Bangi Golf Resort

Buffet Ramadhan 2018 di Bangi Golf Resort

 .

.

IMG_0342

Kambing golek memang trademark untuk buffet ramadhan kan, semua tempat memang ada punya :) So Buffet Ramadhan 2018 di Bangi Golf Resort pun of cos mesti ada.

 

IMG_0335[4]

 

Mesti korang semua tertunggu-tunggu post Buffet Ramadhan Bangi Golf Resort ni kan sebab biasa akan ada FREE voucher untuk berbuka kat sini.

Tapi minta maaf awal-awal sebab tahun ni bukan takde voucher free tapi Akak dapat 2 vouchers jer allocation for all of you, not like before dapat 10-20 vouchers.

So takpelah, kali ni tak dapat nak lelanting rezeki voucher kat korang. Tapi mana tau last-last minit nanti ada good news dari Bangi Golf Resort nak bagi vouchers macam tahun-tahun lepas kan, so please keep on coming back here and also check out my IGstories as well.

 

IMG_0366

Akak rasa most of you all dah pernah berbuka puasa di Bangi Golf Resort ni kan. Memang sangat meriah suasana berbuka puasa di sini dan memang ramai orang. Al-maklumlah harga dia memang sangat berpatutan dan mampu untuk semua lapisan masyarakat.

Walaupun orang ramai, korang jangan risau sebab hidangan dan juadah yang disediakan memang terlebih dari cukup untuk cater seramai-ramai pelanggan yang datang tu :) Takut korang jer yang tak larat nak habiskan hiks

 

IMG_0372

Those yang belum pernah try, ni Akak nak kabo 13 keistimewaan iftar di Bangi Golf Resort

1. Disahkan HALAL – no doubt about it la memang JAKIM dah sahkan.

2. Nilai untuk Wang Anda – yang macam Akak cakap tadi, harga memang berpatutan dan antara yang termurah tapi menawarkan lebih dari 200 hidangan Melayu, Barat dan Timur. Memang sangat berbaloi

 

IMG_0375

 

3.  Sajian Eksklusif – ada Kambing Golek, Sup Kambing Mamak, satay ayam dan daging juga Kway Teow dan Mee Mamak yang sangat menyelerakan.

4. Hidangan Barat Moden – kepada peminat western pula, ada Sous Vide Eggs dengan Cendawan Espuma serta Lasagna Ayam dan juga Spaghetti Carbonara. Yummeh ni.

 

 

IMG_0420

5. Masakan Melayu dan Tradisional – ini sudah wajib mesti ada la. Kita kan semua tekak melayu hiks. Antara yang istimewa ialah Nasi Kerabu, Ulam-ulaman, ikan masin goreng, keropok ikan, Laksa Sarawak dan Singapura menang mengiurkan.

6. Sajian Timur – juga tak ketinggalan seperti Nasi Ayam Hainan, Daging Masak Lada Hitam, Filet Ikan Goreng dan sebagainya.

 

IMG_0452

7. Pelbagai Pencuci Mulut – dari kuih-muih Melayu Tradisional, aneka kek dan buah-buahan sert manis-manisan yang lain juga disediakan.

8. Harga Istimewa untuk Durian – ha ko ada durian untuk berbuka nanti. Musang King lagi. Boleh ditempah berasingan nanti.

 

IMG_0464

9. Persembahan Secara Langsung – sambil kita makan-makan, halwa telinga kita pula disajikan dengan persembahan muzik yang menghiburkan.

10. Tempat Letak Kereta PERCUMA – free parking yo :)

 

IMG_0536

11. Surau disediakan – Ruang solat yang luas dan selesa untuk kita semua.

12. Buat Baik – Bangi Golf Resort akan menyumbangkan 1% dari keuntungan kepada Islamic Relief Malaysia. Secara tak langsung kita pun menyumbang sama :)

IMG_0544

Dan ke 13. Suka Makan Benci Pembaziran – Bangi Golf Resort berjanji akan sentiasa menambah hidangan dan memastikan sentiasa ada sehingga majlis selesai tapi janganlah kita pula yang membazir makanan. Tau la puasa kan, tapi berpada-pada la bila mengambil makanan dan make sure kita makan habis apa yang kita ambil.

 

IMG_0623

 

So amacam, berselera dok nak mai buka kat sini? Jom join sesama Akak nanti :)

Dengan harga serendah RM59 untuk dewasa dan RM29.50 untuk kanak-kanak, secara peribadi Akak rasa memang sangat-sangatlah berpatutan dan boleh dikatakan antara yang termurah.

Untuk tempahan berbuka puasa di Buffet Ramadhan 2018 Bangi Golf Resort, bolehlah hubungi 1-700-81-8557

Atau email di sales AT bgrrest.com

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResort

Instagram: bangigolfresortoffcial

Comment: 4

10 winners X 20 vouchers for Bangi Golf Resort!

