Nuffnang

Dugrostar™ Final Fever!

48hours sponsored post

.

dugrostar1

Last weekend orang-orang Kelantan ada pergi ke KB Mall? Sapa yang tak pergi rugilah kan, especially those parent yang ada anak berumur dari 3 ke 10 tahun!

Sapa yang pergi pulak, anak-anak korang dapat masuk finalis tak? Sure ada kan. Tahniah-tahniah!

Ada event apa ni Kak Red? Macam happening jer

Ok ni nak citer la ni :) Kepada sesapa yang tak tau, Dumex Dugro® is currently hosting pertandingan akhir secara langsung siri persembahan yang mempamerkan bakat luar biasa kanak-kanak di seluruh Malaysia. Di seluruh Malaysia bermakna bukan sahaja di Kelantan, tetapi di Penang, Selangor, Johor Bahru, Melaka even Sabah dan Sarawak.

Seramai lebih 6000 kanak-kanak telah menyertai saringan menunjukkan potensi dan kreativiti mereka dalam gabungan menyanyi, menari, dan memainkan alat-alat muzik sejak pelancaran kempen Dugrostar™ dari 21 Ogos sehinggalah 12 Okt 2014 yang lalu. So sekarang tibalah ke pusingan terakhir mereka :)

dugrostar2

Pertandingan ini diadakan untuk memberi inspirasi kepada kanak-kanak supaya dapat mengenali potensi diri sepenuhnya, Dugrostar™ merupakan persembahan terbesar di Malaysia mencungkil bakat di kalangan kanak-kanak, dan finale nya tujuh finales akan diadakan di tujuh negara, dan akan memberi ganjaran kepada 280 kanak-kanak dengan lebih RM175,000 nilai hadiah wang tunai di seluruh negara.

Bila dan di mana finalnya?

KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014

Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014

Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014

One Borneo, Sabah
8-9 November 2014

Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014

KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014

Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Jom ramai-ramai kita memeriahkan majlis dan memberi sokongan kepada anak-anak kecil yang berbakat ni :)

Seramai 20 finalis di setiap kategori iaitu 3-6 tahun dan juga 6+ – 10 tahun akan menceriakan kita dengan bakat mereka dalam pelbagai persembahan nanti. So jangan lupa turun sekali ya :)

Dan hadiah-hadiahnya lumayan jugak:

1st Placing : RM5,000.00 + trophy + certificate
2nd Placing : RM3,000.00 + trophy + certificate
3rd Placing : RM1,000.00 + trophy + certificate
4th to 20th Placing : Consolation Prizes + certificate

dugrostar3

Di samping Persembahan Dugrostar™ finalis, terdapat pelbagai acara dan aktiviti-aktiviti menarik menanti kita sekeluarga semasa roadshow tu nanti antaranya…

Permainan yang menyeronokkan
Promosi Hebat
Hadiah-hadiah Menarik
Acara Pentas
Special Product Promotion
Exclusive Dugrostar Premium Collection
Product Sampling
Clowns
Ballons dan bermacam-macam lagi…

Booth aktiviti pula seperti…

Dugrostar™ Step (Dance Machine)
Dugrostar™ Beat (Music Machine)
Dugrostar™ Style (Face Painting)
Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
Dugrostar™ Creative (Sand Art)

Dan dalam masa yang sama, the Dugrostar™ Studio Wild Card video booth allows those who did not register in time, to still perform and be part of the Dugrostar™ campaign, with the opportunity to win RM1000 for each category! Categories are divided into 2; 3 to 6 years old and 6+ to 10 years old. So apa tunggu lagi!

Dan stage aktiviti pula termasuklah…

Dugrostar Finale
Interesting children’s performances (invited)
Coloring Contest
Other Stage activities

I’m sure it will be fun and happening, especially untuk anak-anak kecil kita :) So jangan ketinggalan, remember the date dan venue kat atas nun!

dugrostar4

Terima kasih kepada Dugro® kerana memberikan peluang dan pentas kepada anak-anak kecil menunjukkan bakat mereka masing-masing. Dugro® merupakan growing up formula brand, dan inovasi terbaru, Dugro® dengan 5 Nutri, membantu menyokong keseluruhan pertumbuhan pelbagai dimensi untuk kanak-kanak yang meliputi lima bidang pertumbuhan utama iaitu minda, tulang, imuniti, pencernaan dan vitality.

