Nuffnang

Nuffnang’s income…

just received RM260.68 from my nuffnang income. ada lagi more than 1k on q pending for payment. well actually ada advertiser interested to put its advert in my blog, aku pun dah senok sakan, they are paying RM700 for one week promotion yang aku buat in my blog. aku kena pi ngamik the product, satu hal yang aku dok pending yet the due date is this friday :( and i dont hv time to pick it up.

cheque Nuffnang ni aku hanya boleh tengok sahaja, x boleh usik pakai. kalau sebelum ni aku joli katak, skang sirman tak nak bagi aku dah. wpun aku berhak coz this is my blog, hasil usaha titik payah aku. but being a kiasu manager to redmummy.com , he wants to make sure the cashflow of nuffnang not to be touched at all. duit tu akan terus dia salurkan ke tabung haji aku bermakna aku kalo nak kuorkan gak kena la bawak buku bondong2 pi tabung aji. cheque nuffnang is under sirman’s name, dia kan admin manager blog aku ni, dia jugak yang uruskan for every iklans yang keluar masuk.

kalau dulu bencinya aku ada iklan2 kat blog aku, mana sangka aku dah makan ribu gak dr iklan ni. bila la dapat jadi full time blogger kan..niat tu masih ada wpun aku telah berada di new castle :)

Comment: 6

Nuffnang.com.my …

nuffnang_income.png


buat la blog kalo lom ada blog, pastu huha meroyan mokak2 lam blog sendiri cam aku ni dedulu…tup2 je gemer cam nak rak, kuor paper kuor tv bagai…

anw i was famous in Fear Factor tv show dulu, before heboh wt my red diva thingy ni and my own domain. Click to enlarge berapa income aku dapat from the blog itself…

Tell the truth, aku x tau sangat berapa income yang dapat, yang aku tau bila ada cheque sampai, sirman bank in kan and he transfered the money to me pastu aku joli katak carik kasut..but tonite dia print screen suh aku tengok sendiri the figures that i got from Nuffnang…

tak ke tekejut? terima kasih Nuffnang kerana memilih redmummy yang diva tp tidak la diva semana pun. rezeki mak aku ni….

 

kerana itulah aku menjadi lebih bersungguh2 utk update blog aku, aku tembak at least 5 entries per day…the more aku blog the more income i get. there are 2 types of adverts in nuffnang, satu by click, satu lagi chosen by the advertisers. so since advertisers love to advertise in my blog, the more lagi aku nak blog. semua ni taken care by sirman, my job is only blogging, sirman yang buat all the admin parts. 

 

mbe my skill is in my typing, aku takde kepala business minded. tapi aku ngah tunggu orang approach aku for some business matters, yang menguntungkan business depa and menguntungkan aku, via redmummy.com. win win situation.

 

Comment: 24