Nuffnang

Our awesome Ice Age Adventure experience!

48hours sponsored post

IMG_1752

Sebagai ibubapa memang tak dinafikan kadang-kadang kita rasa stress nak balancekan masa kita untuk kerja dan keluarga, betul tak? Quality time with family wajib ada bila dah bergelar parent ni. On top of that, aktiviti yang kita buat bersama mestilah bersesuaian untuk the whole family, at least entertaining dan yang paling pentingnya affordable dan tak membebankan :)

 

IMG_3176

Kakak yang dah tak sabar nak masuk ke dalam :)

So last weekend kami Red Family sempat berhibur and had our fun time at Ice Age Adventure yang kini sedang berlangsung di Genting International Convention Center.

So jom jom ikut kitorang menjelajah ke dalam Ice Age Adventure ni.

 IMG_3241

Suka sungguh RB layan citer Ice Age tu :)

IMG_3251

Lepas tu ada popkuiz pulak, sapa dapat jawab, dapat goodies Ice Adventure. Apalagi, lepas Kakak, Kakak lagi nak jawab. Habis semua dia balun.hehehe

Our first stop ialah Ice Age Theatre. Apa lagi layan Ice Age’s short films – Gone Nutty dan No Time for Nuts. Bukan saja RB dan budak-budak suka, kita mak-bapak pun gamat punya gelak. Kelakar sungguh si Scrat tu :) Pecah perut gelak, especially RD, dia kalo gelak satu panggung leh dengar hahaha

IMG_3259

Kita move on ke next zone pulak iaitu Ice Age Playground.

IMG_3265

Di sini lengkap dengan decoration Ice Age interior based on real movie scenes.

 

 IMG_3266

Apa lagi kita pun berposing la.

IMG_3286

Amacam nampak real tak? hiks :)

 IMG_1591

RB pulak dia explore satu-satu, musykil dia tengok si Scrat tu. Agaknya dia fikir binatang apa la ni?

IMG_3302

Siap usap kepala yang tak tahan tu heheheh

IMG_3432

Kan abih semua dia belek :)

IMG_1412

IMG_1426

Abang dan Kakak pun sama posing kena lebih hehehe :)

IMG_3305

Tolong-tolong, Kakak tolong Mummy dan Abang ni!

IMG_3428

Aha dia pun pandai sama nak tolong :)

IMG_1664

Pada yang tak tengok cerita Ice Age, inilah dia replika Captain Gutt’s ice ship.

IMG_3617

Zeeshan, help abang cepatttt

IMG_3623

Help Kakak pulakkkk

IMG_1666

Budak dua orang ni sambil-sambil tu sempat explore mencari stamp stations

IMG_3464

Yey misssion accomplished :)

IMG_3334

Sempat tinggalkan nama kat dalam Cave Ice Age budak-budak ni

IMG_3444

Kemudian ada pulak variety of skilled games and redemption machines. RB sedang mencuba nasib

IMG_3449

Geram bola tak masuk, dia panjat la pulak

IMG_3461

Tak masuk gak dik? Ha makin dekat dia panjat hahaha, finally scored yey!

IMG_1686

Mencuba nasib main spinning wheel pulak :)

IMG_3473

Aku pun tak lepas peluang mencuba nasib

IMG_3479

Cuba lagi…

IMG_3484

Yey hasil tangkapan kami hiks :)

IMG_1438

Last but not least, the best part of Ice Age Adventure ialah Ice Age Meet-and-Greet zone. Kita boleh menari, play games ataupun selfie dengan Sid the sloth, Scrat dan Diego.

IMG_1441

Pandai bergurau si Sid ni :)

IMG_1456

Macam best buddy pulak dua orang ni

IMG_1596

IMG_1465

Red Family with Sid

IMG_1594

Ni kelakar, agaknya dalam hati dia cakap, udah lah tu Kakak, turn Zeeshan pulak!!

