Sirman

The Red Iphone 8 for the Husband!

DE3A01BF-00D4-4FEE-B312-FC5417029025

 

We had our upside down

The painful of past few months/years

Though I didnt show it here but in the igstories, thousands of people noticed bout it

I got him this Red iPhone 8 in red, and he s in love with it, sesuai ngan namanya RedDaddy.

I know ramai tanya napa bukan i amik nih jer coz im the Redmummy, that s coz i m happy with my 2 pcs of iPhone 7 , one tu pulak is 256gb lagik, yet this red is only 64gb. Lagipun ai pakai red casing gak, so takpelah tak pakai iPhone 8. Tak perlu mengejar sangat technology heh…

But for him, coz he s been using my previous iPhone 6 and dah naik jahanam jatuh janam jatuh janam. so he s entitled for this new one lah. The iPhone 6 dah jadi harta Abang.

Ini jadik hadiah previous Anniversary, the 17th and his coming birthday, raya present. Hah sekali rap terus. Sebab tu lah aku tanya khabar Bissell aritu hehehehehe

I love you RD.

Comment: 5

19th January the 17th Anniversary…

this was our old car, yg benaunya keter aku. Pastu we bought another car, pastuh another car. pun keter ni tetap ada, dah habis bayar bertahun2, sayang nak jual coz tak banyak ragam.

But bila ai had an issue with my red bimmer (aku kan pendek, bertahun2 dok bawak SUV so bila bwk kete rendah semula adalah payah, rendahness issue). so decided to jual this City, over 10 years gak dia serving us.

Boleh je lah simpan peram lama lagik City ni, entah2 abang pun leh bawak pi Uni nanti, but laki aku cakap tak yah…jual jer.

IMG_2683

 

IMG_2714

Dah alang2 dia suh jual, aku bodek la mintak amik balik SUV (ai prefer to drive the SUV again lah coz aku leh nampak terang kat depan tuh, else asyiklah langgar divider je kan. So sehari on Saturday tu aku laki bini merempit naik motor pusing sana sini gi tengok SUV yang nak diamiklah. I have my own preference but technical part aku donno and laki expert on that, jadi, cantik merah camna pun SUV tu kalau tak good to go for laki aku, cannot take lah.

so finally, lusanya dengan helped of my reader, Yannika love youuuuuuuuuuuuuuu….one of the salesman terus buzz aku and masuk paper. 1-2 days lepas tu pulak kami ke Krabi so dah sangkut 5-6 days delayed. But when I was in Krabi tu aku suh dia proceed tukar seats SUV to red leather.

Dan after we balik from Krabi, tak sampai a week after that, alhamdulillah, the new SUV with red leather seats and my birthday’s plat number, siap.

Officially the Red bimmer pun passed to my laki lah…adiah anniversary dia

yey, happy with my new SUV, rasa tinggi semula hiks….adiah anniversary aku

dan consider ini hadiah anniversary to both of us lah hahahaha…dia dapat bimmer aku dapat SUV nih, yang penting the red leather seats yo. Ok habis lah cite new reds ni kan. Finally our vehicles (tak kira le keter ke motor) sume in red :)

besides, dah 2,3 social medias aku kabau, today untuk hari anniversary kami yang ke 17 ni adalah dapat kiranya sang suami betulkan (with SYABAS) air sinki dapur aku yang sejak kami dok situ, halahai, sedih. sib baik la most of the time pakai disher but sakit hati gak lah bila nak basuh2 ikan ayam bagai, teruk betul performance air sinki dapur tu.

tu pasal aku pasak2 tak jalan, jadi aku pasak lah during anniversary ni, pls get this settle, aku dah gembira sangat. tak mintak prada chanel ke bagai pun, nak air sinki laju jer. air sinki je pun, bukan air lain yek :P

apapun, tahniah RD coz bertahan for 17years, walaupun behind the scene nak maintain for 17 tu ko ingat senang? Gaduh? orang giler je tak gaduh…of cos le adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Love you big much Suami!

You gorgeous wife

Abang

Kakak

Zeeshan

Chanel

LV

Dior

Ferra

Terima kasih syukur Allah atas berpanjangannya usia perkahwinan kami, yes walaupun…of cos la ada walaupunnya kan. But suami, please hanging there with me, till the rest of our life. Jangan lupa, air sinki laju ai :)

Comment: 17

2 Birthdays!

October is always a month of 2 important birthdays. One is for the husband and one if for our eldest son.

So sembang hadiah segala, semua dah keluar cite lam blog, to recall: bapaknya dapat skuter sebijik and anak bujang dapat road bike sebijik, both in red colours. Of cos le takkan aku nak belikan hijau kuning plakkan.

A day before the bapak depa nya birthday, Kakak and ai went out to few malls.

First destination was to The Strand, hari tu the last day of Thai’s expo, so many kinds of food from Siam ada jual. Aku tried the nasi ayam pulut, sedap betul and kakak memedas makan mee tomyam. Air teh tarik depa pun sedap but banyak sangat. Jenuh nak perabih. Dan lastly kita makan itu mangga manis tanpa pulut coz aku memang tak makan pulut2 tu cenggitu (nasi ayam pulut tu lain, muka sebijik nasi).

