Diva Darling

I reveal my latest collections…

IMG_8057

IMG_8070

See By Chloe in Fuchsia colour

masa beli nampak macam red, dah dapat kat tangan, huk aloh, shocking pink kah!

IMG_8052

Mulberry Daria Satchel in Purple Plum

shoulder boleh, sling pun boleh…

IMG_8048

Miu Miu Vitello Lux Cruise in Pallisandro colour

a combination of bow bag and a coffer

Thanks to my personal shopper in UK – DIVA DARLING for buying and bringing the bags to me! Tak yah pakai post tu yang best, in hand terus ke rumah!

You need yours, boleh order any of your bags through Diva Darling. Bila aku cakap contact Diva Darling, janganlah ko tanya aku berapa pulak harganya, i ll not share my price lah, kang tersembul2 mata pung ado plak. Pi contact DD means pi site dia and carik dia nya contact di situ, or play around kat site dia, mesti ado yang ko berkenan dalam tuh, else mintak dia carikkan for you.

But let me tell you, kalau 10 kali ko tanya orang, kalau 1 pun ko tak beli, orang annoying tau. So if you betul2 serious buyers, memang ada ongkos nak beli, order lah, kalau setakat nak buat orang sakit hati melayan 10 emails ko masuk ding dong sudahnya ko back off, ada tuh siap dah order, orang tu dah belikan pulak, ko boleh main withdraw jer, mementang ko tak bagi deposit lagik.

Antara sebab aku tak leh jadi penjual yang hebat macam korang (I only jual barang2 dari collection I sendiri) coz aku memang terbakar je dengan soalan2 yang lepas dah tanya berpuluh kali, gone puff! kalau tak nak takde budi bahasa ke cakap molek2, ini main hilang jer. Wui, hang jangan tak tau, yang menipu kata lusa ke tulat i bayar, sampai makan zaman, hilang senyap jer. baik local mahupun luar Malaysia, ada je pangainya.

Pastuh ngan muka tak malunya….hi kak red saya ni, nak tanya bag yang nih pulak kak. Wui dahlah melayan emails pasal ‘ujikaji RM’ ni jer dah beratus2, dapat pulak yang hantar emails macam ko hingat aku nak layan ko je kan.

ok…kita memang boleh jaga hati orang, jaga air muka orang, tapi ni aku kena cakap general lah.

If you really interested or keen sahaja, do contact Diva Darling .

**garangnya ai lam nih? tak kan? hahahah peace**

Comment: 44

2 Anya Hindmarch for uuuuuuuuuu!

image

NEW Anya Hindmarch posh mummy bag – RM1,400

image

NEW Anya Hindmarch working bag RM1,300

mau mau?

hah boleh jer….but please please dont contact me for details.

Do contact Diva Darling….

**alangkanku dah banyak nau bag merah, kalau hidakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

********

recently me ada jumpa my bags buyer…oh i sold my hbags quietly, malas siot nak letak lam RM nih, sapa mau boleh je contact me kay. so she bought 3 pcs of my bags, banyaknya aku juallllllllllllllllll, bukan dah tak sayang, tapi sebab dah tak berpakai. Best part, the buyer terkejut tengok bags ku yang macam tak nampak as ‘preloved’ at all. it looks completely like a new bag. trust me, sapa berminat boleh je tengok bags apa yang korang nak, email me kat sini yek. ada a few yang me nak let go coz memang ada new babies coming in.

anw, antara tips nak jaga hbag yang meletup top top tuh…

….

ni nanti satu  hari aku bukak long entry lah yek, the tips on menjaga handbag supaya  it looks like a NEW one! taraaaaa :)

Comment: 17

Xmas Give Away…

IMG_7509

bukan Prada aku tuh! banyak cantik nak give away. the Top is new from Diva Darling….

not just that, you readers may get a chance to win any of these 3 items. Rules and regulations simple gilak, ada dalam site Diva Darling yeh. Sapa mau?