Jumpa korang di sana ya :)

Khidmat pesanan masyarakat Dugrostar™ is brought by Redmummy.com

Comment: 1

Transitions® Signature™ Lens!

48hours sponsored post

IMG_9790

This is a Transitions® Signature  Lens spectacle dan Lens nya mempunyai Life360 . Transitions® Signature™ Lens spectacle adalah satu dari jenis spectacle yang mesti wajib ada dalam stok spectacle akak.

Transitions® Signature Lens yang bahasa lagi mudah paham, bila under sunlight akan jadi gelap lens nya dan kalau indoor, akan terang, the tint of the lens ikut penyesuaian keadaan kita berada, either indoor or outdoor.

IMG_1990

The Transitions® Signature Lens help block 100% of UVA and UVB rays, boleh fit to any frames and paling penting, sesuai dengan semua umur, termasuk kanak-kanak. Simple thing satunya nak menjimatkan isi dalam handbag, tak perlu bawak 2 jenis spectacle cos the Transitions® Signature Lens adalah 2 dalam 1.

So wahai mak mak, ini masanya tukar your anak’s spectacle to the Transitions® Signature Lens. Depa kat sekolah tu kesian pakai satu jenis spectacle je kan, bila ada outdoor, pun spek tu jugak, berpanas menahan, but bila depa pakai transitions lens, takde lah masalah silau panas lagi dah. It helps their sight and movement jugak.

IMG_2576

Tengok RD have to squinting under the sun hiks, but me not effected pun silau matahari tu so can take selfie cantik-cantik :)

The Transitions® Signature Lens developed from Transitions Optical’s Latest Patented Chromea7 Technology yang juga diuji secara eksklusif dengan measurement methodology Life360, yakni satu jenis lens yang reactive kepada direct dan indirect light tak kira darimana kedudukan kita. Menjadikan lens yang kita pakai ni reactive to UV light, jadi dia akan jadi mid tint jika di tempat yang partially sunny, cloudy, rainy even under shades as long as ada UV. So bila takde UV at all contohnya indoors, terus ia bertukar menjadi crystal clear :) . Dengan Chromea7 technology ni, the Transitions® Signature Lens memastikan produk ini memberikan manfaat yang sebenar kepada pemakai tak kira apa jua keadaan kehidupan sebenar samada outdoors ataupun indoors.

Transitions® Signature telah diuji in over 200 real life conditions, 1000+ scenarios merata dunia dan masih terus diuji lagi dan lagi. Sama ada scenarios mereka mengadap matahari atau facing away from the sun.

Transitions® Signature Lens bukan sahaja untuk protect vision kita tetapi secara tidak langsung membantu kita melihat dengan lebih luas dan nyata. Ini adalah kerana dia punya fast fade back speed dan fully clear samada outdoors atapun waktu malam, kita dapat melihat clearly untuk outdoors. Tapi penglihatan outdoors adalah seperti satu keistimewaan kerana silau matahari menjadikan ia sukar bagi kita untuk melihat dengan jelas sesuatu keadaan yang terperinci atau keindahannya sebab terpaksa kecilkan mata kita macam RD tu ataupun memakai sunglasses. Masalah untuk sunglasses pula, the scenery yang indah tadi jadik kelam dan gelap pulak.

On top of that sunglasses semua tu takde power, oklah you akan cakap boleh je letak power but back to simple thing yang I could carry 1 item rather than 2, kan lebih senang pakai transitions lens. Sekali harung je, tak yah risau nak pakai cabut the spectacle and the shades, coz with the transitions lens, siang malam pun pakai yang sama jugak.

IMG_2618 (2)

I actually dah pakai the transitions lens bertahun-tahun, the one I m wearing now is the 3rd pair which is the advanced Transitions® Signature Lens. The earlier 2 pairs were Transitions Original Lenses. Personally this pair is much much better and clearer compare those 2. Really worth it :)

Seronok betullah akak bila sekali lagi untuk tahun ni akak berpeluang pulak pakai the Transitions® Signature Lens, market sekarang semua nak keja senang, mak pak ke anak-anak, orang muda, tua, make your life easy, I can see and feel the differences of my view after wearing this transitions lens.

