Life360

Penglihatan lebih sempurna dengan Transitions® Signature™ Lens!

 .

 

IMG_6477

 

My decision dan pilihan Akak membeli glasses with Transitions® Signature™ Lens sangat tepat dan berbaloi-baloi sekali. Macam Akak mentioned before, this lens bukan sahaja sesuai untuk semua keadaan, tetapi ianya sangat bersesuaian untuk semua lapisan masyarakat, tak kira orang tua, orang muda, lelaki, perempuan, budak remaja even untuk kanak-kanak!

Dan yang lebih penting, ia juga bersesuaian dengan apa sahaja profession korang, kerja corporate, site supervisor, lawyer, doktor, engineer or even suri rumah dan apa sahajalah, lebih-lebih lagi cikgu sekolah :) memanglah cocok sangat bertemankan Transitions® Signature™ Lens

IMG_6396

Contohnya macam Akak, kerja 9 to 5 duduk indoor dalam opis, juga seorang ibu dan isteri, sudah semestinya seorang blogger lah kan, personally Akak katakan yang my Transitions® Signature™ Lens pair really suits me perfectly dalam menjalankan aktiviti harian Akak, samada bekerja di dalam opis yang mengadap komputer setiap masa, ataupun sebagai isteri atau ibu yang menjaga kepentingan dan keperluan suami atau menemani aktiviti dan kehendak anak-anak ataupun dalam melakukan kerja-kerja rumah juga kerja-kerja sebagai blogger yang juga mengadap komputer serta attending events di merata tempat. Jelas, terang, puas dan sempurna permandangan bila menggunakan Transitions® Signature™ Lens.

On top of that, it looks cool and vogue on me too. It turns to the right shade of tint depending on the amount of UV rays bila di luar dan crystal clear bila di dalam rumah :) Akak personally recommend to all of you to at least try it out. Believe me, you’ll see differently with Transitions® Signature™ Lens :)

Comment: 6

Transitions® Signature™ Lens yang serbaguna!

.

IMG_5239

Kan Akak tengah sibuk dengan project TM, so memang setiap minggu penuh keluar mencari barang dan aksesori rumah itu ini bagai. My weekends Sabtu Ahad normally jarang sangat Akak pakai contact lens tapi memang memanjang with my Transitions® Signature™ Lens pair nih. Coz dah 5 hari waktu kerja kat opis pakai contact lens kan, so memang Sabtu Ahad selalunya Akak bagi mata relax.

Somemore my car is already in the workshop dek kes kena langgar hari tu jadi semua harta dalam kereta dah packed masuk dalam rumah. Menggunakan kereta suami, I cuma letak Transitions® Signature™ Lens sahaja, makanya all in one go. Tak payah nak selongkar amik bawak glasses lain or shades gelap lain.

IMG_3932

On top of that those shades or sunglasses semua tu takde power, you akan cakap boleh je letak power but back to simple thing if I could carry 1 item rather than 2, kan lebih senang pakai Transitions® Signature™ Lens sahaja.

Sekali harung je, tak yah risau nak pakai cabut the spectacle and the shades, coz with Transitions® Signature™ Lens, siang ataupun malam, pagi ataupun petang Akak pakai the same pair kerana ianya serbaguna tak kira waktu dan ketika and on top of that it made my eyes much more comforting dan sedap jer mata Akak memandang :)

Korang yang specky tu better cuba, and definately korang akan rasa kelainannya! Because I do :)

Comment: 7

Penglihatan lebih jelas dengan Transitions® Signature™ Lens!

.

IMG_4559

Masih ada lagi yang kurang jelas tentang apa sebenarnya Transitions® Signature™ Lens ni?

Meh let me recap apa yang akak telah terangkan sebelum ini tentang apa sebenarnya Transitions® Signature™ Lens ni, apa kelebihan dia, teknologi apa digunapakai dan sebagainya.

Menggunakan bahasa yang mudah difahami, Transitions® Signature™ Lens akan bertukar tintnya bila berada under direct sunlight, akan jadi gelap lensnya megikut kadar tahap UV yang ada dan kalau indoor, akan menjadi terang. So basically the tint of the lens mengikut penyesuaian keadaan kita berada, either indoor or outdoor. Suprisingly kadar pertukarannya tint yang begitu cepat amat mengkagumkan!

IMG_9813

Dari segi teknologinya pula, menggunakan new patented photochromic dye formulation, Chromea7™ dan ini menjadikan Transitions® Signature™ Lens lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung seperti cahaya yang dipantulkan dari bangunan, tingkap, jalan raya dan lain-lain permukaan. FYI, photochromic lenses are lenses that darken upon exposure to UV light (sunlight), and return to clear when indoors.

Ini menjadikan ia lebih responsive tak kira di mana kedudukan kita. Lens yang kita pakai akan menjadi reactive to UV light, jadi dia akan jadi mid tint jika di tempat yang partially sunny, cloudy, rainy even under shades but as long as ada UV. Then bila takde UV at all contohnya indoors, terus ia bertukar menjadi crystal clear :)

Bukan sahaja lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung, dengan Chromea7™ of cos menjadikan ia juga more reactive lebih-lebih lagi kepada UV light, sudah semestinya la kan dan lebih responsive dalam keadaan hot climates seperti di Malaysia yang panas berdenting ni.