IMG_3378

Cute la gigi u ni Sid

IMG_1506

Come Sid join us do the coloring

IMG_1578

Kakak memang favourite dia la kalau coloring ni

IMG_3566

IMG_1747

Kemudian muncul pula si Scrat dan Diego

IMG_3581

Let dance with Sid, Scrat and Diego

IMG_3598

IMG_1894

Wefie la pulak

IMG_3630

Zeeshan actually wondering apa kat dalam tu

IMG_1606

On top of having fun and good time here, secara tak langsung menimbulkan rasa ingin tahu ataupun couriousity si kecil kita. Apa kat dalam tu ya dik?

IMG_3417

Dapat pulak geng, si Aariz Nara dia pegi amik bola, terus main bola pulak

IMG_3688

Kemudian sebelah malamnya pulak kita layan Peter Marvey punya magic show

IMG_1944

Sementara nak tunggu magic show, layan arcade games la dulu

IMG_3723

Si kecik ni pun sama, dia kan pantang benda-benda vehicle ni :)

IMG_2029

All in all, we really had fun, kids really enjoy it. Bila anak-anak suka, kita as parent pun tumpang gembira :)

IMG_1883

So next week, cuti sekolah dah start. Now korang tau mana nak tuju dah :)

Resorts World Genting membawakan Twentieth Century Fox World Ice Age Adventure  khas untuk kita semua especially anak-anak kecil kita :) bermula dari 1st Sep sehingga 26th Oct 2014.

IMG_1842

Hanya RM20 per person untuk entrance fee, memanglah berbaloi dengan fun dan experience yang anak-anak kita dapat. Apalagi, jom serbu!

Khidmat pesanan masyarakat Resorts World Genting is brought by Redmummy.com

Comment: 29

The kurus gemuk and the Bloggerati Nuffnang….

Ada la hamba allah yang cakap akak gemuk dalam entry lelompat posing kat tepi pantai klebang punya entry, yang pakai dress emerald green (tu masa raya keenam gambar tu but entry tu was last week). Gitu kan. Ko kurus orang mengata ko sakit, ko gemuk pun orang mengata. Ko beranak sorang orang mengata, ko beranak tiga pun orang mengata. Apapun, tak kisahlah dik nak cakap apa, kata lah….

agaknya hidupnya dok kat blog akak perati jer turun naik berat akak kan? sampai mai komen, hok entry lain ko tak nak komen.

Itulah manusia, kalau tengok kat social medias, ramainya jer yang jadi ustad ustazah segera apatah lagi yang jadi tukang ngata. Ada yang solat tepi jalan, pun jadi viral pastu ada jugak yang mengata. Tak ke rasa nak lepuk.

tapi cite pasal kurus gemuk kurus ni kan, aritu akak tengok cite kat Diva ke AXN, yang dia kemaruk nak kurus, habis dah macam orang gila sudahnya. makan apa langsung tak nak, dia muntahkanlah, dia tumbuk perut dia lah. Sampai dah macam mereng, dah macam mental sangat. Eii so kesian. Tak nak lah aku macam tu heh, kot ye pun nak kurus, dulu ye lah, aku punya kurus 38kg.

tu sebelum mengandung.

Oh ye lah hangpa takde dalam personal fb fren akak, gambar gitu kuor kat fb jer, some ada le kat Instagram but masa memuda memanglah semua kerempeng2.

So nak menayang kain baju raya yang tak keluar kat blog, ada le banyak gak open house le events ler but tak berapa rajin nak blogkan, coz dah Instagram segala kan.  Sedikit untuk blogpost’s entry.

 IMG_0369

 ni baju ke main mahal, Rizalman. Kalaulah ada merahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

I went to Nuffnang Raya event pakai nih…gambar details berpart2 segala ada di IG and FB, tapi nanti naklah kena repeat balik pakai, gila ko tak ulang alik pakai bukan murah hoi…not just this, yang lelain pun nak kena repeat gak  pakai, tak sempat tahun nih, next year.

gambar hijau ni terkemudian seminggu dari yang di bawah ni yeah

gambar baju hijau Melaka lelompat tu masa raya keenam, masa raya dah tentulah makan makan makan

bukan ko baca ke yang akak cakap 1 week of raya akak memang khaskan ‘budget perut’ untuk makan sesaja coz its raya

so lepas tu akak kuruskan badan balik, sekejapan jer coz nak pakai sesendat, baju yang sendat masa raya pakai tak muat tapi pastu sehari lebih je akak diet dapat pakai balik, waktu AE’s raya open house, gambar pun semua ada di IG FB. Jadi mata ko tengok gambar baju hijau akak melompat2 kat beach tu, was like a month plus ago……….to be exact raya ke enam. Yang ko pi judge gambar lama tu napa??? Best ek cari silap salah orang?

