Abang

2 Birthdays!

October is always a month of 2 important birthdays. One is for the husband and one if for our eldest son.

So sembang hadiah segala, semua dah keluar cite lam blog, to recall: bapaknya dapat skuter sebijik and anak bujang dapat road bike sebijik, both in red colours. Of cos le takkan aku nak belikan hijau kuning plakkan.

A day before the bapak depa nya birthday, Kakak and ai went out to few malls.

First destination was to The Strand, hari tu the last day of Thai’s expo, so many kinds of food from Siam ada jual. Aku tried the nasi ayam pulut, sedap betul and kakak memedas makan mee tomyam. Air teh tarik depa pun sedap but banyak sangat. Jenuh nak perabih. Dan lastly kita makan itu mangga manis tanpa pulut coz aku memang tak makan pulut2 tu cenggitu (nasi ayam pulut tu lain, muka sebijik nasi).

Kat The Strand, pusing kekejap situ carik birthday party shop, yilek. So tengok Waze, the closest kat somewhere situ but tutup pulak. So pepusing lagi, sampai le The Curve Ikea. Parked kat The Curve and crossed to Ikea turun ke Ikano. huh berdengung betul banyak perjalanannya.

IMG_8663

IMG_8675

dan we got these, number 44 balloons with 4 red loves (meaning from the 4 of us). Just for their dad. Masa ni kakak ngan aku dah sakit2 dah kaki heh, sib baik le tak bawak adiknya sama. Masa ni ngah cuti Diwali pun.

So sambung pulak ke Seri Kembangan yang patutnya sekejap je kot leh sampai, oh aku pi petshop rumah aku dulu sebelum tu (memang dari Curve pun kena lalu umah aku lu before pi Seri Kembangan nih). Beli ubat kutu Chanel coz detected ada 2 kutu kat badan dia (dapat from her boyfriend masa matting). Grrrr….

Kat Seri kembangan ni sesat masyallah

Pak pung pang, sampai gak rumah baker. Memanglah patutnya baker antau ke rumah but aku tak tau bila nak balik rumahnya kenkonon kek tu kang sampai camna nak buat surprise kat bapaknya kan…

IMG_8678

mengusung kakak ngan belon2 nih from Ikano to parking The Curve. Sakitnya ati kat sini guard kabau kat sana sini bagai the party shop, padahal bebetul ujung food court tu jer, hiashhh…camna le kitorg tak penat berjalan. Nak makan lagi malam tu pun we both dah tak larat.

IMG_8684

Red scooter cake, mini size. dalamnya chocolate.

pastu esoknya pas keje aku angkut the 3 kids from 3 diff places to Midvalley…haih…penat 2,3 hari tak selesai.

Happy 44th Birthday to bapak depa. 19th October. I have long listttttttttttttttttttttttt to say about the wishes, but let s off the record, cite laki bini kan :)

IMG_8860

23rd pulak birthday Abang. Rode bike nya kek pun susah baker nak dapat, jadi le 2 beskal kecik tu hah, wpun takde red black ye bang….suka abang ngan kek nih. Pun the same baker, but kali ni baker antau ke rumah coz aku tak sanggup dah nak ke Seri Kembangan. Because his birthday falls on Monday hari sekolah (today actually) so kita celebrate semalam before Kakak balik hostel.

IMG_8864

Sedap dedua kek yang baker ni buat, asalnya from my reader, laki bini pastu aku ngan lakinya sokmo hai hai kat parking sampai la aku dapat tau bininya baker, terus aku engaged. Eh before that aku suh gak baker ni antau sekotak brownies coz kids ni cuti sekolah asyik makan jer makan makan, jadi feeding depa ngan kek jer last week. Maknya malas nak baking2 bagai heh. Follow the baker’s IG: flavoxpatisserie

By right kita patut pi MAPS, dah booked hotel segala but cancel coz abang pressure ngan exam sekolah dia yang sebulan tu. So tunggu habis exam lah baru kita berjalan, end up masa cuti sekolah lah gamaknya.  Birthday dinner / lunch treat bagai pun tak buat lagi,  abang sendiri mintak to do after his exam. Makanya, kek tu half bawak sekolah abang, leh makan ngan kawan2, pastu kakak sikit pun tapau gaof cos, and sikit for my anak2 buah.

