Long Champ

Long Champ Bagpack!

IMG_8179IMG_8182

IMG_8176IMG_8177IMG_8178

ni last minute investment. hajat memang nak amik Prada merah ada aku nampak kat market but bila kenangkan nak pakai pun untuk pepetang or memalam sekejapan jer for walking, bayau kat Long Champ je sudah. Jimat duit! Colour merah was not in hand so aku settled ngan dark purple ni jer, that s nice jugak and muat jugaklah mini little tiny things yang aku kena angkutkan for walking tuh.

Welcome to the  new world new job new phase for RD too….i ll get you the new sling messenger bag exactly like Mike Ross (Suits) tuh yek. Visconti Leather Messenger Bag. Pakai jer merah tu dulu, merah ong mar!! Mike Ross can wait.

Comment: 10

Coach LongChamp for 2 Moms…

DSC_2155

1 Coach handbag, 1 Long Champ Handbag

1 Coach wristlet and 1 Coach purse

all for my Mak Ajah and Mak Mertua

IMG_4401

nampak susut dah badan mak…

hari ni mak ajah ke Mekah for Umrah lagi….ramai orang tanya bukan ke hari tu Mak Ajah baru balik, sebenarnya mak bilang Mekah adalah rumah keduanya, setahun sekali 2 wajib untuk Mak ke sana, jadi sekali lagi raya kali ni, tanpa Mak, after 4,5 hari raya baru Mak Ajah balik. Insyallah.

Telekung Mak Ajah is by Gobok Chanteq. Do like their FB Page too.

Masih ada lagi handbags untuk dilanting di sini sini sini! Harga memang akan bertukar2 tengook mood mak meyah tapi kalau tak bertukar pun ko boleh lagi nego, try jer.

Comment: 13

Le Pliage Cuir in Orange…

 

IMG00095-20120326-1215

Kak orang nak pi Paris, nak kirim tak?

Nakkkkk! LV Chanel LV Chanel

Kak ada Long Champ Oren je, amik yek? Chanel and LV yang akak tuh dah sold out ler kak.

bolehlah, janji oren.

Thank you Datin!!

IMG00102-20120326-1330

memandangkan dah berabad tak pernah buat show off entry sambil posing with the new handbags, nah ai nak melaram lam nih. Sungguh ramai suka entry2 gini kan. kalau lagi meriak lagi bagus korang suker. ceh, like ai donno…

IMG00106-20120326-1332

Boleh shoulder, sling and digayakan begitu…

IMG00105-20120326-1331

huh, tak sesia ler kalo LV Alma Epi Oren tu habis kaler orennya, dapat jugak yang IN, leather gak nih.

IMG00107-20120326-1332

sok sok dah bosan, ai lanting2 jual lam nih gak…

IMG00113-20120326-1336

dik, baju ni nak pakai terus yek

bukan takat bag je aku tukar jam2 tu gak, but baju pun beli baru and tukar pakai kat fitting room. Kes ada last minute event and baju adalah tidak proper utk the casual event. haiyo!

IMG00111-20120326-1335

Le Pliage Cuir

image

hah berkenan? sesila ler sebat sama gak….

Comment: 32

Diva Darling is in KL!

IMG_5823

saya ada tetamu istimewa datang dari jauh, nun dari UK…

datang mahu menjamah rendang ayam makcik yang famous top top itu. so kami hanya buat nasi impit and sambal udang. Rendang daging and sambal kacang dibikin makcik…

punyalah teringin sangat nak makan rendang daging yang dok tetiap tahun kuor kat RM kan…hah ko, balik Malaysia, terus dicarik rumah mak merah…

Diva Darling is in KL for a long holiday, bulan depan dah balik UK semula…

IMG_5825

kami dapat juga kiriman the famous Cappucino from Amsterdam too! TQ to Sirman’s bro! nak post ke Malaysia mahal nau, so dia postkan through ke Diva Darling. wah syokkkkkkkkkkk! apa lagik, malam2 tonggang Cappucino yang sedap ini lah weiiiiiiii!