 

IMG_9684

ini pulak lepas memakan kat rumah Ruby, way too lama than the baju hijau atas. Chiffon kebaya ke cardigan boleh nih, kalau tak silap harganya 2 helai RM80.

 

IMG_2646

pas rumah ruby, kita hantar kids pi badminton, Zeeshan tidur dalam car seat, but kita dok depan sebelah kereta lah, makan cendol Permaisuri. Laki aku lah yang sesungguh ngajak.  Belakang kami tu masjid, jangan risau le kami buat Zuhur earlier kat tumpang rumah Ruby. ada benda kita tak cakap so tak yah ler mengata2….ngapa le mulut tulisan memasing heh. So cari le masjid Permaisuri bila nak merasa cendol Penara kalau tak silap gak orang panggil, or cendol Permaisuri. ada gak rojak but i m not fan of rojak and laki aku masih kenyang dari rumah Ruby.

IMG_9696

habis kosong licin betul cendolnya heh! dapat dek abang ni sure dia 2 mangkuk

IMG_0761

Fefeeling flip hair nyanyi lagu Ella

Tapi kini bila dewasa
Aku mula sedar betapa mimpi
Hanyalah suatu permainan
Jiwa insan dalam kesepian

Jika mimpi cinta kita
Bisa kuzahirkan
Jadi lukisan yang menarik
Pasti aku sentosakan
Malam pesta bila engkau
Lafazkan janji dan memelukku
Sepanjang tarian
Hingga pipi aku terasa
Basah dalam tangisan
Yang penuh kesyuku

IMG_0772

cardigan yang sama jugak ngan top biru atas tuh, ni purple pink, 2 pcs tu yang dapat RM80. Murah kan….

the kain2 lace ni pulak ada yang dari Ash Anash and ada yang dari SuriSara. bebanyak lace ni banyak warna pastu pikir balik sok sok dah tak IN lace ni mana nak dibalingkan heh….

 photo

haa ni baru leh ko buat bahan. Hok atas tu masa gemuk gumpita. Hok kurus tu, 2,3 hari lepas punya gambar. Kaler taik cicak lagi akak pakai, sesuai matchy ngan handbag Yanok nih.  Hok atas tu baju merah make up tebal rambut ada kaler, hok baawh tu muka tak make up langsung and takde warna dah ramuutnya. DEDUA ORANG DALAM GAMABR NI ORANG YANG SAMA LAH!

Hok atas tu kena tayang kat dalam Bloggerati Nuffnang, shoot dah lama amik, taun lepas, baru lately ni keluar, so memang le jadi bahan korang kan kalau nak mengata. Korang ni tak boleh tengok aku gemuk gamaknya kan, asal aku gemuk je korang potpet. Camne le kalau Hanis Zalikha sok beranak pastu buncit tak hilang mau korang bahankan dia gak. Aku yang bukan celebrity gila cam Hanis pun dah from top to toe korang tengok. Oh speaking about Bloggerati Nuffanng kan, mehlah tengok profile akak, you can find me dalam tab Parenting, Lifestyle, Home and Travel. Lepas akak pindah rumah baru, depa masukkan akak ke Food pulak hahahahha, aku nak jadi tukang masak ngan dapur besar gila tuh.

