Diva Darling

Riak takbur sket…

IMG_2714IMG_2786

It s ok if Raya dah habis coz itulah gunanya ada blog, for record and reference purposes gak nanti.  The red outfit nih from the Wawa Zainal

IMG_2891

IMG_2892

ini paling istimewa, coz ada satu lagi akak dah showed here gak, kaler purple. In green pulak. They do have other colours but I sempat beli 2 colours ni jer, Lubna at Zalora

 

IMG_3059

one of the datings with the husband. As usual once a week he datang KLCC for lunch and dia terus pi kerja…

IMG_2828

Son won the best male dress for his Prefect’s Annual Dinner thingy…of cos the tops tu sume sponsored by bapaknya lah, or ngan kata lain, dia pakai baju bapaknya hiks….

IMG_3438

The first time I pergi massage kat Wisma Central and feel like to go again (but my buddy tak willing nak bayar lelebih so nantilah, next time)

In red dress sirip coz the tepinya kiri kanan tu macam sirip ikan coz ai pakai cardigan, it cant be seen

IMG_3548

Red theme for Zeeshan’s sport’s day

for the first time, tak cukup anak, both older kids sorang kat hostel sorang lagi ada course at school

IMG_3373

pun luncheon dating with the husband waktu dia datang KLCC

IMG_3379

this is not a dress, this is a top but depan labuh macam as you can see, the back is pendek till waist, so i pakai ngan black pant

IMG_3463

closure, dating at Ani Utara (hahaha ai datang for bayarkan jer coz pastuh kami pindah beralih ke Satay Station pulak).

My sweet Carol Diva Darling, before she balik to Aberdeen.  Riak takbur my new glasses (there are 3 pcs coz my power dah decreased but thing is I ada 2 jenis rabun,jauh and dekat, yang dekat makin naik powernya pulak)

Comment: 4

One year stock up!

 

photo

Skang ngah kemaruk beli belian barang baby. baik toys, apa sajalah yang untuk anak2 terutamanya our latest edition si RB tu kan. Seronoklah ada baby la ni. hehehehe. kadang2 aku tengok kat cctv, kakak sampai tertidur2 atas katil ngan adik bongsunya, dia dok tepuk2 menidurkan adiknya, ngan dia sekali ke mimpi. abang pulak dok terlompat2 main belon bola ngan adiknya gak.

Oh budak tu dah sejak hebat berjalan nih, main bola sesaja dalam rumah ngan abangnya! biarlah rumah kecil berlaga bontot, we are happy there.

photo

all of these baby stuff dalam entry ni, i mintak Diva Darling uruskan, she s back for good, but just  for a while. Since she s pregnant, so dia tak boleh balik after this anymore. Oh yeah, my hotty dolly Diva Darling is on her 2nd trimester already, balik sini sekejap jer for CNY and pastuh balik semula UK. Baby akan dilahirkan di UK, dah hidup kerjanya di sana kan.

So thanks to DD and her husband for helping me bringing the stuff back home. Bayangkanlah botol susu Avents ni jer 16 ketul aka 4 kotak aku borong! yelah dah DD tak balik for at least a year, kot ler kan, so kenalah aku tapau untuk setahun punya stock up.

Botol memang setiap 6 bulan aku akan get rid all of it. Then berganti baru. sebijik botol Avent tu kat Kolumpo omanghai mahal kau! beli sekali rap gini kat UK sedap sket membayonya, sedap tak sedap pun kena ler bayau jugak, but much more cheaper a bit than KL.

photo

melampau gila sudu mak ko kan! nak dapatkan the right sudu for Rb susahlah. walaupun dia kata for 12months, for 18months but bila nak masuk mulutnya aku rasa macam alahai cinonitnya sudu ni. budak tu dok sabar je ler apesal ler sket benau quantity makanannya kat sudu nih! but ni bukanlah aku bukak sekali rap, batch by batch ikut months lah. katanya for 1 year kan.

mengada shampoo cap pun ada. nanti mandi pakai shampoo cuci rambut tu takde le kena matanya. heh over kau RB, mewah ngan bembukan, skang macam2 ada….zaman abang kakak ko tak berapa ada sume nih.

photo (8)

ni pun setahun gak! mangkuk2 makanan dia, kasi colourful bagi dia happy je makan dan makan. kalau tak pun pakai tupperware pun ok, pun colourful gak, but ni ada yang berpusing2 ler, leh toing2 pun ada, yang macam casing snakcs tak bagi tumpah bila dia masukkan lam bekas tu pun ado.

aku kadang2 nak berlawan ngan RB nih, aku letakkan jer jugak dalam pinggan orang tua, sebab dia sibuk sangat nak makan apa yang kita makan, so aku transferkan food dia dalam bekas pinggan makan aku, ha sodok suap. Jadi dia macam eh ni macam rasa makanan aku tapi napa lain, eh bukan eh sama eh makan je lah!

photo

baiklah itu jer untuk the shopping spree of Dec 2012 yang dimulakan untuk 2013.  so for baby stuff buat masa ni dahlah kot ye, namanya pun untuk setahun.  Sok sok kita pergi shopping kain baju kasut ko pulak yek! Dia mana ada baju pass over, semua kena beli baru for him nih, but apa yang dia tak pakai dah kita lelantingkan.

