ZenFone 2

Red House using ASUS ZenFone 2

 

 

Throwback masa Akak kat Jakarta baru-baru ni untuk Pelancaran ASUS ZenFone 2 di pasaran Asia Tenggara, just nak kasi korang jeles yang this awesome phone is already in my hand now :)

asus-zenfone-2

 

Sudah semestinya in Red, The ASUS ZenFone 2! Suka sangat warna merah dia, striking RED!

 

IMG_1316

Hasil pembuatan dan kejuruteraan yang mengkagumkan dan ditambah pula dengan kehebatan Zen maka lahirlah this superb Zenfone 2 yang berprestasi yang belum pernah dialami selama ini, charging dengan lebih cepat, sharp vision serta UI yang lancar dan intuitif , direka khas untuk menjadi teman terbaik korang!

ZenFone 2 mempunyai perlindungan ergonomik melengkung belakang dengan butang intuitif yang berfungsi sebagai kawalan bunyi (volume control) juga sebagai butang pengatup kamera (camera shutter button) apabila hendak berselfie :)

P_20150614_103506_BF

Abang memang suka berselfie ni, with Beautification mode :)

(that s our pc / blogging area, the tangga tu is heading to loteng)

image

Jom tengok specs dia dulu,

The World’s First 4GB RAM Smartphone and powered by a 64-bit 2.3GHz Super Quad-Core Intel® Atom™ Z3580 processor.

Displaynya yang sememangnya splendid and stunning, comes with 5.5in FHD screen, berdimensi 152.5 x 77.2 x 10.9 mm, seberat hanya 170g, berresolusi 1080 x 1920 pixels dan kameranya pula 13 MP. Dan yang paling awesome ialah ianya diequipped with 802.11ac Super Fast Wi-Fi, which is a supercharged version of 802.11n bermakna lagi lajulah kalo beronline dan juga support 2 simkad! Memang incredible, korang boleh check sendiri full specs dia.

Bukan itu sahaja, ASUS ZenFone 2 has these awesome features such as See What Others Can’t See, Uncompromising Performance, More Personalized Interface and Ultimate Entertainment.

P_20150614_101433

See What Others Can’t See

ZenFone 2’s 13MP PixelMaster camera with its f/2.0-aperture lens captures stunning, high-resolution photos with zero shutter lag. Jom tengok contoh-contoh gambar Red House yang diambil menggunakan ZenFone 2 ni :)

P_20150614_102550

Auto mode

P_20150614_103130_LL

Low light

Its low light capability is incredibly superb. Low Light mode employs pixel-merging technology to capture up to 400%-brighter photos at night or in low-light scenes, without the need for a flash!

P_20150614_102212_NT

Night mode

P_20150614_101130_LL

Sesambil tu korang leh la layan gambar-gambar our new Red House hiks :)

Screenshot_2015-06-14-10-52-55

Screenshot_2015-06-14-10-53-14

Those are the preset modes available for this phone.

Uncompromising Performance

Dikuasakan oleh 64-bit 2.3GHz Super Quad-Core Intel® Atom™ Z3580 processor dan 4GB of dual-channel DDR3 RAM. Featuring LTE Category 4+ untuk download speeds up to 250Mbit/s, dan 60ms touch response time, ZenFone 2 memberikan kuasa beyond your imagination. Kalau masih tak cukup tak tau la Akak nak cakap.

Screenshot_2015-06-14-12-10-23

Memanglah sangat laju, you can really feel the different. Switching between apps sangatlah smooth and no lagging at all! Prestasi hebat ini merangkumi semua senario termasuklah web browsing, its graphics, incredibly smooth multitasking, download speed dan juga touch-response time!

More Personalized Interface

Lebih mudah, lebih bijak dan lebih banyak personalized ZenUI Experience dapat dialami dengan ZenFone 2 ini. Brand-new ZenUI mempunyai exquisite visual design serta wide range of new features, ini termasuklah ZenMotion, SnapView, Trend Micro™ Security dan ZenUI Instant Updates — yang meningkatkan usability, ensure security serta privacy, sekaligus deliver a seamless user experience.

image

 

With all those excellent features and superb performance, this ZenFone 2 memanglah sangat berbaloi-baloi! Sudah lama berada di pasaran Malaysia sekarang. Even some of my friends already using it and recommended it! Korang boleh la try cuba test sendiri dan rasai kelainannya :)

P_20150614_101311

Nah belanja lagi satu gambar Red House shoot by ASUS ZenFone 2 (rumah baru pindah tak habis kemas lagi)

Untuk info lebih lanjut bole layari ASUS ZenFone 2 dan juga ASUS Malaysia FB page.

