Nuffnang

My favourite lens – Transitions® Signature™

.

 

IMG_2380

Akak suka sangat dengan my pair of Transitions® Signature™ Lens ni. Rasa sangat comfy untuk pemakaian seharian akak, especially outdoor kerana ianya mengurangkan dan menghalang silau matahari dari menusuk-nusuk mata.

Kalau di dalam kedai atau tempat yang takde cahaya matahari macam gambar akak atas tu, semestinya lens berubah serta-merta menjadi crstal clear as clear as normal clear lenses :)

Ini secara tak langsung menjadikan penglihatan akak lebih baik dan menyenangkan akak buat apa sahaja pergerakan for day to day activities, tak kira keadaan apa dan di mana sahaja.

IMG_5422

Kalau keluar rumah pula sudah semestinya lens bertukar darker mengikut tahap penerimaan cahaya matahari. Lagi terik cahaya matahari tu, lagi gelap bertukarnya lens dia. So Transitions® Signature™ Lens sememangnya menghalang those glare, dan akak can peacefully enjoy my beautiful sunny view tanpa gangguan cahaya matahari terik. That’s my favourite lens :)

You should try to get one too :)

Comment: 5

Stay Beautiful with dUCk scarf…

This is 48hours sponsored post, kindly scroll down for my latest entries.

Sama ada kita ni  ibu yang bergelar surirumah atau bekerja full time / part time, apapun kedudukan kita, bila tang hal anak2, kitalah yang melompat dulu. Am I right? Mak is always like that, tu pasal being mak aku monitor anak2 aku a to z, maybe a bit possessive but  we just want to protect our children.

Cuma masalahnya, kalau kita terlampau obses dengan hidup anak2 sampai takde masa untuk diri sendiri, pun kesian jugak. Being Mak dan isteri, kita kena ada our some personal time sikitlah.  Macam aku recently I took the  blogjob offer in Sabah coz selain bekerja I can have my own single time. 1 malam je pun tanpa family, it helps (wpun of cos ler kita akan rindu gila ngan suami dan anak2 kan).  Itu yang short trip, adakalanya few hours pun dah ok to me, ada jugak yang trip few days tanpa anak2.

Watching this short “Stay Beautiful”  video , bagaimana kita cuba dalam dunia kita tapi terus melompat, mencari anak2 yang sedang menangis tak keruan. That s mak.

I would like to encourage all of you, tak kira anak dara, suami, ibu bapa dan siapa sahaja to support the Stay Beautiful Campaign coz saya percaya dan menggalakkan yang mak mak ni patutnya ada masa untuk their inside and outside of the beauty.  On top of that, for the kempen, my dear fren Vivy has actually designed the exclusive dUCK scarves untuk the mothers out there.  She s very happy to share the little joy to every woman/mother macam kita ni.

clip_image001

Kalian perlu  to www.staybeautiful.com.my to know more about this campaign and Buy RM40 worth of Pantene or Head&Shoulder Shampoo and Conditioner to Get a FREE Limited Edition dUCk scarf

AND

Join the contest at www.staybeautiful.com.my to stand a chance to WIN a Premium Basic Collection dUCk scarf worth RM120.

Happy? Good luck dear mothers :)

Khidmat pesanan masyarakat PG Beauty dibawakan oleh Redmummy.com

Comment: 6

Saluran HD terbaru dari Astro!

48hours sponsored post

IMG_1733

Are you joining Astro HD Universe revolution

Tak paham la Kak Red, ape tu?

Well Astro HD Universe adalah kempen terbaru Astro untuk pelancaran channels HD terbaru mereka. Actually it’s already started dan korang dah boleh mula enjoy watching these new HD channels :)

IMG_1692

It was last week, pelancaran Astro’s new HD and SD channels ni dan korang dah boleh mula menikmati rancangan-rancangan ataupun drama kegemaran korang, sitcom, sukan, filem, dokumentari dan banyak lagi dalam HD mode yang sememangnya menakjubkan melalui 48 saluran HD.

Yup you heard it right. Astro sekarang mempunyai 48 saluran HD. Masih ingat tahun 2009, Astro hanya ada 4 saluran HD tetapi sekarang dah berganda-ganda banyaknya!

