Gucci

Selepas mengempis….

Bandar Kuala Lumpur-20111115-00081

Bandar Kuala Lumpur-20111115-00082

Selepas beranak, long term plan of cos untuk membentukkan semula badan kembang nih…tetapi, semoga hormon menyopping tahap terhebat kembali semula, and antara yang cam aku terkenan2…benda 2 tu lah. But depending on the mood jugak.

n tak lama lagi, cukup bulan nih ker, bulan depan ker, sale merata2 yo kat kolumpo specially KLCC hah…bolehlah menebeng. tapi tu ler, i have an issue gak nih, problem sket nak membeli, not coz of money issue, tapi selagi blom beranak, bila tengok macam alahai…eh tak teringin pun nak beli.

IMG-20111114-00071

tapi tak leh lawan ini mempelam siam! 5 inggit kay. aku kan menapak pusing midvalley, ada le gerai siam tuh, katanya manis, aku makan kat situ gak, betul manis, tapi dalam manis ada masamnya. kira kalau ulas nih manis, ulas yang lain ada masam….so takde le aku makan abis pun. but merasa jugak finally dapat makan mempelam manis.

Actually, banyak lagi food yang aku nakkan, tapi entahlah…skang ngah banyak makan hati jer, telan jerlah.

Tapi kan kan, kalau lunch, i wanna thank my buddy lah, rajin dia bawak kami si mak2 boyot nih pi makan kat Istana Budaya during lunch hour. Coz so far makan kat situlah paling sedapnyaaaaaaaaaa hai lauk kampungnya. Tapi bear in mind, pas makan, sure ngantuk coz kita dok balik dalam keter, ngan panas luar, ngan aircond keter. huh….tapi dia punya sedapnya haiiiiiiiiiiiiiii….

Comment: 28

Anya Hindmarch & Gucci…

IMG04511-20110216-1342

suka? tak suka?

IMG04512-20110216-1342

taun lepas pun ada aku blogkan gak, ada grey and merah maroon gitu. size medium and size besau

IMG04513-20110216-1343

grey colour, donno ler cokia lam nih kuor jadi macam brown pulak

IMG04508-20110216-1251

waaaaaaa dari luar je kan gambar nih. gambar lama nih. a few weeks later aku masuk dalam, konon nak rembat. serius mmg nak sebat either yan gmerah or the beige patent tuh. memang excited.

masuk2 dalam jer… PIG SKIN!

arghhhhhhhhhhhhhhhh!!

sib baik ada tulis pig skin, SA tu pun cakap. jimat duit hakuuuuuuu!. ni citer few weeks back lah, punya nak beli yang nih sangat., masa tu je lah. roh nak beli tu datang. eloklah pun, terus aku tak memborong.  Simpan terus. sampai ke sudah mood lari, bukan je ke Gucci, brand lain pun tak terpandang dek akal.

Donno lar. kadang2 benda ni datang jam2 tu gak nak, bila dia tak nak, takdelah kemaruk.

Anw i m selling my  Chanel Jumbo, burgundy colour. Not just the beige. if you like to have it, do buzz lah.

Comment: 27

Gucci for fiancee…

IMG03996-20101231-1935

meletup tak merahnya? waaaa…! baru sampai nih kat Gucci KLCC. merah ngelip2 sungguh. limited edition of Gucci

IMG04000-20101231-1937

kenangkan aku dah bersusun bags kaler merah!

IMG04002-20101231-1940

anw we were in Gucci coz tunang wan nak beli new handbag. Pi Ferragamo tak kencang pulak, Tod’s pung…lagipun on the new year eve banyak shops kat klcc tutup awal at 8pm. Gucci ni pun kalau boleh nak tutup awal but kita menebeng buat muka seposen…sib baik lor depa layan gak.

IMG04006-20101231-1944

sengal 2 orang…

IMG04007-20101231-1946

Lin wants Sukey, tapi me support for the gold one. not the pink. pink tu colour nya tak recent as the gold. lagipun pinknya pucat

IMG04009-20101231-2000

then ada GG Twins like mine yang brown tuh, it comes in silver. eii kalau dulu masa aku beli brown ada kaler silver nih, mek amik yang silver nih. sukanyaaaaaaaaaaaa! so either the Sukey Gold or the Silver GG Twins…

IMG04015-20101231-2010

eh yang nak beli hbag tu lin and wan beutifulnara, not meeeeeeeeeeeeeeeee! me nya roh hantu bags for 2011 lom maghi yet!

