Sirman

Happy 43rd Birthday RD!

IMG_5715

Today is d husband’s birthday.

Happy birthday suami,

It is difficult to be married to a husband as handsome as you, because when other women drool at you (SOME MORE WITH YOUR NEW RED CAR) but you ve got a beautiful wife and 3 lovely kids that love you unconditionally.

43 years of the husband, Allah bless you Yang.

From the hot wife in Penang (for work related matter).

Comment: 4

Ooo suami-suami…

 

IMG_3586

you know some husbands ada perangai yang kita cakap sekali tak jadi, kita cakap 2 bulan pun tak jadik gak. That s the beauty part of my husbandlah, I said beautiful coz dia akan buat tapi lambattttttttttttttttttttttttttttttttttttt. Takde plak emoji nak nangis sini hehehehe…so setelah berbulan2 mohon diasahkan pisau. Berhasil gak lah.

Itupun selepas aku cakap, aritu aku masak potong sayur ke ikan apa bagai tah, terkena jari tapi langsung takde cut or even darah, betapa tumpul bonarnya pisau hakak ye.

Pastuh bila dah asap belasah tajam, esoknya bila pakai, sampai terkerat jari, luka, dalam le pulak tu hahahhaa…nak sangatkan pisau tajam. Standard le kalau potong lelaju tu, mesti tercalit gak.

Takper things get done akhirnya.

 

IMG_3625

dan bakul merah DIY by laki akak gak. Our fav bakul kain baju yang beroda, berpuluh tahun pakai, akhirnya rebah ke tanah jua. Pun dek laki aku gak lah, ganeh bonar pakainya. So in between aku ada beli kat AEON, orang buat bakul tu pi pasar but coz ada roda (though it s not red) so aku sauk gak lah. Mahal kot, RM50 untuk bakul kain baju (yelah nak tarik dari laundry room to ampaian). But the structure dia tinggi kurus so tak sedap bila isi kain baju.

After a month gak kot pakai tu, dan sebelum tu dah mencarik ke merata dunia (malls/shops) masih tak jumpa the wheel laundry basket. So he bought this basket, tak de roda, but he beli roda and DIY it. kelentung kelentang dia membikin, menjadik gak. If dah tau gini baik ler beli camni jer hah dari aku heret beret beli yang kat AEON tu. Pun setelah bebel2 bila nak dapat bakul beroda.

Satu lagi yang makan minggu gak siap, glue kan the holder kat kitchen counter and kat meja make up aku. Ada sekali saja aku letak holder tu kat lantai, semoga dia insap la kan nak buat, nan hado. dia tolong angkat kan simpan adaler. But weekend baru ni selepas berzikir2 segala, dia tampal gak akhirnya. Hoyaiiihhhhh….

Tu lah ye encik suami, yang dalam otak kita  di mana aja kita berada kita nya otak bergerak untuk hal rumahtangga 24/7, tapi aku rasa orang lelaki ni dia pikir hal semasa jer. hari tu nya cite, hal lain tak kuasa dia nak memikior….

kalau beli barang dapur lagi lah, ada  one day tu aku suh beli barang basah, it was on the weekend but dia cakap nanti weekdays baru pi settle, dah masuk 3,4 ari weekdays pun tak do gak poinya. Lepak btul orang lelaki2 ni tau…

Anyway, have a safe trip suami.

 

 

Comment: 2

The height…

our first boy, is so big boy already.

Everyday sebagai anak lelaki, he lah the leader of the house bila makpaknya bekerja. He settled kan semua kerja rumah, baru dia uruskan diri sendiri. Termasuk kebajikan kucing2nya.

I m so in love with this young boy, he s our pillar.

and now, dah jadi big boy, he s about to hit his dad’s height. almost or maybe sudah :)

IMG_0956

IMG_0957

IMG_0952

so this was 2 weekends ago. Bapaknya on denial, ramai gak cakap lagi 1cm je kot abang nak dah ketinggian apaknya kan.

IMG_1205

weekend baru ni, kita ada job kat McD, everybody have to sit down coz our little king tak nak berdiri bila bergambar, he wants to hug his mom. Jadi kami berempat memang banyak ler mengalah untuk si kecik tuh.  so kita ukur lagi. Bukanlah kat rumah tak boleh ukur but kebetulan ler depa dok berlaga2 tinggi masa nih….hahaha let s capture.

IMG_1191

this satu photo je yang menjadik, lelain sume hancur coz dedua dok jingkit kaki nak bagi tinggi than sorang lagi, baik bapak baik anak. hiks….

so basically, apapun RD cuba, kita tau yang abang will beat his daddy’s height, insyallah. Coz now pun dia belum lagi cecah 15yo, dan ketinggian manusia for boys  akan berenti at age of 18, for girls is at age of 16. Padanlah aku nya tinggi dulu dari umur 16 sama je ngan tinggi sekarang hahahaha….very the pendek one. hikss

Comment: 4

Mosquito net for your dengue issue…

IMG_8901

Tips simple tapi banyak gunanya sangat, berharga. The mosquito net untuk wajibul sangat dipasang di rumah, if nak avoid cik aedes datang melawat. For my case, memang sangat pasti ler dia masuk ikut tingkap bathroom / toilet, jadi after sebulan lebih we had our dengue, baru le laki aku ada slot untuk memasang hah. Habis kat attic pun laki aku pasang gak…

ini net pun aku beli online gak, he was about to pay via his contact (which is from online too) for our house punya sizes bagai, the charges yang depa bagi was between RM200 lebih to RM300 lebih. But coz the wife is very the shopaholic and knows well on this online site, so i got all these 4 sets, sama dengan sizes yang apek2 online laki aku jual tu, at only RM24 jer for all 4 sets :) .

Aku memang penjimat kehkehkeh….barang yang sama, harga berbeza. Carilah Kak Red, bukan carik Trivago :)

Comment: 2

Our 15th Anniversary…

tu dia decent habis gambar heh…

tak leh tak yah nak bebunga sangat ler, kami ni bebunga sendiri2 jer, tak tetayang sangat bahasa tu kahkahkah. 15 taun kot, bukan 15 hari. kalau 15 hari mau hehari ai lap you ai miss youuuu…

Happy 15th Anniversary suami, bernikah on 19th January 2001 Friday selepas orang habis solat Jumaat tu. Berapa kali lafaz ek, 2 kot. Nak pi menikah pun, aku yang pengantin kena drive sendiri bawak diri pi masjid, bawak pengapit and kenkawan. Habis semuanya tak geti drive masa tu hahahaa….

Alhamdulillah, moga dalam lindungan Allah perjalanan perkahwinan ini, bersama the askar-askar yang tak banyak mana, walaupun tiga orang, itulah nyawa harta kami- Shameel, Melysha dan Zeeshan.

Sebab 15 tahun, kasi special sikit ler…hari ni akak ngan laki akak cuti, pi merendek sat… :)

Dari kita zero to nil, dari kita kosong-kosong dengan hidup susah, giler ler kalau kitorang ni tak pernah susah pun, sesama bantu each other. Aku tersadung dia ler pendakapnya, dia tergelincir aku le pendindingnya. Terima kasih Allah untuk suami yang tak perfect, macam isterinya tak perfect tapi tetap syukur amin amin amin.

The 15th Anniversary…huh, banyak onak duri nak ke number 15 tu. Semoga panjangkanlah perkahwinan ini, dan perjalanan usia kami untuk berpuluh2 tahun lagi….insyallah.

 

Comment: 13