Nuffnang

Friso Gold…(latest entry is at the bottom of this post)

this special entry is dedicated for my little Gegirl wt her new Friso Gold, i will keep this entry on top of the page for 2 days, the updated entry as usual, at the bottom of this entry yeah.check it out!

Inside or outside, it matters where your child play, germs just can’t be avoided. Yes mum, like it or not, the little blighters are everywhere. But honestly, that really shouldn’t be a cause of concern. Daily exposure to all sorts of strange viruses, bacteria, germs and the like is absolutely natural. More importantly, it’s really key to boosting your child’s immunity. And so are the benefits of a balanced, nutrient-rich diet. For starters, good food helps keep kids well when they are young. It also helps build resistance to illnesses later in life. Example, Friso Gold 4 is formulated with Frisoshield™, a nutritious blend of prebiotics (FOS), probiotics (L. reuteri), nucleotides, selenium and mixed carotenes, Friso Gold 4 also has DHA, AA and SA for your child’s overall development. And while that may not sound too tasty, it’s a mix that really helps build a body’s natural resistance. All of which makes Friso Gold 4 an everyday must-drink milk. Because nothing makes a child happier than good health. – direct link

ingat tak masa kita kekecik dulu, or even u have kids some of the packaging macam ko nak amik botol susu and use the spoon, x banyak sket mesti tangan jari2 ko tu kena gak susu2 itu kan..so ginilah the new hygiene pack introduced by Friso. bagus gakkan…so takdelah riuh ko nak korek2 sudu susu tu. ha bolilah, dah mula ada kat market. tapi kadang2 kita as a mom pun susah gak nak tukarkan susu anak2 kita kalo dah biasa ngan susu A nak tukar ke susu Z…but kita kena pakai teknik yang betul.

apapun susu badan tetap yang the best. aku menetekkan abang sampai dia 6 bulan, utk gegirl x sampai 4 bulan. paling sedih part gegirl coz dia x nak lsg susu formula, so aku mmg bawak pump to office, menangis2 dia kat umah nakkan susu badan gak. aku mintak budi bicara despatch boy aku dulu, aku bagi upah sket mintak dia antokan susu yang aku dah perah ke umah mak aku. gitu lah kan… gegirl ko ingat tau ni camne mak kau nak bagi ko minum dulu, meraung2 x nak susu formula.

so tips utk korang tukarkan susu A ke susu A, day 1 to day 3 bagi susu A pastu 3rd day bagilah Friso. day 4 to 6 ko naikkan lagi, 2 ari terakhir bagi Friso, ari ke 4 bagi susu A. ari ke 7 – 10, ari pertama je ko bagi current susu A, pastu maintainkan ngan susu Friso, insyallah they will forget the susu A.

Sounds simple as it can be. Gegirl is happy and kadang2 dah makan nasi pun asked for her Friso milk. She is happy drinking the milk. She may look big to you but she s not even 4 years old yet. susu walau dah besar pun, is a continue drinking milk, for the rest of our life. The Friso Gold is halal. Khidmat pesanan masyarakat Friso Gold is brought by redmummy.com .

Comment: 29

Red Nuffnang!

Representative from Nuffnang

apa yang kitorg discusskan, lain entry la citer….

ai know someone has earned RM5k per month from the nuffnang’s income, mine is not that much yet…the recent 3 cheques aku dah tak boleh pakai….manager of redmummy.com hold it into another account. kalau dpt kat tangan aku, taulah aku memboros kan…

oh yes, i missed the 400ks visitors of redmummy.com . lupa gak nak suh korang capture,. lambatnya nak tunggu sejuta visitors kan…  :)

Comment: 5

Red Saturday…

sabtu relax ya hamat. tuition abang arini takde ppone ganti ahad n senin..so x kuasalah aku nak kuor ke mana2…lainlah aku hsewife (ai sempat jadi hsewife for 4 months few yrs ago, wah bosan!!!) hari2 je rasa nak keluar tau. so as a career lady, cuti je mmg qada rehat lah kan. lagpun sejak berminggu2 yang lalu, wkend aku asik penuh sesangat.

