness  #UrMalaysianIsShowing dan jangan lupa tambahkan positivity dan happiness by #GoBeyond. Boleh kan? Korang jangan kedaung pulak :P

Merdeka, Merdeka, Merdekaaaaaaaaaaaaa!

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 11

53 tahunnya Merdeka!

image

image from bang google

Selamat kita rakyat Malaysia for the 53 years of anniversary Merdekanya Malaysia. Semoga tiada kekacauan, musibah dan hidup kita sebagai rakyat Malaysia aman tenteram hendaknya. Coz apa yang kita bikin skang, adalah untuk generasi anak2 kita jugak….

Dulu masa aku sekolah rendah SKJP(1), sempat aku ikut berarak kat Dataran Merdeka. jadi wajib students masa tuh untuk ikut sama kol 5 pagi dah kena ada kat sekolah, rehearsal naik bas Tong Fong kalo tak silap, kementerian and sekolah engaged to send us to Dataran. Naik legam2 badan dibuatnya dok rehearsal bawah matahari, balik umah letih kokdiang sungguh. Tahun ni merdeka di bulan Ramadhan…

Personally, aku masih lagi belum merdeka, banyak lagi project RM yang belum tertunas….

Salam Merdeka Malaysia.

Twitters: pls use the hashtag #iheartmalaysia di hari kebangsaan kita nanti yek :) thanks.

Actually semua entry paling best di RM kena hold coz cuti merdeka, nanti kita sambung lagi yek…

Comment: 17