Dan 8 saluran HD terbaru yang diperkenalkan termasuklah Fox HD, Fox Family Movie HD, Fox Action HD, FYI HD, Hits HD, Diva HD, AEC HD dan Shuang Xing HD dan juga terdapat 2 saluran SD baru iaitu Zoo Moo (SD) dan Classic Chinese Movies (SD)

So now, Zeeshan ada new channel untuk dia layan ZooMoo. And he actually loves it. So tak la asik-asik layan Disney Junior 613 jer. So dia ada pilihan lain sekarang ni. Nice :)

IMG_5729-fox

Dan yang lebih menariknya ialah korang semua pelanggan Astro boleh menikmati dengan percuma 10 saluran baru ini (8 HD dan 2 SD) bermula dari 16 November 2014 sehingga 28 Februari 2015. On top of that, semua pelanggan Astro HD akan dapat menikmati access ke AOTG (Astro on the Go) dari 1 December 2014 hingga 28 February 2015. Channel yang boleh ditonton dalam this preview ialah Fox HD, Fox Family Movie HD, Fox Action HD, FYI HD, Hits HD, Diva HD, AEC HD, Shuang Xing HD dan Celestial Classic Movies.

So you guys better enjoy them now :) Sebab RD, Abang dan Kakak sememangnya enjoy semaksimumnya especially channel Fox HD, Fox Family Movie HD dan Fox Action HD ni. Pelbagai rancangan terbaik, aksi hebat dan filem menarik ditayangkan dalam channels ni. So depa memang la suka sangat, lebih-lebih lagi dah mula cuti sekolah ni, makin melekat la budak dua orang dengan 3 channels ni.

IMG_1678

Kak Red, boleh bagitau bape channels HD baru ni tak?

Ha baru akak nak cakap la ni…

So kepada korang yang nak enjoys these new HD and SD channels, boleh la tune in ke channel berikut:

CHANNELS CHANNEL NO
1.Hits HD 720
2.FOX HD 724
3.DIVA Universal 723
4. Astro AEC HD 306
5. Astro Shuang Xing HD 307
6. Fox Family Movies HD 430
7. Fox Action Movies HD 434
8. FYI HD 736
9.Zoo Moo 619
10.Celestial Classic Movies 321

 

IMG_5721-diva

For me, actually salah satu favourite channel akak ialah Diva. Macam-macam cerita best, reality shows, women programmes dan macam-macam lagi ada dalam channel ni. So bila depa kuorkan in HD mode, lagilah akak suka. Sedap mata tengok dalam HD mode ni, rasa puas sangat :)

So korang, akak dah bagi channel number for the new HD and SD channels tu, apa lagi jom join Astro HD Universe revolution :)

May the force be with you hiks :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 5

Transitions® Signature™ Lens sesuai untuk semua!

.

IMG_1854

 

Sekali pandang macam cikgu sekolah tak akak? Cikgu Merah gitu :)

Memang tepat sekali my decision dan pilihan akak beli glasses with Transitions® Signature™ Lens. Bukan sahaja sesuai untuk semua keadaan, tetapi sesuai untuk semua lapisan masyarakat, orang tua, orang muda, lelaki, perempuan, budak remaja even untuk kanak-kanak.

Dan juga tak kira apa profession korang, lawyer, doktor, engineer, kerja corporate, site supervisor apa sahajalah, lebih-lebih lagi cikgu sekolah, memanglah cocok sangat bermatakan Transitions® Signature™ Lens.

IMG_5793

Macam akak, kerja indoor dalam opis, juga seorang isteri dan ibu, of cos seorang blogger lah kan, this pair really suits well with my day to day activities, tak kira apa kerja yang akak buat, samada sebagai perkerja opis yang mengadap komputer setiap masa, ataupun sebagai isteri atau ibu yang menjaga kepentingan dan keperluan suami dan anak-anak dan juga kerja-kerja rumah ataupun sebagai blogger yang juga mengadap komputer serta attending events di merata tempat. Terang, jelas dan puas permandangan bila menggunakan Transitions® Signature™ Lens.

IMG_5764

On top of that, I just love how this lens enhance the way I see my surrounding, Transitions® Signature™ Lens let me see the richness or vividness of colours and their details especially when I’m outdoors bawak anak-anak berjalan tanpa risau terik panas matahari menerjah mata. Macam akak cakap, bukan sahaja sesuai untuk semua, tapi berguna dan bermanfaat untuk semua keadaaan. Korang dah cuba?

Comment: 8

Movie – the first timer!

 let s go to Plan B, you bawak kids, I jumpa korang terus kat Viva.

Plan A was supposed to berangan nak balik rumah dulu ler kan, so bolehlah satu kereta jer.  Tapi takper, kita dah ada back up plan, maknya stuck tak leh nak on time. So pas Maghrib macam tu I left KLCC and sampai Viva just nice jer lagi 15min before the show.