Doa mami to abang semoga terus jadi anak soleh, mulut tu jangan asyik menjawab jer…makin besau halahai makin kuat menjawab cakap mak ko, Taat perintah Allah, ingat pesan, biar orang buat jahat ngan kita jangan kita buat orang, but kalau orang bully kita, jangan biarkan, lawan je balik bully tu, jadi abang yang penyayang and pelindung for y0ur sister and brother. Semoga the 15 tak berulangan (adalah list silap salah dia yang aku listed down kan few months ago hehehehe), dan apapun, road bike dah dapat, belajar jer bang, tak yah pikir benda lain, study jer. Dia ni satu pangai too concern ngan semua orang keliling dia (benda yang takkan terjadi blum terjadi pun dia dok pikiqa sangat), mami masa umur 16 taun, tak heran apa pun bang, enjoy the life. Ini ko macam masalah orang ada anak 10 punya pikiaq.

Habis exam nih, im pretty sure…and since he just turned 16 years old, he ll be asking – nak amik lesen motor. of cos, bapaknya adalah sangattttttttttttttttttttttttttt menggalakkan. paham2 ler kan. senang subcon kat anak ler tu apa lagik. So cuti sekolah nanti nih dia pi ler amik exam nanti tuh. Happy Birthday Abang.

Love you both suami and son.

Comment: 8

Zeeshan and Abang’s Bike…

On the day of kakak’s birthday arituh, noonnya kita ‘tersinggah’ kedak basikal kat BSP. Kat area umah aku ada 2 je kedai basikalpun. Impromptu plan je tengok kedai nih. Asalnya nak tengokkan basikal abang. Cant remember lah aku ada mention idok but abang hilang basikalnya kat tasik permaisuri, dia tak lock kau! hah so for 1-2 months dia berjalan merata pi tuition ngan beskal his sister.

So since his birthday pun is coming gak next month, dia dah bagi list, 3 wishes to pick one. semua makpaknya tak approve hahahaha….semuanya min price at RM4-5k at least. But aku tak nak lah upsetkan dia…ada jalannya.

But first back to this shop, takde yang berkenan kat mata abang, but ada pulak yang adiknya berkenan.

 

IMG_5603

This yellow bicycle ada vroom vroommmmmmmmmmmmmmmmmmmm ye  kat right handle tuh. Bunyik sebijik cam motor but it s a bicycle!

IMG_5605

ok bungkus satu!

They dont have in red colour (soalan biasa orang akan tanya, why tak buy in red).

Deal is, dengan adanya basikal baru ni, dia berjanji untuk tidur sendiri in his own room/own bed. yabadabeduuuuuuuuuuuuu!! So ini bukanlah birthday present dia, but more to motivation untuk dia tidur kat bilik sendiri. Kakaknya dulu, hari adiknya kuor dari perut aku, balik dari hospital baru dia dapat berasingan tidur dari makpaknya yek.

But akhirnya, king size bed makpaknya, luasssssssssssssssss….ko bayangkan ler, bukan Zeeshan je tidur ngan aku, LV pun sama. Chanel ujung2 kaki aku jer dia tidur but pastuh bila kaki laki aku melasak, dia terpaksa turun gak, so skang selesa piau. Yang jadi mangsanya aku lah, bukan depa 2 tuh. Laki nak peluk, baby boy ni pun nak peluk mak, last2 aku yang jadi sandwich tetengah tiap kali tidur. But alhamdulillah dah over 2 weeks gak dia tidur sendiri. Mission accomplished!