1. Estee Lauder Lip Gloss Set

2. Bobbi Brown Eye Palette

3. Crabfree & Evelyn Gift Set

image

So kalau nak any of these, apa lagik pi visit Diva Darling now now nowwwwwwwwwww! Sesapa yang dapat gloss tu lebih, bak meh sebatang bagi aku bley? Tak baik kemut tau korang, aku bagi macam2 kat korang tau LOL.

Comment: 23

Coach and Estee Lauder Promo!

IMG_6529

aku rasakan, compact camera aku dah memang patut kena balingkan lah. ko tengok, dulu gambar ke main cantik, skang makin uzur mendung je gambar dibuatnya. setting sume sama jer. halahai. so Diva Darling, ko nya muka ada cacat2 sketlah blur yek.

She just got back from Sarawak, and dibawaknya aku terubuk ikan masin + kek lapis. wiwittttttttt!  korang kalau yang datang dari Sarawak tuh, if rajin, bungkuskanlah aku terubuk ikan masin yek. Apesallah tak de jual kat KL ni, tak paham tol aku.

Have a safe trip back to UK, Diva Darling!

IMG_6537

Lalu apa lagik, langsung terus kita ke Parkson and Isetan. PS job aku kena belikan Coach bag nih, tapi from Estee Lauder. kat concourse floor of KLCC tengah happening dengan promo Estee Lauder for Holiday. Xmas is cominggggggggggg!

The concept is, you buy anything of Estee product at RM200, pastuh top up lagik RM180 ko dapat satu make up set bag Coach tuh + 7 items yakni, 2 lipsticks, 1 gloss, 1 eyeliner, 2 brushes, and 1 set of eyeshadow/blush. In total you have to pay for RM380.

worth or notttttttttt??

gila tak worth it!

IMG03529-20101122-1349

hah nak menguatkan fakta, kat Singapore dah sold out kay, ada sporean datang beli sama waktu ngan aku nih, sekali 8 sets dia borong. cer korang buat math. satu set let say dia amik perfume yang harga RM210 pastuh add up ngan RM180 jadi RM390. oklah katakan RM400 round up darab ngan 8 sets = RM3,200!!

IMG03531-20101122-1354

the Coach make up casing bag nih ada in 3 colours, gold, silver, and red.

IMG_6541

n taraaaaaaaaaaaa! budak kecik tunjuk mouse pad yang dapat from the purchase….eh ni mouse pad Isetan yang kasi.

IMG_6545

as a Personal Shopper, i shouldnt mix the perangai buruk suka shopping utk diri sendiri ngan orang punya baranglah. ni lah padahnya. The bottom box belong to my gf, aku suruh SA tu wrap cecantik, the top one is mine.

IMG_6556

hah nah…..aku beli unisex perfume harga RM210, so this can pass to Sirman. aku dah banyak nau perfumes, so momantai for me, then on top of that aku tambah lagi RM180 to get the limited edition set of coach with the Estee Lauder make up set. Tapi ada 6 bijik je my items coz the gloss aku bagi Diva Darling. lipstick memang aku pakai, sebulan lebih dah leh habis sebatang tuh….ai kan makan gincu.

That s about it, shopping promo utk yang nak kahwin pun sesuai, yang nak bertunang buat hantaran pun boleh, yang nak jadikan birthday or xmas gift pun bolehhhhhhhhhhhhh………

Sib baiklah dia ada merah, kalau dia takde merah pun molek jugak, tak yahlah aku nak beli, ni tak pepasal aku terjebak sama. isk isk isk! You want me to buy for you??? can dooooooooooooooo….email me kat atas tuh ada Contact RM kan, hah i can do your Personal Shopper.

Comment: 28

Mulberry hunting for MEN!

IMG03336-20101101-1237

Oh Aseana yang tak pernah mengecewakan ku… kali ni kita makan lebih skett. Main menu for Diva Darling is  set of chicken curry + kangkung belacan, mine is chicken rice. Tambah pulak ngan cucur badak and pisang goreng. Huh…manis betul pisang goreng Aseana nih….

