Handbag

The Prada Tote Gaufre Nappa Leather

IMG_6246

apalah korang ni

aku offer sket jer sapa nak beli, dah ingat bukan2 kata aku tak sukalah, sebab it s PRADA lah. macam2 lah korang nih. I never say i dont like it. I chose this, mestilah aku suka. Yang buat aku sedih ialah, I was asking my gf to get me one Chanel, apa model bagai, tu diam2 sudah benda dah tak dapat batpe nak bilang.

but she rounds all over London, sampai berhari-hari, takde pun dapat Chanel yang aku nakkan sangat tuh. so i had to give her the long listtttttttt, end up hanya dapat this beautiful PRADA. Nampak tak aku tulis situ the retail price in KL, takkanlah aku bayar banyak tu, adalah kurang sikit coz katanya belipun kat London.

IMG_6234

Pasnih susahlah, nak kena kirim Chanel direct ke Italy/Paris sahaja. leceh London nih. Dok pun pergi sendiri ya sudah.

I like it in one package, colour ni memang aku dah aimed lama, the shoulder can be sling too, to replace my nylon Tod’s. So i have no complaint. Aku cuma reluctant coz i didnt get my Chanel. First aku nampak nih, ada pompuan ni carry kat Aseana gak, mak datuk lawanyaaaaaaaaaaaa…..my boipren sambil makan tu siap tanya ‘eh ko ada tak bag tuh, lawo amoi tu bawak’.

Kawan lelaki aku pun tau pangai aku  yang gilakan bag sampai dia boleh terpandang2 jugak amoi tu nya bag hah ko.

IMG_6232

dan waktu tu mata ku teruslah jatuh hati…tapi kaler dia carry was more to Pomice (light grey)…..dah tentu i want something else, n i got mine in Visone Sfumato ala2 brownish gradation, like 2 tones kay. Something you couldnt find in KL, ko sorang je carry. Kalau ada orang lain carry tuh, sah orang tu boli kat obersi. Kat KL ada kaler hitam and grey kalau tak silap aku, nak kena pi menebeng balik kat PRADA boutique klcc tuh coz nak mengutip box.

Box kat KLCC pun dah abih boliau, kena tunggu by midst December. huk aloh….aparahhh. Box penting tau, rugi tak amik box. hah ada orang tak tau, ingatkan beli kat oversea, kalau mai kl tak leh nak redeem the box, no no, mesti boleh punya, jangan lupa bawak original receipt. aku pun banyak beli bags dr Europe dulu, aku redeem the boxes kat KL jugak. Takkan nak bawak bondong2 masuk luggage boxes tu sumer, rugi space lah…

IMG_6260

this bag will be a vintage one day, to be handled over to Gegirl. tu kalau ko nak pakailah kan, kalau ko tak nak, mak bagi gf abang ko. hah….see see very the long term punya pikir. ada bags yang aku akan jual, ada bags yang aku akan simpan sampai ke anak cucu.

IMG_6244

She s the number 49 in the family and and, the 50 is the LV Wilshere MM.  Nama je aku beli dah 50 tapi yang ada dalam tangan, separuh pun tak sampai yang oi….sumer aku dah jualllllllll as preloved to my frens and readers. Tak rasa rugi ke kak red, beli jual beli jual?

IMG_1368

baik aku jualkan daripada simpan tak berpakai. Penyakit orang yang suka collect handbags ni payah, dia dah puas pakai, dia mesti nak let it go. Tapi ada jugak yang suka perammmmmmmmmm simpan berpuluh tahun takkan dijualkannya, ramai kawan aku gitu. I dont like to keep it lar kalau dah tak berapa sayang, baik aku let go kat orang. Paling untung adik pompuan aku, aku bagi Tod’s kat dia percuma semata jer…maunya dia tak suka. Kat adik aku bolehlah, bagi kat korang lanting percuma, wahhh….tertelan air liuq acik.

So alkhatam…tutup kedai. No more babyyyyyyyyyyyy! Al fokai sudah.

eh jap, suka kaler baju biru or hijau?

Comment: 27

Mulberry hunting for MEN!

IMG03336-20101101-1237

Oh Aseana yang tak pernah mengecewakan ku… kali ni kita makan lebih skett. Main menu for Diva Darling is  set of chicken curry + kangkung belacan, mine is chicken rice. Tambah pulak ngan cucur badak and pisang goreng. Huh…manis betul pisang goreng Aseana nih….

