Handbag

3 casual bags of Marc Jacobs…

Pemborongan terhebat for Feb/ March from USA but via @myvamore 

Next month onwards tak tau la apa lagi tangan ni gatai nak memboli plakkan…

But tell u, cheappppppppppppppppppp. compared than other countries or even lam KL sendiri heh.  So aku beli terus 14pcs! Alhamdulillah selamat sampai ke tangan dengan penuh bahagia smile smile….

Bath and Body Works – wallflowers. Currently aku memang ada plugnya for like hem…6,7 pcs kalau tak silap. so wallflowes refills ni memang kena stand by banyak gaklah. i love the good smell of the house, selain dari ni ada lagi pewangi rumah jenis diffusers lain gak aku pakai. macam2 types.

IMG_5450

IMG_5451

and and and

bila Myvamore pergi outlet, aku sesaja la tanya if Marc Jacobs ado kan (for US brand better to get MJ, Kate Spade, MKors or Coach from there lah), among all brands nih, aku suka lagi MJ. so yes….but of cos aku tak nak le bags mengarut2 kan, aku nak crossbody bags yang leh pakai for jenjalan, weekends, travel gitu…

0da737f7-0b1e-4a54-9693-a557ecc732fc

97f1815f-f877-468b-b382-3eadeb3b85b6

5469c7b4-55e2-411b-aa15-cd6ddb5e8289

Dan terhasillah 3 bijik cross-body bags nih, except merah tu, sling boleh, shoulder boleh, and practical gak bawak pi opis. Nice….this week I baru nak start pakai one of the bags lah… and so weekends leh sarung the other 2 pulak…yippi happy happy.

Bertambah lah sikit bags weekends yang sedia ada. Thanks Myvamore!

Comment: 8

Le Pliage Cuir in Orange…

 

IMG00095-20120326-1215

Kak orang nak pi Paris, nak kirim tak?

Nakkkkk! LV Chanel LV Chanel

Kak ada Long Champ Oren je, amik yek? Chanel and LV yang akak tuh dah sold out ler kak.

bolehlah, janji oren.

Thank you Datin!!

IMG00102-20120326-1330

memandangkan dah berabad tak pernah buat show off entry sambil posing with the new handbags, nah ai nak melaram lam nih. Sungguh ramai suka entry2 gini kan. kalau lagi meriak lagi bagus korang suker. ceh, like ai donno…

IMG00106-20120326-1332

Boleh shoulder, sling and digayakan begitu…

IMG00105-20120326-1331

huh, tak sesia ler kalo LV Alma Epi Oren tu habis kaler orennya, dapat jugak yang IN, leather gak nih.

IMG00107-20120326-1332

sok sok dah bosan, ai lanting2 jual lam nih gak…

IMG00113-20120326-1336

dik, baju ni nak pakai terus yek

bukan takat bag je aku tukar jam2 tu gak, but baju pun beli baru and tukar pakai kat fitting room. Kes ada last minute event and baju adalah tidak proper utk the casual event. haiyo!

IMG00111-20120326-1335

Le Pliage Cuir

image

hah berkenan? sesila ler sebat sama gak….

Comment: 33

Andai kita berjodoh…

 

IMG-20120301-00456

hey hey

citer handbags kembai ke pusingan merah! rindu tak??? sepertimana rindunya aku nak berbags baru….ya hampun last beli the real bags was May/June last year which masa tuh for my birthday, 2 Jumbos of Chanel. Pastuh ada le hujung2 nak beranak beli clutch Ferragamo. Pastuh takdo. dok lenjan beli barang baby adoler.

Eh tapi tapi minggu ni aku nak shopping kenbaju anak sulong and anak dara ai pulak.

Jadi, since i dah back to work, i pun singgahlah jam pi LV, aku yang benornya masa dalam pantang ada order kat PrincessVictoria the Alma Epi but habis dia carik kat Paris and London, takde jugak colour yang aku berkenankan tuh. Oh frust mak!

Kirim pulak kat member aku yang turun London, pun takde jugak! So mohlah turun KLCC tengok…kaler tu memang in trend tu pasal payah nak dapat.

IMG-20120301-00454

if possible dah tak mau collect Vernis anymore

IMG-20120301-00455

Not the blue yang I pegang nih. masa aku cuti dalam pantang tuh, aku ada tepon KLCC depa cakap kaler oren yang aku nak tuh takde, tapi takdelah pulak dia bilang yang kat outlet lain ada. so bila aku datang nih, dia cakap kat Gardens ada!! arghh, kenapa ko tidak bilang dari awal hari tuh?? Bolehlah aku pi menebeng beli kat Gardens tu weii.

