price

Pelancaran ASUS ZenFone 2 di pasaran Asia Tenggara!

.

 

IMG_5469

The opening act Experience 2Morrow event by ASUS

ASUS CEO Jerry Shen welcomes Zenny to stage at the ZenFone 2 launch in Jakarta

In between my shopping spree kat Jakarta tu :) this is actually the main event, Experience 2Morrow by ASUS. Di mana dalam majlis inilah, CEO ASUS Jerry Shen telah melancarkan ASUS ZenFone 2 untuk pasaran Asia Tenggara.

IMG_5465

So berterbanganlah aku ke sana bersama-sama kontigen media dari Malaysia untuk memeriahkan majlis hiks. There were about 50 of us the Malaysian medias

Over 1,000 Southeast Asia media and consumers experience ASUS ZenFone 2 at Jakarta launch event

Juga hadir lebih dari seribu wakil-wakil media dan juga pengguna dari seluruh pelosok negara Asia Tenggara untuk mencuba dan melihat sendiri this new ASUS device.

Left to right-ASUS Regional Director Rex Lee, ASUS Corporate Vice President Eric Chen,ASUS CEO Jerry Shen, Intel President Robby Swinnen and Intel VP Samuel G. Spangler

Left to right: ASUS Regional Director Rex Lee, ASUS Corporate Vice President Eric Chen,ASUS CEO Jerry Shen, Intel President Robby Swinnen and Intel VP Samuel G. Spangler

Presiden dan Pengurus Besar Intel di rantau Asia Pasifik dan Jepun, Robby Swinnen bersama-sama Jerry Shen di atas pentas meraikan perkongsian jangka panjang Intel dan ASUS antara kedua-dua syarikat ini.

ASUS CEO Jerry Shen at launch event in Jakarta announces ZenFone 2-world’s first 4GB smartphone

ZenFone 2 - the World’s First 4GB RAM Smartphone, memang sangat-sangat dinantikan kehadirannya. Di atas kejayaan dan penerimaan yang menggalakkan  ZenFone generasi pertama, maka lahirlah ZenFone 2 ini.

IMG_5492

Kali ini semestinya dengan reka bentuk baru Zen-inspired yang menakjubkan, prestasi tanpa kompromi dan membawa tahap penggunaan yang luxury  kepada pengguna.

 

IMG_5447

Antara media2 Malaysia

IMG_5519

A Winner of a 2015 iF Design Award, this new ZenFone 2 mempunyai reka bentuk yang premium, hadir dengan spesifikasi dan ciri-ciri yang luar biasa pada harga yang menarik dan berpatutan. Ada 5 warna pilihan, Glacier Gray, Osmium Black, Glamour Red, Ceramic White dan Sheer Gold.

 

IMG_5550

 Cak!

IMG_5545

So apalagi jom la try test cuba tengok hiks :) 1st test mestilah selfie hiks

IMG_5551

Direka untuk keselesaan dan mudah digunakan menggunakan satu tangan sahaja, ZenFone 2 mempunyai perlindungan ergonomik melengkung belakang dengan butang intuitif yang berfungsi sebagai kawalan bunyi (volume control) juga sebagai butang pengatup kamera (camera shutter button) apabila hendak berselfie. 

 

IMG_5572

Glacier Gray

IMG_5569

Sheer Gold

IMG_5581

Glamour Red

IMG_5591

Amacam, korang berkenan tak ZenFone 2 ni? Bukan kat cewek tu dong! 

ZE551_red

Glamour Red pujaan hati ku weiii

ASUS ZenFone 2 comes with the Android 5.0 Lollipop — the latest, 64-bit mobile operating system — and ASUS ZenUI 2.0 to deliver the ultimate user experience. Ini termasuklah all these awesome features such as See What Others Can’t See, Uncompromising Performance, More Personalized Interface and Ultimate Entertainment. Memang superb!

I’ll try to review lebih details once I get this beauty in my hand nanti.

IMG_5625

Dan untuk availability dan harganya di Malaysia, ZenFone 2 series will be announced and available soon in Malaysia market, starting at the upcoming Incredible ZenDay – an end-user event on 9th May 2015 at KL Live, Kuala Lumpur.

So kepada yang dah tak sabar bolehlah get more info and register at incredible-zen-day :)

See What Others Can’t See. 

 

Comment: 10

Dove Rambutmu Mahkotamu!

48hours sponsored post

IMG_2890

Ada product yang memang aku been introduced by the clients during my advertorials path, but ada product yang memang aku pakai sesangat. So Dove hair shampoo and conditioner or all the lines of it memang aku pakai.

So one day, I went to this Dove event. Wonder apa pulak cerita Dove kali ni, bestnya coz it’s all about Rambutmu Mahkotamu!!

Unilever - Dove Samson1

The event was hosted by Nana Mahzan, and the story begins dengan 2 orang rakan baik yang dahulunya mempunyai masalah keguguran rambut, but even after 10years pun, they support each other in managing the hair fall. They both telah menggunakan Dove Hairfall rescue range dan ternyata sangat bersesuaian with their hair.