Kat The Strand, pusing kekejap situ carik birthday party shop, yilek. So tengok Waze, the closest kat somewhere situ but tutup pulak. So pepusing lagi, sampai le The Curve Ikea. Parked kat The Curve and crossed to Ikea turun ke Ikano. huh berdengung betul banyak perjalanannya.

IMG_8663

IMG_8675

dan we got these, number 44 balloons with 4 red loves (meaning from the 4 of us). Just for their dad. Masa ni kakak ngan aku dah sakit2 dah kaki heh, sib baik le tak bawak adiknya sama. Masa ni ngah cuti Diwali pun.

So sambung pulak ke Seri Kembangan yang patutnya sekejap je kot leh sampai, oh aku pi petshop rumah aku dulu sebelum tu (memang dari Curve pun kena lalu umah aku lu before pi Seri Kembangan nih). Beli ubat kutu Chanel coz detected ada 2 kutu kat badan dia (dapat from her boyfriend masa matting). Grrrr….

Kat Seri kembangan ni sesat masyallah

Pak pung pang, sampai gak rumah baker. Memanglah patutnya baker antau ke rumah but aku tak tau bila nak balik rumahnya kenkonon kek tu kang sampai camna nak buat surprise kat bapaknya kan…

IMG_8678

mengusung kakak ngan belon2 nih from Ikano to parking The Curve. Sakitnya ati kat sini guard kabau kat sana sini bagai the party shop, padahal bebetul ujung food court tu jer, hiashhh…camna le kitorg tak penat berjalan. Nak makan lagi malam tu pun we both dah tak larat.

IMG_8684

Red scooter cake, mini size. dalamnya chocolate.

pastu esoknya pas keje aku angkut the 3 kids from 3 diff places to Midvalley…haih…penat 2,3 hari tak selesai.

Happy 44th Birthday to bapak depa. 19th October. I have long listttttttttttttttttttttttt to say about the wishes, but let s off the record, cite laki bini kan :)

IMG_8860

23rd pulak birthday Abang. Rode bike nya kek pun susah baker nak dapat, jadi le 2 beskal kecik tu hah, wpun takde red black ye bang….suka abang ngan kek nih. Pun the same baker, but kali ni baker antau ke rumah coz aku tak sanggup dah nak ke Seri Kembangan. Because his birthday falls on Monday hari sekolah (today actually) so kita celebrate semalam before Kakak balik hostel.

IMG_8864

Sedap dedua kek yang baker ni buat, asalnya from my reader, laki bini pastu aku ngan lakinya sokmo hai hai kat parking sampai la aku dapat tau bininya baker, terus aku engaged. Eh before that aku suh gak baker ni antau sekotak brownies coz kids ni cuti sekolah asyik makan jer makan makan, jadi feeding depa ngan kek jer last week. Maknya malas nak baking2 bagai heh. Follow the baker’s IG: flavoxpatisserie

By right kita patut pi MAPS, dah booked hotel segala but cancel coz abang pressure ngan exam sekolah dia yang sebulan tu. So tunggu habis exam lah baru kita berjalan, end up masa cuti sekolah lah gamaknya.  Birthday dinner / lunch treat bagai pun tak buat lagi,  abang sendiri mintak to do after his exam. Makanya, kek tu half bawak sekolah abang, leh makan ngan kawan2, pastu kakak sikit pun tapau gaof cos, and sikit for my anak2 buah.

Doa mami to abang semoga terus jadi anak soleh, mulut tu jangan asyik menjawab jer…makin besau halahai makin kuat menjawab cakap mak ko, Taat perintah Allah, ingat pesan, biar orang buat jahat ngan kita jangan kita buat orang, but kalau orang bully kita, jangan biarkan, lawan je balik bully tu, jadi abang yang penyayang and pelindung for y0ur sister and brother. Semoga the 15 tak berulangan (adalah list silap salah dia yang aku listed down kan few months ago hehehehe), dan apapun, road bike dah dapat, belajar jer bang, tak yah pikir benda lain, study jer. Dia ni satu pangai too concern ngan semua orang keliling dia (benda yang takkan terjadi blum terjadi pun dia dok pikiqa sangat), mami masa umur 16 taun, tak heran apa pun bang, enjoy the life. Ini ko macam masalah orang ada anak 10 punya pikiaq.

Habis exam nih, im pretty sure…and since he just turned 16 years old, he ll be asking – nak amik lesen motor. of cos, bapaknya adalah sangattttttttttttttttttttttttttt menggalakkan. paham2 ler kan. senang subcon kat anak ler tu apa lagik. So cuti sekolah nanti nih dia pi ler amik exam nanti tuh. Happy Birthday Abang.

Love you both suami and son.

