FB

The Power of Why! Why this Why that?

 

Anak-anak kecil ni bagusnya mereka, walaupun sedari bayi, semua benda depa nak cuba, nak capai dan peganglah, nak masuk mulut memang selalu, lagi benda yang kita tak bagi buat, lagi yang itu lah yang dia nak buat, but despite of being alahai letihnya nak mengemas rumah dan macam-macam lagi keluhan kita sebagai ibu, sebenarnya itulah yang patut kita syukuri kerna kita tahu bahawa anak-anak kita adalah sangat mengikut tumbesaran yang sepatutnya.

IMG_4144

Zeeshan knows, he s a car lover so he looks after his car with the help of his sister, well taken care of!

Kang kalau diam jer, lagi le kita risaukan, hah yang ni kalau dah hyperactive pun tak mengapalah jugak, depa punya brain memang sentiasa berkembang dan movement depa sealiran dengan umur depa jugak.

Personally my tips untuk meningkatkan daya belajar anak-anak aku biasanya dari kecil lagi aku just let them explore, nak berlari, memanjat, main sana sini, buat sepah, main kotor tapi of cos la kita always close to them to help them bila some of the tasks diorang tak dapat buat sendiri. Apa saja yang diorang nak cuba buat, just let them try and try and try sampai berjaya. Sambil-sambil tu kita bagi la motivation dan support sket :)

IMG_3880

Zeeshan knows he doesnt need and doesnt like the bear, he just need the car! Tu pasal dia cabut bear tuh, brilliant boy!

IMG_4478

Outdoor is a must for kids, masa ni lah depa nak menerai bermacam-macam benda, with parental and also his brother and sister guidance too, tengok, sket punya happy dapat main tangkap bubbles!

anmum-power_of_why

Bukan tu jer, anak-anak ni bila semakin membesar diorang ada bermacam-macam curiosity, bila depa curious, macam-macam soalan depa akan tanya. Ini bermakna mereka ingin belajar sesuatu yang baru dan sekaligus brain cells depa mula berhubung-kait lebih aktif lagi.

Soalan-soalan depa kadang-kadang aku pun naik pening kepala menjawabnya hiks, tapi lucky me, I just found out about the Anmum’s Power of Why FB tab. There are answers to all “why questions” yang anak-anak kita tanya tu.

Of course semestinya the Anmum Essential has DHA and GA that works together in building the brain cell connections. Of course korang dah terer jugak pasal DHA and GA ni jugak coz I blogged about Anmum contents many times and for so many years too, but  today, I nak berkongsi tentang the new FB tab of the Anmum Essential -  Smart Kid Ask Why tab which I just talked about earlier.

anmum-fb-why3

With the Smart Kid Ask Why tab, it helps mak-mak dan bapak-bapak macam kita ni untuk getting the answer to our kid’s questions, tak semua soalan anak-anak kita tu kita arif, betul tak dan ada jugak yang kita ni menjawab ikut senang kita jer, yelah satu hari bebudak ni kalau bertanya bercakap tak cukup nafas jugak parents nak melayannya.

anmum-fb-why4

Ingat lagi aku few years back, Kakak memang banyak bertanya, kenapa itu kenapa ini macam-macam la. Ada satu hari tu dia tanya kenapa kita ketawa? Ha sudah, jenuh jugaklah aku nak menjawabnya hahahaha…

So dengan Anmum’s FB Smart Kid Ask Why tab ni, kita bolehlah “paste” soalan-soalan bijak why this why that dari anak-anak kita tu nanti. Apa yang aku suka tab ni ialah sebabnya ianya menyenangkan kerja aku nak cari jawapan, keduanya terdapatnya related suggestions on the why questions sekaligus to connect anak kita jadi lebih peka dan belajar pebagai why gitu ;)

Budak-budak zaman sekarang ni jangan main-main. Bukan macam kita dulu-dulu, kalau bertanya pun cuma soalan-soalan basic jer. Sekarang ni, diorang tanya soalan-soalan yang complicated kadang-kadang, pening kita nak menjawapnya. But I realize dengan banyak bertanya ni lah brain cells diorang akan berhubung-kait dan sekaligus  boost up their learning dan oleh sebab itu proper nutrients amat-amat diperlukan to encourage their brain cells connection.