For breastfeeding takde changes, masih lagi pump pump pump! ada gak my fren tanya kenapa tak berenti lagi pumping, napa nak kena exclusively breastfeeding till 2 years. haigh…kalaulah kalian tau the zat khasiat dan nikmat susu itu untuk anak2 kalian, u surely nakkan susu tu berpanjangan. I am ok jer, i m happy to fully breastfeed. Busy camne pun, aku akan carik slot untuk pump, at least twice a day. Direct feeding is of cos lah wajib gak bila RB bersama2 ibunya. So dunia aku sejak ada RB i kalau tak pasal baby, baby baby. dan 2 anak yang sedang meningkat naik.

maknya skang bukan kemaruk beli handbags dah

maknya menggila ngan barang2 baby semata. sejak setahun nih, sejak ada RB lah, aku bag macam dah kuranglah. kalau dulu setiap bulan, ada kalanya sampai 2,3 bijik. Paling melampau 2 Chanel Jumbo sekali rap beli masa pregnant, during my birthday month, ko kira ler dah bape puluh ribu hinggit tuh.

but now……as we grow older. ehceh blah lah.

rasa macam oh bags tu dah macam tak kisah, kalau dapat ok, kalau tak dapat pun belum ler meroyan lagi, cam dulu melampau2.  2013 takde sebijik bag lagi yet.

But something is coming…..on the 19th :)

Comment: 27

Stuff from UK…

IMG_8088

Pantang aku dengo kalo Diva Darling nak balik KL, harus je laju aku mengirimkan barang2 baby. kali ni ada jugak baju2 untuk mak meyah pakai pas dalam pantang hehehe, kelakarnya bila posing2 depan cermin, c/lady aku pun ada sama, geleng pala dia tengok badan tak ‘senonoh’ lagi dok pakai dress2 gitu. ngan bengkungnya lagi ahaks….

Kali ni aku tambah barang2 baby for above 4 – 1 year like bottles and punting, pastuh cooler bag Medela pun aku saja beli coz itu je yang cam cun dibawak merata berjalan, if laki aku nak kuor rumah ngan RD jer pun, box tu pun just nice jer dia nak bawak. Lain pulak aku beli itu Avent manual pump, aku memang dah ada yang hok letrik tapi menyampah pulak nak usung kulu kilir, rasa tak praktikal, so manual ni pun lajuuuuuuuuu wor. Aku pun ada beli breast pump Pureen yang aku suka pakai tu kan, ha tapi compared ngan Avent manual pump ini lagi lajuuuu mar. Nak berjalan or pi kerja boleh bawak either Pureen pump or the Avent manual pump.

For a personal shopper job, korang leh get help from Diva Darling yek. Since DD balik Msia for Raya Cina, tapi kena dia yang datang rumah aku since aku pun ngah berpantang lagi kan.

Anw, ada sesapa lagi yang balik dari London tak soon? Kita nak kirim barang boleh? tak banyak, 2-3 ketul jer….tolong roger kita boleh tak?

Hapa lagik nak beli? no tarakkkkkkkkkk, aku dok nak mengimpal beli storage plastic susu badan je hah. Tunggu nak habis pantang, langkah panjang nak beli make up baruuuuuuuu coz yang lama sudah kusedekah jariah yeszaaaaaa. Pastuh baju baru. Coz badan jer tak ber’baru’ lagik nih. hish!!

Comment: 16

The #Napbas !

IMG_7798

Dari VA to JW Marriot Putrajaya, ke main pecut lagik RD, aku dah dok pegang2 perut coz abih dia speeding, coz dah lambat babe for the dinner. Luckily sampai jer orang tak masuk lagi ballroom….but seriously, mengucap panjang aku, ado yang terberanak dek ke main laju lagik driving dia.

IMG_7737

Did the interview for Nuffnang, Mimie looks so gorgeous wt her sponsored dress as well. in gold!