IMG_2244

waaa…batallion dah tunggu kat atas

IMG_2246

Anak2 kapal aku semua pakai barang dari Sabah bah…..aku kan baru balik. Tapi masalahnya kakak pakai dress maknya hahahaha.  Bapaknya ingat untuk anak, so tu yang atas ke bawah penuh ngan army je ko kak. Murahnya je lah baju2 army ni semua. Aku beli kat depan hotel River Park, Beaufort. Seluar jegging kakak tu baru 5 ringgit, 3 lai aku borong for her. Jacket army abang is about RM12. untuk adik dan bapaknya takdak ler…oh ada tshirt Army gak aku pakai masa kat sana, ada dalam IG, 6 hinggit je pun.

 

IMG_2228

So kami ni datang Viva Mall pasal nak tengok Big Hero. Aku ada dapat 5 complimentary tickets from Nuffnang to watch the movie at any of the cinemas so we settled kat Viva jer. Lagipun masa tu laki aku slot normal hours so memang kena kejar sangatlah tengok ni cecepat kang dah abis show pulak Big Hero nih.

Untuk pertama kalinya jugak kita bawak Zeeshan tengok movie.

IMG_2250

not badlah bawak dia dalam movie, he loves Baymax. Dari tickets yang Nuffnang bagi tu pun ada jugak Baymax patung tu so dah about 2 weeks ke seminggu dapat, kira dah dia explore lah this thing. Cuma tak pernah tengok je ceritanya. Tu yang siap bawak Baymax patung tu sama tengok movie nih.

Thanks Nuffnang for the Big Hero tickets, to the client actually.

Sekarang ni nak keluar rumah dengan niat nak tengok wayang berempat kalau weekend tu kena pergi masa dia ngah tidurlah, if not dia terus pakai kasut selipar and jerit nak itottttttttttttttt. nak itotttttttttttttt. asal nak ngelak bawak, bagi alasan, nak gi work nak gi work. Kalau pagi tu dia macam percaya ler pergi work kan, tapi kalau macam pepetang, malam pun korang nak pergi work, bawak abang kakak, hah….ingat aku bodoh.

Kadang2 yang aku suh RD pi bawak abang kakak jer, aku stay home ngan Zeeshan and bibik. or kita duduk a side buat benda berhemah kahkahkah….

 

IMG_2234

rambut abang dah cukup time untuk dipotonglah.

ada bag biru Thomas Train, aku beli kat KK’s airport, for Zeeshan itu siang malam awak kulu kilir but for tonite, kakaknya jadi mangsa yang kena bawakkan. Dia ikut sukati dia ler kan kalau dia tak malas, so orang lain ler kena jadi macai.

IMG_2239

ini close up sikilah, macam robot kitorg jalan ke depan cermin lift ni nak posing coz yang paling payah nak dok diam tengok cermin tu is always Zeeshan. Dedulu Abang, nak kena tiau je bila nak snap, skang jatuh pada adiknya pulak. Huh, hangpa sume nih.  So anyway, since Zeeshan dah boleh tengok wayang (provided citer kartun2 cenggini ler) bolehlah kita mulakan operasi lagi tengok wayang for the whole team. Oh dia duduk atas pangku aku, coz yelah dah dia rendah camne le nak dapat tengok tinggi jauh screen tu.

Oh sorry gang2 Sabah coz akak tak buzz buzz meet up ke hapa, coz memang sekejap gila. Udahlah dari KK to Beaufort is about 2 hours, kat tengahari Selasa baru sampai KK, Rabu malam dah balik. Tak explore the world langsung.Next time maybe.

Ok gaklah dia dalam wayang, ada le lelompat, pi kulu kilir tapi bila dah gelap and movie start dia pun dah boleh dok diam. Dalam skala 5 aku bagi Zeeshan 4 bintang lah performance tengok wayang nih. Aku laki bini dah stand by kalau dia bergasak dalam tuh, memang kita take turnlah bawak dia keluar. He watched Big Hero sampai habis, suka betul dia.

Hebat mung, terer dah.  Also first nite dia dypers free waktu tidur, berjaya tak kencing. kol 5 pagi dia mintak susu, aku pujuk dia bangun pi toilet, dalam marah nangis pun kencing gak pastu sambung tidur. Sampai dia bangun lagi sekali at 10am pun baru le membeseh.  ehehheeh….alhamdulillah kira dah hebatlah. Petuanya aku dok pesan kat telinga dia sebelum tidur, if Shan nak shishi, you wake up mami dadi and we go toilet ok?

ok mami. sweet je dia jawab. Oh aku back up gak ngan waterproof sheet protector gak, just in case :)

Comment: 14