Lepas ni turn RB pulak bila dah pandai bercakap nanti, I’m sure bertubi-tubi soalan why kenapa bagaimana kuor dari mulut dia, sama jugak dengan anak-anak korang yang dah mula start bercakap even yang seumur Abang dan Kakak pun banyak bertanya why. But not to worry,  Anmum’s FB Smart Kid Ask Why tab will comes handy :)

Remember, “Every Why that a child asks is a sign that their brain cells are connecting”

Khidmat pesanan masyarakat Anmum is brought by Redmummy.com

Comment: 6

My Lufthansa experience!

48hours sponsored post

 

Jemput dulu tengok keek aku anak beranak nih….sebelum nak memahamkan cerita Lufthansa aku yek

Sep 16, 2013 | Yang dari Singapore dah balik but i m leaving…, by redmummydotcom on Keek.com

IMG_8643

Mummy nak gi work ya, babaiiii… I’m gonna miss u my babyyyyy :( Next time mummy bawak adik ya… jangan buli abang kakak sangatlah yek! Dahlah kena tinggal dek bapak abang kakak ko pi Singapore, kena tinggal dek maknya pulok yek…

IMG_8546

Yey ke Bangkok kita kap kap kap :) Selepas 5 tahun, kembali aku ke kota Bangkok semula. Tapi kali ni aku berpeluang terbang bersama Lufthansa Airline. Boleh dikatakan route KUL-BKK untuk Lufthansa ni route yang baru, dan dari Bangkok, they will fly direct to Frankfurt. Tapi aku sampai ke Bangkok jer lah, maybe next time sambung pergi ke Frankfurt pulak :)

IMG_8657

Siap checked in smoothly with the rest of the bloggers, Mr Ong the Station Manager of Lufthansa bawak kami tour sedikit dalam KLIA tuh and get to know on the Lufthansa’s story ulur jalur sejarah.

IMG_8681

Lucky us, we ve been allocated with Business Class seats and of cos the privilege to enjoy their luxury Business lounge as well.

IMG_8699

Smiley dan happy faces of Lufthansa crews welcoming us onboard.

IMG_8710

Tadaaaa… this is my territory :)

IMG_8732

Well actually inilah dia Lufthansa’s First Class seat. Comfy and spacious kann plus flatbed kat sebelah tu.

Bayangkan kalau pi Frankfurt ngan aircraft nih, nak tidur ha naik katil tuh, nak duduk makan layan je kat kerusi tuh. Nikmatnya halahai….

IMG_8739

Nikmatnya kalo long haul flight membaringkan badan kat katil tu, for sure so refreshing once landed kat destinasi yang di tuju tu.

IMG_8745

Ni pulak Business Class seats dia. Spacious and cosy enough to move around between the seats.

IMG_8757

Dan ni pulak sudah semestinya Economy Class dia. Eh aku siap tour satu flight la pulak. Cosy enough even for penerbangan yang jauh. Or even fly together with our kids or baby. Not to worry sebabnya Lufthansa begitu menekankan serta peka dengan keperluan kanak-kanak ni.

Disamping menekankan tentang pemakanan untuk si kecil kita tu, Lufthansa juga mempunyai dedicated frequent flyer untuk diorang, juga perbagai aktivity untuk kita sekeluarga terutamanya di Frankfurt dan Milan airport kerana di situ ada dedicated Family Check-in Area.

IMG_8809

Yey dah sampai Bangkok! Dah sorang-sorang ni ngangkut sendiri la luggage ye dok. Tapi katakan aku fly together my Redfamily, I’ll definitely ada checklist especially checklist untuk my RB.

Macam aku cakap tadi, Lufthansa places a lot of emphasis when it comes to the children. With Lufthansa’s practical checklist, kita akan jadi well prepared for our trip together with the whole family.