This yellow bicycle nih ramai kat IGs aku suka giler, coz of the vroom part, harganya is RM240.

 

IMG_5702

IMG_5707

2 wheels belakang tu lambat laun akan dibukak cabut gak by apaknya. Skang dia lom lagik pun 6 years so biar dulu lah. Basikal lamanya dah bapaknya cabut 2 wheels tuh but lambat nak belajar coz time factor. Weekend je ada masa nak ngajar dia kan…so takpelah dulu, lagi setaun lah dik kita belajar bawak basikal tak yah pakai 2 wheels tu yek. Kira ok ler tu..dari mak kau, geti bawak basikal (wpun basikal tua yang kat kekampung pakai tuh) but malangnya tak geti konar.

Benar loh, aku boleh kayuh jer, wpun aku rendah and basikal tua tu tinggi, aku akan bawak kat on side palang tu, ada la caranya untuk orang rendah ni kan, cuma bila break, aku sokmo terjojol ke depan dan bila konar, aku failed liau. Konar part nih memang kat semua basikal lah aku fail, sebab tu lah aku tak boleh bawak basikal. Motor? lagi lah lupakan, dah sekali laki aku ajar, sampai skang aku tak nak dah.

IMG_6207

For abang, dapat dah dia early birthday present. The road bike yang dia nakkan sangat tuh. Harganya tak de le beribu riban, maknya kan queen of shopping online/offline, so aku dapat lah mengorek site yang jual dengan harga yang reasonable. Itupun hantar ke rumah, tak siap cenggini tau, in a very big box, abang yang pasangkan. But rasanya macam dia ada silap pasang hapa tah, so apaknya suh dia antau kedai basikal kat BTR, dengan upah RM30 orang kedai charge dia betulkan balik apa yang dia silap lah. N dengan itu happylah dedua my boys.

Over the weekend baru ni pun, abang sendiri pi sekolah kakak to visit her, sebenarnya nak show off ngan kakak hahahahah…but kakak tak berani nak naik coz tinggi sangat and satu lagi kat school (yelah kang kenkawan gelakkan pulak buatnya dia jatuh, pastuh ada pulak bebudak lelaki yang nampak, haih lagi lah malu, mana tau ada crush kot kan hiksss)….balik rumah nanti kakak nak melenjan beskal abangnya.

The end lah citer basikal…

Dan dan dan…maknya pun dapat gak adiah lain, sendiri beli hiks.

To be continued…

Comment: 6

Additional classes for the trio…

Setiap tahun, bulan March adalah bermulanya semua sessi kelas tambahan or any private sessions for our kids. Meaning jadual aku pun sama berubah ikut anak2 nya schedule.

Abang have tuition classes for every 3 days during weekdays. Sehari je yang dia akan pergi balik sendiri but the other 2 days aku akan jadi supir untuk hantar jemput dia. Remember apaknya bukan keje waktu normal hours so everything memang on his mak nya lah.

Meaning, 3 hari ni semua kerja rumah yang biasa abang bantu aku, totally tak boleh buat, so aku ler yang buat sesorang, ada le yang reringan Zeeshan tolong sama gak. So dari basuh kain baju, sidai kain baju, lipat kain baju, memasak, kemas kitchen, vacuum segala bagai, aku lah supermaknya.

IMG_7998

Ini hari yang kakak dapat pulang ke rumah, so dalam sebulan twice a month kakak will join the Chess Class. Led by Coach Din, helped by Coach Fauzi, they are coaching my 3 kids for our wajib kena amik tau main – Chess.

IMG_8585

Untuk 2 kelas lagi yang kakak tak dapat join, hanya Zeeshan dan Abang je lah in the class.Usually masa kelas aku terus dok atas, buat keje2 lain pulak.