IMG_7745

The usual faces, Aud wt her new hair extension and Cindy the most panjang girl

fairlah, ada gang wt Aud, so takde rasa pendek nau bila dengan Cindy ahhahaa

IMG_7771

Merata blog dah update the story of the winners, go check it out yeah. dalam blog Tian Chad and Jejai ada full list tuh

IMG_7766

Told ya Beautifulnara would win The Best Entertainment Blog!

IMG_7775

I was in the same table with Beautifulnara and Hanis Zalikha too (insyallah kalau akak larat, i ll be at your sis’s wedding, tell mama kay), Rachel Nuffies came to say hi to us.

People will have to come to me lar, aku tak larat nak mingle jalan satu ballroom tuh buat PR heh…

 

IMG_7776

Bean yang sampai aku dah nak beranak dok tak settle lagik #payungbean ke #payungredmummy woi! n yes asal pantang jumpa aku jer budak2 3 orang nih memang suka buat modal ngan makyong ni yang dah terlebih muatan hahaha! love u guys! Jejai and Eyriqazz! OI bila payung kita nih?

IMG_7777

Some of the bloggers yang sempat RD captured, i takde pegang camera kalo laki aku snap, dapatlah kuor sini, kalo dia mengular, hah takde le gambar ko kat sini….he tak bawak DSLR pun, pakai compact Canon jer.

SueAnnaJoe, Shilashower, LilyPutih.

Yang kiri kanan lelakis tu memang sentiasa ada berkepit jer kat meja2 pengantin.

IMG_7778

Tian Chad, bz photographer that night. Dressing up, and a new hairstyle! love u TC!

IMG_7779

The one and only Saimatkong!

IMG_7780

ok kiri kanan tu pun pengapit pengantin gak ahaks!, the blue dress, very tall lady, senegara KLCC with me…Roe

IMG_7782

our EX blog manager – Michelle Nuffies. Our current blog manager tak jumpa sampai end of the event.

IMG_7783

Leonny is the finalist for Best Parenting Blog this year too, she remembers me coz 2 years ago we both were the finalist as well. She got pregnant and delivered, nah now is my turn pulak, same year as hers! An Indonesian yang based in Singapore.

IMG_7784

the old usual faces gak, Simon and Vivien

IMG_7785

secara terang

sama lak pesen sume menyengih yek

IMG_7790

dan secara gelap. mau?

sayangnya sumer dah kena chopped and marked SOLD!

IMG_7793

with the Co-Founder of Nuffnang, Tim

IMG_7796

 Thanks to those yang datang borak2 and amik gambar with the boyot mom nih, sorry i tak banyak gambar with all of you, again blame RD :) . but i m happy if you could tag me wt the photos, via FB or over this entry, letak je link kat komen yek, nanti ramai2 kita pergi serbu. atau can twit me nanti i tolong ReTweetkan.

Congratulations to all winners of #Napbas .

Comel2 lawa2 dan hensem2 yang datang for the event that night. I survive for this night, didnt join the party after all, gila ko aku dah menyarat sangat nih.

To my 2 sponsors, the make up and hair do by Sya Ays Bridal and the dress by Diva Darling Boutique….thanks girls! of cos Thanks big much to my Nuffnang, for the trust and our good relationship!

 

Comment: 23

USD400 Dress by Diva Darling…

IMG_7794

IMG_7747

IMG_7732

Diinspirasikan dari black dress Eja sewaktu Anugerah Skrin. Exactly takde beza, cuma aku leh bukak the dangling kat bahu tu to cover or to make it sleeveless like Eja’s. Tapi kerna badan dah macam ya rabbi, so aku rasa baik tutup je lah, lagi molek and sopan…Then Diva Darling is happy to sponsor the dress for me, she called up her seamstress di US, buatkan dalam masa 1 week sahaja, and courier the dress to her in KL, coz at the moment she s in KL for a holiday break. Costs untuk dress nih semua USD400, ditanggung dan ditaja sepenuhnya oleh Diva Darling Boutique.

Takde sapa berani pijak pun long ‘tails’ tuh, obviously yang membawak dress tu ngah sarat kan, so semua orang memang during the #napbas dinner, ok jer takde issue nak pijak2 pun. Happy with the dress…boleh adjustable untuk pakai bila dah slim back but knowing me, surely tak pakai balik punya.

Suit and baju RD, own collection, my clutch is from the Salvatore Ferragamo and i am happy pregger lady, dari rumah anak2 yang tolong angkatkan the kain belakang labuh tuh, sampai hotel biarkan jer,that s the whole point of having long ‘tails’ dress.

Thanks Diva Darling Boutique! ada banyak baju slim2 kat her site. oh my, tunggu ai dah get my old figure back kay…

Comment: 22