Petronas

Nasi Lemak pun ada dijual di PETRONAS Station?

.

.

IMG_6702

Baru-baru ni, Akak berada kat KLCC LRT station distributing sarapan percuma dari PETRONAS.  Sapa yang follow my IG sure tau pasal ni kan.

So ada sapa-sapa sini dapat sarapan percuma tu? Camna sedap tak nasi lemak dia?

IMG_6713

 

Jangan tak percaya, sekarang ni selected Mesra outlets di PETRONAS Station tu bukan sahaja as your convenient store, BUT now you can grab your breakfast too. Dan yang bestnya ialah, their breakfast is our Malaysian favourite food iaitu nasi lemak :)

IMG_6695

 

Lebih kurang 487 stesen Petronas terlibat dalam kempen Morning @ Mesra ini untuk memudahkan kita rakyat Malaysia bersarapan pagi. So sekarang ni kalau pagi-pagi nak cepat, ataupun dah terlambat, tak sempat nak singgah beli nasi lemak kat warung tepi jalan, lagipun leceh nak parking bagaikan, boleh dah singgah di Mesra PETRONAS to grab their breakfast combo pack.

Really convenient, good food with good value of money and on the go sekali harung korang boleh isi minyak, or beli anything else kat Mesra outlets tu.

Komno_Petronas

Hanya RM5 sahaja kombo sarapan ini. Apa yang korang dapat dengan RM5 ini:

-          1 heavy food iaitu Nasi lemak di sekitar Lembah Klang (Nasi dagang di Pantai Timur)

-          Kuih-muih tempatan

-          1 tin Nescafe.

Personally Akak rasa this is good value with decent food. Dengan hanya RM5, boleh dapat set sarapan yang lengkap dan semestinya mengenyangkan macam ni. Seriously jimat, lebih-lebih lagi sekarang ekonomi tak menentu, harga barang-barang pun naik mencanak, ini kira salah satu alternative baik untuk kita berjimat.

IMG_6698

So no more excuse to skip your breakfast, the most important meal of the day ye akak-akak yang on diet tu hiks. Sambil-sambil pagi tu korang isi minyak, bolehlah beli kombo sarapan ni sekali :)

IMG_6741

Ingat, mulakan pagi kita dengan sarapan! Do checkout this Mornings @ Mesra breakfast combo pack di selected PETRONAS Kedai Mesra yang dijual dengan hanya RM5 sahaja!

Untuk info lebih lanjut, boleh layari www.mymesra.com.my atau muat turun aplikasi PETRONAS Pitstop.

Comment: 11

Petronas Coffee Break!

.

Pardon me for being so late in publishing this entry. As everyone knows, akak kan baru baik from the ‘small dugaan’, a dengue attacks to my Red Family, mainly to me, RD and Zeeshan – Abang berjaya recovery sebelum 48jam, so memang agak kelam kabut untuk publish this special entry, dahlah kita baru je habis the CNY kan.

Takper, better late than never.

Petronas Coffee Break

Jadi jadi, untuk ke tahun 17 kali ni, wow, 17 years kau! Petronas sekali lagi meneruskan project Petronas Coffee Break, kempen yang sangat dilooking forward oleh Petronas fans, of course, yang tak fans pun tetiba terus jadik Petronas regular customers kan gitu. Mau taknya, the only petrol company yang provides this service for so many years untuk public.

Apa servicenya, specially during the festive seasons (Raya Aidilfitri dan CNY) macam CNY yang lepas bebaru ni, 142 stations telah dipilih (number had been increased every years) to participate for this Petronas Coffee Break campaigns. Ini juga adalah collaboration antara Petronas bersama St John Ambulans, Proton, Nestle, Munchworld Marketing, and Oriental Food. Kempen ini specifically diadakan pada 2 weekends CNY yang lepas (yang akak sakit admitted masa tu).

Tujuan kempen ini, for 3Rs ler. Untuk motorists yang balik kampung or berjalan holiday waktu cuti2 panjang tu, for REFUEL, RECHARGE AND RELAX – DISAMPING minum dan makan snacks PERCUMA dari selected petrol stations.

Hah dengar percuma memang maunya tak best. Ada 7 beranak dalam kereta memang jimat le sangat kan, tak yah beli keluar ringgits, terus percuma je dapat. Ado ko nak dapat dari ABC kedai? Takdok boh.

Bukan tu jer, the other partners yang collaborate sama dalam kempen ni macam contoh Proton bagi safety checks di selected Petronas LubeXperts stations, jadi perjalanan anda lebih tenang bila ada yang dah check kereta tu kan. Cool liau.

Petronas Coffee Break2

So ai attended the launching of the event, sebab CNY, of cos ler ada lion dance. Ini pertama lion dance yang akak tengok untuk tahun nih, best. Should have brought Zeeshan along tengok lion dance ni.