Comment: 8

Riak takbur sket…

IMG_2714IMG_2786

It s ok if Raya dah habis coz itulah gunanya ada blog, for record and reference purposes gak nanti.  The red outfit nih from the Wawa Zainal

IMG_2891

IMG_2892

ini paling istimewa, coz ada satu lagi akak dah showed here gak, kaler purple. In green pulak. They do have other colours but I sempat beli 2 colours ni jer, Lubna at Zalora

 

IMG_3059

one of the datings with the husband. As usual once a week he datang KLCC for lunch and dia terus pi kerja…

IMG_2828

Son won the best male dress for his Prefect’s Annual Dinner thingy…of cos the tops tu sume sponsored by bapaknya lah, or ngan kata lain, dia pakai baju bapaknya hiks….

IMG_3438

The first time I pergi massage kat Wisma Central and feel like to go again (but my buddy tak willing nak bayar lelebih so nantilah, next time)

In red dress sirip coz the tepinya kiri kanan tu macam sirip ikan coz ai pakai cardigan, it cant be seen

IMG_3548

Red theme for Zeeshan’s sport’s day

for the first time, tak cukup anak, both older kids sorang kat hostel sorang lagi ada course at school

IMG_3373

pun luncheon dating with the husband waktu dia datang KLCC

IMG_3379

this is not a dress, this is a top but depan labuh macam as you can see, the back is pendek till waist, so i pakai ngan black pant

IMG_3463

closure, dating at Ani Utara (hahaha ai datang for bayarkan jer coz pastuh kami pindah beralih ke Satay Station pulak).

My sweet Carol Diva Darling, before she balik to Aberdeen.  Riak takbur my new glasses (there are 3 pcs coz my power dah decreased but thing is I ada 2 jenis rabun,jauh and dekat, yang dekat makin naik powernya pulak)

Comment: 6

Yamaha NMax…

ini pun entry riak takbur.

shoh shoh if this will hurt your eyes, your mind and your heart.

IMG_6565

ini namanya box’s bike. I do not know ler pulak ada sizes. Now I know dah lah.

the right one kecik, the left one tu bagak besau, baru lah gerekkkkkkkkk

IMG_6566

IMG_6569

IMG_6577

IMG_6579

IMG_6600

This is a new motorbike for the husband. I think the 4th one kot under his name (1 when he was young lom kawin, 1 after our kawin but tak relevant pakai coz he s been travelling manjang and he jual kati, 3rd he bought for my dad so ada kat my abah lah and yey, this is finally for him him him).

I wanted to buy a vespa, but harganya bih baik aku beli keter kecik kot hahahha…specially yang kaler merah. So since I donno much about motorbike, dia listkan a few lah. pun aku tak heran ngan list dia bagi tuh, coz i told him. I will sponsor for 7k jer, if lebih than that, he will have to top up.

Ini on top from the 10k cash yang dia dapat from me the other day, so ini jugak hadiah anniversary lah, birthday lah, apa2 saja for this year next year gak kot hiks…17k tuuuuuuu :)

but the price of this is about RM10k cash, termasuk ngan godang nya box tuh.So 3k tu laki aku top up kan lah coz dah teterang budget aku 7k jer kan….7 sempena my July birthday month, sesuka ati aku je kan.

Speaking of the box, laki aku asalnya amik yang small one. Aku datang the next day ke kedai terus suh tukar yang besau gajah. Ater….kang handbag mak tak muat acaner. Kecik tu, muat bag kekecik je kot. Manalah tau kan aku nak kena naik motor tu nak simpan hbag, so kena la pikir long term, ai kan mak mak suka pikir masa depan hahahaha

IMG_6606

Helmet, kat kedai motor tu takde yang merah canggih, so jalan je lah ngan helmets nih, satu dapat free, satu lagi beli situ. Ok je kot helmet gini. I naik motor ni, hari pertama dapat motor, laki aku bwk pi makan doyan, pi beli goreng pisang, pusing2 BSP. pastuh sampai la ni aku tak nenaik dah hiks…but but, I have a mission to belajar bawak motor gak. Ok tolong jangan gelak. Kaki macam sampai tak sampai, but we ll see. Till this entry is posted pun aku tak belajar lagi, skang Ramadhan  memang tak dan ler nak belajar, maybe pas puasa kot kita tengok camner. After Oct, abang will amik his lesen motor BUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT WITH OUR SUPERVISION JER DIA BOLEH BAWAK MOTOR NI. Skang dia dok kenen2, memang takkan harap ler dapat. pi tarawikh, ko naik ler basikal bang. Ko bedek camna pun, mak ko yang strict tu takkan bagi ko bawak motor nih, biarlah mak2 lain biarkan anak2 depa bawak takde lesen bagai, dedekat rumah pun, not me lah.

So kita tengok lah bebulan akan datang, adakah aku mampu bawak motor ni (sampai tak sampai kaki nih), dan if dah sampai, mampukah aku amik lesen motor muahhahahahhaha…ini ramai yang membahankan hakak sangat. Jangan gelak yek, kang mana tau aku dah leh bawak, aku merempit pi KLCC. hai hai bai bai.

Oh the name of this bike is Yamaha NMax.

Comment: 13