Nuffnang

Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove

48hours sponsored post

IMG_2209

 

Hah gambar ni akak pilih pulak coz nampak smooth betul rambut akak and buat akak lebih confidence, dengan warna-warni dress yang akak pakai too

Macam akak janjikan arituh, so penceritaan hari ini ialah untuk apa ada dalam Serlahkan Diri Dalam 14 hari dengan Dove. Gambar2 yang ada selfie (which akak memang sangat jarang buat selfie sangat) dan juga gambar diambilkan ini dan warna warni adalah untuk menunjukkan contoh for the Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove.

Sebelum tu kita ceritakan lanjut lagi berkenaan dengan bagusnya Dove Hairfall, apa yang the best boom meletup bout it:

1. Menyuburkan rambut daripada akar supaya rambut lebih kuat hingga ke hujung. Tu yang antaranya rambut kita banyak yang gugur cos akarnya tak kuat.

2. Boleh lihat hasilnya yang ketara hanya dlam 14 hari. Believe it or not??

3. Bebas daripada rambut gugur, dan mahkota rambut kita bersinar dan berseri-seri sangat.

IMG_2210

Things you need to do hari ini, selepas membaca entry ini ialah, hangpa sumer bolehlah mula join (I am sorry, this meant for Malaysian Ladies ONLY) https://apps.facebook.com/serlahkandirimu/

Di dalam tu, kalian perlu buat :

  • Selama 14 hari, siapkan satu misi sehari seperti contoh gambar2 yang akak letak dalam ini, ialah rangkuman dari 14 hari misi project akak.
  • Kongsi misi yang telah disempurnakan itu menerusi gambar atau kata-kata ringkas, captions yang korang rasakan sesuai untuk diselitkan dalam misi “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”
  • Tayangan video digital akan dicipta untuk peserta berdasarkan misi mereka yang telah disempurnakan selama 14 hari itu. Wow, dapat vid?
  • Untuk memenangi salah satu hadiah, peserta perlu berkongsi video digital peribadi mereka itu di Facebook masing-masing. Lebih tinggi peluang mereka untuk menang apabila lebih banyak yang dikongsi. Dah siap video tu nanti, start to blast out at your FB. Simple kan?

You may win Hadiah-hadiah bernilai sehingga RM20,000 menanti pemenang.

IMG_2211

Sebab akak pilih gambar ni coz akak rasa it looks me yang sangat independent and suami menyokong penuh my life as a celebrity blogger, dialah pendukung rambut2ku hahahahaa….. thanks RD.

IMG_4790

Selfie enough for “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”

IMG_4793

http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

is the link that you need to go, check out and join the contest yeah…..

Akak pilih gambar2 ni coz nampak rambut belakang akak tu, dan juga yang kanan tu coz takde make up but coz rambut looks healthy, so what the heck :)

IMG_2214

Yang ni pulak, satu indoor and satu lagi outdoor, hari yang sama but rasa macam healthy gila rambut akak dengan shampoo Dove, tak perlu basuh hari2, cukup every alternate days

Good hair days bagi akak more confidence!

Relatednya, akak mengenang masa zaman2 beranakkan 3 anak2 akak yang of cos kalau tanya memana mak pun akan mengatakan melahirkan anak2 lah pengalaman paling tak dilupakan, of cos bring happiness to you

Korang boleh tengok sendiri submission akak dalam “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” FB site, mana tahu akak antara pemenangnya? Or korang?

IMG_2215

Jarang nampak akak pakai warna monotone and pink from top to bottom, so I chose gambar ni as my outfit of the day, sama jugak warna putih, dulu lagi pantang sangat warna putih coz I think I m a clumsy person but as we grow older I can manage dah kot hahahha and white is a must colour to have in my wardrobe

Tarikh submission dan to complete all missions adalah by 27th August 2014. Just nice lepas Syawal tuh…jadi jangan risau, untuk berhijab, tak perlu le sampai bukak tudung ko pulak, you boleh pelbagaikan situasi penceritaan captions pependek jer, beramai2 dengan your frens, or so on. Kena guna creativity sikitlah.