Tau tak masa aku makan nih, kelam kabut kuor tinggalkan Diva Darling jap for 10min. coz nak amik PB dari member aku di KFC, pastuh pi ke depan Parkson, jumpa pulak member lama sekolah dulu, dapat cemolot bape minit jer, jumpa plak client PB, main chop chop betul…

Pastuh patah balikkkkkkkkkkkkk ke Aseana.

Not just that, masuk pulak SMS …

Dear Redmummy, I nak big favour nih, tolong i carikkan clutch for men, i have no idea brand apa to buy, i m in the mood of spending now. Please blog about it, it would be a great article for one of your entries.

Alahai….syahdunya baca sms nih. makanya bersilatlah aku laju2 with Diva Darling pi Mulberry coz pala aku ting on Mulberry jer!

IMG03337-20101101-1327

Diva Darling is posing with the Loewe Viento 30, in Summer Gold colour

Gila kentanglah aku dah hapal tak yah nak tengok booklet coz ini Loewe dah separuh tahun aku aimed, tak gak dapat2. Since Diva Darling is going back to UK, so dia siap2 tengok apa yang boleh dia PS kan from there.

IMG03346-20101101-1354

I like the sling bag of red Anya Hindmarch’s – Handsfree Large Carker nih weii! Harituh tak pasan pulak, coz tersorok. Cislahh…..travel bag aku si Tod’s tuh dah koyak dalam kainnya, memanglah masih boleh dipakai but kang kalau aku travel lagi, sumbat lagi, kompemmmmmm tembus. wahahhaha….not going to put it in Shop@RM lah….leh pakai sampai lebam lagik tuh.

The red sling bag tuh is RM2,000 after the sales.

IMG03347-20101101-1358

The long chain Red Anya Hindmarch tu pulak ahhaha donno cant remember the price. Not interested to memorise it since i already have one in pink, similar jugak lah…

IMG03339-20101101-1339

I saw somewhere but cant remember, one of the local fashion designers ada pakai Mulberry clutch. It may look like for women, itu betul but lelaki pun boleh pakai  dan kalau tak silap aku jugak, the designer is carrying the same clutch as this but in black. Lelaki maskulin gituu….

Tak salah ok! Sapa kata salah??

IMG03340-20101101-1341

See the black….classicnya. pompuan dah tentulah boleh pakai jugak….in fact aku ada masuk order untuk the same clutch in grey, tapi aku batalkan last minute coz aku dah ada baru Anya Hindmarch’s clutch.

IMG03338-20101101-1339

Dol…gambar ni malap coz dok bawah lampu kuning. This grey clutch is so niceeeee! aku dok tafakur tengok clutch nih dah 2 bulan, but takpe, Diva Darling can purchase 1 for me too from UK. Apa susah….ok she bookmarked already.

Just for your record, the price for the Mulberry Clutch is RM2,490.

image

Diva Darling…i want this one pls tapi iskk…velvet lah pulak yek.

Takper, either the top grey or this Velvet Ostrich, pun bolehlah….

IMG03341-20101101-1342

Size badan aku and Diva Darling memang tak sesuai weih carry the Bayswater

IMG03344-20101101-1343

….ni ada lagi satu clutch for men jugak yek. Bukan aku cakap tau, SA Mulberry tu yang bilang. It can be sling too. But but if i were you kan, I amik yang Daria Clutch, the top 3.  This purple is called Alexa Clutch, harganya is RM3190. Quite pricey gak, tapi one thing boleh sling lah.

image

I have 1 Daria Hobo in black, tapi skang ada Daria Medium Hobo kecik sket jer dari Daria Hobo, it s for shoulder gak lah, material pun sama. The price for this in KLCC is RM3,490. OMG, beza 300 jer than the Alexa Clutch tuh!

Diva Darling, I like this grey colour, again with Ostrych OR the brown kot? Takpun grey ni pun lah, bantaii!

Apesal aku sket2 grey jer nih!

So anything you want me to check on, or nak terus order dari UK, boleh buzz Diva Darling. She s going back end of this month, December sales is cominggggggggggggggg! Xmas mar….

To my male fren, Abang Fesyen, ok tak clutch nih? nak i carik tpt lain ke?