IMG_2130.jpg

Tidak kira pukul berapa, bergantung kepada tahap UV yang diterima, tintnya will just turns to the right shade. Ini amat penting kerana kita mahukan penglihatan kita mendapat suasana dan cahaya yang sebenarnya bukan kelam seperti kita memakai sunglasses dan juga sebab ia menjadikan penglihatan kita lebih selesa dan setiap benda dapat kita lihat its true and vividness color dan detailsnya tanpa any kelam. You got my point?

Disamping itu Transitions® Signature™ Lens juga akan memprotect vision kita dan membantu kita melihat dengan lebih jelas dan nyata. Its fast fade back speed dan fully clear untuk keadaaan  outdoors membolehkan kita dapat melihat clearly untuk outdoors view. Tapi penglihatan outdoors  seakan satu keistimewaan kerana silau matahari selalunya menjadikan ia sukar untuk kita melihat dengan jelas sesuatu keadaan yang terperinci atau keindahannya sebab terpaksa kecilkan mata kita ataupun terpaksa memakai sunglasses. Masalah untuk sunglasses pula, bila kita masuk indoor je kena tukar. Tapi dengan Transitions® Signature™ Lens, tak payah kita nak susah-susah tukar glasses, sebab bila berada di indoor, Transitions® Lenses akan tukar balik macam cermin mata biasa dengan lens yang jelas.

IMG_4747

Akak percaya dengan teknologi yang digunakan oleh Transitions® Signature™ ni sebab ia telah diuji with Transitions Optical’s Measurement methodology Life360™. Diuji lebih dari 200 real life conditions, 1000+ scenarios di merata dunia dan masih terus diuji lagi dan lagi. Tak kira samada scenarios mengadap direct cahaya matahari atau facing away from the sun. So kita mendapat hasil yang terbaik dari semua ujikaji yang telah dijalankan.

But personally for me what I like most with my Transitions® Signature™ Lens ialah ianya membantu akak melihat dengan lebih jelas serta it enhance the way I see my surrounding, I can see the richness or vividness of colours and their details especially when I’m outdoors tanpa risau terik panas matahari menerjah mata. Sekaligus menyenangkan akak buat apa sahaja pergerakan for my day to day activities, tak kira keadaan apa dan di mana sahaja!

Not to mention that  Transitions® Signature™ Lens sesuai untuk semua lapisan masyarakat tak kira umur, tua ataupun muda. Juga sesuai untuk semua keadaan, indoor atapun outdoor, office ataupun site work, travelling, studying, reading dan apa sahaja yang korang lakukan!

Transitions® Signature™ Lens bukan sahaja to protect and to correct our vision, but at the same time to enhance the way we see the world! Try it yourself and you’ll see what you’ve missed!

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 5

My favourite lens – Transitions® Signature™

.

 

IMG_2380

Akak suka sangat dengan my pair of Transitions® Signature™ Lens ni. Rasa sangat comfy untuk pemakaian seharian akak, especially outdoor kerana ianya mengurangkan dan menghalang silau matahari dari menusuk-nusuk mata.

Kalau di dalam kedai atau tempat yang takde cahaya matahari macam gambar akak atas tu, semestinya lens berubah serta-merta menjadi crstal clear as clear as normal clear lenses :)

Ini secara tak langsung menjadikan penglihatan akak lebih baik dan menyenangkan akak buat apa sahaja pergerakan for day to day activities, tak kira keadaan apa dan di mana sahaja.

IMG_5422

Kalau keluar rumah pula sudah semestinya lens bertukar darker mengikut tahap penerimaan cahaya matahari. Lagi terik cahaya matahari tu, lagi gelap bertukarnya lens dia. So Transitions® Signature™ Lens sememangnya menghalang those glare, dan akak can peacefully enjoy my beautiful sunny view tanpa gangguan cahaya matahari terik. That’s my favourite lens :)

You should try to get one too :)

Comment: 7

Transitions® Signature™ Lens sesuai untuk semua!

.

IMG_1854

 

Sekali pandang macam cikgu sekolah tak akak? Cikgu Merah gitu :)

Memang tepat sekali my decision dan pilihan akak beli glasses with Transitions® Signature™ Lens. Bukan sahaja sesuai untuk semua keadaan, tetapi sesuai untuk semua lapisan masyarakat, orang tua, orang muda, lelaki, perempuan, budak remaja even untuk kanak-kanak.

Dan juga tak kira apa profession korang, lawyer, doktor, engineer, kerja corporate, site supervisor apa sahajalah, lebih-lebih lagi cikgu sekolah, memanglah cocok sangat bermatakan Transitions® Signature™ Lens.

IMG_5793

Macam akak, kerja indoor dalam opis, juga seorang isteri dan ibu, of cos seorang blogger lah kan, this pair really suits well with my day to day activities, tak kira apa kerja yang akak buat, samada sebagai perkerja opis yang mengadap komputer setiap masa, ataupun sebagai isteri atau ibu yang menjaga kepentingan dan keperluan suami dan anak-anak dan juga kerja-kerja rumah ataupun sebagai blogger yang juga mengadap komputer serta attending events di merata tempat. Terang, jelas dan puas permandangan bila menggunakan Transitions® Signature™ Lens.

IMG_5764

On top of that, I just love how this lens enhance the way I see my surrounding, Transitions® Signature™ Lens let me see the richness or vividness of colours and their details especially when I’m outdoors bawak anak-anak berjalan tanpa risau terik panas matahari menerjah mata. Macam akak cakap, bukan sahaja sesuai untuk semua, tapi berguna dan bermanfaat untuk semua keadaaan. Korang dah cuba?

Comment: 8