Nanti boleh jugak korang tengok IG akak kalau nak tengok lagi contoh akak gunakan gambar lama lagi for my submission to the contest. Gambar2 dalam nih, some ada dalam mission akak.

image

Setiap kali you submit your gambar, you akan dapat the message macam gambar atas nih. So the next day, datang balik and repeat the same process, but but but with different photos lah yeah. Bukannya gambar sama hari2. Once again check out

“Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

IMG_2219

Akak ingatkan, to get best hair treatment ialah, selepas bershampoo harus pakai conditioner, ianya membantu menghalang rambut putus dan menguatkan rambut dari akar ke hujung rambut, mengurangkan rambut gugur dengan ketara akibat rambut terputus dalam masa dua minggu sahaja. Tonik Rambut Intensif Leave-On digunakan terus pada kepala dan bertindak untuk mengurangkan rambut gugur. Selepas hanya dua minggu, masalah rambut gugur berjaya dikurangkan dengan ketara dan rambut juga lebih kuat dari bahagian akarnya.

Rangkaian harga Dove Hair Fall Rescue System:

Syampu 375ml – RM 14.90

Perapi 180ml – RM 9.90

Tonik Rambut Intensif – RM 32.90

Meanwhile, akak nak ceritakan untuk lelaki pun sama boleh je pakai shampoo ni. I have few male readers yang mengalami rambut gugur yang sangat teruk, so after he reads my entry, (last year’s one on Dove), he quickly change to the brand and wallaweiii, seronok betul dia coz betul2 dalam few days, his hairfall issue berkurangan. So adik abang manis semua, janganlah ingat the contest is meant for ladies but the guys tak boleh pakai pulak shampoo ini.

Semua orang boleh, untuk memilih supaya rambut tidak gugur :)

“Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 3

My 2 days with Dove!

48hours sponsored pos

 

Apa kalian rasakan bila ko sampai je di hotel, tup tup disambut meriah? Disambut dengan penuh kasih sayang, dan surprisedddddddddddddddddddd??

IMG_9084

A set of Dove is on the bed with one nite stay at Shangri-La Purajaya and all fully covered by Dove

IMG_2204

Dengan penuh bergaya hari itu, Kak Red tak sangka le pulak ada memacam program yang disediakan untuk kami, jelitawan (eh jelitawan ler sangat) dengan head massage. Memang patutlah benar, lama dah akak tak mendapat massage2 nih. Kemudian dah sedap sikit badan, ditemukan pula kita dnegan Pn Aniqah Husda, The Consultant yang arif untuk sharing the tips and technicques untuk balancekan dan improve the quality of relationships kita sama ada dengan teman mahupun spouses. Thumbs up sangat!

Disusuli Pn Hanim Abdul Rahman untuk berkongsi tips warna yang buat kita lebih confidence and comfortable to wear, sesuai dengan kulit kita. Justeru kita akan lebih berkeyakinan untuk speak out dan meeting the strangers or during our day to day session.

Sweet memory.

In between kami berhenti untuk minum petang, menjamah dan menaikkan lagi berat badan. Katanya dok hotel, dah tentulah sesedap the food selections kan.

IMG_2205

Malamnya selepas freshen up dan dinner, kita sambung pula session dengan diberi nama a Pillow Talk session. They have Yasmin Hani and Sharifah Shahirah bersama the Dove Ambassadors, Suhainah and Nadia. Pn Aniqah pun joint the nite session too.

Mereka berkongsi cerita dan sejarah tentang hair fall yang setiap seorang pernah dan sedang alami. Pillow talk ni sangat manisnya bila kita diberi the bathrobe seorang satu sambil minum2 dan berkongsi cerita dan mendengar tips2 penjagaan rambut memasing. Regardless you are wearing hijab or not.

IMG_2206

Malam tu, walaupun sedikit letih, tapi lena tidur memasing di Shangrila Putrajaya, coz mostly ramai dah tau kepentingan Dove dalam kehidupan seharian. Frankly speaking, Dove dengan sejarah hidup Kak Red sangatlah sudah bertahun2 bersama, I have mentioned this many times in my blog, akak dah pakai Dove bertahun. Specially bila dalam pantang, lagi ler banyak rambut gugur, so tips akak, if you have rambut gugur issue, pakailah Dove. Insyallah.

IMG_2207

Esoknya, lebih tenang and relax, selesai breakfast, akak memang manjang je suka duduk depan kalau benda2 gini, suka dengar talk yang best2 camnih. So kita dengar the talks by Mr John Goh, Research and Development Deploy Manager of Unilever Malaysia menceritakan dengan lebih details on how Dove Hair Fall Rescue System can “rescue” and curb your hair fall.