IMG_8033

Oh Kakak ada buat drama 3 hari di sekolah barunya hahaha, i tak sempat lagi nak update anything on her new school tuh, nenantilah. So part of it, aku carik Ustaz yang ajar her Arabic Class. She was from chinese school and walaupun dia ada basic Arabic, but not that strong. Current school ada 3 subject dalam fully bahasa arab so I have to help her lah in terms of arabic nih. Luckily my mom’s arabic ustaz nih ada slot untuk ajar Kakak. So for twice a month, waktu kakak balik, Ustaz akan mengajar di rumah.

Ustaz Hafiz ni sama yang in charged on the qurban Cambodia.

 

IMG_8843

dan bila weekend yang Kakak tak balik, Ustaz akan datang ke sekolahnya di waktu melawat weekend tu lah. Asalnya aku buat 2 kali per weekend, but macam melecehkan ustaz pulak nak datang 2 kali kan, so aku suh buat sekali harung dalam sehari yang dalam setiap weekend tu lah. Dan bila Ustaz datang mengajar di sini, RD and Zeeshan akan datang teman sama. This one aku tak datang coz a day before tu Sabtu aku dah datang melawat dia (that weekend tuh aku laki bini bz dengan chess tournament).

IMG_9094

Zeeshan pulak, twice a week ada Reading class. Pun aku engage teacher datang rumah. Thanks Aunty Mia. He needs to speed up his reading coz tahun depan dah nak masuk Year 1. Once a week pulak, our mengaji kelas masih berjalan seperti biasa, that s by Qila (anak2 panggil Kak Qila), ini dah 6 tahun macam nih, but since abang kakak dah khatam last year, mengaji kelas hanya untuk aku dan Zeeshan sahaja lah.

So memang our weekdays sangat full, malam harinya. Aku pun dah tak banyak events luar so tak perlu nak pikir hal blog lagi dah, if ada event or clashes or kejer etcs, bapak depa will help out to work from home.  Sangat jarang dan so far masih lagi aku manage semua nih. Tak kacau laki ai ye…

Zeeshan’s bedtime skang dah lari ler, no more 830pm. Nak dekat kol 10malam baru dapat tidur skang nih coz dia ada 4 private class during weekdays.

Aku sangat pentingkan masa, selagi boleh buat kelas tu di rumah, sangatlah aku akan carik usaha daya coz if kat luar, kena waste time on travelling segala. Abang’s case is different, dia science stream, susah nak dapat cikgu2 yang boleh nak datang rumah with all those subjects. Lagipun dia sonok tuition luar coz kompem 2 malam dapat tapau makan roti canai :)

Anything for the kiddos. Insyallah.

 

Comment: 3

Like a single father’s trip…

This is a very long overdue post. To be exact, on the last final 10 days of December, ai was kerja, no cecuti at all. But husband pi pusing merata tempat with the kids. So, aku combine semua places and projects depa, here u go:

Bermulanya cecuti depa dengan pergi tengok wayang, macam biasa la kalau movies ni, aku ngan Zeeshan tak pergi. So depa melayan Star Wars – aku memang tak minat sangat cite2 cam Star Wars tuh. Pastu abis pun almost midnite but depa tak terus balik pun, menyambung pulak ke pameran buku  Big Bad Wolf. Siap bawak small luggage. yearly visit, dah 3 kali kot depa pergi, aku memang tak gi lah gak. So dah kol 2,3 pagi gak lah baru depa balik.

The next weeknya pulak, lepas Prince Court visit, depa mai lunch with me  but pastuh aku sambung kerja and depa pi pulak the Petrosains. Ini memang setiap tahun depa wont miss.

Some of the photos:

IMG_4066

IMG_4067IMG_4068

adik punya adore ngan dinosaurs but bila tengok dedepan, takut bakpiang hahahaha….katanya ini trex. trex jahat, suka makan animals lain, even can eat other dinosaurs gak. Dia kan terer tang2 binatang gini…tu pasal dia takut ngan replica ni…sedap ler abang kakak menyakat

IMG_4069

hok nih, sampai malam depa melepak….