This post is not the end yet, akak banyak nak cerita lagi pasal transitions lens, about my activities while wearing the Transitions® Signature Lens, specially during my outdoor times. To get to know more about the product, please hop up at the http://www.transitions.com/en-my/products/transitions-signature/

Being me, or you also boleh tengok macamana your vision, check out on the person wearing them at http://www.transitions.com/en-my/virtual-viewer/

Semestinya, you can get your transitions lens at any of your preferred optical shops or find it here http://www.transitions.com/en-my/where-to-buy/

More to come on the transitions lens in my next post, this to be continued, specially akak nak letak gambar-gambar the changes of tint depending on different light conditions :)

Personally akak rasa my view with Transitions® Signature Lens now lebih jelas dan rasa lebih terperinci tak kira di mana saja, outdoors ataunpun indoors. Its look cool and vogue on me too :) I personally would recommend korang to test it out. Believe me, you’ll see differently with Transitions® Signature Lens :)

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 7

Seri wajah naik dengan Lacelle!

48hours sponsored post

.

rm-lacelle1

Korang notice anything different tak kat my face?

My OOTD untuk hari ni ialah red dress with green songket jacket and my NEW Lacelle cosmetic lens by Bausch+Lomb

rm-lacelle

Ok mai take a closer look :)

Dengan hanya secalit maskara yang tak seberapa tu, I’m using Lacelle Jubilee Violet. So, untuk pengetahuan korang, Lacelle is the first cosmetic lens diperkenalkan di Malaysia oleh Bausch+Lomb, nama yang dipercayai lebih daripada 160 tahun lamanya.

Bila disebut nama Lacelle ni, kita dapat membayangkan ianya sebagai fesyen yang bersesuaian dengan style kita yang berbeza-beza. It’s like accessories to your eyes. Ini kerana ianya direka mempunyai paten lace yang unik yang secara tak langsung menceria serta mencantikkan lagi mata kita :)

IMG_2050

Dan ini pula without any maskara ataupun make up. Lagipun lately ni aku macam malas nak tepek make up dah and thanks to Lacelle, menambahkan lagi outstanding my appearance of the day, serta menyerikan mata aku :)

The plus pointnya pula, Lacelle mempunyai 5 pilihan shades yang berbeza yang boleh di mix and matchkan dengan OOTD kita.

Limbal :
1. Modest black : instantly enlarge and brighten your eyes. Sparkle with confident

2. Tender brown : softly enhance your eyes for that delicate warmth and allure

Color :
1. Jubilee Violet : give your eyes a romantic tint. An enchanting blink that will mesmerize everyone

2. Sparkling brown : give your eyes a playful sparkle. You will be the most attractive princess

3. Frozen Grey : give your eyes a touch of glamour and cool elegant for the magnetic attraction

IMG_1376

Lacelle by Bausch+Lomb, FDA authenticated pigment standard. Korang cubalah sendiri, people gonna #WOW you for sure :)

Satu lagi kan yang akak suka bila pakai lens nih, bila kita driving or jalan kita tak nampak blur blur, coz ada lens yang warna dia punya ring punya besar so sakit je hati bila kita nak driving specially lah. Akak memang allergic betul dengan that kind of lens. For Lacelle, dia bukan takat naikkan your seri wajah, fuhyooo…tapi if you pakai proper make up, or even buat photoshoot, or wedding tunang bagai, mesti double seri wajah ko.

Belum make up heavy pun orang dah notice ko eh Kak Red, you look so differentnya :)

Yelah biasa mata brown, skang violet kan.  Lens akak ni ada power gak yer, so boleh request untuk power yang sesuai ngan mata hangpa jugak, the violet yang akak pakai nih, kalau ikut kaler baju pun akan orang lagi naik notice.

Lagi satu pangai akak, paling suka pakai bila ada big event, not the event bebiasa tuh coz masa tu bila kita pakai the Lacelle nih, one thing yang tak pernah orang nampak terus orang notice. Cubalah. Buat make over on your eyes.

Coz I just did :)

Khidmat pesanan masyarakat Lacelle is brought by Redmummy.com

Comment: 6

Our awesome Ice Age Adventure experience!

48hours sponsored post

IMG_1752

Sebagai ibubapa memang tak dinafikan kadang-kadang kita rasa stress nak balancekan masa kita untuk kerja dan keluarga, betul tak? Quality time with family wajib ada bila dah bergelar parent ni. On top of that, aktiviti yang kita buat bersama mestilah bersesuaian untuk the whole family, at least entertaining dan yang paling pentingnya affordable dan tak membebankan :)

 

IMG_3176

Kakak yang dah tak sabar nak masuk ke dalam :)

So last weekend kami Red Family sempat berhibur and had our fun time at Ice Age Adventure yang kini sedang berlangsung di Genting International Convention Center.