Kelakar betullah Mr John nih, anway akak pun ada dapat hadiah dari Dove, a hair curler for a simple question given by Mr John. Orang lain pun ada jugak dapat, bertuahlah badan memasing, termasuk Kak Red.

IMG_2208

Hari kedua tu sekali lagi Nana Mahzan menjadi host of the day. Akak suka betul kalau Nana jadi host lah, sangat casual, very friendly and gelak jer kita dibuatnya. Ms Ashlee Ng, Personal Care Director, Unilever Malaysia introducing “Serlahkan Diri Dalam 14 hari Dengan Dove” Campaign, bersama dengan Suhainan dan Nadia, untuk launching the “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari” Campaign. Untuk kempen ini, Yasmin Hani and Nana Mahazan mengintroducekan dengan the “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari” Facebook contest. For 14 days, complete one mission a day and share the completed mission via photo or caption.

Kalian dah boleh mula buat ni yer….

https://apps.facebook.com/serlahkandirimu/

Akak dah buat, nanti akak kongsi detailnya kemudian.

IMG_9561

Suhainah dan Nadia yang antara mereka ibu-ibu yang mengalami rambut gugur yang teruk dan berkurangan selepas menggunakan Dove

IMG_9517

A wrap of the event. Thanks Dove for having us.

Now that korang dah tau cerita event akak, it s time for you to hook up at the kempen of Dove Rambutmu Mahkotamu. This is to give an inspiration kepada kalian wanita sama ada yang bertudung atau tidak untuk menyerlahkan lagi keyakinan kalian apabila mengatasi isu rambut gugur, menerusi kempen “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”.

IMG_9617

Please have a look on this youtube link, the Dove TVC:

Esok esok pulak akak kongsi lagi cerita pasal “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”. Remember yeah, ini bukan soal kalian bertudung atau tidak, yang bertudung pun sangatlah digalakkan to participate in this contest, apa lagi yang tidak. Hokey dear sayangs sumer, kita jumpa on my next menceceh potpet time :)

 Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 5

Ketahui Rahsia Per’l Xlim

48hours sponsored post

photo 1

 

Pejam celik pejam celik dah sebulan aku mengamalkan minum Per’l Xlim ni. And yes, as you can see it yourself, aku dah kurus dan slim hiks :)

And the best partnya pulak, aku tak perlu lagi amalkan strict diet. Boleh makan macam biasa. Sebabnya dengan meminum  Per’l Xlim dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme kita dan sekaligus membantu seimbangkan gula dalam darah dengan menghalang pembebasan glukos dalam badan dan secara tidak langsung akan membakar lemak dalam badan kita.

photo 3

Walaupun penurunan berat aku taklah begitu drastik, ye lah baru jer minum sebulan. It was 51.5kg dan sekarang 49kg you :) aku rasa dah capai matlamat aku dah tu. Takkan nak kurus lagi kot. So it’s now for me to maintainkan jer. Tak gitu?

photo 2

With the positive result, sememangnya aku puas hati sangat. Objektif tercapai! Rasa sangat-sangatlah suka ya rabbi :) Sudah semestinya akan continue consuming Per’l Xlim supaya dapat mengekalkan berat badan dan my body shape.

Actually untuk maintainkan berat badan ni yang paling susah, thats why aku akan amalkan Per’l Xlim supaya kadar metabolisme tinggi dan seterusnya membakar lemak-lemak berlebihan yang kita dok makan hari-hari tu.

Bila kita dah buat selalu, ianya menjadi rutin harian dah. So without fail aku minum Per’l Xlim during my breakfasts, like I said Choco flavor is awesome! Lagipun sebab kita sukakan effect positifnya, kita pun memang rela hati mengamalkannya, betul tak?

photo 4

On top of losing weight, personally Per’l Xlim membantu aku gain more energy dan dapat aku rasakan lebih bertenaga dan lebih aktif dan positif dalam kerja-kerja harian samada di pejabat ataupun di rumah. Pagi sampai petang kerja di office, after office kadang-kadang ada events kena attend, sampai rumah only at night but suprisingly aku still ada tenaga dan good mood melayan karenah anak-anak and of cos kerenah hubby yang baru balik outstation hiks :)

photo 5

So now korang punya turn pulak. Give it a try and thanks to me later :) Tak rugi apa-apa pun, malah lebih mendapat kebaikan lagi. Untuk maklumat lanjut boleh layari Per’l FB page, lagi banyak updates boleh kita dapat dari sana.