IMG_4070

esok2nya, depa pi bowling pulak…kat alamanda.

pun aku takdak yah….as i said, i was at work.

IMG_4072

di hari yang depa tak kuor, one of the days tu RD pasang chandelier (together ngan abanglah). Itu memang dekat lebih 6,7 bulan baru nak berpasang. Tinggi kat ceiling tangga tuh…memang sehari depa spent buat keje tuh. Aku ingat lagik aku balik kerja tengok rumah omanghaih…berkapaunya!

Diorang ada jugak buat project kemas attic, loteng atas rumah. Segala mala kekotak yang simpan, isinya memang berpakai, tp kita buang kotaknya.  baru aku pasan, kotak philips iron ijau tu depa buang ker…ler hai, aku nak jual iron ijau tuh. Since dah ada iron magic philips biru purple tuh. Pakai pun kejap sangat the iron ijau tuh. Sapa nak beli? akak nak jual timbang kati heh…

Also, pun bapaknya team up ngan anak2 pasang balik the red frames kat our private wall. Letak gegambar baru too.

IMG_4071

heh comel ler ustaz kecik nih

IMG_4073

masa dengan khutbah jumaat ni, ke ngah nak solat bagai, aku pun lupa…boleh pulak dia nak kencing hahaha…..ini bapaknya le cite, ko masa ni ler nak membeseh dik oiiii

IMG_4075

 they did the cat rumah gak. Sibuk pulak si Chanel tu pun nak melanding tengah2 sesak sepah nuh. Ini ada satu section yang laki aku buat hapa tah, so kena repaint balik. Jadi, pun kerja project depa berempat. Bersambung2 2 hari gak buat nih….

cuma dia utang aku, kat atas dia tak paint lagik, coz ada kemudian2 tuh kita panggil orang tetambah lagi plug socket dinding tuh, jadi abis le cat pun ditarah

IMG_4064

ini aku prepared sendiri sorang2….hari tu depa and the cousins nak pi mandi sungai, also dibawak dek laki aku gak (pun his yearly’s duty). Jadi dengan bantuan kuali periuk belanga speacially the air fryer Philips tuh…semua bersiap. Aku buat mee goreng, ada kek dari Zeeshan’s birthday, kerang rebus, fried nuggets, burgers, sosej, ayam2…dan jejanjans bagai ….

IMG_4076IMG_4077IMG_4078IMG_4079

diorang pi mandi kat Sungai Gabai. Bahagian atas tuh. Elok ler depa pergi pun, aku ingat lagi, untuk hari yang depa pi mandi sungai nih, rumah aku musim takde air, so seharian aku mandi lambat, nak maghrib baru ada air baru mandi. hish….Memakan tu semua, selain dari aku bawak bekalkan, ada gak dari my adik badik ipar lain too.

 IMG_4080

Can u believe that my husband bawak all anak2 and anak2 buah sumbat dalam satu  kereta. Kira le bape ramai bebudak dalam nih. Aku tang air laut, air sungai, ke air pool memang tak gemor ler. renyah ler….nak bersalin2 hish…tak per ler. Dok umah mengemas, main chess lagi best.

IMG_4091IMG_4092

notice tak depa sume pakai baju yang sama? (except Zeeshan, but masa awal pergi dia dah sarung black and white shirt gak), ni dah malam baru depa nak posing sesama pakai nih. Laki aku pun melayan jerr lah…siap ngan river river ke hapa hipster punya posing. ….Baju ni depa sendiri beli bayau tau…awal2 cuti tu depa reramai pi skating, selai RM10 ke RM20. ke main memasing.

The esoknya pulak, abang kakak and 2,3 orang cousins yang bebesau,  ikut Kak Ngah pi naik panjat Bukit Broga. Kol 5 pagi kot dah gerak dari rumah mak aku….kol 10 pagi balik rumah semula, memasing bantai tidur till petang. Huh…sib baik le korang tidur umah nenek, if tidur umah mammi, memang dah kena high pitch.

