Red House using ASUS ZenFone 2

 

 

Throwback masa Akak kat Jakarta baru-baru ni untuk Pelancaran ASUS ZenFone 2 di pasaran Asia Tenggara, just nak kasi korang jeles yang this awesome phone is already in my hand now :)

asus-zenfone-2

 

Sudah semestinya in Red, The ASUS ZenFone 2! Suka sangat warna merah dia, striking RED!

 

IMG_1316

Hasil pembuatan dan kejuruteraan yang mengkagumkan dan ditambah pula dengan kehebatan Zen maka lahirlah this superb Zenfone 2 yang berprestasi yang belum pernah dialami selama ini, charging dengan lebih cepat, sharp vision serta UI yang lancar dan intuitif , direka khas untuk menjadi teman terbaik korang!

ZenFone 2 mempunyai perlindungan ergonomik melengkung belakang dengan butang intuitif yang berfungsi sebagai kawalan bunyi (volume control) juga sebagai butang pengatup kamera (camera shutter button) apabila hendak berselfie :)

P_20150614_103506_BF

Abang memang suka berselfie ni, with Beautification mode :)

(that s our pc / blogging area, the tangga tu is heading to loteng)

image

Jom tengok specs dia dulu,

The World’s First 4GB RAM Smartphone and powered by a 64-bit 2.3GHz Super Quad-Core Intel® Atom™ Z3580 processor.

Displaynya yang sememangnya splendid and stunning, comes with 5.5in FHD screen, berdimensi 152.5 x 77.2 x 10.9 mm, seberat hanya 170g, berresolusi 1080 x 1920 pixels dan kameranya pula 13 MP. Dan yang paling awesome ialah ianya diequipped with 802.11ac Super Fast Wi-Fi, which is a supercharged version of 802.11n bermakna lagi lajulah kalo beronline dan juga support 2 simkad! Memang incredible, korang boleh check sendiri full specs dia.

Bukan itu sahaja, ASUS ZenFone 2 has these awesome features such as See What Others Can’t See, Uncompromising Performance, More Personalized Interface and Ultimate Entertainment.

P_20150614_101433

See What Others Can’t See

ZenFone 2’s 13MP PixelMaster camera with its f/2.0-aperture lens captures stunning, high-resolution photos with zero shutter lag. Jom tengok contoh-contoh gambar Red House yang diambil menggunakan ZenFone 2 ni :)

P_20150614_102550

Auto mode

P_20150614_103130_LL

Low light

Its low light capability is incredibly superb. Low Light mode employs pixel-merging technology to capture up to 400%-brighter photos at night or in low-light scenes, without the need for a flash!

P_20150614_102212_NT

Night mode

P_20150614_101130_LL

Sesambil tu korang leh la layan gambar-gambar our new Red House hiks :)

Screenshot_2015-06-14-10-52-55

Screenshot_2015-06-14-10-53-14

Those are the preset modes available for this phone.

Uncompromising Performance

Dikuasakan oleh 64-bit 2.3GHz Super Quad-Core Intel® Atom™ Z3580 processor dan 4GB of dual-channel DDR3 RAM. Featuring LTE Category 4+ untuk download speeds up to 250Mbit/s, dan 60ms touch response time, ZenFone 2 memberikan kuasa beyond your imagination. Kalau masih tak cukup tak tau la Akak nak cakap.

Screenshot_2015-06-14-12-10-23

Memanglah sangat laju, you can really feel the different. Switching between apps sangatlah smooth and no lagging at all! Prestasi hebat ini merangkumi semua senario termasuklah web browsing, its graphics, incredibly smooth multitasking, download speed dan juga touch-response time!

More Personalized Interface

Lebih mudah, lebih bijak dan lebih banyak personalized ZenUI Experience dapat dialami dengan ZenFone 2 ini. Brand-new ZenUI mempunyai exquisite visual design serta wide range of new features, ini termasuklah ZenMotion, SnapView, Trend Micro™ Security dan ZenUI Instant Updates — yang meningkatkan usability, ensure security serta privacy, sekaligus deliver a seamless user experience.

image

 

With all those excellent features and superb performance, this ZenFone 2 memanglah sangat berbaloi-baloi! Sudah lama berada di pasaran Malaysia sekarang. Even some of my friends already using it and recommended it! Korang boleh la try cuba test sendiri dan rasai kelainannya :)

P_20150614_101311

Nah belanja lagi satu gambar Red House shoot by ASUS ZenFone 2 (rumah baru pindah tak habis kemas lagi)

Untuk info lebih lanjut bole layari ASUS ZenFone 2 dan juga ASUS Malaysia FB page.

And by the way, korang boleh membeli ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4GB RAM + 64GB ataupun 32GB variants secara online di ASUS Store.

Comment: 6