Tau tak masa aku makan nih, kelam kabut kuor tinggalkan Diva Darling jap for 10min. coz nak amik PB dari member aku di KFC, pastuh pi ke depan Parkson, jumpa pulak member lama sekolah dulu, dapat cemolot bape minit jer, jumpa plak client PB, main chop chop betul…

Pastuh patah balikkkkkkkkkkkkk ke Aseana.

Not just that, masuk pulak SMS …

Dear Redmummy, I nak big favour nih, tolong i carikkan clutch for men, i have no idea brand apa to buy, i m in the mood of spending now. Please blog about it, it would be a great article for one of your entries.

Alahai….syahdunya baca sms nih. makanya bersilatlah aku laju2 with Diva Darling pi Mulberry coz pala aku ting on Mulberry jer!

IMG03337-20101101-1327

Diva Darling is posing with the Loewe Viento 30, in Summer Gold colour

Gila kentanglah aku dah hapal tak yah nak tengok booklet coz ini Loewe dah separuh tahun aku aimed, tak gak dapat2. Since Diva Darling is going back to UK, so dia siap2 tengok apa yang boleh dia PS kan from there.

IMG03346-20101101-1354

I like the sling bag of red Anya Hindmarch’s – Handsfree Large Carker nih weii! Harituh tak pasan pulak, coz tersorok. Cislahh…..travel bag aku si Tod’s tuh dah koyak dalam kainnya, memanglah masih boleh dipakai but kang kalau aku travel lagi, sumbat lagi, kompemmmmmm tembus. wahahhaha….not going to put it in Shop@RM lah….leh pakai sampai lebam lagik tuh.

The red sling bag tuh is RM2,000 after the sales.

IMG03347-20101101-1358

The long chain Red Anya Hindmarch tu pulak ahhaha donno cant remember the price. Not interested to memorise it since i already have one in pink, similar jugak lah…

IMG03339-20101101-1339

I saw somewhere but cant remember, one of the local fashion designers ada pakai Mulberry clutch. It may look like for women, itu betul but lelaki pun boleh pakai  dan kalau tak silap aku jugak, the designer is carrying the same clutch as this but in black. Lelaki maskulin gituu….

Tak salah ok! Sapa kata salah??

IMG03340-20101101-1341

See the black….classicnya. pompuan dah tentulah boleh pakai jugak….in fact aku ada masuk order untuk the same clutch in grey, tapi aku batalkan last minute coz aku dah ada baru Anya Hindmarch’s clutch.

IMG03338-20101101-1339

Dol…gambar ni malap coz dok bawah lampu kuning. This grey clutch is so niceeeee! aku dok tafakur tengok clutch nih dah 2 bulan, but takpe, Diva Darling can purchase 1 for me too from UK. Apa susah….ok she bookmarked already.

Just for your record, the price for the Mulberry Clutch is RM2,490.

image

Diva Darling…i want this one pls tapi iskk…velvet lah pulak yek.

Takper, either the top grey or this Velvet Ostrich, pun bolehlah….

IMG03341-20101101-1342

Size badan aku and Diva Darling memang tak sesuai weih carry the Bayswater

IMG03344-20101101-1343

….ni ada lagi satu clutch for men jugak yek. Bukan aku cakap tau, SA Mulberry tu yang bilang. It can be sling too. But but if i were you kan, I amik yang Daria Clutch, the top 3.  This purple is called Alexa Clutch, harganya is RM3190. Quite pricey gak, tapi one thing boleh sling lah.

image

I have 1 Daria Hobo in black, tapi skang ada Daria Medium Hobo kecik sket jer dari Daria Hobo, it s for shoulder gak lah, material pun sama. The price for this in KLCC is RM3,490. OMG, beza 300 jer than the Alexa Clutch tuh!

Diva Darling, I like this grey colour, again with Ostrych OR the brown kot? Takpun grey ni pun lah, bantaii!

Apesal aku sket2 grey jer nih!

So anything you want me to check on, or nak terus order dari UK, boleh buzz Diva Darling. She s going back end of this month, December sales is cominggggggggggggggg! Xmas mar….

To my male fren, Abang Fesyen, ok tak clutch nih? nak i carik tpt lain ke?

Comment: 29