So jom jom ikut kitorang menjelajah ke dalam Ice Age Adventure ni.

 IMG_3241

Suka sungguh RB layan citer Ice Age tu :)

IMG_3251

Lepas tu ada popkuiz pulak, sapa dapat jawab, dapat goodies Ice Adventure. Apalagi, lepas Kakak, Kakak lagi nak jawab. Habis semua dia balun.hehehe

Our first stop ialah Ice Age Theatre. Apa lagi layan Ice Age’s short films – Gone Nutty dan No Time for Nuts. Bukan saja RB dan budak-budak suka, kita mak-bapak pun gamat punya gelak. Kelakar sungguh si Scrat tu :) Pecah perut gelak, especially RD, dia kalo gelak satu panggung leh dengar hahaha

IMG_3259

Kita move on ke next zone pulak iaitu Ice Age Playground.

IMG_3265

Di sini lengkap dengan decoration Ice Age interior based on real movie scenes.

 

 IMG_3266

Apa lagi kita pun berposing la.

IMG_3286

Amacam nampak real tak? hiks :)

 IMG_1591

RB pulak dia explore satu-satu, musykil dia tengok si Scrat tu. Agaknya dia fikir binatang apa la ni?

IMG_3302

Siap usap kepala yang tak tahan tu heheheh

IMG_3432

Kan abih semua dia belek :)

IMG_1412

IMG_1426

Abang dan Kakak pun sama posing kena lebih hehehe :)

IMG_3305

Tolong-tolong, Kakak tolong Mummy dan Abang ni!

IMG_3428

Aha dia pun pandai sama nak tolong :)

IMG_1664

Pada yang tak tengok cerita Ice Age, inilah dia replika Captain Gutt’s ice ship.

IMG_3617

Zeeshan, help abang cepatttt

IMG_3623

Help Kakak pulakkkk

IMG_1666

Budak dua orang ni sambil-sambil tu sempat explore mencari stamp stations

IMG_3464

Yey misssion accomplished :)

IMG_3334

Sempat tinggalkan nama kat dalam Cave Ice Age budak-budak ni

IMG_3444

Kemudian ada pulak variety of skilled games and redemption machines. RB sedang mencuba nasib

IMG_3449

Geram bola tak masuk, dia panjat la pulak

IMG_3461

Tak masuk gak dik? Ha makin dekat dia panjat hahaha, finally scored yey!

IMG_1686

Mencuba nasib main spinning wheel pulak :)

IMG_3473

Aku pun tak lepas peluang mencuba nasib

IMG_3479

Cuba lagi…

IMG_3484

Yey hasil tangkapan kami hiks :)

IMG_1438

Last but not least, the best part of Ice Age Adventure ialah Ice Age Meet-and-Greet zone. Kita boleh menari, play games ataupun selfie dengan Sid the sloth, Scrat dan Diego.

IMG_1441

Pandai bergurau si Sid ni :)

IMG_1456

Macam best buddy pulak dua orang ni

IMG_1596

IMG_1465

Red Family with Sid

IMG_1594

Ni kelakar, agaknya dalam hati dia cakap, udah lah tu Kakak, turn Zeeshan pulak!!

IMG_3378

Cute la gigi u ni Sid

IMG_1506

Come Sid join us do the coloring

IMG_1578

Kakak memang favourite dia la kalau coloring ni

IMG_3566

IMG_1747

Kemudian muncul pula si Scrat dan Diego

IMG_3581

Let dance with Sid, Scrat and Diego

IMG_3598

IMG_1894

Wefie la pulak

IMG_3630

Zeeshan actually wondering apa kat dalam tu

IMG_1606

On top of having fun and good time here, secara tak langsung menimbulkan rasa ingin tahu ataupun couriousity si kecil kita. Apa kat dalam tu ya dik?

IMG_3417

Dapat pulak geng, si Aariz Nara dia pegi amik bola, terus main bola pulak

IMG_3688

Kemudian sebelah malamnya pulak kita layan Peter Marvey punya magic show

IMG_1944

Sementara nak tunggu magic show, layan arcade games la dulu

IMG_3723

Si kecik ni pun sama, dia kan pantang benda-benda vehicle ni :)

IMG_2029

All in all, we really had fun, kids really enjoy it. Bila anak-anak suka, kita as parent pun tumpang gembira :)

IMG_1883

So next week, cuti sekolah dah start. Now korang tau mana nak tuju dah :)

Resorts World Genting membawakan Twentieth Century Fox World Ice Age Adventure  khas untuk kita semua especially anak-anak kecil kita :) bermula dari 1st Sep sehingga 26th Oct 2014.