aku tidur mlm tak lena u, dek mata ketumbit aku ni ha..semua petua yang kowang bagi takde satu hapapun aku pakai. aku tido je bagi rehatkan mata. sirman went out very early in the morning, pi service my sparkle grey yang dah 15ks…petang masa fifin dok komas rumah, aku pun join lah budak2 pi swim. sesuatu yang amat jarang aku buat. masa ni gegirl dah abih swim, dah mandi dah wangi, aku lapik ngan towel takut sup tu tumpah kat baju tidurnya.

abang la paling lama dok lam pool. gegirl tu lama x lama, aku suh naik bila aku ckp kang kalo lelama nanti kena inject lagi ngan doctor, wah tau takut. ingat aritu health dia camne, paru2 dia ada infection dok lama sgt berendam lam pool. bila depa ni pi swim mmg aku siap2 bawak baju tidur shampoo and sabun so mandi je terus lam bilik ayo sini.

menunjuk tangan pucatnya, kembang bonar la idung tu kan bang

mata kanan aku yang dah semakin baik…actually masih lagi ketumbit tu ada tp koman2 dia nya taik mata pedih berair dah kurang semenjak petang.

sebenarnya aku turun ke pool ikut depa ni sebab ada 3 org yang patut aku jumpa kat big mug cafe umah aku ni. orang yang sorang tu stranded wt his meeting, so dia x dpt nak dtg on time. orang yg sorang lagi tu lak boleh x dpt sms yg aku anto dr pagi..sabo je lah. so probably dedua org tu we ll meet at ttdi je.

orang ke3 datang…org ketiga datang bawak UNTUNG!! hikss….sampai ke umah aku orang tu mencari aku. alhamdulillah. i will blog bout it later.

Comment: 9

Nuffnang’s income…

just received RM260.68 from my nuffnang income. ada lagi more than 1k on q pending for payment. well actually ada advertiser interested to put its advert in my blog, aku pun dah senok sakan, they are paying RM700 for one week promotion yang aku buat in my blog. aku kena pi ngamik the product, satu hal yang aku dok pending yet the due date is this friday :( and i dont hv time to pick it up.

cheque Nuffnang ni aku hanya boleh tengok sahaja, x boleh usik pakai. kalau sebelum ni aku joli katak, skang sirman tak nak bagi aku dah. wpun aku berhak coz this is my blog, hasil usaha titik payah aku. but being a kiasu manager to redmummy.com , he wants to make sure the cashflow of nuffnang not to be touched at all. duit tu akan terus dia salurkan ke tabung haji aku bermakna aku kalo nak kuorkan gak kena la bawak buku bondong2 pi tabung aji. cheque nuffnang is under sirman’s name, dia kan admin manager blog aku ni, dia jugak yang uruskan for every iklans yang keluar masuk.

kalau dulu bencinya aku ada iklan2 kat blog aku, mana sangka aku dah makan ribu gak dr iklan ni. bila la dapat jadi full time blogger kan..niat tu masih ada wpun aku telah berada di new castle :)

Comment: 6

Nuffnang.com.my …

nuffnang_income.png


buat la blog kalo lom ada blog, pastu huha meroyan mokak2 lam blog sendiri cam aku ni dedulu…tup2 je gemer cam nak rak, kuor paper kuor tv bagai…

anw i was famous in Fear Factor tv show dulu, before heboh wt my red diva thingy ni and my own domain. Click to enlarge berapa income aku dapat from the blog itself…

Tell the truth, aku x tau sangat berapa income yang dapat, yang aku tau bila ada cheque sampai, sirman bank in kan and he transfered the money to me pastu aku joli katak carik kasut..but tonite dia print screen suh aku tengok sendiri the figures that i got from Nuffnang…

tak ke tekejut? terima kasih Nuffnang kerana memilih redmummy yang diva tp tidak la diva semana pun. rezeki mak aku ni….

 

kerana itulah aku menjadi lebih bersungguh2 utk update blog aku, aku tembak at least 5 entries per day…the more aku blog the more income i get. there are 2 types of adverts in nuffnang, satu by click, satu lagi chosen by the advertisers. so since advertisers love to advertise in my blog, the more lagi aku nak blog. semua ni taken care by sirman, my job is only blogging, sirman yang buat all the admin parts. 

 

mbe my skill is in my typing, aku takde kepala business minded. tapi aku ngah tunggu orang approach aku for some business matters, yang menguntungkan business depa and menguntungkan aku, via redmummy.com. win win situation.

 

Comment: 24