hangpa tau, first time aku rasa nih, terus jadi pojaan. serius lazat. masa bawak balik dari Amsterdam dulu luggage dah mampat, tapi kita buang kotak2nya and adalah lam 5,6 kotak muat lam luggage. Tapi bila stock dah habis, oh sedih. mestilah nak lagiiiiiiiiiiiiii!

stock up untuk 2,3 bulan cukup kot nih :)

IMG_5834

Lip palette from Dior….cantik2nya kaler nyaaaaaaaaaaaaa!!

pandai DD pilih, casing merah, kotak merah :)

IMG_5844

lastly the Long Champ make up case.  biasalah bila dah borak2 tetiap hari, naik flooding email tuh dibuatnya, doklah citer pasal hbagssssssssssss ajer. make up case nih kecik jer, just nice untuk letak2 daily make up set. cukuplah ye dok.

yang penting sumer merahhhhhhhhhhhhhh!

Thanks Diva Darling, for the ole-ole. Dah sementara ada kat KL nih…jomlah ronggeng KLCC…

hah nanti korang jangan lupa tengok site DD yek, she is of course never stop taking orders from RM’s readers. ramai kay readers senyap readers tak senyap ai jadi customers dia.

Biasanya yang beriklan lam RM, relationship kami bukan setakat advertiser and the client sahaja, tapi kami jadi kawan. So nak letak iklan? beresssssssssssssss!!

Comment: 20

Longchamp Maroquinerie in Bronze

IMG02146-20100827-1319

bulan ni nya belanjawan, 3 bulan aku pi Jusco takdak gula pasir, kali ni depa dah stocked up penuh rak, terus aku amik 3 packets..kitorg kalo beli barang2 dapur nih, sekali rap bayo memang tak pernah less RM500 lah, tu tak termasuk ngan barang basah. that one once a week kita beli kat kedai Pak Aji tak pun Fifin aku dah tolong siap2 belikan, she s my superbest helper in the world!

ini semua satu trolley ado beras, minyak, sabun basuh, softlan, pencuci segala macam2 ler weii, cam umah korang gak lah….

IMG_4646

mesti ramai suka ngan handbag baru aku nih kan, one of the babies yang sampai lambat from UK, tu pasalnya aku risau ngan parcel aku yang dah ke mana dibuat dek Pos Malaysia. Oh aku belum share lagi story pasal Pos Malaysia kan, sedih ko, sangat2 sedih sampai members aku cakap i should lodge a report on that issue. Nanti aku share that story. korang pun mesti tokojut kalo aku citer.

and aku harap lah sangat ada orang Pos Malaysia yang baca entry tu nanti.

IMG_4655

aku memang ngah panas hati masa ni ngan Sirman, disuruhnya aku tolak trolley nih coz dia dok betulkan camera, testing camera ngan muka ai yang masam. oklah takper leh tunjuk korang the Longchamp pun boleh yek, surely ramai nak tanya. FYI, this is my 3rd LC, the first LC was bought in Bangkok Airport, small size, red colour. aku dah jualkan pun as preloved coz memang kompem tak nak pakai lagi dah…my nice chinese reader bought it.

The 2nd LC, pun red colour, but large size, can fit any bags into that LC, that s the reason aku beli, to put my other exp bags. Menyampah je Sirman bila kita pi tengok wayang, aku bukak LC merah besar tuh, and put my Chanel PST inside it. yelah kang kotor mak nya PST kan…

This is the 3rd one, limited edition of LC, it calls LM, medium size, tote bag but can be shoulder. Boleh je korang tengok kat website LC sendiri, I bought it through Diva Darling coz she lives in UK. petik jari je dia tepon LC butik kat sana to ask them to deliver to her, and she ships it to me.

If you like any of LC’s bag or any designer bags, visit the web and provide the link and contact Diva Darling, she will be happy to be you Personal Shopper. Aku ada nampak blogshops kat Malaysia and Singapore jual nih jugak, but the price they quoted quite high, trylah with Diva Darling, she can save your ringgit. The price of this Longchamp Maroquinerie in Bronze, not that high pun.

P/S: a special birthday note to my handbag‘s sister, Kak Ann in Spore, love you kakak!

Comment: 19