Coach

Coach LongChamp for 2 Moms…

DSC_2155

1 Coach handbag, 1 Long Champ Handbag

1 Coach wristlet and 1 Coach purse

all for my Mak Ajah and Mak Mertua

IMG_4401

nampak susut dah badan mak…

hari ni mak ajah ke Mekah for Umrah lagi….ramai orang tanya bukan ke hari tu Mak Ajah baru balik, sebenarnya mak bilang Mekah adalah rumah keduanya, setahun sekali 2 wajib untuk Mak ke sana, jadi sekali lagi raya kali ni, tanpa Mak, after 4,5 hari raya baru Mak Ajah balik. Insyallah.

Telekung Mak Ajah is by Gobok Chanteq. Do like their FB Page too.

Masih ada lagi handbags untuk dilanting di sini sini sini! Harga memang akan bertukar2 tengook mood mak meyah tapi kalau tak bertukar pun ko boleh lagi nego, try jer.

Comment: 13

New Coach for Mak Ajah…

IMG_9033

alolooo

ha putih melepak gak nih, comei je… almost 11 years later korang tengok abang camner

bukan aje takat lonjong, but very the black coffee.

IMG_9032

he looks like his younger brother kan kan?

inilah Abang, rasanya baru habis berpantang, belum 2 bulan gamaknya. iras betul ngan adik bongsunya.

ini saja iklan…untuk nak tunjuk handbag baru!

IMG_9030IMG_9028

a new Coach for my Mak Ajah.

Eh birthday mak lambat lagi

Amik je lah, hadiah sesaja, tengok handbag Mak dah koyak tuh..

Alhamdulillah, mekasih.

Sungguh sebenarnya dia tak tau pun the value of each bags, standardlah mak aku memang gitu, tapi asal saja boleh sumbat semua barangnya ke surau masjid, letak telekung, AlQuran bagai, dah syukur pada ibuku.  Sampai sahaja bag ni, terus dari tangan postmen, thanks Princess Victoria Stylo coz tolong ship this bag out for Mak Ajah.

Bag aku je lah yang bayangnya tak nampak, bau pun takdak.

Comment: 21

Coach and Estee Lauder Promo!

IMG_6529

aku rasakan, compact camera aku dah memang patut kena balingkan lah. ko tengok, dulu gambar ke main cantik, skang makin uzur mendung je gambar dibuatnya. setting sume sama jer. halahai. so Diva Darling, ko nya muka ada cacat2 sketlah blur yek.

She just got back from Sarawak, and dibawaknya aku terubuk ikan masin + kek lapis. wiwittttttttt!  korang kalau yang datang dari Sarawak tuh, if rajin, bungkuskanlah aku terubuk ikan masin yek. Apesallah tak de jual kat KL ni, tak paham tol aku.

Have a safe trip back to UK, Diva Darling!

IMG_6537

Lalu apa lagik, langsung terus kita ke Parkson and Isetan. PS job aku kena belikan Coach bag nih, tapi from Estee Lauder. kat concourse floor of KLCC tengah happening dengan promo Estee Lauder for Holiday. Xmas is cominggggggggggg!

The concept is, you buy anything of Estee product at RM200, pastuh top up lagik RM180 ko dapat satu make up set bag Coach tuh + 7 items yakni, 2 lipsticks, 1 gloss, 1 eyeliner, 2 brushes, and 1 set of eyeshadow/blush. In total you have to pay for RM380.

worth or notttttttttt??

gila tak worth it!

IMG03529-20101122-1349

hah nak menguatkan fakta, kat Singapore dah sold out kay, ada sporean datang beli sama waktu ngan aku nih, sekali 8 sets dia borong. cer korang buat math. satu set let say dia amik perfume yang harga RM210 pastuh add up ngan RM180 jadi RM390. oklah katakan RM400 round up darab ngan 8 sets = RM3,200!!

IMG03531-20101122-1354

the Coach make up casing bag nih ada in 3 colours, gold, silver, and red.

IMG_6541

n taraaaaaaaaaaaa! budak kecik tunjuk mouse pad yang dapat from the purchase….eh ni mouse pad Isetan yang kasi.

IMG_6545

as a Personal Shopper, i shouldnt mix the perangai buruk suka shopping utk diri sendiri ngan orang punya baranglah. ni lah padahnya. The bottom box belong to my gf, aku suruh SA tu wrap cecantik, the top one is mine.

IMG_6556

hah nah…..aku beli unisex perfume harga RM210, so this can pass to Sirman. aku dah banyak nau perfumes, so momantai for me, then on top of that aku tambah lagi RM180 to get the limited edition set of coach with the Estee Lauder make up set. Tapi ada 6 bijik je my items coz the gloss aku bagi Diva Darling. lipstick memang aku pakai, sebulan lebih dah leh habis sebatang tuh….ai kan makan gincu.

That s about it, shopping promo utk yang nak kahwin pun sesuai, yang nak bertunang buat hantaran pun boleh, yang nak jadikan birthday or xmas gift pun bolehhhhhhhhhhhhh………

Sib baiklah dia ada merah, kalau dia takde merah pun molek jugak, tak yahlah aku nak beli, ni tak pepasal aku terjebak sama. isk isk isk! You want me to buy for you??? can dooooooooooooooo….email me kat atas tuh ada Contact RM kan, hah i can do your Personal Shopper.