IMG04016-20101231-2023

Yey dah beli! kopak la ko Wan!

which bag yang depa beli, i cannot tell you lah :)

Winners untuk contest di Diva Darling, korang dah claimed adiah lom? jangan lupa bahagian mek kay :) . Tunggu apa DD bawak kubalik from UK very the soon soon one….

Comment: 21

Clutch from Miu Miu and Gucci…

IMG03266-20101028-1337

kak red…bukak la cerita handbags pulak….

Ok ok, aku bukan tak nak bukak yang, masalahnya aku takde handbags baru yang dibeli selepas the jumbo jumbo 2 bijik arituh. tapi korang punya pasal, sebab aku kena buat something2 di Miu Miu dan Gucci, makanya aku amik gambar sket for you girls, and the boyssssssssss….

Abang Fesyen pun nak cerita handbags kan?? nahhhhhhhhhh

The clutch atas tuh from Miu Miu, skang aku macam nak beli 1, 2 bijik lagi clutch, not red colour. the grey atas tuh macam ahcunnyaaaaaaaa! but wait, i m not gonna buy now. Will wait for the first day of Miu Miu punya sale this Decemberrrrrrrrr!

IMG03267-20101028-1340

Ini Miu Miu hitam lawaaaaaaaaanya. Hitam setampuk ko. Dia punya buckle silver tu, wahhh….

IMG00224-20101028-1337

First time pulak aku dengan si amoi SA nih…biasa Kelvin je yang entertained mak merah…she promised to buzz me, for the opening of sale! Nanti ai datang masuk lagi on Dec yeah oh yehsss!

IMG00228-20101028-1339

This yellow clutch pun lawaaaaaaaa. But dia more to macam purse pun ok gak. But dok kira, tunggu sale kay. Contrast colour takper, ai suka jerr. Lagi terang benderang 7 batu orang dah nampak clutch ko tuh…

IMG00230-20101028-1347

Habis di Miu Miu kita tengok di Gucci. Pun clutch jugak. Yang aku pegang tuh boleh buat shoulder, hand carry, clutch and also sling one….lawooooooo! Eh sumer lawa, nak kuor duit je nangis sket.

IMG00231-20101028-1348

aaaa yang brown leather pun lawo!

IMG00234-20101028-1349

…blue black and brown leather tu macam mak haik, dahlah badan mak kocik, dah macam leh isi pampers anak jer bila bawak Gucci tuh…so not me…

IMG00232-20101028-1348

Cute kan….dedua cantik. I prefer brown than black. Tak berapa sangat suka black, cukup2 lah black yang ada skang nih pung….

I m waiting for my new bag coming in on midst November. so lateeeeeeeeeeeee!!

Tunggu bila dah sampai kat tanganlah yek…

Today aku nak pi melepak kat Anya Hindmarch, depa panggil for tea :)

Tea di tengah hari Jumaat adalah very the happening. Provided korang pi lunch dulu lah yek…semoga i wont buy anything in Anya Hindmarch coz aku dah tau, ada 1-2 bijik yang aku sudah berkenan plakk!

Mungkin sorang reader aku akan beruntung ikut sama aku ke Anya Hindmarch hari ini…we ll see how it goes :)

Btw, Gucci SAs ni dari dulu baik yang senior mahupun junior, very the kurenglah. eii…dulu ada sorang yang secocok ngan jiwa laraku, kawan2 aku yang tak bawak designer handbags pun feel lam Gucci ni semacam jer service. Apatah lagi aku yang membawak, rasa cam nak lempang2 buat belacan je ngan depa nih. eiiii!

Comment: 37

Peacock dress for the last day…

IMG22575

i m wearing a new dress, peacock design

berry 007

my last day with the honeybossy….

berry 017

so i purposely wear it, and he likes my new purple dress too…

berry 011

then i went down for lunch with my gf…

IMG22580

she s buying the Aunty C

IMG_0099

n i tried the red leather sukey, pre fall season

IMG22583

our lunch was then joined by KY yang 10kali aku borak, 10 kali nak je aku lempang! yelah he s so famous with the Project Alpha Season 2!

berry 016

got help from Jac Jac to snap my full dress….KY is the bzbody fren, orang masuk sana sini sumer dia ngekor!

IMG_0106

You can wear the dress to work, cover with the cardigan or shawl, if malam2 nak pi meronggeng ha korang bukak je cardigan/shawl yang hangpa nak pakai.

The nice purple peacock dress is brought by Diva Darling .

Comment: 16