And by the way, korang boleh membeli ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4GB RAM + 64GB ataupun 32GB variants secara online di ASUS Store.

Comment: 6

Pelancaran ASUS ZenFone 2 di pasaran Asia Tenggara!

.

 

IMG_5469

The opening act Experience 2Morrow event by ASUS

ASUS CEO Jerry Shen welcomes Zenny to stage at the ZenFone 2 launch in Jakarta

In between my shopping spree kat Jakarta tu :) this is actually the main event, Experience 2Morrow by ASUS. Di mana dalam majlis inilah, CEO ASUS Jerry Shen telah melancarkan ASUS ZenFone 2 untuk pasaran Asia Tenggara.

IMG_5465

So berterbanganlah aku ke sana bersama-sama kontigen media dari Malaysia untuk memeriahkan majlis hiks. There were about 50 of us the Malaysian medias

Over 1,000 Southeast Asia media and consumers experience ASUS ZenFone 2 at Jakarta launch event

Juga hadir lebih dari seribu wakil-wakil media dan juga pengguna dari seluruh pelosok negara Asia Tenggara untuk mencuba dan melihat sendiri this new ASUS device.

Left to right-ASUS Regional Director Rex Lee, ASUS Corporate Vice President Eric Chen,ASUS CEO Jerry Shen, Intel President Robby Swinnen and Intel VP Samuel G. Spangler

Left to right: ASUS Regional Director Rex Lee, ASUS Corporate Vice President Eric Chen,ASUS CEO Jerry Shen, Intel President Robby Swinnen and Intel VP Samuel G. Spangler

Presiden dan Pengurus Besar Intel di rantau Asia Pasifik dan Jepun, Robby Swinnen bersama-sama Jerry Shen di atas pentas meraikan perkongsian jangka panjang Intel dan ASUS antara kedua-dua syarikat ini.

ASUS CEO Jerry Shen at launch event in Jakarta announces ZenFone 2-world’s first 4GB smartphone

ZenFone 2 - the World’s First 4GB RAM Smartphone, memang sangat-sangat dinantikan kehadirannya. Di atas kejayaan dan penerimaan yang menggalakkan  ZenFone generasi pertama, maka lahirlah ZenFone 2 ini.

IMG_5492

Kali ini semestinya dengan reka bentuk baru Zen-inspired yang menakjubkan, prestasi tanpa kompromi dan membawa tahap penggunaan yang luxury  kepada pengguna.

 

IMG_5447

Antara media2 Malaysia

IMG_5519

A Winner of a 2015 iF Design Award, this new ZenFone 2 mempunyai reka bentuk yang premium, hadir dengan spesifikasi dan ciri-ciri yang luar biasa pada harga yang menarik dan berpatutan. Ada 5 warna pilihan, Glacier Gray, Osmium Black, Glamour Red, Ceramic White dan Sheer Gold.

 

IMG_5550

 Cak!

IMG_5545

So apalagi jom la try test cuba tengok hiks :) 1st test mestilah selfie hiks

IMG_5551

Direka untuk keselesaan dan mudah digunakan menggunakan satu tangan sahaja, ZenFone 2 mempunyai perlindungan ergonomik melengkung belakang dengan butang intuitif yang berfungsi sebagai kawalan bunyi (volume control) juga sebagai butang pengatup kamera (camera shutter button) apabila hendak berselfie. 

 

IMG_5572

Glacier Gray

IMG_5569

Sheer Gold

IMG_5581

Glamour Red

IMG_5591

Amacam, korang berkenan tak ZenFone 2 ni? Bukan kat cewek tu dong! 

ZE551_red

Glamour Red pujaan hati ku weiii

ASUS ZenFone 2 comes with the Android 5.0 Lollipop — the latest, 64-bit mobile operating system — and ASUS ZenUI 2.0 to deliver the ultimate user experience. Ini termasuklah all these awesome features such as See What Others Can’t See, Uncompromising Performance, More Personalized Interface and Ultimate Entertainment. Memang superb!

I’ll try to review lebih details once I get this beauty in my hand nanti.

IMG_5625

Dan untuk availability dan harganya di Malaysia, ZenFone 2 series will be announced and available soon in Malaysia market, starting at the upcoming Incredible ZenDay – an end-user event on 9th May 2015 at KL Live, Kuala Lumpur.

So kepada yang dah tak sabar bolehlah get more info and register at incredible-zen-day :)

See What Others Can’t See. 

 

Comment: 10