Salvatore Ferragamo

The orange Ferragamo…

shoes, havent been talking bout my new shoes for a while. except hari tu drama my Prada heels tu je lah kan. Of cos i dok beli kasut sokmo but i tak rajinnya lahai nak snap sesatu kasut baru tu. brand no brand pun all ada jer. But yesterday Ferragamo starts their sale, up to 30% off.

So I poi le menebeng….

IMG_3641

i love the pink tuh….sebelum sale I dah aim nak beli the pink…

IMG_3643

hok nih takde sale, ini semua harga biasa2 jugak…roughly around 2k ++ gak

 

IMG_3645

so tempting with the reds but bape banyak Ferragamo merah dah aku nak collect pun kan…

IMG_3655

but i end up beli orange nih (and ada yang lain gak hihihihi), show this colour firstlah. Wedges and open toe. Member aku cakap bukan ko dah ada colour ni ke, eh tak lah, yang satu lagi tu macam merah orange but not orange at all and yg tu bukan wedges, heels. Lain lerrrr…..

Sent this photo to husband (intention to claim coz he owes my Prada heels kan), his first question was ‘how come tak high heels?

apa punya soalan daaaaa

well coz knowing me yang sangat ler pencinta high heels kan

Frankly speaking, i m not into high heels anymore, aging factor hahahahaa…Ada masanya aku pakai flat jer pergi kerja, keluar jalan2 weekend tu pun flat gak lah. So high heels dah bukan my fav anymore,so I have stopped buying those. Yang ada sekarang, masih maintain pakai for events or if rajin jer, for office ada jugak pakai but jarang ler.

Lelater I rajin I tunjukkan ler lagi the shoes collection yang melambak2 tuh, kalau dulu rumah lama, tak muat cabinets, pastu half duduk kat opis, then bila dah ada 5 pintu shoes cabinets, pun masihhhhhhhhhhhhh lagi tak cukup, suku terpaksa pindah ke opis semula hahahaha. Selain dari senang nak menyarung, tukar2 pakai niatnya. Sampai opis lain, before lunch lain, after lunch lain, balik kang lain.

So if you are Ferragamo lovers, poi ler kat boutique depa, tengah sale, I tak tanya ler pulak bape lama salesnya, usually up to 2 weeks, so go grab.

 

Comment: 8

When the husband is back from his Europe trip…

IMG_5158

jam dinding belakang abang tu tunjukkan almost 11.30malam. Jam skang aku ngah buat entry ni ialah weekend of Sunday jam 3 pagi. Seboleh mungkin aku akan cuba siapkan 5 days entry for 5 days in a week, except for ads, itu lain cerita. Usually hari yang selamat untuk aku buat entry, many times pun dah bercerita kat orang, on weekends. Saturday siang kalau ada masa,  if not past midnite, like right now, sampai jam 4 pagi le baru abis.

Well btw, a special note written by Abang for his dad, yang a month berpergian.

IMG_5166

Pastu aku tak yah tunjuk gambar laki aku lu, terus pada hadiah ole2 dari Europe. Too many states lah yang dia pergi masa kerja kat Europe tuh, though he was actually based in Budapest and also Munich, lelain negara/tempat pulak was on his own, personal trip.

Aku ada top 10 fav perfumes, antaranya these top 2.

The Dior nih, bertahun tahun tahunnnnnnnnnnn sangat menjadi kegilaanku. Frens, this is my fav!

i remember aku penah blogkan, one stranger tak boleh tahan terus tegur aku dalam lift that he loves the smell of my perfumes, siap anya apa brand, nak belikan untuk lengloi lah tuh! But la ni aku ngah perabihkan Poison, itu harga dahlah kedahak mahal but the smell, dek katanya JBT, dari luar lift hotel boleh bau hoi!

IMG_5168

Last kopek hadiah yang dibelikan untuk isteri ahcunnya from the Amsterdam airport

IMG_5170

Korang ingat laki aku jenis pi carikkan kasut bag aku tanpa guidance ke. Aku dah pi SF KLCC< amik gambar, bagi size aku sesiap kat laki aku, so dia terus pi SF sana and tunjuk gambar kat SA tuh, bungkus. Asal serupa coding and dalam gambar, senang kerja dia.

Cuma ada satu jer lagi kasut merah menyala/hitam legam yang dia gagal dapatkan, merata dia mencari semua out of stock.  Nampak gaya gini aku kena pi beli kat SF KLCC lah.

 IMG_5172

One of the gifts from the husband for being mak tunggul to his wife, the LV Belt. Pakai facetime je masa dia beli nih, coz aku tak kisah apapun brand design bagai, but since dia lalu LV, ini paling cepat dan ringkas and terus FT the belt. OK jer…janji ko adiahkan ye suami.

IMG_5174

The famous waffle from Holland for the ole2 of family and frens.

IMG_5175

Chess set!

1 set for 2 players, 1 set lagi for 3 players. in red dedua nih.

He bought these pun kat Budapest. Kami kan chess maniac, berkongsi minat ngan chess laki bini nih.

IMG_5208

Best one is this Chanel, terus kelecop kelecopppppp!!

IMG_5262

Tak yah tunggu lelama, hari tu jugak acik poi kerja sama kasut electric blue. The colour is sooooooooooooooo sexy!

Chanel tu dah pakai, dah posing dalam IG and FB/Twitter. To blog about it, bolehlah kot. If takde entry, agak2 bosan, agak2 nak show off bagi yang black heart tu ngamuk2 lagi hahahhaa, apa ler ko nih, tak sesudah heh.  Basically, i hope he wont be travelling lagi dahlah, lotih hakak, but dah tuntutan kerja dia memang kena ke sana sini merata dunia, mostly Europe ler kan, molek gak, dapat lagi acik kasut handbag baru.