So pujuk2lah hati yang lara…ye le lara sangat. poyooo!

malangnya kaler oren tu pun dah yilek pocik kat The Gardens.

**sinar cahaya sakti betul camera pantulan aku tuh ahhahaha!

image

apapun, orange colour ni is the permanent colour to Alma Epi, they are going to restock again, cuma bila je tu lah yang tak pek nak tau doh. Harga beli kat KL nih memang ada difference by RM1k gak than beli kat France, but but kat Europe pun mostly colour ni memang sold out meratakan, jadi boli di KL ler gamaknya, if dah nak sangat kan.

So gitulah aku masih lagi tidak ada koleksi terbaru.

Korang mesti frustkan hahahahha….

Comment: 43

Selling off the designer paperbags!

IMG04349-20110201-1106

Some of these paperbags nak kena let go, coz bagsnya memang takkan kujual. will be keeping as harta karun forever and ever. A few brands pulak memang not for sale, but some memang ada yg nak let go, among the brands:

1. Prada

2. TOD’s

3. Anya Hindmarch

4. Ferragamo

5. Miu Miu

6. Fendi

and banyak lagi….LV and Chanel je aku tak jual, sorry yek.

Harga pulak minimum is RM20, tengok brand and size.  Kuterpaksa menglantingkan jugak coz i need spacelah. wpun ada buat wardrobe baru, but terpaksa nak pisahkan dengan bilik lain tu yang kureng berkenan.

Minimum of purchase is 2pcs at least per buyer, no postal but tnc applies for delivery by hand. Please Contact RM if you berminat yek.

Update sket:

Orang yang ada business minded will agree with this, tapi orang yang otak bengap tak tau pasal prospect business, akan pikir yang aku ni mata duitan! eh kalau takat 20hinggit tuh, ko ingat boleh buat kaya ke? Takkan sumer benda nak bagi free jer? Yang time aku bagi free lanting2 tuh pulak kang korang kata ‘eleh saje nak menunjuk bagi free lah tuh’ bila jual pulak ko kata mata duitan, eh ko ingat sume benda bagi free tu leh idup gak ke? Ko pi berak kat toilet pun kena bayau kan? This designer paperbags, ko beli bags yang harga 2,3, 5, 10 ribu baru dapat paperbags nya, kira baik aku nak jual 20 inggit the paperbags, baik ko suruh aku bagi free jer handbags kat depa!

Comment: 33

Holla Hollahopppppp!

IMG04338-20110131-1748

macam nak beraya coz beria tukar duit singgit? eh dok eh, tetiap bulan aku memang tukar duit singgit2 nih. kadang2 seratus, kengkadang 200. kali ni tukar 200, tak yah duit baru pun takpak….

bukan untuk beraya lor, tapi duit belanja sekolah agama anak2. Sekolah mandarin depa tak yah duit belanja coz memang tak pernah beli kat sekolah, melainkan buku or alat tulis je kat skolah dibeli.

Abang belanja 2 ringgit, singgit masut tabung, seringgit buat dia joli kat sek agama. Gegirl tak pernah belanja duit sekolah agamanya, bulat2 dia masuk tabung. dia kan nak pi Hong Kong! hahahaha sapa nak bawak ko pi Hong Kong nih Gegirl…

Pastuh nanti rolling balik, dah penuh tabung, tukarkan ngan duit makpaknya yang note besau, hantar ke bang, yg singgit2 nih dipusing semula untuk duit tabung. Gegirl tu sampai skang tak pernah beli kat kantin sekolah agamanya tau, coz dia punya determination nak pi Hong Kong sangat membuak2.

Memang haku kena bawak jugak depa pi HK gak nih….

IMG04340-20110131-2143

n taraaaaaaaaaaaaaaa

my babies dah sampai all the way from UK! but but tak semua tuh are mine, ada yang for sale, kutolong kawan. So check out Shop@RM for the bags yeah.

Nanti senang wa reveal pulak my hobby giler nih, tayang hbags pulak. orang ngah sibuk cuti raya cina, so nanti2 lah yek………

I cuti you hari nih, Wilayah kan cuti…korang jangan makan hati yekk!

sejuk2 nih dok lam blanket perkhh…tarik curtain, terbaik hokey!

Melompatlah korang kang tengok earnings pastuh tengok handbags pulak hahahaha…ini dah hampir 2 bulan aku order baru sampai lor, berdikit2 simpan duit tapi yang penting takdelah nak kacau duit saving. Ngeh :)

Comment: 38