Eh ada orang jual slimming suit melekat badan, napa tak kekurus gak ko, sian statement orang kata dia mengandung lagi padahal baru je beranak berbulan2 lepas.  Apapun, it s not about kurus gemuk, asal sihat sudahlah. Lagipun ai dah ada package 3.  Anak sulong aku pun dah umur 13 tahun. Ada jer anak dara yabg blom kahwin pun gemuk, yang dah kahwin tak beranak pun gemuk, so tak kiralah, yang mengata tu kita kurus ke gemuk nih, tengok ler badan awak sendiri.Anyway, pi ler tengok akak kat blogspot lama, punya aku cengkeding pas beranak Kakak, after 3,4 years terus slim. Bukan setaun 2. Same goes to Zeeshan, dah 2 taun baru susut, itupun dengan bantuan sikit, lebih tu on my own, no carbs minyak bagai yek.

Tapi kan akak tak kisah kalau kenkawan akak yang akak kenal macam Dr Nan ke Dr Shida tegur akak gemuk dedulu,  but kalau yang unknown tu, yang letak anonymous tu, ha tu aku paling tak boleh blah lah. Takde telur takde bijik ke? Sini mari, masuk gelanggang? Susah hati gamaknya ko tidur ngan aku kot yang tak boleh senang hati bila akak naik berat badan kan? Dah kurus turun 12kgs pun dok kata aku gemuk gak lagi yapadah! Akak pernah paling kurus yang not even 40kg sblm kawin dulu pastu max akak pernah cecah to 68kg coz of pregnancy, i dah rasa kurus gemuk bagai.

i hope entry ni takde le yang kasar sangat tulisannya kot coz i m trying to level down sket bahasa aku nih. Tak nak lah jadi yang berhemah pakai tudung tapi dari tak pakai tudung pastu pakai tudung, sama je package mulut maki2 mencarut menyindir memfitnah dalam blog tuh. I dont want to be that kind of person please.

Stay healthy, kurus ke gemuk asal sihat alhamdulillah. Aku kurus pun ko susah hati, aku gemuk pun ko menangis kan?

Comment: 17

UPSR Science with iBuddy!

48hours sponsored post

astro-ibuddy

Baru aku nak start tulis post ni, Kakak menyampuk, “Mummy, Kakak ada tengok la program iBuddy ni kat Astro. Sekarang baru masuk 2nd episode”

“Ooo ye ke, tapi Kakak sure tak tau kan, kali ni Astro Tutor TV dah kuorkan apps untuk iBuddy programme ni? Suh daddy download kan dalam henpon Kakak or ipad nanti”

Bagus juga Kakak ni, programme berilmiah macam ni yang ditengoknya :)

IMG_9764

Oh bagi korang yang tak tau, program TV bersiri UPSR Sains Bersama iBuddy disiarkan pada setiap hari Khamis hingga Ahad bermula dari 9 Ogos 2014 (Sabtu) pada jam 10.30 pagi, 6.00 petang dan 10.30 malam secara eksklusif hanya di Astro Tutor TV UPSR (Saluran 601)

As the title say, program ilmiah ni amatlah bersesuaian untuk anak-anak yang bakal menduduki UPSR tak lama lagi. This definitely helps and very beneficial for UPSR students! Tapi Kakak tu baru darjah 4 pun layan gak program ni :)

IMG_9766

Astro memang sangat komited dalam menambah baik setiap kandungan yang disiarkan dan bagi menambah keberkesanan kandungan ilmiah, Astro Tutor TV UPSR telah melancarkan aplikasi pengiring pendidikan iaitu UPSR iBuddy. UPSR iBuddy boleh dimuat turun secara percuma untuk semua peranti Android di Play Store. Ataupun boleh juga melayari laman web ibuddy.my melalui komputer, telefon bimbit dan tablet dengan menggunakan pelayar Internet seperti Internet Explorer, Google Chrome, Firefox ataupun Safari.

Apa lagi Kakak pun segera suruh daddynya downloadkan dan terus siap-siap registerkan nama dia.

IMG_9763

Aplikasi UPSR iBuddy menerapkan konsep pembelajaran seiringan dengan TV serta menceriakan. Juga dilengkapkan dengan kaedah pembelajaran yang interaktif berserta dengan pelbagai nota ringkas berbentuk visual grafik yang menarik. Anak-anak kita juga boleh menguji tahap pemahaman diorang dengan menjawab rangkaian soalan Pop Kuiz dan Kuiz Tambahan yang disediakan. Papan Markah turut dimuatkan untuk kita menganalisis jumlah mata terkumpul dan kedudukan terkini berbanding anak-anak lain.