Petronas Coffee Break3

Calligraphy by the VVIPs – MD/CEO PETRONAS Dagangan Berhad, En Ibrahimnuddin M Yunus, Head of Retail Business Division, En Shaharuddin M Sidek, & Senior General Manager, Group Strategic Comms, Pn Zaharah Abdul Rahman.
Kalau nak follow Encik Ibrahimnuddin, twitter handle dia @ibrahimnuddin :)

The 2 small kids hujung tu adalah watak2 utama untuk TVC CNY by Petronas tahun nih. Ada tengokkan? Elok anak2 kita ni semua tengok TVC tu, biar sedar sikit, tau mintak duit jer, tau nak mewah jer, makpak kau kerja cam tak cukup nyawa napas nak bagi korang hidup tau.

Petronas Coffee Break4

Yee Sang is a must too!

Overall, the campaign – Petronas Coffee Break, is something yang semua rakyat Malaysia sangat ler looking forward, dah 17 taun pun. TVC Petronas pun, setiap kali festive seasons, adalah wajib kita tonton, itu antara benda wajib dari Petronas yang rakyat Malaysia dah hafal sangat. Jadi, coffee break, akan datang, yakni masa Syawal, lagi ler ramai yang bersusun beratur kat Petronas stations, mau taknya, the kopi the snacks all free lor. Check kereta pun free, St John Ambulance pun ada stand by.

I know that I m already late but once again, I m sure kita dah celebrate the CNY happily sangatkan (except me yang kena dok dalam hospital ler), so Gong Xi Fa Chai and jumpa lagi di the next Petronas Coffee Break :)

Comment: 9

Petronas Motorsports – The ride!

48hours sponsored post

Petronas The-Ride

Korang dah tengok video pendek Abduction dari PETRONAS Motorsports yang memaparkan aksi hebat kuasa pecutan kereta yang mendebarkan, melarikan diri di celah-celah bangunan di bandar dari serangan kapal induk makhluk asing dan anak-anak kapalnya? Ala dari entry aku yang lepas tu, yang akhirnya mendedahkan kuasa hebat pecutan kereta itu tadi adalah hasil gabungan kerjasama diantara PETRONAS dan AMG.

Sekarang saksikan pula iklan terbaru dari PETRONAS di mana seorang janitor yang sedang berkerja dalam makmal MERCEDES AMG-PETRONAS begitu asyik dan terpegun melihat kehebatan jentera terbaru AMG dan ditambah pula dengan satu minyak pelincir yang digunapakainya. Apalagi, dia pun nak test power la prestasi minyak pelincir PETRONAS SYNTIUM 7000 dan dengan selamba dan secara senyap-senyap dia memandu sendiri kereta berenjin turbo AMG 2.0 liter empat silinder tu. Yelah, nak test power kena la test drive sendiri.

Setelah puas pusing seround test power kereta tadi, janitor tu pun balik dengan perasaan yang sangat teruja dan memang dia terpesona dengan kehebatan prestasi yang luar biasa tadi. Rupa-rupanya, janitor tu juga ialah makhluk asing! Even pada anggapannya, kehebatan spesis baru yang dihasilkan manusia ini memang cukup luar biasa. Terus cargas makhluk asing tu melarikan diri ke kapal induknya sambil mencapai sebotol PETRONAS SYNTIUM bersamanya.

Petronas_The-Ride_Redmummy

Teknologi yang dihasilkan cukup luar biasa, sehingga makhluk di planet lain sanggup melakukan apa saja untuk cuba menandinginya :) Dan sudah semestinya ianya collaboration between PETRONAS dan AMG dan minyak pelincir Syntium itu tadi adalah outcome dari penyelidikan yang dilakukan oleh PLI sebagai the official technology partner kepada Mercedes GP PETRONAS Formula One Team!

Khidmat pesanan masyarakat PETRONAS Motorsports is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Petronas Motorsports – Abduction

 

Ingat lagi entry lama aku pasal misteri kat Stuttgart, Germany? Di mana rakaman CCTV merakamkan satu pergerakan aneh, rasanya sebuah kenderaan dan bila diperlahankan rakaman tersebut, seperti ada satu cahaya yang mengejar kenderaan tu!

Akhirnya selepas sekian lama, perkara yang sebenar-benarnya terbongkar menerusi filem terbaharu PETRONAS Motorsports! Tengok sendiri video pendek youtube bawah ni yang memaparkan aksi hebat pecutan kereta yang mendebarkan melarikan diri di tengah bandar dari serangan kapal induk dan anak-anak kapalnya!

Dan kemuncaknya, mendedahkan kuasa hebat pecutan kereta itu tadi adalah hasil gabungan PETRONAS dan AMG. Watch out for a new species!

Comment: 9