Simply tick each item seperti contohnya masa booking flight tickets, make sure umur anak-anak dimasukkan dengan betul, pentingnya juga kita awal-awal inform yang kita akan travel dengan baby. Dan dengan Lufthansa kita boleh pre-order children’s menu terlebih dahulu :) even baby food pun available ya.

Kalo sebelum journey pulak Lufthansa’s practical checklist will make sure kita membawa bersama our childrens’ travel documents dan yang paling penting buat online check-in siap-siap dari 23 jam sebelum penerbangan. Ini akan lebih convinient lebih-lebih lagi bila travel dengan anak-anak.

IMG_8837

It was 2 hours of smooth and relaxing flight and finally landed safe and sound in Bangkok. Happy happy sebab dah sampai Bangkok dan dapat beli local simcard so boleh continuously online dan bolehlah interact with you guys :) Baggage pun masing-masing dah ambil. Yelah, sorang satu baggage jer, senang la masing-masing bawak.

Tapi when it come to Lufthansa’s practical checklist, make sure the children’s restraint system dipack sekali ya dan juga pram ataupun stroller jangan lupa kalao terbang bersama baby. Boleh bawak straight to the flight. The crews will help you to pack it and once landed immediately can pick up the pram back.

Their favorite toys, socks, spare clothes dan snack in this checklist must be brought in the hand luggage. Together dengan barangan keperluan baby such as baby food, bottle, nappies pun jangan lupa. Walaupun dalam flight Lufthansa ada disediakan baby food dan nappies, eloklah kita bawak kita punya sekali.

IMG_8852

So all in all, not to worry kalo travel bersama anak-anak lebih-lebih lagi ada baby, Lufthansa akan memastikan penerbangan yang selesa dan relaxing untuk seisi keluarga :) Dengan adanya dedicated inflight entertainment systems for kids and teenagers, sure masa tak terbuang bosan begitu jer disamping menikmati their delicious treats on board so it will be the perfect trip for them :)

IMG_9104 (2)

Oh by the way, salah satu itinerary item during this trip ialah melawat Skychef in Bangkok airport.

IMG_9108 (2)

Skychef ni kiranya ialah provider of airline catering and in-flight services dan Lufthansa ialah salah satu dari customernya.

IMG_9132

Korang tau tak bahawasanya makanan yang disediakan di Skychef adalah makanan yang paling bersih dan selamat untuk dimakan kerana cara dan kualiti penyediaan dan masakan yang tiptop!

IMG_9060 (2)

Dan sudah semestinya ianya Halal. So jangan la khuatir.

So kalau nak request halal food inflight, takde masalah but fyi, kalau route Kul-Bkk and Bkk-Kul tu memang food depa  halal saja, even Bangkok ke Frankfurt pun atau yang datang dari Bangkok keluar memang all halal. Momantai. Dahlah halal, bersih pulak heh.

IMG_9642

Disebabkan demi untuk penjagaan kebersihan dalam Skychef ni, kitorang sendiri terpaksa menyarung pakaian dan kasut khas semasa pusing buat lawatan ni. Sampai begitu sekali mereka menjaga kualiti dan kebersihan.

Staff dalam tu tu memang pakai begitulah, shower cap baik lelaki dan wanita. Kalau ada jugak rambut gugur selai memang nampak nau menipunya coz takde staff yang dibenarkan tak bertutup rambut.

IMG_9663

Sempatlah kitorang bergambar bersama one of the chef s dan Head of SkyChef, he s also the head of Halal Society in the SkyChef.

IMG_9675

Demi menjaga privasi Skychef kami tak dibenarkan mengambil sebarang gambar tapi percayalah aku melihat sendiri cara penyediaan dan masakan yang very the first class from Skychef ni. Sapa jumpa aku nanti aku cerita mulut ke mulut cara depa menyediakan untuk semua inflight foods tu yek. That s why aku cakap, the most safest food is not on the ground but in the flight. Kot yang ada sakit pertu dalam flights tu and claimed depa sakit perut dari makan dalam flight hah memang saja nak tora la sangat coz the hundreds of passangers tak sakit ler pulak perut kan…

Best betullah pengalaman dalam SkyChef tuh, kalaulah antara korang pernah dapat masuk situ (I doubt lah you could coz memang it s not open for outsiders).