IMG_9765

Seronok pulak Kakak menjawab Pop Kuiz UPSR iBuddy ni

Tapi untuk memberi motivasi kat anak-anak korang yang bakal menghadapi UPSR tu, bersempena dengan pelancaran siri dan aplikasi ini, Astro Tutor TV UPSR juga akan menganjurkan peraduan dengan menggunakan aplikasi UPSR iBuddy. Peraduan yang akan bermula dari 9 Ogos hingga 7 September ini.

Hanya perlu memuat turun aplikasi ini ataupun daftarkan diri dengan melayari ibuddy.my kemudian seiringkan dengan siri UPSR Sains Bersama iBuddy di Astro Tutor TV UPSR dan jawab soalan kuiz yang disediakan untuk setiap episod, kerana setiap minggu, sesiapa yang dapat markah tertinggi akan memenangi iPad Mini, tempat kedua hingga kelima pula akan membawa pulang pelbagai hadiah cenderahati eksklusif dari Astro Tutor TV

So anak-anak, eh anak-anak tak baca blog Kak Red kot hiks, ok mak-mak yang ada anak-anak yang bakal menghadapi UPSR, bolehlah memotivasikan diorang mengambil bahagian dalam peraduan ni, dan secara tak langsung akan dapat menambah pengetahuan diorang dan memantapkan persiapan untuk peperiksaan nanti :) Insyaallah.

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 14

Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove

48hours sponsored post

IMG_2209

 

Hah gambar ni akak pilih pulak coz nampak smooth betul rambut akak and buat akak lebih confidence, dengan warna-warni dress yang akak pakai too

Macam akak janjikan arituh, so penceritaan hari ini ialah untuk apa ada dalam Serlahkan Diri Dalam 14 hari dengan Dove. Gambar2 yang ada selfie (which akak memang sangat jarang buat selfie sangat) dan juga gambar diambilkan ini dan warna warni adalah untuk menunjukkan contoh for the Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove.

Sebelum tu kita ceritakan lanjut lagi berkenaan dengan bagusnya Dove Hairfall, apa yang the best boom meletup bout it:

1. Menyuburkan rambut daripada akar supaya rambut lebih kuat hingga ke hujung. Tu yang antaranya rambut kita banyak yang gugur cos akarnya tak kuat.

2. Boleh lihat hasilnya yang ketara hanya dlam 14 hari. Believe it or not??

3. Bebas daripada rambut gugur, dan mahkota rambut kita bersinar dan berseri-seri sangat.

IMG_2210

Things you need to do hari ini, selepas membaca entry ini ialah, hangpa sumer bolehlah mula join (I am sorry, this meant for Malaysian Ladies ONLY) https://apps.facebook.com/serlahkandirimu/

Di dalam tu, kalian perlu buat :

  • Selama 14 hari, siapkan satu misi sehari seperti contoh gambar2 yang akak letak dalam ini, ialah rangkuman dari 14 hari misi project akak.
  • Kongsi misi yang telah disempurnakan itu menerusi gambar atau kata-kata ringkas, captions yang korang rasakan sesuai untuk diselitkan dalam misi “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”
  • Tayangan video digital akan dicipta untuk peserta berdasarkan misi mereka yang telah disempurnakan selama 14 hari itu. Wow, dapat vid?
  • Untuk memenangi salah satu hadiah, peserta perlu berkongsi video digital peribadi mereka itu di Facebook masing-masing. Lebih tinggi peluang mereka untuk menang apabila lebih banyak yang dikongsi. Dah siap video tu nanti, start to blast out at your FB. Simple kan?

You may win Hadiah-hadiah bernilai sehingga RM20,000 menanti pemenang.

IMG_2211

Sebab akak pilih gambar ni coz akak rasa it looks me yang sangat independent and suami menyokong penuh my life as a celebrity blogger, dialah pendukung rambut2ku hahahahaa….. thanks RD.

IMG_4790

Selfie enough for “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”

IMG_4793

http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

is the link that you need to go, check out and join the contest yeah…..

