kedai mesra

6x Mata Ganjaran di PETRONAS!

.

.

IMG_2370

Zeeshan memang pantang kalau daddy dia pergi isi minyak, sure dia nak ikut sama. Sebabnya kat kedai Mesra ni bukan sahaja bermacam-macam benda ada, even kids’ favorites and toys pun ada sama, itu yang dia suka sangat ikut daddy dia :)

IMG_2365

 

So the other day we went to nearby PETRONAS station dan seperti biasa singgah masuk kedai Mesra la of cos. Bila time nak bayar tu, the cashier tanya ada Kad Mesra tak? Kebetulan Akak hari tu lenggang kangkung purse pun tak bawak hahahaha. Akak memang ada 1 Kad Mesra tapi purse tertinggal nak buat macamana kan.

Taper la bos, Kad Mesra Akak tertinggal la. Kira jer la

Tapi cashier tu cakap “Rugilah kak, sebab sekarang ni tengah ada promosi, 6x Mesra points untuk semua pembelian

Alamak, rugi-rugi! Akak memang pantang dengan reward points ni. Memang suka kumpul banyak-banyak points sebab boleh redeem macam-macam benda.

And by the way, 6x Mesra point ni limited time only iaitu dari 6 hingga 12 Januari 2018 dan sempena tamatnya “The Only Game Where Everybody Wins Campaign” di mana a lot of vouchers have been giveaway! Dan juga untuk meraikan kita sebagai loyal customer mereka :)

Habis dah tertinggal bos, nak wat camna?

Taper, abang dah ada Kad Mesra? Kalau takde boleh apply dan activate sekarang dan terus boleh pakai kak”

IMG_2366

Ha apa lagi RD pun cargas la activatekan kad baru tu. Senang jer nak activate, just hantar sms dengan details yang dia mintak, within 1 minute terus dah activated dan boleh guna. Yeyyy :)

So untuk pengetahuan semua, kalau kita takde Kad Mesra, kita boleh dapatkan secara PERCUMA di mana-nama stesen PETRONAS dan boleh pakai immediately.

Cuma nanti jangan lupa register Kad Mesra tu supaya nanti boleh redeem mata ganjarannya. Hanya hantar SMS ke 36732 cam ni: KADMESRA (space) 17 digit no Kad Mesra (space) No IC (space) Nama

Ataupun boleh juga register secara online di PETRONAS website.

IMG_2378

So apa lagi swipe la pakai Kad Mesra dia. Dapat jugak 6x Mesra points hehehehe. Kebetulan dia pakai baju PETRONAS, nasib memang baik. Thanks to the cashier sebab inform us pasal ni.

IMG_2382

Ni Akak bagi contoh kiraan la, isi Petrol/diesel 1 litre = 6 Mesra points, beli anything di kedai Mesra juga RM1 = 6 Mesra points.

So kalau kita tuang minyak 40 litres meaning kita akan dapat 240 Mesra points, dan kalau kita belanja RM10 di kedai Mesra maknanya kita akan dapat 60 points.

So hari tu Akak belanja, kalau tgk resit atas tu ialah RM33.55 dan Akak dapat 200 Mesra points yeyyyyy

 

 

IMG_2362

 

 

So korang jangan lupa bawak Kad Mesra kalau ke stesen PETRONAS, nanti rugi 6x Mesra point. Dah banyak-banyak point bolehlah redeem fuel ataupun items dari kedai Mesra, memang banyak jimat untuk kita as customer as we spend :)

So korang better cepat-cepat la rebut peluang. Jangan jadi macam Akak terlupa bawak Kad Mesra pulak, tapi nasib baik boleh apply on the spot hiks

 

Comment: 7

Nasi Lemak pun ada dijual di PETRONAS Station?

.

.

IMG_6702

Baru-baru ni, Akak berada kat KLCC LRT station distributing sarapan percuma dari PETRONAS.  Sapa yang follow my IG sure tau pasal ni kan.

So ada sapa-sapa sini dapat sarapan percuma tu? Camna sedap tak nasi lemak dia?

IMG_6713

 

Jangan tak percaya, sekarang ni selected Mesra outlets di PETRONAS Station tu bukan sahaja as your convenient store, BUT now you can grab your breakfast too. Dan yang bestnya ialah, their breakfast is our Malaysian favourite food iaitu nasi lemak :)

IMG_6695

 

Lebih kurang 487 stesen Petronas terlibat dalam kempen Morning @ Mesra ini untuk memudahkan kita rakyat Malaysia bersarapan pagi. So sekarang ni kalau pagi-pagi nak cepat, ataupun dah terlambat, tak sempat nak singgah beli nasi lemak kat warung tepi jalan, lagipun leceh nak parking bagaikan, boleh dah singgah di Mesra PETRONAS to grab their breakfast combo pack.

Really convenient, good food with good value of money and on the go sekali harung korang boleh isi minyak, or beli anything else kat Mesra outlets tu.

Komno_Petronas

Hanya RM5 sahaja kombo sarapan ini. Apa yang korang dapat dengan RM5 ini:

-          1 heavy food iaitu Nasi lemak di sekitar Lembah Klang (Nasi dagang di Pantai Timur)

-          Kuih-muih tempatan

-          1 tin Nescafe.

Personally Akak rasa this is good value with decent food. Dengan hanya RM5, boleh dapat set sarapan yang lengkap dan semestinya mengenyangkan macam ni. Seriously jimat, lebih-lebih lagi sekarang ekonomi tak menentu, harga barang-barang pun naik mencanak, ini kira salah satu alternative baik untuk kita berjimat.

IMG_6698

So no more excuse to skip your breakfast, the most important meal of the day ye akak-akak yang on diet tu hiks. Sambil-sambil pagi tu korang isi minyak, bolehlah beli kombo sarapan ni sekali :)

IMG_6741

Ingat, mulakan pagi kita dengan sarapan! Do checkout this Mornings @ Mesra breakfast combo pack di selected PETRONAS Kedai Mesra yang dijual dengan hanya RM5 sahaja!

Untuk info lebih lanjut, boleh layari www.mymesra.com.my atau muat turun aplikasi PETRONAS Pitstop.

Comment: 11