IMG_9680

Ooo by the way, lawatan ke Skychef tu on the day kitroang nak balik KL. So right after the educational and informative Skychef tour tu, tibalah masanya untuk pulang balik ke KL. Laki dan anak-anak dah duk memanggil-manggil aku bila nak pulangnya.

IMG_9703

Thanks Lufthansa for having me as one of your passengers. Really satisfied with your good services :) Keep it up ok!

IMG_9709

Dan macam tak kenal aku kan… of cos la aku look look see see touch touch apa yang ada di Bangkok airport tu :)

IMG_9736

Sempatlah borong seketui kat sini hah, dah nak boarding, Shah dah called aku 2,3 kali koooo!

Kalau dapat lagi berjam2 kat Bangkok Airport duty free nih, mau apa lagi le yang aku borongkan, sampai dah final call haaaaa baru geti nak boarding.

IMG_9774

Flight back home kami duduk di Economy Class pulak. Like I said, even their Economy Class pun is sedap dan tenang enough for us. Plus ada video on demand hiks even new release movies pun ada :)

Memang sungguh santai dan terhibur la aku fly with Lufthansa.

Hangpa tau tak, ada satu movie tu ngah on going tayang kat cinemas tapi dah ada kat on board hokey!! Pakcik sebelah aku tu leka dok melayannya hah.

Ini plak keeks aku while at the Suvarnabhumi International Airport

Sep 17, 2013 | At Bangkok airport for Lufthansa tour by redmummydotcom on Keek.com

And another one…

Sep 18, 2013 | Balancing kan seats via Lufthansa by redmummydotcom on Keek.com

IMG_9859

Cuma tu lah pendek benau perjalanan dalam flight Bkk-Kul kan hahahahah so sekejapan dah sampai KLIA :) happy mama is going back to the kids. I was fetched by RD, and selongkar barang shopping for them, dah tentulah ada hadiah ole-ole for the family walaupun aku pergi ke Bangkol tu sekejap je sangat,  3 days 2 nites.

lh-photo

Untungnya aku dapat terbang ngan airlines yang sangat reliable, iaitu Lufthansa. Head off to their site to understand more, but at least hangpa dah tau skang yang untuk route KL dan Bangkok memang halal food being served, specially those muslims kan. Untuk yang route lain pulak, you can always ask for halal food too.

Like Lufthansa’s Facebook and visit their website to find out more.

Laki aku sokmo pi Poland ikut Frankfurt kan…. dia pun dok nak try fly Lufthansa jugak. Aku pung nak menebeng sama jugak nih, den dah lamo tak pi Europe tuh heh.

Khidmat pesanan masyarakat Lufthansa is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Jacob’s Mum’s Little Secrets Book is out now!

48hours sponsored post

IMG_6226

Membaca isi kandungan buku Jacob’s Mum’s Little Secrets Book ni macam rasa mendengar cerita dari mak ataupun nenek aku plak pasal all the petua ibu-ibu :)

Yang bagusnya some of the petua ataupun the little secrets tu memang dah aku amalkan dari aku mula-mula jadi ibu dulu. The rest tu kira macam petua baru jugaklah pada aku. Rasa untung dapat belajar pasal petua-petua baru dari buku ni, especially ilmu-ilmu pasal family, parenting dan anak-anak. Memang seronok dapat baca petua-petua orang lain yang memang agak unik dan menarik even berguna. Maybe boleh cuba salah satu, or maybe dua tiga empat lima petua ni masa-masa akan datang :)

MumLittleSecret

Macam petua atas ni kira baru la untuk aku, tak pernah dengar la pulak. Korang kan tau aku ni kan ada sinus, so memang pantang kalo ada habuk. Once kena habuk memang mejawablah bersin tak ingat. Kalu all the way dapat berstin tak per la kan, tapi dure korang pun pernah kena bersin tak jadi. Sakit jiwa jer rasanya kannn.