Akak pilih gambar2 ni coz nampak rambut belakang akak tu, dan juga yang kanan tu coz takde make up but coz rambut looks healthy, so what the heck :)

IMG_2214

Yang ni pulak, satu indoor and satu lagi outdoor, hari yang sama but rasa macam healthy gila rambut akak dengan shampoo Dove, tak perlu basuh hari2, cukup every alternate days

Good hair days bagi akak more confidence!

Relatednya, akak mengenang masa zaman2 beranakkan 3 anak2 akak yang of cos kalau tanya memana mak pun akan mengatakan melahirkan anak2 lah pengalaman paling tak dilupakan, of cos bring happiness to you

Korang boleh tengok sendiri submission akak dalam “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” FB site, mana tahu akak antara pemenangnya? Or korang?

IMG_2215

Jarang nampak akak pakai warna monotone and pink from top to bottom, so I chose gambar ni as my outfit of the day, sama jugak warna putih, dulu lagi pantang sangat warna putih coz I think I m a clumsy person but as we grow older I can manage dah kot hahahha and white is a must colour to have in my wardrobe

Tarikh submission dan to complete all missions adalah by 27th August 2014. Just nice lepas Syawal tuh…jadi jangan risau, untuk berhijab, tak perlu le sampai bukak tudung ko pulak, you boleh pelbagaikan situasi penceritaan captions pependek jer, beramai2 dengan your frens, or so on. Kena guna creativity sikitlah.

Nanti boleh jugak korang tengok IG akak kalau nak tengok lagi contoh akak gunakan gambar lama lagi for my submission to the contest. Gambar2 dalam nih, some ada dalam mission akak.

image

Setiap kali you submit your gambar, you akan dapat the message macam gambar atas nih. So the next day, datang balik and repeat the same process, but but but with different photos lah yeah. Bukannya gambar sama hari2. Once again check out

“Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

IMG_2219

Akak ingatkan, to get best hair treatment ialah, selepas bershampoo harus pakai conditioner, ianya membantu menghalang rambut putus dan menguatkan rambut dari akar ke hujung rambut, mengurangkan rambut gugur dengan ketara akibat rambut terputus dalam masa dua minggu sahaja. Tonik Rambut Intensif Leave-On digunakan terus pada kepala dan bertindak untuk mengurangkan rambut gugur. Selepas hanya dua minggu, masalah rambut gugur berjaya dikurangkan dengan ketara dan rambut juga lebih kuat dari bahagian akarnya.

Rangkaian harga Dove Hair Fall Rescue System:

Syampu 375ml – RM 14.90

Perapi 180ml – RM 9.90

Tonik Rambut Intensif – RM 32.90

Meanwhile, akak nak ceritakan untuk lelaki pun sama boleh je pakai shampoo ni. I have few male readers yang mengalami rambut gugur yang sangat teruk, so after he reads my entry, (last year’s one on Dove), he quickly change to the brand and wallaweiii, seronok betul dia coz betul2 dalam few days, his hairfall issue berkurangan. So adik abang manis semua, janganlah ingat the contest is meant for ladies but the guys tak boleh pakai pulak shampoo ini.

Semua orang boleh, untuk memilih supaya rambut tidak gugur :)

“Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 3

My 2 days with Dove!

48hours sponsored pos

 

Apa kalian rasakan bila ko sampai je di hotel, tup tup disambut meriah? Disambut dengan penuh kasih sayang, dan surprisedddddddddddddddddddd??

IMG_9084

A set of Dove is on the bed with one nite stay at Shangri-La Purajaya and all fully covered by Dove

IMG_2204

Dengan penuh bergaya hari itu, Kak Red tak sangka le pulak ada memacam program yang disediakan untuk kami, jelitawan (eh jelitawan ler sangat) dengan head massage. Memang patutlah benar, lama dah akak tak mendapat massage2 nih. Kemudian dah sedap sikit badan, ditemukan pula kita dnegan Pn Aniqah Husda, The Consultant yang arif untuk sharing the tips and technicques untuk balancekan dan improve the quality of relationships kita sama ada dengan teman mahupun spouses. Thumbs up sangat!