IMG_4265

macam nak demam Zeeshan nih…tu pasal ada cool fever kat palanya.

this was like few days after mandi sungai, bapaknya bawak pi visit nenek Kapar, but pastuh terus ke Bukit Melawati.

IMG_4266

aku sendiri tak pernah sampai sini (mbe pernah masa kekecik dulu kot)….

IMG_4267

jejauh carik monyet kat Lombok, kat sini pun ada ye dik :P

IMG_4268

yang ni nak pi tengok the kekelip2. memang tu lah aku cakap, laki aku memang rajin berjalan tempat sejarah2 nih, bagi anak2 kenal. Mak nya tak kuasa hehhehehe

IMG_4262

abang kalau goreng keropok, memang tangan dia menjadi lerr. sedap pulak tu sangat. Ini semua 7 balang dia yang buat sendiri, in less than an hour. Dah jadi routine, selang 2 minggu abang akan tolong gorengkan, coz mulut rumah aku ni memang mengunyah le sangat kerjanya…

IMG_4521

esok2nya…pergi pulak ke festival LAMPU Putrajaya. Pun aku memang tak minat gemor lerr nak ikut, coz earlier sebelum tu kitorang pergi berjalan ke Jusco bagai. ini kang past midnite bagai baru balik, eh tak rajin heh…semua anak ada sama dalam nih, kakaknya pi beli air kejap masa lam photo nih.

IMG_4270

Berjalan2 merata jugak, but kerja rumah kena settled sama gak lah. So ini antara kerja rumah yang abang buat, kakak pun ada jobs dia gak. I thankful anak2 dah tau buat kerja memasing, tak menyesallah dari  kecik aku ajar depa pandai buat kerja rumah walaupun kita ada maids (dan of cos keputusan untuk hapuskan maids dari our family, adalah sangat tepat).  Even now pun Zeeshan yang 5 taun pun tau apa kerjanya, at least dia kena either pasang tali curtains or tutup  tali curtains. Lepas makan wipe the table and vacuum the floor if ada nasi tumpah. itu sangat dia dah hafalan. kalau bagi job basuh pinggan, halahai, abang kakaknya yang kena redo balik kerja si adik, tak bersih, mana ngan air bancau sampai ke tiles. or isi air to the bottles minum, hah bolehlah bagi Zeeshan, asal botol tu yang jenis kecik reringan.

Tang berjalan2 pulak, coz aku kerja, anak2 lagi sonok maknya takde hahahaa, coz kalau tidak kang, maknya asyik nak balik cepatttttttttttttttt jerr. Frankly speaking, aku memang malas ler nak kuor bagai, i love staying home.

Lagi satu bestnya kalau kuor  ngan bapaknya, if pergi mamak (their fav), depa leh order maggi soup. Kalau ngan maknya, memang aku cantas sketlah (eh mami buat maggi ads, melambak maggi kat rumah tu, so order something else). kompem jadi gitu. Dengan bapaknya leh tiau sket…adik pun dapat minum air sejuk gulp gulp gitu. hah pastu malam batuk kong2…

This was year end of 2016…end 2017 if tak holiday gak, berpusing macam ni gak. Aku tak berapa gemar ler pi holiday year end nih, selain dari mahal menggila, sesaknya toksah cakaplah.  Anyway, thank you  RD for being the ‘so called single father’ waktu berjalan ngan bebudak ni. This year kalau pi lagi Petrosains or tetempat yang setiap tahun depa pergi, kompem staff sana ingat betul ler kot bapaknya nih single dad hahahaha….ceh..bininya ado hah,  maleh nak kuor rumah, ai is puteri lilin :P

 

Comment: 8

2 Birthday presents for our 2 big kids…

this was few weeks punya cerita bila I masa tu belum lagi beli my cordless vacuum, balik kerja terus nak pi carik vacuum tu lah kat area rumah, ada 2,3 bijik kedai letrik situ. Tapi semuanya takde cordless, there s one shop but ada satu jenis brand je dia jual. So kedai terakhir aku masuk was ni lah, SenHeng. Nampak macam meriah je dalamnya, rupanya depa tengah buat sale kaw kaw, macam moving sale ler.

