Diva Darling

Turqoise Maternity Dress!

IMG_6103

i tell youuuuuuuuu

i paling suka buat entry pakai baju2 maternity mahupun baju2 yang dari sponsor or sendiri beli. selain dari make up, memang aku gemor betul entry posing baju gini. mbe sebab senang kot ahahhaha. gila pemalas.

Dress ni namanya Smock Detail Jersey Dress, also from UK, which was bought on behalf of me and shipped by Diva Darling. A personal shopper job by her.

Sedap gila pakai………………….kawan2 aku menyampah jer tengok coz ‘napa le masa aku boyot, buruk2 je baju aku kak red, tapi dress ko lelawa’

ater…ko ingat murah nak dapatkan kain baju dari sana tuh, harga postal ke main membunuh kay!

anw, Thanks Diva Darling!

apahal dalam gambar nih muka aku cengkung kan?

Comment: 28

Maternity Dress from UK!

IMG_5676

approaching 4 months, i m getting bigger and bigger…

anw, i m trying to stop wearing the skirts or pants with tops, tak selera dah nak pakai seluar or skirt, sib baik ler skirt pun ada 2 lai jer, tapi seluar maternity aku ada banyakkkkkkkkkkkkkk! skang mood selera aku nak pakai dress sahaja, tak kisahlah kerat mana pendek panjang dress dtuh.

i ada beli few maternity dress from ozzy, but tak cukup. yang dari kolumpo nih aku beli 2 lai jer, itulah yang paling vass coz takde tali kat belakang. i hate tengok maternity dress bertali2 belakang bagai, macam dress anak pompuan aku jer.

so apa lagik…

carik kat obersi ler. nak pergi London tu memang tak kuasa ler kan, so Diva Darling jadi my Personal Shopper. First batch i dah beli 11 pcs of maternity dress, ahahhahaah! maklum ler orang banyak event, eh maternity dress ni pun utk pergi kerja. events tu sub jer. Tapi harga jangan ko tanya ler, sounds like murah jer 30 pounds, 20 pounds, 40 pounds, cuba convert times 5 bape jadik ngan shipping dari UK ke main mahal lagi ke KL.

ahah takper, janji aku tak sakit jiwa ngan pakai tops wt seluar/skirts. aku tak suka ler ada benda kat perut while boyot nih.

hah sebab tu lah aku nak jual maternity tops aku yang ke mainlah banyak ada, separuh je tak berpakai, beli tak pakai, gila kan? itu nanti citer lain yek.

Check out Diva Darling’s site if korang nak dapat hadiah Victoria’s Secret :) .. niao!

Comment: 22

Lampu pecah di pagi Subuh!

IMG_2736

My gf, Diva Darling was on the house again. Masak lauk2 biasa je kat umah tapi kita tambah the satay station, tapau. gemuk2 betul ler sataynya, empuk pun yer. berulang2 aku makan ngan anak2….

hah tajuk entry ni kan, pagi bila tah, aku dengau ada benda pecah. bukan bunyik gelas pecah. Telinga kita yang mak mak ni kan macam sesungut manjang, sumenya leh sedau, camne le laki aku leh tidur mati. So aku bangun le siasat, mana datang bunyi pecah tu…

Tengok kekucing aku dok nyibuk kerumun, bangun sama. Yelah dah bunyik pecah berderai. So that benda yang pecah tu banyak le pulak kat lantai. takkan nak biar tunggu helper aku kemaskan, takut anak2 terpijak plak, kucing aku terpijak ke hapa kan, so lam mamai2 tuh aku amik le penyapu sapu, makin sapu makin banyak ler pulaknya heh. mendanya yang pecah nih…

dongak2 atas, ler penutup lampu umah tengah aku, ada le dia nya sokongan tuh, malas pulak aku nak snap gambar lampu tuh, ada 3 beradik, yang kanan tu pecah makkkkkkk….sib baik le takde sama tidur kat sofa, baik manusia baik cats aku. kalo tak bersepai pala berdarah maunya idak.

dahlah tu, lam mamai tu aku nak disarm kan alarm, aku pi bunyikkan hahahahah dah ADT system pi tepon checking.

huh gitulah yek….

Sejarah mamai….

 

Comment: 10

Chakri…

IMG_2571

Makan di Chakri, bukan RM yang mengidam…..

IMG_2569

but Diva Darling is in town!

first few days DD sampai KL, dia dah makan kat rumah aku, kita made her nasi ayam, special request. So now memang ada kat KL kejap apa saja sume skang dia ngah ngidam haahhaha…she s going back to UK soon, and good luck to Diva Darling for her upcoming expo in Midvalley, korang nanti jenguk her at Midvalley Exhibition Centre yek, this weekend from Friday to Sunday.

Good luck Diva Darling.

Then we went to shop, my maternity clothes lah kan :) .

Comment: 34

Dress Me Up please!

Bayangkan kalau dress hitam ni in merah? huh aku ni sume bantai merah merah jer!

 

mak dulu kawin, gaun2 ni sume takde kak….sob sob.

 

halahai…..! kalaulah Sirman tu nak amik gambar lagi posing pengantin….

Anw, Diva Darling is doing a bridal promo yep yepppp! A “Dress me up” bridal package for only RM2,800, and package nih adalah worldwide yek. bukan takat di Malaysia sahaja.  Some of the info yang aku curik secara halal dari Diva Darling, untuk package RM2,800 nih:

* Personal online consultation once you sign up for the package – your ideas pictures or sketches but adapted/added to in style/detail for reasons ranging from emphasising your best features. You can discuss your plans for your special day and any ideas you may have for your dress.

* Pamper yourself to choose a wide range of collection from inspired European designer wedding dresses, evening wear and bridesmaid dresses.

* *One* exclusive wedding dress and veil;

* *One* gorgeous evening dress;

* *Two *bridesmaid dresses.

For our first 3 customers signing up our bridal “Dress Me Up” package, we are giving out *designer handbags* worth more than a total of RM2000. Don’t forget to visit us at Booth 12 in Mid Valley Exhibition Centre on 20-22 May!

 

Hah, banyak tu korang jimat dengan RM2,800 bridal promo package nih. Molek leh dapat lagik the designer bags, which aku rasa it s a Coach! So either korang leh sign up skang or jangan lupa pi booth depa di Midvalley nanti on 20 – 22nd May yop!

Em Diva Darling…ngak ada ke wedding dress merah? ehehhehe

kot ler ada….kan kan

If i lom kawin, aku amik package nih, consider reasonable tuh coz siap ngan dress for 2  bridesmaids pun dapat, ngan the evening dress lagi, wedding dress nya lagik! hbag lagik! ahhahaha korang amacam?  mau? Untuk yang berhijab, gak perlu risau, ada wedding dress yang menutup aurat, no bear back etcs. Just roger Diva Darling.

Go to Diva Darling’s website or contact her at diva@diva-darling.com

 

Comment: 20