So atas tu petua dia macammana nak kasik fully executedkan bersin tak jadi tu. Definately will share this with my kids, diorang pun sama dengan aku, allergic dengan habuk-habuk ni.

MumLittleSecret2

Aku rasa bukan sahaja kepercayaan orang Cina, tapi kita orang Melayu pun sama jugak percaya cara ni dapat melebatkan rambut baby  :)

photo

A must have book for all the mothers, tapi kena cepat sebab buku ni very limited edition so ada 20,000 naskhah jer. So apa yang perlu korang buat untuk dapatkan buku ini ialah – hanya beli mana-mana produk Jacob’s yang bernilai RM15 ke atas dan poskan resit pembelian tadi bersama-sama dengan redemption form bermula dari 1 September sehingga 30 September 2013 ni. The redemption form is available in-stores dan juga online dari Jacob’s FB Page.

photo-RM

Petua-petua dalam buku ni amat berguna untuk turun temurun!

Kesimpulannya, aku memang sangat-sangat recommend lah buku ni. Perfect untuk bacaan ringan bila nak tidurkan anak-anak ataupun bila ada free time sambil mengunyah biskut Jacob’s  :)

Khidmat pesanan masyarakat Jacob’s is brought by Redmummy.com

Comment: 6

Dove Rambutmu Mahkotamu!

48hours sponsored post

IMG_2890

Ada product yang memang aku been introduced by the clients during my advertorials path, but ada product yang memang aku pakai sesangat. So Dove hair shampoo and conditioner or all the lines of it memang aku pakai.

So one day, I went to this Dove event. Wonder apa pulak cerita Dove kali ni, bestnya coz it’s all about Rambutmu Mahkotamu!!

Unilever - Dove Samson1

The event was hosted by Nana Mahzan, and the story begins dengan 2 orang rakan baik yang dahulunya mempunyai masalah keguguran rambut, but even after 10years pun, they support each other in managing the hair fall. They both telah menggunakan Dove Hairfall rescue range dan ternyata sangat bersesuaian with their hair.

Bersesuaian dengan tema yang ingin diketengahkan, tak kira pada yang bertudung atau tidak, Rambutmu, Mahkotamu – adalah satu platform untuk kita wanita berasa lebih confident, openly speak up and discussing bout the hair issue. Ada orang malu bila nak admit yang rambut mereka keguguran, ada yang bertudung pun menganggap, tak perlu disclose bout the hair issue too coz mereka bertudung but deep down in their heart surely loving to have a very healthy hair kan???

So Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu – adalah dianggarkan untuk mengumpul sekurang-kurangnya 10,000 aspirational statements, yang menunjukkan komitmen kita untuk stop hair fall dari terus interfering with women’s life.

10,000 sahaja statements dari wanita2 semua.

Boleh?

Nah….

  • I. Log on to Dove Hair Malaysia Facebook
  • II. Click on Dove Rambutmu, Mahkotamu application
  • III. Complete the aspirational statement “If I was free from hair fall…”
  • IV. Lastly, women can choose if they would like to play a role in the Dove Empowerment Fund

Unilever - Dove Samson4

Macam plaque yang aku pegang nih… so you can support by giving your statements too in the FB Dove Hair Malaysia. We target the women out there to join the club! Doesn’t matter anda bertudung atau tidak, you might win something :)

By the way for the FB apps, you can also access it via your smart mobile devices. So, tak perlu nak kena on laptop, pc…. terus dari your gadgets di tangan pun boleh.

Unilever - Dove Samson2

Semua dah clear on the 10,000 kejaran yang kita nak buat di FB Dove? For your Rambutmu, Mahkotamu! My personal story bout Dove and me. Masa confinement, lepas beranakkan Zeeshan si baby kecil aku tuh, rambut aku gugurrrrrrrrrrrrrrrrrr sangat! Kadang2 sampai kutip ler waktu dalam bilik air tuh,  if you remember memang aku bising mekak2 jugak waktu dalam pantang tuh yek over twitter. Masa tu aku pakai so called ‘shampoo beranak’ hahahahaha, cannot mention here, so tak boleh jalanlah shampoo tu, I asked RD to get back me the Dove HairFall Rescue Range. Memang masa dalam pantang berenti pakai tu coz sebabkan kena pakai shampoo lepas beranak tu ye.

