So kopak RM2400 for RD!

IMG_5112

no no ni bukan dari lens baru Sirman…

ni dari compact canon camera aku yang dah 4 tahun usianya yek…the first idea was to get a new latest lens for Sirman and aku pun nak beli satu lagi compact camera for me. while waiting for Sirman borak2 ngan apek, gegirl jadi photographer using our my old compact camera. the canon.

IMG_5110

waaa the lens panjang pendek yang sirman dah berkenan…

IMG_5109

antara lens yang dia dok tried satu dua satu dua…

IMG_5115

mummy, nak amik gambar mata biru mummy!

IMG_5118

hah amik ler….

IMG_5130

sekali lagi menghormati gegirl yang menjadi photographer :)

IMG_5131

oi gegirl gambo ni sengetttttt!

IMG_5145

ni apa lagi lens yang dia dok try lagi nih!

IMG_5146

he got this!

IMG_5149

he oso got this!

IMG_5150

so many sizes, amik yang paling kecik sudah, harga 400, tokey bagi 300

IMG02894-20100926-1741

now which lens???

IMG02902-20100926-1746

and he settled with 1 lens and total of the investments for his advanced birthday present is RM2,400!! aaaa mahalnya birthday present ko sirman! aku budget harituh nak bagi BB latest jer baru RM1,500. pastuh katanya nak amik lens yang cekai2 murah, cekai murah ko ke lebih 2 ribu tuh… huwaaaaaaaa!

mak bayar je lah. laki ku tau, kalau tak masa ni dia ketuk bininya, kang bininya buat beli handbags, so baik dia cepat2 sapu bersih apa yang ada. some more he kept saying ‘kang bising gambo tak lawa lah tak sharp lah for your event! dahlah event awak tu sokmo kat tempat lampu malap2, dalam dewan lah, dalam kelab lah’ waaaa! ok ler ok ler ler….no new BB for you!!! u pakai je lah BB lama tuh, janji kita boleh bbm jimat belanja sudah. janji ada data coverage, the physicalnya lama takper as long as ko happy ler dpt lens baru.  takde dah aku kuasa nak beli berdouble2 adiah ko weih!

so no new compact camera for me

i will survive with the old compact canon yang dah 4 tahun tu je lah…aku pun pakai compact camera kalau ada certain occasion sirman tak leh nak temankan aku jadi photographer. kalau aku sorang2, korang ingat aku bawak camera bagak dia tu? oh tidak….aku rela pakai compact camera or bb camera jer. tak geti heh aku nak handle machine dia tuh…

but but…butttttt, he is asking for a new body DSLR camera lah pulak for the nxt 10th year anniversary!! wuii, tetiap tahun ko nya bday and anniversary asik dapat koleksi DSLR je kan….kayap arrr! camera 2,3 buat apa bang? amik gambo bini ko cover event jer….satu udah ler.

Comment: 29