Nuffnang

KitKat Rubies yang lazat!

This is 48hours sponsored post, kindly scroll down for my latest entries.

.
IMG_4281

 

“Have a Break, Have a KitKat” So lepak rehat sebentar menikmati KitKat yang mengiurkan dan menjadi pujaan kita semua ni :)

Who doesn’t love KitKat? I bet kita semua suka sangat dengan coklat KitKat ni. Lebih-lebih lagi packaging dia yang merah menyala, double triple lagi akak suka! Ini makanan rasmi sejak dari kita kecil hingga besar. Takde ler lagi penah akak dengar ‘aku tak pernahlah makan KitKat. At least once in a life time mesti pernah makan right?

IMG_4295

By the way, akak ada good news kepada semua penggemar coklat terutamanya penggemar KitKat. The other day, Nestle KitKat yang merupakan pemacu global dalam pemasaran coklat telah melancarkan dan memperkenalkan coklat terbaru mereka yang bermutu tinggi iaitu Nestle KitKat Rubies!

IMG_4299

Nestle KitKat Rubies dicipta khusus untuk kita berhenti berehat seketika dari kesibukan dan tekanan kerja seharian yang rutin dan membosankan seterusnya menikmati apa yang terindah yang telah diadun dalam coklat Rubies ini.

IMG_4323

Semasa pelancaran Nestle KitKat Rubies, telah diadakan Chocolate-Making Workshop yang ditunjuk ajar oleh Mr. Thierry Martin. Untuk pengetahuan korang 4 langkah utama yang penting dalam membuat coklat yang didemokan iaitu pertamanya Tempering, langkah kedua Mixing and Moulding kemudian Cooling dan seterusnya Demoulding.

IMG_4339

Dan of cos langkah selebihnya pula, coklat tersebut diadun dengan rasa kasih sayang daripada inti trufel coklat yang pekat, bahagian tengah wafer yang rangup, dan dicampur pula dengan kepingan-kepingan kacang hazel yang diselaputi gilapan coklat susu yang halus. And that’s how Nestle KitKat Rubies was made :)

IMG_4343

Bila la nak siap coklat ni, terliur-liur aku dah ni…

IMG_4363

Apa lagi once dah tau rahsianya, aku pun sinsing la lengan terus adun buat sendiri my own coklat hiks. During the process, kena kuatkan semangat apa tak nya dengan dia punya bau yang mempersonakan menusuk rongga hidung aku langsung melahirkan rasa nak menelan terus coklat tu haii…

IMG_4372

Yey dah siap pun my coklat

IMG_4374

The closer look my own Rubies, top left.

But takdelah boleh makan terus pun, kena ler masuk freezer, lam an hour or so, baru boleh terus makan ngap. I kan pencinta kacang segala mala kacang aku letak hoh lam my own KitKat Rubies

IMG_4376

Launching of KitKat Rubies was successfully done by Nestle. As this already out pun, dah ada kat market.

IMG_4410

As for me, setiap lapisan coklat Rubies ni memberi rasa sensasi yang mempersonakan dan meledakkan rasa emosi yang mengkagumkan. Krim trufel coklat yang diperbuat dari pelbagai ramuan terbaik khas dari Sepanyol itu menjadikannya hasil yang teristimewa dan bila rasa coklat hadir di mulut kita membuatkan kita berasa dikelilingi oleh orang tersayang dalam suasana yang indah dan rasa intinya yang manis pula membuatkan hati kita berasa ceria dan gembira.

When I said orang tersayang…

Aku tengok Abang Kakak Bibik dok berulang makan sampai tak ingat orang belakang hoh!

IMG_4403

Thank you for the chocalate! Terlupa pulak, disamping rasa enak coklat dan inti manisnya, kerangupan bahagian tengah wafer menjadikan teras kelazatan Rubies ini. Ditambah pula bila mengunyah kepingan-kepingan kacang hazel panggang dikaramel yang rapuh berderup-derup seakan-akan berasa diawangan dibuatnya.

For sure I’ll enjoy every moment of it dan sudah semestinya dikongsi bersama with my beloved family. Sesuatu yang indah menjadi lebih indah kalau dikongsi bersama dengan orang tersayang. Tak gitu?

Untuk KitKat Rubies, akak skip my diet (currently dah tak payah nak gigih sesangat coz dah gotten my ideal weight) but jangan salah faham, makan chocolate bukan penyebab gemuk yer.

IMG_4392

Nestle KitKat Rubies dengan sebatian 1500 perisanya menghasilkan rasa nikmat rasa yang unik – rasa kebuahan, pedas, berempah, asas dan manis. Disebalik keajaiban rasa enak Nestle KitKat Rubies ini, ia dibalut pula dengan bungkusan yang merah mewah lagi menawan tersusun rapi di dalam kotak yang elegan.