Thank God, after 2 weeks, memang dah berkurangan keguguran rambut. Even till now pun. Kita kalau nak tau masa gugur dia hebat nih, masa shampoo lah kan, ha but slowly, kadang2 takde pun kat lantai bilik air tuh. Itulah kesesuaiannya Dove and Redmummy.

Unilever - Dove Samson5

But ingat yer, harus dengan conditioner! Jangan pakai shampoo sahaja ok. Rahsia rambut sihat bersinar, kita kena bershampoo dan juga apply the conditioner.

Oh by the way, upon achieving 10,000 voices from Dove Rambutmu, Mahkotamu campaign, Dove will establish a fund to keep its empowerment efforts sustainable. A total of RM10,000 will be donated to the unfortunate to help other women, to design an original and actionable idea untuk support wanita2 yang tidak berkemampuan di dalam negara kita ni lah. Mereka akan disokong dan guided by a line of wanita-wanita ternama Malaysia, dan activist. The idea is to develop these wanita2 yang lemah untuk to do things they love and aspire, confidently.

Unilever - Dove Samson8

Dove Hair Fall Rescue Range contains a ground-breaking technology, Trichazole Actives to help anchor hair firmly in place at the roots, nourishing the area where hair fall occurs. Dalam range ni ada 6 products, yakni Shampoo, Conditioner, Daily Treatment Conditioner, Hair Fall Rescue Serum, Hair Fall Rescue Treatment Mask and Leave-on Intensive Hair Tonic.

Tau tak semua products Dove ni aku ada? Bertahun-tahun dah aku ada pun. The Hair Fall Rescue Serum tu siap ada kat my working table, senang nak apply dah ada depan mata kan hahahahaa!

Unilever - Dove Samson7

Dove Hair Fall Rescue System Price Range:

  • Shampoo 375ml – RM 14.90
  • Conditioner 180ml – RM 9.90
  • Daily Treatment Conditioner 180ml – RM 13.90
  • Hair Fall Recue Serum 40ml – RM 19.90
  • Intensive Hair Tonic – RM 32.90
  • Treatment Mask 200ml – RM 22.90

Unilever - Dove Samson6

Jom reramai jadi part of the 10,000 women! To support the 10,000 voices of Dove Rambutmu, Mahkotamu campaign! #DoveMahkotamu

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Astro meraikan Merdeka dengan #UrMalaysianIsShowing & #GoBeyond!

48hours sponsored post

IMG_6761

Aku tau sekarang ni ramai lagi masih mood raya, tapi jangan lupa kita sekarang di bulan Ogos so hidupkan mood merdeka kita! MalaysiaKu Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku slogan merdeka yang 56 tahun negara kita Malaysia!

Demi daulatnya Negaraku Malaysia, aku pun sama menyokong project Astro terbaru, heret beret bawak anak2, sampai hilang parking tix mak merah hahahahaha!!

IMG_6762

Kalau di hari raya kita amalkan budaya unik yang positif dan gembira serta sifat-sifat Malaysian kita seperti menziarahi kenalan dan saudara mara, bermaafan sesama kita dan macam-macam lagi, apa kata di bulan merdeka kita buat perkara positif yang sama, #GoBeyond even better!

It was on trending for the #UrMalaysianIsShowing. My keek and instagram pun ada jugak on there, tengok the keek on the finale of the event.

Aug 24, 2013 | #urmalaysianisshowing #gobeyond spot @lisasurihani23 by redmummydotcom on Keek.com

IMG_6763

Sebab tulah bersempena hari Merdeka tahun ini, Astro ingin meraikan bersama kita rakyat Malaysia yang cintakan tanah tumpahnya darah kita ini, sama-sama tunjukkan bahawa kita rakyat Malaysia mempunyai budaya yang unik dan sifat-sifat terpuji yang tersendiri. Kita sebarkan positivity, hapiness dan sikap “Go Beyond” kita.