First and foremost, thank you korang, berlumba2 memasing perah otak bagai nak bagi the best komen ever sort of macam tu lah, walaupun ada yang about 10 orang dah terlajak waktu submit komen pun hehehehe.

kalau 5 orang je yang bagi komen senang akak nak pilih, aku ni dahlah cepat kesian. So akak tak sanggup nak amik job pilih the 5 winners, ai is tak sampai hati, about 90 comments macam tuh. So I let my husband to decide.

He baca first round, dia katup kejap semalam hahahaha, dia sambung lagi esoknya. Kejam betul aku bagi kerja tu kat dia, alah bukan suruh masak pun, baca comments tu sume and pilih. So he picked randomly, I dont want to know camne dia pilih, yang aku tau aku nak the 5 winners.

So instead of akak wassap or email korang even ada yang tak leave mobile number or email address pun, so akak pasrah je lah leave the winners dalam sini, jadi makanya, tahniah the 5 of you, each one of you have won 2 vouchers berbuka puasa di Bangi Golf Resort.

1.

image

2.

image

3,

image

4.

image

5. Erin Othman (sorry tak pat nak tempek komen ko kat sini but still u r the winner yey!!)

Asalnya was 6 vouchers pastu increased jadi 10 vouchers, but today increased lagi to 20vouchers!! Big claplah to Bangi Golf Resort. Makanya dengan ini, tambahan lagi 10 vouchers tu untuk 5 orang lagi (setiap sorang dapat 2 vouchers juga), nama-nama additional winners seperti berikut di bawah:

6. Fara Anne Cruise

7. Fazalina Yusof

8. Alia Ahmad

9.  Rizal Shahrim

10. Aisyah Noraisyah Siti

The top 10 winners ni ada 24jam sahaja untuk claim your vouchers via wassap from Kak Red yer. You need to contact me before 8am of 14th June, failing to do so, the vouchers will be given away to the rest of the commentators pulak. Adil ler ye, so please wassap akak kat 019 320 6264. If you dah wassap, tunggu je akak jawab, walaupun akak dah baca ada blue tick bagai tapi akak lambat le sikit respond, jangan ko gegar pulak, sabau, as long as i know you dah wassap akak,  gonna get the vouchers lah. Hokey sayangs?

Insyallah ada rezeki lagi kita buat lagi give away macam nih, setiap tahun pun BGR akan bagi vouchers to readers akak, so stay tune, mungkin bukan sahaja untuk Ramadhan but di events lain. Jangan ler give up pulak and sedih ye, bayangkan lah ada berpuluh puluh puluh komen sangat, kalau BGR tu akak ni tokeynya, akak bagi korang semua 90 vouchers terus hiks…but ini namanya rezeki, esok2 insyallah rezeki kita di tempat lain.

For reservation di Bangi Golf Resort, contact  03-8925 3728 / 03-8210 0265

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

RM58 for adults and RM29 for children. Murah je nih, go go go!!!

IMG_5044 (002) - Copy

Red Family at BGR last nite, sorry kit tak dapat dating sesama bukak puasa, akak dah pergi dulu :)

Comment: 9

10!! vouchers PERCUMA untuk berbuka puasa di Bangi Golf Resort!

.

Tak lengkap rasanya puasa tahun ni kalau tak berbuka di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort. Tiap-tiap tahun pergi, for sure tahun ni takkan miss punya :)

Bila kenangkan lagi lagi kesedapan menu hidangan buffet Ramadhannya yang bermacam-macam ada, dari Malay style hinggalah ke Western menu. Belum lagi cerita keempukkan kambing goleknya lagi, wajib pergi tahun ni!

 

Udang goreng butter tu memang pujaan hati ku…

Alhamdulillah, Bangi Golf Resort sudi menjemput Akak satu family untuk berbuka tahun ni, terima kasih banyak-banyak :)

Tapi bukan untuk Akak jer, good newsnya, Bangi Golf Resort berbesar hati memberi PERCUMA 6 10 vouchers untuk korang semua datang dan rasa sendiri keenakkan hidangan istimewa di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort ni.

Apa yang korang kena buat, just komen dan sambung ayat ni mengikut kreativiti masing-masing. Pemenang akan dipilih berdasarkan yang paling kreatif.

Saya ingin menikmati juadah berbuka puasa di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort kerana ….

Senang jer kan :) Jangan lupa tinggalkan valid email address and mobile number supaya boleh dihubungi kalo dipilih nanti :)

Tapi pada sapa-sapa yang ingin berbuka puasa ni Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort, bolehlah hubungi nombor telefon seperti di bawah ni:

For reservation di Bangi Golf Resort, contact  03-8925 3728 / 03-8210 0265

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

RM58 for adults and RM29 for children. Now they also have Selera Pantai Timur, akak nak pergi dah Ahad nih, jumpa lah kita yek. Eh winners will be contacted via email/wassap. So hah, komen komen komen ler…

CLOSING DATE AND TIME IS BY TONITE MIDNITE, BEFORE FRIDAY 10th JUNE.

Comment: 93