IMG_1842

Hanya RM20 per person untuk entrance fee, memanglah berbaloi dengan fun dan experience yang anak-anak kita dapat. Apalagi, jom serbu!

Khidmat pesanan masyarakat Resorts World Genting is brought by Redmummy.com

Comment: 43

The kurus gemuk and the Bloggerati Nuffnang….

Ada la hamba allah yang cakap akak gemuk dalam entry lelompat posing kat tepi pantai klebang punya entry, yang pakai dress emerald green (tu masa raya keenam gambar tu but entry tu was last week). Gitu kan. Ko kurus orang mengata ko sakit, ko gemuk pun orang mengata. Ko beranak sorang orang mengata, ko beranak tiga pun orang mengata. Apapun, tak kisahlah dik nak cakap apa, kata lah….

agaknya hidupnya dok kat blog akak perati jer turun naik berat akak kan? sampai mai komen, hok entry lain ko tak nak komen.

Itulah manusia, kalau tengok kat social medias, ramainya jer yang jadi ustad ustazah segera apatah lagi yang jadi tukang ngata. Ada yang solat tepi jalan, pun jadi viral pastu ada jugak yang mengata. Tak ke rasa nak lepuk.

tapi cite pasal kurus gemuk kurus ni kan, aritu akak tengok cite kat Diva ke AXN, yang dia kemaruk nak kurus, habis dah macam orang gila sudahnya. makan apa langsung tak nak, dia muntahkanlah, dia tumbuk perut dia lah. Sampai dah macam mereng, dah macam mental sangat. Eii so kesian. Tak nak lah aku macam tu heh, kot ye pun nak kurus, dulu ye lah, aku punya kurus 38kg.

tu sebelum mengandung.

Oh ye lah hangpa takde dalam personal fb fren akak, gambar gitu kuor kat fb jer, some ada le kat Instagram but masa memuda memanglah semua kerempeng2.

So nak menayang kain baju raya yang tak keluar kat blog, ada le banyak gak open house le events ler but tak berapa rajin nak blogkan, coz dah Instagram segala kan.  Sedikit untuk blogpost’s entry.

 IMG_0369

 ni baju ke main mahal, Rizalman. Kalaulah ada merahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

I went to Nuffnang Raya event pakai nih…gambar details berpart2 segala ada di IG and FB, tapi nanti naklah kena repeat balik pakai, gila ko tak ulang alik pakai bukan murah hoi…not just this, yang lelain pun nak kena repeat gak  pakai, tak sempat tahun nih, next year.

gambar hijau ni terkemudian seminggu dari yang di bawah ni yeah

gambar baju hijau Melaka lelompat tu masa raya keenam, masa raya dah tentulah makan makan makan

bukan ko baca ke yang akak cakap 1 week of raya akak memang khaskan ‘budget perut’ untuk makan sesaja coz its raya

so lepas tu akak kuruskan badan balik, sekejapan jer coz nak pakai sesendat, baju yang sendat masa raya pakai tak muat tapi pastu sehari lebih je akak diet dapat pakai balik, waktu AE’s raya open house, gambar pun semua ada di IG FB. Jadi mata ko tengok gambar baju hijau akak melompat2 kat beach tu, was like a month plus ago……….to be exact raya ke enam. Yang ko pi judge gambar lama tu napa??? Best ek cari silap salah orang?

 

IMG_9684

ini pulak lepas memakan kat rumah Ruby, way too lama than the baju hijau atas. Chiffon kebaya ke cardigan boleh nih, kalau tak silap harganya 2 helai RM80.

 

IMG_2646

pas rumah ruby, kita hantar kids pi badminton, Zeeshan tidur dalam car seat, but kita dok depan sebelah kereta lah, makan cendol Permaisuri. Laki aku lah yang sesungguh ngajak.  Belakang kami tu masjid, jangan risau le kami buat Zuhur earlier kat tumpang rumah Ruby. ada benda kita tak cakap so tak yah ler mengata2….ngapa le mulut tulisan memasing heh. So cari le masjid Permaisuri bila nak merasa cendol Penara kalau tak silap gak orang panggil, or cendol Permaisuri. ada gak rojak but i m not fan of rojak and laki aku masih kenyang dari rumah Ruby.