Memang tepat sekali tagline diorang, Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Khidmat pesanan masyarakat Per’l Xlim is brought by Redmummy.com

Comment: 6

Whose Side Will You Take?

48hours sponsored post

 

DSC_0572

Cak! :P

Ingat lagi my-germany-flag-painting-face ni? Sure korang ingat kan. This was at one of the Astro event during Euro 2012

The best part was disebabkan my face painting and rambut afro ni, I won an iPad yey :)

New home screen WSWYT

Tapi tu cerita lama, sekarang ni korang-korang semua I’m sure tengah demam 2014 FIFA World Cup! So persoalannya sekarang Whose Side Will You Take? Brazil? Argentina? Sepanyol? Or Germany?

So brace yourself, 2014 FIFA World Cup™ is happening now!

rm-astro2

So ada berani?

Jom join Kak Red, kita sama-sama pilih pasukan favourite kita dan tunjukkan sokongan korang dengan join the largest ever face-painting drive in Malaysia.

Senang jer, just upload your selfie kat olabola dan pilih which nation yang akan menjadi pujaan hati korang.

Actually korang no need to actually do the real face painting pun, sebab once dah select pasukan favorite korang tu, korang kena adjust a bit so that its flag color will covers your selfie tu nanti :) Senang jer, just follow their easy steps tu.

rm-astro

And tadaaaa, dah siap dah Kak Red punya FB profile picture and cover photo :)

rm-astro3

Tapi bukan itu sahaja, ada lagi interesting online activities dalam Whose Side Will You Take ni. Antaranya Fantasy Football Olabola edition di mana ada hadiah-hadiah menarik menunggu untuk dimenangi oleh korang :)

Just pilih players dan uruskan team bola korang dan berpeluang membawa pulang hadiah-hadiah berikut:

1st Prize – RM5k + PS4 +FIFA 14 game

2nd Prize – RM3k+ PS4 + FIFA 14 game

3rd Prize – RM1K + PS4 + FIFA 14 game

rm-astro4

Kalau tak minat main fantasy football, no worry :) Apa kata korang jadi predictor pulak dalam Olabola Football Predictor App?

Bukan hanya jadi predictor ya, tapi juga boleh menang Foosball Table dengan hanya menunjukkan bakat ramalan korang in real time semasa perlawanan World Cup nanti. So sapa menang opening games ni nanti? Brazil ke Croatia? Kak Red pilih Croatia la, hiks la la la la :) Ala kalah la pulak Croatia :(

So tak kira which team yang korang sokong, which nation yang korang suka, jom kita sama-sama enjoy 2014 FIFA World Cup™ live dari Stadium Astro dan jangan lupa hadiah-hadiah menarik menanti korang tu, dan juga the fun face painting activiti tu :)

Go Germany!

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 12

The NEW Astro Interface plus PVR with Wi-fi!

48hours sponsored post

.

astro_pvr_wifi

Yey akhirnya decoder Astro aku diupgradekan atau telah ditukar baru :) Have yours been upgraded as well?

FYI, my new Astro Personal Video Recoder (PVR) decoder now comes with Wi-fi. Yes Wi-fi, you heard it right. So dengan adanya internet connection di rumah, this new decoder menawarkan pelbagai features yang menarik! Even the new remote ada extra buttons yang lebih menyenangkan :)

Astro’s Personal Video Recorder (PVR) datang dengan pelbagai ciri-ciri yang hebat termasuklah state-of-the-art perkhidmatan rakaman; play, pause dan rewind sudah semestinya; fungsi dual tuner, series link dan banyak lagi.

astro_pvr_wifi2

Seperti korang semua maklum, decoder ini juga menyokong saluran dan perkhidmatan HD, dan menawarkan kapasiti rakaman sehingga 100 jam kandungan HD. Ini secara tak langsung menghasilkan sekurang-kurangnya 50 filem HD penuh. Dengan kapaisiti 500GB hard disk space, kalau saluran SD pula boleh menampung sehingga 290 jam. Bayangkan, kita dapat menonton filem kegemaran kita pada bila-bila masa yang kita mahu. Dan yang lebih hebat lagi, kita tidak akan ketinggalan satu pun, tambah-tambah lagi favourites programmes kita :)