Disusuli Pn Hanim Abdul Rahman untuk berkongsi tips warna yang buat kita lebih confidence and comfortable to wear, sesuai dengan kulit kita. Justeru kita akan lebih berkeyakinan untuk speak out dan meeting the strangers or during our day to day session.

Sweet memory.

In between kami berhenti untuk minum petang, menjamah dan menaikkan lagi berat badan. Katanya dok hotel, dah tentulah sesedap the food selections kan.

IMG_2205

Malamnya selepas freshen up dan dinner, kita sambung pula session dengan diberi nama a Pillow Talk session. They have Yasmin Hani and Sharifah Shahirah bersama the Dove Ambassadors, Suhainah and Nadia. Pn Aniqah pun joint the nite session too.

Mereka berkongsi cerita dan sejarah tentang hair fall yang setiap seorang pernah dan sedang alami. Pillow talk ni sangat manisnya bila kita diberi the bathrobe seorang satu sambil minum2 dan berkongsi cerita dan mendengar tips2 penjagaan rambut memasing. Regardless you are wearing hijab or not.

IMG_2206

Malam tu, walaupun sedikit letih, tapi lena tidur memasing di Shangrila Putrajaya, coz mostly ramai dah tau kepentingan Dove dalam kehidupan seharian. Frankly speaking, Dove dengan sejarah hidup Kak Red sangatlah sudah bertahun2 bersama, I have mentioned this many times in my blog, akak dah pakai Dove bertahun. Specially bila dalam pantang, lagi ler banyak rambut gugur, so tips akak, if you have rambut gugur issue, pakailah Dove. Insyallah.

IMG_2207

Esoknya, lebih tenang and relax, selesai breakfast, akak memang manjang je suka duduk depan kalau benda2 gini, suka dengar talk yang best2 camnih. So kita dengar the talks by Mr John Goh, Research and Development Deploy Manager of Unilever Malaysia menceritakan dengan lebih details on how Dove Hair Fall Rescue System can “rescue” and curb your hair fall.

Kelakar betullah Mr John nih, anway akak pun ada dapat hadiah dari Dove, a hair curler for a simple question given by Mr John. Orang lain pun ada jugak dapat, bertuahlah badan memasing, termasuk Kak Red.

IMG_2208

Hari kedua tu sekali lagi Nana Mahzan menjadi host of the day. Akak suka betul kalau Nana jadi host lah, sangat casual, very friendly and gelak jer kita dibuatnya. Ms Ashlee Ng, Personal Care Director, Unilever Malaysia introducing “Serlahkan Diri Dalam 14 hari Dengan Dove” Campaign, bersama dengan Suhainan dan Nadia, untuk launching the “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari” Campaign. Untuk kempen ini, Yasmin Hani and Nana Mahazan mengintroducekan dengan the “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari” Facebook contest. For 14 days, complete one mission a day and share the completed mission via photo or caption.

Kalian dah boleh mula buat ni yer….

https://apps.facebook.com/serlahkandirimu/

Akak dah buat, nanti akak kongsi detailnya kemudian.

IMG_9561

Suhainah dan Nadia yang antara mereka ibu-ibu yang mengalami rambut gugur yang teruk dan berkurangan selepas menggunakan Dove

IMG_9517

A wrap of the event. Thanks Dove for having us.

Now that korang dah tau cerita event akak, it s time for you to hook up at the kempen of Dove Rambutmu Mahkotamu. This is to give an inspiration kepada kalian wanita sama ada yang bertudung atau tidak untuk menyerlahkan lagi keyakinan kalian apabila mengatasi isu rambut gugur, menerusi kempen “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”.

IMG_9617

Please have a look on this youtube link, the Dove TVC:

Esok esok pulak akak kongsi lagi cerita pasal “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”. Remember yeah, ini bukan soal kalian bertudung atau tidak, yang bertudung pun sangatlah digalakkan to participate in this contest, apa lagi yang tidak. Hokey dear sayangs sumer, kita jumpa on my next menceceh potpet time :)

 Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 5