Comment: 29

Tea with Anya Hindmarch…

IMG03290-20101029-1255

Yummyyyyyyyyyyyy!! Manis giler kay…dahlah aku ni tak suka makan manis2 sangat. Tapi dalam manis2 pun mulut ngap je masuk coz takkan nak bazir buang… This is the hi-tea by Anya Hindmarch’s boutique klcc, aku dah dapat invite banyak kali tapi semua tak match ngan timing. Wpun kerjanya di klcc, tak semestinya bley turun lor…

IMG03291-20101029-1255

Butik ni sempit tapi sebab kan event nih, depa squeeze and letak 5 big tables dalamnya, kat meja luar pun ada jugak, not heavy food lah, those yang datang pun nak beli and tengok2 collections in the boutique. Just nice sangat hari tuh aku ada shoutkan dalam RM kan, but only one reader jer terpilih aku bawak dalam nih coz dia dah booked nak jumpa aku since few weeks ago.

IMG03293-20101029-1302

Ko banjer akak makan lain kali je lah Lyn Yusuff. Rezeki ko dapat sama2 joined akak dalam nih. Punyalah si Lyn ni macam takut je bila aku bawak dalam nih. I didnt tell her pun aku nak pi dalam nih, she was planning to take me out for lunch sambil nak kutip adiah contest top top top yang dia dapat dulu tuh.

Eh korang, yang tak redeem ni, last call till end of Nov, sapa tak kutip, aku sedekah kat orang lain.

IMG03294-20101029-1306

Sebab aku dah memang aim nak beli clutch….so kita tengok kat area clutch jerrr…ada jugak tengok handbag lain tapi pangai aku pun harituh beli Jothe Anya Hindmarch, aku pi jualkan. ngehh…pakai baper kali jer. Pastuh yang pink Gracie Anya Hindmarch tu pun dah macam nak jual gak, but tak jadi sebab chainnya boleh disorok and boleh make it as clutch. hah gitu…

The grey one nih nampak molek..

Eh mahap yer, gambo via bb jer…tak bawak camera lor.

IMG03295-20101029-1309

these 2 pun lawa, but kocik bonarrrrrrrrrr

IMG03297-20101029-1313

hah ko, ke main bling2…..

IMG03299-20101029-1317

ada in gold and blue gituuuuuuu….lawa seiiii!

IMG03307-20101029-1321

this black pun lawa but talinya tak boleh nak disorok kalau nak buat clutch. rugiiiiiii!

IMG03312-20101029-1332

looks like a boston bag…

IMG03314-20101029-1350

keychain dia pun cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

IMG03318-20101029-1401

we had to pose for the press, and saya tambah lagi kawan baru di Anya Hindmarch, Marina

IMG03315-20101029-1355

ok saya sudah beli :)

IMG03319-20101029-1422

tak caya? betul….dah beli heheeee

IMG03323-20101029-1932

small one is the door gift from Anya Hindmarch and big one is mine…

IMG_6093

Yey!

Hah malas heh nak tunjuk apa isinya….surpriseeeeeeeee! Tunggulah bila pakai baru kita show show lor. Masa ni ada sale drop like few percents gak, like mine ni dapat 20%, ada yang sampai 50% pun ada tapi tak berkenan. Satu tu dah aku nak amik tapi tertengok yang 20% nih lagi kencang….

Merasa lah jugak beli sebab dah gatal tangan sangat nak shopping handbags kan, tunggu lagi 2 weeks insyallah, my new babies are coming downnnnnnnnnnn!

Oh this one aku bayar from my blogging money. Told ya, you can earn from the blog, and also from the Twitter + Churp Churp. Terbaiklah!

Nak jadi macam RM? Silalah ikut panduan blogging tips yek :)

Comment: 23

Clutch from Miu Miu and Gucci…

IMG03266-20101028-1337

kak red…bukak la cerita handbags pulak….

Ok ok, aku bukan tak nak bukak yang, masalahnya aku takde handbags baru yang dibeli selepas the jumbo jumbo 2 bijik arituh. tapi korang punya pasal, sebab aku kena buat something2 di Miu Miu dan Gucci, makanya aku amik gambar sket for you girls, and the boyssssssssss….

Abang Fesyen pun nak cerita handbags kan?? nahhhhhhhhhh

The clutch atas tuh from Miu Miu, skang aku macam nak beli 1, 2 bijik lagi clutch, not red colour. the grey atas tuh macam ahcunnyaaaaaaaa! but wait, i m not gonna buy now. Will wait for the first day of Miu Miu punya sale this Decemberrrrrrrrr!

IMG03267-20101028-1340

Ini Miu Miu hitam lawaaaaaaaaanya. Hitam setampuk ko. Dia punya buckle silver tu, wahhh….

IMG00224-20101028-1337

First time pulak aku dengan si amoi SA nih…biasa Kelvin je yang entertained mak merah…she promised to buzz me, for the opening of sale! Nanti ai datang masuk lagi on Dec yeah oh yehsss!