Bersesuaian dengan tema yang ingin diketengahkan, tak kira pada yang bertudung atau tidak, Rambutmu, Mahkotamu – adalah satu platform untuk kita wanita berasa lebih confident, openly speak up and discussing bout the hair issue. Ada orang malu bila nak admit yang rambut mereka keguguran, ada yang bertudung pun menganggap, tak perlu disclose bout the hair issue too coz mereka bertudung but deep down in their heart surely loving to have a very healthy hair kan???

So Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu – adalah dianggarkan untuk mengumpul sekurang-kurangnya 10,000 aspirational statements, yang menunjukkan komitmen kita untuk stop hair fall dari terus interfering with women’s life.

10,000 sahaja statements dari wanita2 semua.

Boleh?

Nah….

  • I. Log on to Dove Hair Malaysia Facebook
  • II. Click on Dove Rambutmu, Mahkotamu application
  • III. Complete the aspirational statement “If I was free from hair fall…”
  • IV. Lastly, women can choose if they would like to play a role in the Dove Empowerment Fund

Unilever - Dove Samson4

Macam plaque yang aku pegang nih… so you can support by giving your statements too in the FB Dove Hair Malaysia. We target the women out there to join the club! Doesn’t matter anda bertudung atau tidak, you might win something :)

By the way for the FB apps, you can also access it via your smart mobile devices. So, tak perlu nak kena on laptop, pc…. terus dari your gadgets di tangan pun boleh.

Unilever - Dove Samson2

Semua dah clear on the 10,000 kejaran yang kita nak buat di FB Dove? For your Rambutmu, Mahkotamu! My personal story bout Dove and me. Masa confinement, lepas beranakkan Zeeshan si baby kecil aku tuh, rambut aku gugurrrrrrrrrrrrrrrrrr sangat! Kadang2 sampai kutip ler waktu dalam bilik air tuh,  if you remember memang aku bising mekak2 jugak waktu dalam pantang tuh yek over twitter. Masa tu aku pakai so called ‘shampoo beranak’ hahahahaha, cannot mention here, so tak boleh jalanlah shampoo tu, I asked RD to get back me the Dove HairFall Rescue Range. Memang masa dalam pantang berenti pakai tu coz sebabkan kena pakai shampoo lepas beranak tu ye.

Thank God, after 2 weeks, memang dah berkurangan keguguran rambut. Even till now pun. Kita kalau nak tau masa gugur dia hebat nih, masa shampoo lah kan, ha but slowly, kadang2 takde pun kat lantai bilik air tuh. Itulah kesesuaiannya Dove and Redmummy.

Unilever - Dove Samson5

But ingat yer, harus dengan conditioner! Jangan pakai shampoo sahaja ok. Rahsia rambut sihat bersinar, kita kena bershampoo dan juga apply the conditioner.

Oh by the way, upon achieving 10,000 voices from Dove Rambutmu, Mahkotamu campaign, Dove will establish a fund to keep its empowerment efforts sustainable. A total of RM10,000 will be donated to the unfortunate to help other women, to design an original and actionable idea untuk support wanita2 yang tidak berkemampuan di dalam negara kita ni lah. Mereka akan disokong dan guided by a line of wanita-wanita ternama Malaysia, dan activist. The idea is to develop these wanita2 yang lemah untuk to do things they love and aspire, confidently.

Unilever - Dove Samson8

Dove Hair Fall Rescue Range contains a ground-breaking technology, Trichazole Actives to help anchor hair firmly in place at the roots, nourishing the area where hair fall occurs. Dalam range ni ada 6 products, yakni Shampoo, Conditioner, Daily Treatment Conditioner, Hair Fall Rescue Serum, Hair Fall Rescue Treatment Mask and Leave-on Intensive Hair Tonic.

Tau tak semua products Dove ni aku ada? Bertahun-tahun dah aku ada pun. The Hair Fall Rescue Serum tu siap ada kat my working table, senang nak apply dah ada depan mata kan hahahahaa!

Unilever - Dove Samson7

Dove Hair Fall Rescue System Price Range:

  • Shampoo 375ml – RM 14.90
  • Conditioner 180ml – RM 9.90
  • Daily Treatment Conditioner 180ml – RM 13.90
  • Hair Fall Recue Serum 40ml – RM 19.90
  • Intensive Hair Tonic – RM 32.90
  • Treatment Mask 200ml – RM 22.90

Unilever - Dove Samson6

Jom reramai jadi part of the 10,000 women! To support the 10,000 voices of Dove Rambutmu, Mahkotamu campaign! #DoveMahkotamu

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Mercedes A-Class A Must Have Too!