Pelbagai aktiviti on air, online dan on ground yang telah pihak Astro jayakan untuk meraikan hari kemerdekaan kita yang ke 56 tahun. Salah satu yang sempat aku join sama ialah hari Sabtu lepas di Mid Valley. Macam-macam acara best yang ada untuk menceriakan majlis ni especially contest ala-ala treasure hunt, persembahan, merdeka music video launching.

Bolehlah tengok the music video “Excuse me sir, your Malaysian is showing” bawah ni!

Tetapi the event highlights ialah kempen media social Astro Go Beyond Engine #GoBeyond dan pelancaran YourMalaysianIsShowing App T-Shirt di Astro Go Beyond FB #UrMalaysianIsShowing.

IMG_6764

Kempen #GoBeyond di media sosial ialah untuk mengajak kita semua melakukan aksi ataupun sikap positif kita seperti menolong sesapa sahaja ataupun boleh juga menulis mesej yang berinsiprasi yang secara tak langsung akan mencetuskan Positive Engine. Setiap perbuatan positif ini akan direkodkan dan so far sudah lebih 180,000 positive contributions telah diterima! Sama-sama kita jayakan supaya dapat mencapai sasaran jutaan. Malaysia Boleh!

Astro_Go Beyond Yourself_positive-engine

Btw, tahniah adik-adik bloggers dan churpers yang menang, Lisa pulak tuh yang bagi hadiah. Sejuk seram memasing dapat salam tangan Lisa yek :)

Astro_Go Beyond Yourself_Redmummy-tshirt

Disamping itu jangan lupa tunjukkan keMalaysiaan kita dengan mendesign sendiri tshirt  #UrMalaysianIsShowing di Astro Go Beyond FB. So far yang aku dah nampak semua cool giler, Macha Hebat, Dah Makan?, Stylo Mylo dan macam-macam Malaysian lingo semua ada! Memang terbaik bro! Harganya murah jer, RM25 dan kesemuanya akan didonatekan for charity program Astro Hostel oleh Astro Kasih.

IMG_6766

As I said, there was also contest during the event tu. Tahniah kepada semua pemenang! Tapi untuk yang belum menang apa-apa, bolehlah mencuba nasib secara online pulak. Best blogpost to cover the event will land you 1 iPad Mini, the same for best Tweet coverage for this whole event. That s if you part of Nuffnang and Churp Churp lah :)

Astro_Go Beyond Yourself_Redmummy

Meh sini untuk Facebook GoBeyond apps nih!

Tapi on the other hand, jangan lupa to #GoBeyond by Tweeting, Facebooking (hangpa kena ler pergi to the app untuk submit korang punya act also yek), Instagram, Youtube dan Blog in order to spread positivity and happiness!

IMG_6767

Celebriti tempatan seperti Dato’ Aznil Hj Nawawi, Lisa Surihani, Hanif (ERA), Ryan De Alwis (hitz.fm), Jason Phang (MY FM), Ezra (MIX fm), Uthaya (THR Raaga), Arnold (hitz.fm), Geraldine Gan, Jie Ying, Weon, Revathy, Lingkesh, Vinoth serta ramai lagi juga turun sama memberi sokongan untuk kempen kermerdekaan Astro ini.

Astro_Go Beyond Yourself_malaysianess

Syok!, Gostan, Brudder, Fuyoh, Macha dan macam-macam lingo lagi, tapi the best part is kita Malaysian semua paham maksudnya.

So what is your Malaysian-ness? Mari kita sama-sama tunjuk dan buktikan! Jom kongsi kita punya unique Malaysian-ness  #UrMalaysianIsShowing dan jangan lupa tambahkan positivity dan happiness by #GoBeyond. Boleh kan? Korang jangan kedaung pulak :P

Merdeka, Merdeka, Merdekaaaaaaaaaaaaa!

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 11