Persada Heights – Penipuan Suami Isteri Asri/Salina!!

I think inilah satu entry yang aku amik masa setaun or setahun lebih untuk mulakan cerita. Setiap kali nak type, setiap kali aku akan ingat, jaga aib orang jaga aib orang. tapi setelah sekian lama, no point of sabar dan jaga aib pasangan ini.

I rasa I tak payahlah nak bercerita detaily pasal susur galur sejarah segala, coz itu bukan boleh buat menyelesaikan masalah, korang tau sesikit sudahlah. Cukup mana yang ada.

Sapa yang boleh bantu saya, tolonglah tampil ke hadapan.

Pasangan suami isteri ini, bukan orang muda pun, dah tua jugak, anak2 pun dah besar.   Mereka berdua ni menipu dengan menjual tanah atas nama Persada Heights to public, setiap lot berharga serendah RM40 ribu dan ke atas. So bayangkanlah kalau orang tu beli 2,3 lots? Bayangkan jugak kalau dah full fund dah being made tapi hasilnya tiada?

Luluh kecewa tak kita?

 IMG_0884

 Suami: Asri Hassan

IC No: 651001-10-5189

Isteri: Salina Shaari

IC No: 590116-09-5076

IMG_0842IMG_0843

IMG_0885

3 keratan akhbar ni baru lagi dalam October lepas, tapi masih lagi tidak menakutkan si suami isteri. Maklumat dari teman2 group / mangsa2 penipuan ini, dengarnya si suami isteri dah bukak business baru, selepas melarikan duit dari pembeli. RM10 juta bukan sedikit, kalau tak silap ada lebih 200 mangsa tanah2 ni semua.

Banyak laporan polis telah dibuat tapi masih lagi belum nampak bayang yang si penyangak 2 orang ni dah ditangkap, tak tahulah kenapa. Mangsa2 menanti dengan penuh amarah, bertahun menunggu tanah2 mereka tapi kalau tak dapat tanah, pulangkanlah duit mereka. Ada yang rugi RM2 ribu, RM5 ribu, RM50 ribu, RM100 ribu, dan bayangkan if seorang bapa membeli 4 tanah untuk 4 orang anak2nya, berapa ratus ribu pulak kerugian yang si bapak ni tanggung?

IMG_0204

Dalam gambar atas2 tuh, itu mungkin alamat terakhir si pasangan suami isteri, tapi mereka tak pergi jauh pun, alamat terbaru pula di rumah bungalow di Langat Jaya, siap ada guard lagi.

Kumpulan mangsa ni dah tak tau nak buat apa, buat legal action pun memasing dah kekeringan duit, or tak sanggup nak berhabis lagi duit, coz fund tanah ni pun dah berpuluh, ratus ribu habis. Tau lah legal fees bukan murah.  Dalam doa memasing, berharap semoga pasangan suami isteri ni tolonglah dibukakan hati mereka untuk pulangkan semula duit mangsa2 tanah yang mereka tipu ini.

Depa tukar kereta mewah sentiasa, 8 bijik dengarnya ada,  menjalar di rumah bungalow depa, hantar anak mereka belajar jadi pilot, at private school, where the money comes from if not from the duit mangsa2 tanah ni. RM10 juta ko makan wahai orang tua yang sudah tahu halal haram.

Just refund the money, pelbagai cara lembut sudah digunakan untuk mendapatkan wang, entah apa cari lagilah yang mampu mangsa2 tanah ni buat untuk mendapat balik hak mereka.

Takkah laki bini ini terasa dosa beban yang depa tanggung mengambil duit orang dan tidak menunaikan janji, macamana boleh depa hidup dalam rumah bungalow keluar tanpa berharap tidak ada mangsa-mangsa tanah ni memaki hamun depa di khalayak ramai? Korang ingat kalau jumpa tengah jalan, mangsa2 tanah ni nak peluk sayang ke laki bini nih? takkan?

Please refund the money to the victims! Nama setan2 suami isteri ni seperti di bawah:

Suami: Asri Hassan

IC No: 651001-10-5189

Isteri: Salina Shaari

IC No: 590116-09-5076

If anyone of you pernah dijadikan mangsa begini, at any of the property yang korang beli pun, baik rumah/ tanah atau apa sahaja, apakah tindakan dan susulan yang korang buat and dapat, kita selalu jadi mangsa yang ditindas, yang dah kaya macam syaitan 2 ekor laki bini nih, terus hidup senang, penipu melayu!

Help us, please help those victims.

Comment: 41