48hours sponsored post

Mercedes A-Class

Semua orang ada success story dan acomplishment sendiri. Sama jugak la macam aku. Kalau dalam dunia blogging I can say that I’m really proud of myself, started from zero till now alhamdulillah still bertahan dan boleh dikatakan success dan aku rasa pencapaian yang paling utama pula ialah aku berjaya generate a decent income dan dapat pelbagai sponsorship hanya dari blog ni :)

To tell the truth, it’s not as easy as you think ya, kerja kuat worr and never ever give up!

Mercedes A-Class

Aku rasa kita masing-masing ada istilah tersendiri in term of to describe your success. For me honestly, dulu rasa macam bawak kancil, tapi dengan all those achievements yang aku capai, rasa macam pecut bawak Mercedes-Benz :)

Mercedes A-Class

Bercakap pasal Mercedes-Benz ni, you all rasa sesuai tak A-Class ni dengan aku? I’ve been anxiously waiting untuk Mercedes A-Class ni dilancarkan kat Malaysia. So when its time come, tanpa buang masa aku terus cargas pergi tengok sendiri kereta idaman kalbuku ini.

Mercedes A-Class

Tengoklah betapa sleek dan sexynya design dia, berkarisma sungguh, macammanalah aku tak jatuh cinta. Sayangnya this is Mountain Grey. Kalaulah depa show off its Jupiter Red, confirm there and there aku bayar booking fee :)

Mercedes A-Class

A-Class ni kira a supermini car but for me it comfort enough to be my small family car. Konsep design luarannya yang dinamik dan ditambah pula dengan design dalaman yang exceptionally berkualiti tinggi memang sangat bertepatan terutama untuk the younger people juga. Quite sporty with its own unique style and characteristics, I must say.

Mercedes A-Class

This A-Class is five-seater dan the rear seats provide comfy room for three passengers. Jangan korang ingat nampak macam kecik jer, maklumlah its hatchback design kan, tapi it’s actually quite spacious kat seat belakang tu. Dan yang bagusnya, the rear seat backrests feature a 60:40 split dan ianya boleh dilipat individually. You all kena pi test drive sendiri kalau tidak, tak tahu how it really feel. Once korang dah tengok dan test drive sendiri then korang tau how this become my dream car :)

Mercedes A-Class

The front sport seats dia dilengkapi oleh ARTICO/fabric and trim elements in black diamond patern. Kedua-dua seats depan ini boleh diadjust electrically oleh fungsi memori. Dan sterengnya pula disaluti oleh nappa leather yang secara tak langsung menaikkan lagi imej sporty dan kualiti interiornya.

Nappa leather dah macam bunyik leather handbags aku wuiii!

Mercedes A-Class

Untuk entertainment systemnya pula A-Class dihiburkan oleh Audio 20 CD changer dan conveniently controlled from multifunction steering wheel dan juga center console. Mempunyai all these great features seperti 14.7cm  TFT colour display, RDS/dual tuner, 6-disc CD changer, Bluetooth dan speed-sensitive volume control. Of cos connection untuk iPhone pun ada juga :)

Honestly speaking aku bukanlah arif pasal kuasa-kuasa engine kereta ni. Yang aku tau start the engine then drive jer hiks. But untuk pengetahuan korang semua, A 200 BlueEFFICIENCY  dikuasakan oleh 1.6L turbocharged engine dan didatangi dengan 7G-DCT dual-clutch automatik transmission with seven-speed gear yang memberikan comfort, sportiness dan economy.

Manakala  A 250 Sport pula, pecutan enginenya dikuasakan oleh 2.0L turbocharged engine dan sama 7G-DCT dual-clutch automatik transmission with seven-speed gear with preselectable programmes. Dengarnya boleh pecut ke 100km/h dalam masa 6.6saat sahaja sebelum ke top speednya iaitu 240km/h. Pehhhh lajuuuuu tuu.

Mercedes A-Class

Secara keseluruhannya, A-Class baru ini adalah bintang baru dalam kelas kereta compact dan secara tak langsung pelancaran ini sekaligus menyambut ulangtahun Mercedes-Benz Malaysia yang ke 10 tahun. Tak seperti kereta lain yang satu class dengannya, A-Class baru ni semestinya merangkumi segala aspek terutamanya dari segi ketangkasan, keselamatan, keselesaan dan gaya digital masa kini.

Mercedes A-Class

Harga bermula dari RM198,888 dan Mercedes-Benz Malaysia menawarkan pinjaman yang menarik iaitu bermula dari RM78 sehari. Betul, benar so true!! RM78 jer per dayyyyyyy! Untuk 60 months tenure dan almost 40k downpayment dan monthly installment sebanyak RM2,333 nah, korang sudah boleh bawak balik A-Class ni!

Tadi kat atas aku tanya sesuai tak A-Class ni dengan aku? Kalau korang cakap sesuai, aku nak pi book ni, eh kalau korang cakap tak sesuai pun it still tetap idaman hatiku :)

Since now I’m cruising like Merz, so will this A-Class be my first ever Mercedes-Benz?

Khidmat pesanan masyarakat Mercedes A-Class is brought by Redmummy.com

Comment: 13