IMG00228-20101028-1339

This yellow clutch pun lawaaaaaaaa. But dia more to macam purse pun ok gak. But dok kira, tunggu sale kay. Contrast colour takper, ai suka jerr. Lagi terang benderang 7 batu orang dah nampak clutch ko tuh…

IMG00230-20101028-1347

Habis di Miu Miu kita tengok di Gucci. Pun clutch jugak. Yang aku pegang tuh boleh buat shoulder, hand carry, clutch and also sling one….lawooooooo! Eh sumer lawa, nak kuor duit je nangis sket.

IMG00231-20101028-1348

aaaa yang brown leather pun lawo!

IMG00234-20101028-1349

…blue black and brown leather tu macam mak haik, dahlah badan mak kocik, dah macam leh isi pampers anak jer bila bawak Gucci tuh…so not me…

IMG00232-20101028-1348

Cute kan….dedua cantik. I prefer brown than black. Tak berapa sangat suka black, cukup2 lah black yang ada skang nih pung….

I m waiting for my new bag coming in on midst November. so lateeeeeeeeeeeee!!

Tunggu bila dah sampai kat tanganlah yek…

Today aku nak pi melepak kat Anya Hindmarch, depa panggil for tea :)

Tea di tengah hari Jumaat adalah very the happening. Provided korang pi lunch dulu lah yek…semoga i wont buy anything in Anya Hindmarch coz aku dah tau, ada 1-2 bijik yang aku sudah berkenan plakk!

Mungkin sorang reader aku akan beruntung ikut sama aku ke Anya Hindmarch hari ini…we ll see how it goes :)

Btw, Gucci SAs ni dari dulu baik yang senior mahupun junior, very the kurenglah. eii…dulu ada sorang yang secocok ngan jiwa laraku, kawan2 aku yang tak bawak designer handbags pun feel lam Gucci ni semacam jer service. Apatah lagi aku yang membawak, rasa cam nak lempang2 buat belacan je ngan depa nih. eiiii!

Comment: 37

Pecah lagi rahsia bininya!

image

this is the screen captured from my handbag‘s sheet. ada 1 file yang khas for me to check, at least once or twice a week aku akan update and check up for something.

RM’s collection – since the day one i started buying designer handbags till now. sheet ni paling bahaya kalau Sirman baca!

Circulation of handbags – untuk setiap 2,3 hari sekali aku akan tukar bags, but i refer from here coz tak nak pakai yang sama closely. so usually katalah dah pakai Prada Saffiano O today, circulationnya akan pakai semula mbe selepas 2 months later. hahahahah very the systematic and organized kan?

Bought from Europe Trip – the 13 designer handbags + purse yang aku beli while i was in Europe last time.

Bags to buy – the dream target bags….for upcoming collections ehehhehehe

List of LV and Miu Miu price list sheets pulak memang aku buat manually, itu antara designers yang aku siapkan comparison dari dulu till now.

semua sheets tu ada harga for all in Ringgit Malaysia, Singapore Dollars, Euro and Pounds. termasuk juga year of buying, aku jual preloved handbags tu kat siapa, with what prices, to whom and so many things. record sangat2 details dalam tuh. so well, satu malam aku biarkan the sheet terbukak, tapi never ever put the RM’s collection on the main page. Sirman pagi nya entah roh rajin mana datang…dia pi baca lah pulak sheet tuh.

Kalau baca takper, dia pi scroll downnnnnnnn pulak the whole sheet tuh. isk. he was stumbled bila tengok the TOTAL of the amount of all the bags yang aku dah spending. muahahahha! sapa suruh ko bacaaaaaaaa eiii sheet tuh hanya untuk aku sedor diri. kan ko dah terkojout badak!

Best pulak dia pi tambah lagi satu column ‘LOSS’. yelah dah aku beli, pastuh kalau aku jual balik kat readers and frens or gave away percuma sesajar kat adik aku, mestilah ada loss. takkanlah dah jadi preloved dapat untung pulakkan. huh!…..ni too systematic and too organized pun talak bagus worrr…

tapi takper coz i have invested something for his birthday treatment, in advanced lagik … the amount is as per apek tu tunjuk!

IMG_5122

tengok background gambar apek ni pun korang dah tau apa investments nya….entry tu pun dah keluar!

anw sebab korang banyak sangat nak tau pasal handbags lah segala, i will do it slowly yek. kena al sabar. al merah adalah al kebizian jugak….

Comment: 20