Adat mengenai coklat, bukan hanya untuk dimakan, tapi dikongsi bersama, diberi sebagai hadiah tak kira apa juga sambutannya sekaligus melahirkan rasa gembira dan bahagia penerimanya :)

Nestle KitKat Rubies melengkapkan semua ini! A box of KitKat Rubies is RM35.90, nicely packed with 2 layers of choc jadi tak payah sibuk nak cari wrapper segala untuk buat hadiah. Barulah semua boleh “Have a Break, Have a KitKat” sekarang!

 

Comment: 17

Penglihatan lebih sempurna dengan Transitions® Signature™ Lens!

 .

 

IMG_6477

 

My decision dan pilihan Akak membeli glasses with Transitions® Signature™ Lens sangat tepat dan berbaloi-baloi sekali. Macam Akak mentioned before, this lens bukan sahaja sesuai untuk semua keadaan, tetapi ianya sangat bersesuaian untuk semua lapisan masyarakat, tak kira orang tua, orang muda, lelaki, perempuan, budak remaja even untuk kanak-kanak!

Dan yang lebih penting, ia juga bersesuaian dengan apa sahaja profession korang, kerja corporate, site supervisor, lawyer, doktor, engineer or even suri rumah dan apa sahajalah, lebih-lebih lagi cikgu sekolah :) memanglah cocok sangat bertemankan Transitions® Signature™ Lens

IMG_6396

Contohnya macam Akak, kerja 9 to 5 duduk indoor dalam opis, juga seorang ibu dan isteri, sudah semestinya seorang blogger lah kan, personally Akak katakan yang my Transitions® Signature™ Lens pair really suits me perfectly dalam menjalankan aktiviti harian Akak, samada bekerja di dalam opis yang mengadap komputer setiap masa, ataupun sebagai isteri atau ibu yang menjaga kepentingan dan keperluan suami atau menemani aktiviti dan kehendak anak-anak ataupun dalam melakukan kerja-kerja rumah juga kerja-kerja sebagai blogger yang juga mengadap komputer serta attending events di merata tempat. Jelas, terang, puas dan sempurna permandangan bila menggunakan Transitions® Signature™ Lens.

On top of that, it looks cool and vogue on me too. It turns to the right shade of tint depending on the amount of UV rays bila di luar dan crystal clear bila di dalam rumah :) Akak personally recommend to all of you to at least try it out. Believe me, you’ll see differently with Transitions® Signature™ Lens :)

Comment: 6

Transitions® Signature™ Lens yang serbaguna!

.

IMG_5239

Kan Akak tengah sibuk dengan project TM, so memang setiap minggu penuh keluar mencari barang dan aksesori rumah itu ini bagai. My weekends Sabtu Ahad normally jarang sangat Akak pakai contact lens tapi memang memanjang with my Transitions® Signature™ Lens pair nih. Coz dah 5 hari waktu kerja kat opis pakai contact lens kan, so memang Sabtu Ahad selalunya Akak bagi mata relax.

Somemore my car is already in the workshop dek kes kena langgar hari tu jadi semua harta dalam kereta dah packed masuk dalam rumah. Menggunakan kereta suami, I cuma letak Transitions® Signature™ Lens sahaja, makanya all in one go. Tak payah nak selongkar amik bawak glasses lain or shades gelap lain.

IMG_3932

On top of that those shades or sunglasses semua tu takde power, you akan cakap boleh je letak power but back to simple thing if I could carry 1 item rather than 2, kan lebih senang pakai Transitions® Signature™ Lens sahaja.

Sekali harung je, tak yah risau nak pakai cabut the spectacle and the shades, coz with Transitions® Signature™ Lens, siang ataupun malam, pagi ataupun petang Akak pakai the same pair kerana ianya serbaguna tak kira waktu dan ketika and on top of that it made my eyes much more comforting dan sedap jer mata Akak memandang :)

Korang yang specky tu better cuba, and definately korang akan rasa kelainannya! Because I do :)

Comment: 7

Penglihatan lebih jelas dengan Transitions® Signature™ Lens!

.

IMG_4559

Masih ada lagi yang kurang jelas tentang apa sebenarnya Transitions® Signature™ Lens ni?

Meh let me recap apa yang akak telah terangkan sebelum ini tentang apa sebenarnya Transitions® Signature™ Lens ni, apa kelebihan dia, teknologi apa digunapakai dan sebagainya.

Menggunakan bahasa yang mudah difahami, Transitions® Signature™ Lens akan bertukar tintnya bila berada under direct sunlight, akan jadi gelap lensnya megikut kadar tahap UV yang ada dan kalau indoor, akan menjadi terang. So basically the tint of the lens mengikut penyesuaian keadaan kita berada, either indoor or outdoor. Suprisingly kadar pertukarannya tint yang begitu cepat amat mengkagumkan!