Banyak barang dah takde, nampak benaulah macam dah lama je gaya sale nih. So I terus rasa macam hem…I should get something lah for my 2 anak yang lom ada aircond tu.

IMG_2004

Tapau bungkus 2 bijik terus…

laki aku dok cakap kang tak muat keter tu, compressors 2 bijik tu besau. Ai gigih la u…takkan ai tak timbang kati ukur check out ngan bebudak SH tu kan…

IMG_2007

ini rasanya purchase paling laju, less than 15min, dah bungkus siap sampai rumah. Purposely amik different brand for both.

Frankly speaking aku tak tau harganya murah ke mahal, coz for me dah depa buat sale and moving sale some more and banyak stock abis, so kira murahlah kot.

well actually dedua bilik abang kakak memang lom ada aircond (cabling memang dah siap ada kita dah buat), reason being laki aku dok nak ajar anak2 ni rasa susah sket, rasa tak sejuk haahha, tapi depa punya kipas masa takde aircond memang  bantai 2 bijik lah, kipas ceiling lain and kipas stand pun lain gak. Dulu kita dok condo tak berapa panas, itupun memang ada aircond for all rooms, so jadi cukuplah kot dah setaun lebih dok Red House and depa pun dok asyik menempel je kat bilik aku untuk dapatkan aircond so I rasa beli teruslah.

Masa beli ni pun aku wa laki aku dok kabau dia, memula macam dia hem hem la kan, but i said for their birthday presentlah (being mak yang shopaholic, ada je alasan!!), so approval dapat and tu yang terus bungkus.

Abang helped me angkut kekotak 4 bijik tu dari dalam kereta to the depan pintu rumah jer, yelah bagak2 tu kan, kena tunggu apaknya.

IMG_2031

by esok paginya gak, our usual aircond abang and his assistant datang rumah and mulakan process pemasangan. 2 bijik airconds tu pun makan 5 jam gak pasang, tak termasuk waktu untuk mengemas, vacuum and mop balik. But hasilnyaaaaaaaaaaaaaaaaa…..sonok abang kakak. Sukati aku je lah cakap ini birthday present depa, harga pun seketul seribu lebih kot 2 bijik dah berapa pun kan so just nice je lah.

Kakak’s birthhday is tomorrow – 9 September. Just nice her UPSR finishes today. She started early (last Thursday for sekolah cina), yet sekolah biasa lain baru start Monday baru ni kan. But she still cannot horey2 coz she has UPSRA on early Oct, that s dia so looking forward sangat.

IMG_2029

For abang, his birthday is end Oct and beza sebulan so boleh gak lah ni jadi birthay present korang. Depa pun memang mintak sangat bila lah mak paknya nak pasangkan aircond. Siaplah bill letrik apak korang nak menyetteled. Hiks…so far untuk sebulan punya bills with 2 new additional airconds masih lagi reasonable. yang paling memanjang menyala is my bedroom, itu wajibul sangat untuk on sentiasa at least waktu malam, siang kita kerja bukan ada sangat. But weekend hehehee…memang lenjan.

So well, anyway, speaking of cerita cordless vacuum tu kan, i bought kat KLCC at RM700 kan, baru ni aku gi AEON Maluri, jumpa sebijik same model, omeng, hang tau harganya berapa…..silalah tengok sendiri. Nasib baiklah sudah akak beli sesiapppppppppppp dari KLCC (thot harga kat KLCC lagi mahal rupanya lagi cheaper!!!).

IMG_2661IMG_2662

Esok special entry for my daughter, she s turning 12 years old and sudah boleh buat MyCard. Yey :)

 

Comment: 3