Tapi yang aku nak highlightkan tentang decoder baru ini ialah adanya pelbagai penambahbaikan termasuk akses kepada Video on Demand (VOD) di mana kita boleh menonton cerita yang kita suka atau filem-filem hebat sekarang now now now tanpa menunggu seperti channel biasa dan Catch up TV. So dengan adanya penyambungan Wi-fi internet rumah kita tu,  kita dapat memuat turun dan menonton sehingga 6,000 jam kandungan from their library, with just a touch of a button dari remote baru tu :)

astro_pvr_wifi3

Kini dengan TV Guide yang baru-baru ini dikemaskini, kita berpeluang menikmati updated features seperti, Enhanced Video On Demand (VOD) catalogue yang membolehkan kita melayari dan melakukan carian dengan keupayaan yang lebih baik mengikut genre, tajuk, musim dan episod, disamping menyediakan kita dengan lebih banyak kawalan dan pilihan dalam bagaimana kita menikmati hiburan.

astro_pvr_wifi4

Just finished watching this great movie :)

astro_pvr_wifi5

Dengan a few clicks, kita dapat tengok pelbagai filem yang hebat di rumah kita with reasonable price. Our home is now our cinema. Ini memang sesuai sangatlah untuk kita as parents yang ada anak-anak kecil yang susah nak pegi tengok wayang :)

astro_pvr_wifi6

Tapi bukan semua kena bayar. Kalau Catch up TV, semua percuma contohnya Bukan Kerana Aku Tak Cinta, Jodoh Itu Milik Kita, Oh My English Telemovie, Fear Factor Malaysia, Maharaja Lawak Mega 2013, Meletop, Primadona, The Band dan banyak lagi.. So no worry lagi kalau-kalau kita termiss programmes kesukaan kita, we can always catch up :)

astro_pvr_wifi7

Another thing yang hebat pasal PVR ini ialah kita boleh pause dan rewind bila-bila kita perlu. Ataupun kita nak ulang tayang scenes yang terlepas pun memang tiada masalah :) Lepas tu pulak Dual Tuner feature membolehkan kita merakam 2 programmes secara serentak sambil menonton programme yang telah sedia dirakam. Dan dengan satu klik fungsi Series Link membolehkan semua episod program TV kegemaran kita queued dan bersedia untuk dirakam secara automatik. Cool eh :)

astro_pvr_wifi8

Macam aku cakap pelbagai genre, tajuk, musim dan episod terdapat dalam Video On Demand (VOD) catalogue ataupun Catch up TV. Merangkumi semua lapisan umur dari sikecil baby sehinggalah mak-bapak budak, semua cerita ada dan sedia untuk ditonton :)

astro_pvr_wifi9

Belum ada kesempatan nak tengok lagi tapi dah downloaded :)

astro_pvr_wifi10

Bukan itu saja, dengan adanya internet connection tadi, kalau dah bosan tengok programmes, kita boleh klik kat apps button pada remote dan tada macam-macam applikasi dan games ada tersedia.

astro_pvr_wifi11

Dengan TV Guide yang recently updated ni, sure ada yang terkial-kial nak guna sebab tak biasa hiks. Tapi jangan khuatir, just switch to channel 100, Panduan TV yang berbilang bahasa tersedia  untuk memberikan pengalaman menarik dan lebih bermakna kepada kita untuk memilih, mencari dan menonton programmes kegemaran kita dalam bahasa pilihan kita. Ianya dalam Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia, Mandarin atau Tamil. Enjin carian juga dipertingkatkan dan lebih mampu untuk navigasi dan menjumpai kandungan dengan lebih mudah, kerana rakaman atau tajuk dikategorikan mengikut bahasa, tahun keluaran, tarikh penyiaran dan masa.

All in all,  the new Astro Personal Video Recoder (PVR) with Wi-fi ini menawarkan pengalaman rakaman  yang lebih sempurna yang membolehkan kita menguruskan dan melayari rakaman PVR kita dan membuat pembelian Video on Demand (VOD) kesukaan kita, all from one place. I LIKE :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 4