IMG_9813

Dari segi teknologinya pula, menggunakan new patented photochromic dye formulation, Chromea7™ dan ini menjadikan Transitions® Signature™ Lens lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung seperti cahaya yang dipantulkan dari bangunan, tingkap, jalan raya dan lain-lain permukaan. FYI, photochromic lenses are lenses that darken upon exposure to UV light (sunlight), and return to clear when indoors.

Ini menjadikan ia lebih responsive tak kira di mana kedudukan kita. Lens yang kita pakai akan menjadi reactive to UV light, jadi dia akan jadi mid tint jika di tempat yang partially sunny, cloudy, rainy even under shades but as long as ada UV. Then bila takde UV at all contohnya indoors, terus ia bertukar menjadi crystal clear :)

Bukan sahaja lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung, dengan Chromea7™ of cos menjadikan ia juga more reactive lebih-lebih lagi kepada UV light, sudah semestinya la kan dan lebih responsive dalam keadaan hot climates seperti di Malaysia yang panas berdenting ni.

IMG_2130.jpg

Tidak kira pukul berapa, bergantung kepada tahap UV yang diterima, tintnya will just turns to the right shade. Ini amat penting kerana kita mahukan penglihatan kita mendapat suasana dan cahaya yang sebenarnya bukan kelam seperti kita memakai sunglasses dan juga sebab ia menjadikan penglihatan kita lebih selesa dan setiap benda dapat kita lihat its true and vividness color dan detailsnya tanpa any kelam. You got my point?

Disamping itu Transitions® Signature™ Lens juga akan memprotect vision kita dan membantu kita melihat dengan lebih jelas dan nyata. Its fast fade back speed dan fully clear untuk keadaaan  outdoors membolehkan kita dapat melihat clearly untuk outdoors view. Tapi penglihatan outdoors  seakan satu keistimewaan kerana silau matahari selalunya menjadikan ia sukar untuk kita melihat dengan jelas sesuatu keadaan yang terperinci atau keindahannya sebab terpaksa kecilkan mata kita ataupun terpaksa memakai sunglasses. Masalah untuk sunglasses pula, bila kita masuk indoor je kena tukar. Tapi dengan Transitions® Signature™ Lens, tak payah kita nak susah-susah tukar glasses, sebab bila berada di indoor, Transitions® Lenses akan tukar balik macam cermin mata biasa dengan lens yang jelas.

IMG_4747

Akak percaya dengan teknologi yang digunakan oleh Transitions® Signature™ ni sebab ia telah diuji with Transitions Optical’s Measurement methodology Life360™. Diuji lebih dari 200 real life conditions, 1000+ scenarios di merata dunia dan masih terus diuji lagi dan lagi. Tak kira samada scenarios mengadap direct cahaya matahari atau facing away from the sun. So kita mendapat hasil yang terbaik dari semua ujikaji yang telah dijalankan.

But personally for me what I like most with my Transitions® Signature™ Lens ialah ianya membantu akak melihat dengan lebih jelas serta it enhance the way I see my surrounding, I can see the richness or vividness of colours and their details especially when I’m outdoors tanpa risau terik panas matahari menerjah mata. Sekaligus menyenangkan akak buat apa sahaja pergerakan for my day to day activities, tak kira keadaan apa dan di mana sahaja!

Not to mention that  Transitions® Signature™ Lens sesuai untuk semua lapisan masyarakat tak kira umur, tua ataupun muda. Juga sesuai untuk semua keadaan, indoor atapun outdoor, office ataupun site work, travelling, studying, reading dan apa sahaja yang korang lakukan!

Transitions® Signature™ Lens bukan sahaja to protect and to correct our vision, but at the same time to enhance the way we see the world! Try it yourself and you’ll see what you’ve missed!

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 5

My favourite lens – Transitions® Signature™

.

 

IMG_2380

Akak suka sangat dengan my pair of Transitions® Signature™ Lens ni. Rasa sangat comfy untuk pemakaian seharian akak, especially outdoor kerana ianya mengurangkan dan menghalang silau matahari dari menusuk-nusuk mata.

Kalau di dalam kedai atau tempat yang takde cahaya matahari macam gambar akak atas tu, semestinya lens berubah serta-merta menjadi crstal clear as clear as normal clear lenses :)

Ini secara tak langsung menjadikan penglihatan akak lebih baik dan menyenangkan akak buat apa sahaja pergerakan for day to day activities, tak kira keadaan apa dan di mana sahaja.

IMG_5422

Kalau keluar rumah pula sudah semestinya lens bertukar darker mengikut tahap penerimaan cahaya matahari. Lagi terik cahaya matahari tu, lagi gelap bertukarnya lens dia. So Transitions® Signature™ Lens sememangnya menghalang those glare, dan akak can peacefully enjoy my beautiful sunny view tanpa gangguan cahaya matahari terik. That’s my favourite lens :)

You should try to get one too :)

Comment: 7