Comment: 28

The very first Coach goes to Gegirl…

IMG_3654

my first coach ever. kecik jer….budget pun kecik je dulu kan. it was a gift from sirman, masa dia seconded kat US dulu tu lah…dapat nih dulu wuii sukanya. yelah first time katanya ko. tapi sebab sizenya kecik, i cannot pakai for daily purposes, ujung2 minggu, leh muat berry and benda2 kecik jer. kalo purse panjang memang jangan haraplah. ko kena bergaduh masukkan dalam ruang isinya.

aku clean up semua harga benda yang ada, banyak bags yang tak rasa nak jual, tapi aku let go to my sis. seronok sungguh dia coz she got my coach and Tod’s! tu tak masuk Shop@RM memang the tod’s luna aku pakai sekali jer for 3 hours, so it s hers. adik aku keje dia menadah tangan je lah, tak yah nak riuh beli coz dia tau kakaknya yang pemurah nih (oh orang kata aku pemurah ek, tak lokek, orang kata tau) so surely dia akan dapat punyalah.

IMG_3675

but for this small tiny coach, kalo aku lantingkan kat adik aku pun, sure dia gelak kekeh2 pikir nak pakai letak apa ler kecik bonar. oo gelak yek..takper. no intention to sell it, ni very the kenangan oooo…sangat2 first of my collection so definitely goes to my daughter…

gila ko kak, anak ko umur 6 tahun dah pakai Coach!

it s not a new one, it s a very old model and dah tak tau nak baling ke mana, kecik sangatt, memang sesuai ngan size dia lah.

Sirman at first was not happy for me bagi Gegirl bag nih, dia tak nak anaknya macam jadi the branded maniac. alah gegirl tak tau pun lah brand2 nih….mana ko nak sirman, aku tak pakai simpan sampai berkulat or aku bagi kat anak ko? ha mano mano???

IMG_3663

Kebiasannya skang pun Gegirl pakai hbag dora or princessnya yang dalamnya penuh ngan colouring set, towel muka and buku tulis kecik. dia tak kisah ngan sikat bedak bagai, janji colouring set memang wajib ada lam hbag dia. so bolehlah nih, ganti hbag dia yang lama hilang ke mana. probably kat cousin dia lah, biasalah kalo dah sepupu sepapat, dia pakai barang dia, so her fav hbag tuh yang ilang. boleh je aku belikan but what s d point. tunggu bday ko yek Gegirl.

ada member aku (dont want to mention name ehehhehehe) lagi dasyat. niece nya beli Long Champ 2 bijik untuk sedondon pakai ngan anak pompuannya yang umur 2 tahun. muahahahah. budak 2 tahun bawak LC koo! fitam mak!

Terus terang cakap, Gegirl tak minatlah ngan Coach kecik nih, dia lagi suka bag2 princess, dora, hello kitty…. but dia terpaksa gak amik coz maknya nak campak ke mana lagi bag tuh kalo tak pada anak sendiri. Nak campak kat korang? wah wah wahh…..

Motip hari nih nya entry sumer citer pasal Coach jerrrrrrrrrrrrrrrr??? apakahhhh!! anw aku dah takde dah koleksi Coach, sume dah juallllllllllllllll to frens, tinggal satu yang leather lilac, i keep that coz at least kena ada satu Coach, lgpun aku suka design dia and that will be my fav forever and ever.

Comment: 17

Good bye Coach…

IMG20659IMG20652

Good bye Ali Large Hobo

You were among my first Coach, but i cannot keep all of you in 1 time. I must let go at least 3 dari korang kepada ibu2 baru kamu. aku amik handbags baru lain so i must let go the old one (my new handbags tak pernah aku jaja2 dalam ni hek)

so if ada ibu2 yang mahukan anak angkat baru…bolehlah jenguk2 yerk…

Ali Large Hobo is now belongs to Kak Ainee … tq kakak for having Ali Large Hobo with you :)

but that s not it, aku nak let go lagi 2 kan tadi dah cakap, so kita turunkan takhta Sateen Hailey dulu yek….

IMG_2736

disling ke kanan…

IMG_2281

sling ke kiri pun boleh, aku lebih ke kanan….

IMG_2472

di shoulder dah tentu….boleh muat Reddy dalam bag tuh, kalau letak ngan Kemek sekali, susah sket lah, depa bergaduh plak nanti…bags tu aku pakai during the HK trip and Astro B.yond, pastu ada lgi pakai sekali pi kerja and dah tak pakai akhirnya.

IMG_1015

model memperagai Sateen Hailey

masa aku beli harganya USD278 tapi market skang nih jual at RM1100 kalo aku x silap, hangpa leh check out lah merata2…so i m selling at RM750. abih kurang dah tuh yang….i ll give dust bag, paper bag waktu beli tak dpt coz aku beli dr vshub nak save shipping but aku leh bagi paper bag coach lain gak, not a prob.

kalo mau contact Red yek…

condition of Hailey? of cos lah perfecto mar…..

SUDAH SOLD OUT TO 1 LUCKY LOVELY LADY :)

Comment: 20