IMG_9696

habis kosong licin betul cendolnya heh! dapat dek abang ni sure dia 2 mangkuk

IMG_0761

Fefeeling flip hair nyanyi lagu Ella

Tapi kini bila dewasa
Aku mula sedar betapa mimpi
Hanyalah suatu permainan
Jiwa insan dalam kesepian

Jika mimpi cinta kita
Bisa kuzahirkan
Jadi lukisan yang menarik
Pasti aku sentosakan
Malam pesta bila engkau
Lafazkan janji dan memelukku
Sepanjang tarian
Hingga pipi aku terasa
Basah dalam tangisan
Yang penuh kesyuku

IMG_0772

cardigan yang sama jugak ngan top biru atas tuh, ni purple pink, 2 pcs tu yang dapat RM80. Murah kan….

the kain2 lace ni pulak ada yang dari Ash Anash and ada yang dari SuriSara. bebanyak lace ni banyak warna pastu pikir balik sok sok dah tak IN lace ni mana nak dibalingkan heh….

 photo

haa ni baru leh ko buat bahan. Hok atas tu masa gemuk gumpita. Hok kurus tu, 2,3 hari lepas punya gambar. Kaler taik cicak lagi akak pakai, sesuai matchy ngan handbag Yanok nih.  Hok atas tu baju merah make up tebal rambut ada kaler, hok baawh tu muka tak make up langsung and takde warna dah ramuutnya. DEDUA ORANG DALAM GAMABR NI ORANG YANG SAMA LAH!

Hok atas tu kena tayang kat dalam Bloggerati Nuffnang, shoot dah lama amik, taun lepas, baru lately ni keluar, so memang le jadi bahan korang kan kalau nak mengata. Korang ni tak boleh tengok aku gemuk gamaknya kan, asal aku gemuk je korang potpet. Camne le kalau Hanis Zalikha sok beranak pastu buncit tak hilang mau korang bahankan dia gak. Aku yang bukan celebrity gila cam Hanis pun dah from top to toe korang tengok. Oh speaking about Bloggerati Nuffanng kan, mehlah tengok profile akak, you can find me dalam tab Parenting, Lifestyle, Home and Travel. Lepas akak pindah rumah baru, depa masukkan akak ke Food pulak hahahahha, aku nak jadi tukang masak ngan dapur besar gila tuh.

Eh ada orang jual slimming suit melekat badan, napa tak kekurus gak ko, sian statement orang kata dia mengandung lagi padahal baru je beranak berbulan2 lepas.  Apapun, it s not about kurus gemuk, asal sihat sudahlah. Lagipun ai dah ada package 3.  Anak sulong aku pun dah umur 13 tahun. Ada jer anak dara yabg blom kahwin pun gemuk, yang dah kahwin tak beranak pun gemuk, so tak kiralah, yang mengata tu kita kurus ke gemuk nih, tengok ler badan awak sendiri.Anyway, pi ler tengok akak kat blogspot lama, punya aku cengkeding pas beranak Kakak, after 3,4 years terus slim. Bukan setaun 2. Same goes to Zeeshan, dah 2 taun baru susut, itupun dengan bantuan sikit, lebih tu on my own, no carbs minyak bagai yek.

Tapi kan akak tak kisah kalau kenkawan akak yang akak kenal macam Dr Nan ke Dr Shida tegur akak gemuk dedulu,  but kalau yang unknown tu, yang letak anonymous tu, ha tu aku paling tak boleh blah lah. Takde telur takde bijik ke? Sini mari, masuk gelanggang? Susah hati gamaknya ko tidur ngan aku kot yang tak boleh senang hati bila akak naik berat badan kan? Dah kurus turun 12kgs pun dok kata aku gemuk gak lagi yapadah! Akak pernah paling kurus yang not even 40kg sblm kawin dulu pastu max akak pernah cecah to 68kg coz of pregnancy, i dah rasa kurus gemuk bagai.

i hope entry ni takde le yang kasar sangat tulisannya kot coz i m trying to level down sket bahasa aku nih. Tak nak lah jadi yang berhemah pakai tudung tapi dari tak pakai tudung pastu pakai tudung, sama je package mulut maki2 mencarut menyindir memfitnah dalam blog tuh. I dont want to be that kind of person please.

Stay healthy, kurus ke gemuk asal sihat alhamdulillah. Aku kurus pun ko susah hati, aku gemuk pun ko menangis kan?

Comment: 17