Banyak lagi hadiah untuk family members, even our both mothers pun dapat handbag sorang satu, again :) .  Tunjuk hok aku je sudahlah, kalau semua nak ditayang sini huh, memang bosan orang heh. Itupun aku tunjuk light2 jer, some of my trips, yang recent one Jakarta sebelum Japan, aku tak tayang pun yet, korang nampak sket tu jer, yang aku bantai borong kat Airport bertokan, takde tunjuk. Masa tu ada perangai down to earth sket, tak nak menayang kahkahkah…..

Alah apapun, i know you like the entry of showing off, lagipun you boleh compare2 prices, boleh buat bahan potpet, hiks….sokay, i m in this line dah lama dik, akak paham :) .

 

Comment: 15

Father’s Day gift in return to …

IMG_5914

sedihnya muka

memang nak mintak penampar ke?

sedih tak tau nak makan apa hahahhaa

coz aku ni ada masalah nak makan coz aku dah dalam stage, malasnya nak makan takut gemuk balik hahahaha but of coz as a human kita kena ler makan.

IMG_5946

Lebam kat tangan aku tu, over a week balik dari Japan pun belum baik gak. Aku kena masa kat Japan, but aku lupa sikit aku langgar apa, or maybe waktu bergurau senda ngan anak2 Nani Shukri main2 ngan Haidhar or entahlah, accident could happen. Lebam kaw2 tuh, dah macam kena tumbuk sangat.

IMG_5997

SF ada sale, skang pun masih ada, one month, but hari first day tu aku pergi coz just tengok2 jer….

IMG_6008

I thot to get something for my laki, for Father’s Day gift. Or hadiah sesuka, kembalinya pulang dari perantauan (perkh ayattttttttttt!!!)

maklum ler bini dapat Chanel, SF and LV and maknek segala dari Europe tuh kahkahkah

IMG_6017

maybe a wallet too….

laki aku dah bertahun tak tukar Gucci walletnya tuh, aku dah bertukar memacam wallets pun dia setia jer ngan satu tu jer….lelaki is always being laki, majority laki macam tu lah.

IMG_6019

ada in red, laki aku cakap please dont get me the red one! hahahahha

segan dia nak pakai wallet merah

IMG_6020

this one looks nice to me….

IMG_6021

dalamnya kuning menyala, kalau ada merah lagi afdal kot kan?

IMG_6030

 

shortlisted tiga, but the 2 kanan tu aku tendang tepi, amik the left one is better

IMG_6036

So i settled with a belt and a wallet

IMG_6062

Nicely wrap in a box.

IMG_6064

bila di tengok balik, rerupanya dedua wallet and belt lebih kurang coraknya

IMG_6068

the black of belt, office wear lah.

IMG_6044

RD – the damaged from my pocket money, only for you suami

IMG_6004

The pokai isteri.

Thanks RD for getting me the LV, SF, Chanel and so many things from your Europe trip. But remember…

July is coming.

To be exact July 11th.

:) :) :)

Comment: 11

Ferragamo Hermes…

IMG_9815

 

Gila kuasa tak sonoh pakai semua kat tangan. this is to show off. btw i remember dalam WA sorang tu redmummy suka menunjuk. hey bodoh. ko pun menunjuk dalam instagram blog fb ko tuh. semua orang yang ada blog ke hapa 99% pun menunjuk.

Anak merangkak pun ko nak menayang tunjuk lam blogkan? Ko tak show offlah, aku menunjuk? Ni lagi sorang tak sekolah.

Ada yang bersepai2 blogkan kutuk aku menunjuk, but sok sok dia beli Coach, dia punya menayanggggggggg, padahal baru taun lepas maki hamun aku. Pastu yang pi beli LV, beli apa lagi Marc Jacobs, Gucci, bersusun entry ke main yet baru je 8 entries sebelum tu ko kondem aku yang bershowing off. Ni buat entry ada masalah ingatan ke? Hari2 pakai tudung ke pakai baju tak pernah tengok cermin? ada nampak reflection tak bila buat entry2 menunjuk hangpa tu sebelum publish? No? Memang tu lah manusia, tang orang ko nampak toing toing carik salah orang, yang koooooooooooooooooooooo punya bergaya berlagak bersumpah bagai tuh, tak nak sedor!

Ada sorang  tu lagi ler pi tunjuk spender ngan bra. bangang ke hapa. pastuh bila sex maniac buat bahan ko punya entry, amacam, melolong? tu mak orang yang buat macam tuh, sok sok anak ko pulak buat, aku nak tengok ko meroyan tak. ke suka tepuk tangan kan? Yang pakai tudung berdiri depan cermin dengan tetek terjojol, bontot melekat baju cam pakai bikini kat badan ngan tak malunya buat caption nak mintak sepak jer.  anw, my point is, bukan aku baru semalam showing off barang dalam blog, dah 9 tahun mat yeh oi. Kalau ko bengang menyampah orang menayang, orang pun sama menyampah gak. So kalau ko menyampah ngan tayangan orang, maknanya hati ko memang hitam, dengki ler tu tak mendapat kan?

Boleh back to reality? tak boleh?  anybody kalau beli bedak siam ke, pun nak tunjuk kat blog, beli sikat singgit pun blogkan, ada bag Chanel fake, LV fake pun beria instagram siap buat kedai fake ler kat public suh orang beli dalam blog. Lagi2 posing tepi tasik tepi pintu ngan fake bags ko tuh. Nak jual fake aku tak heran tapi ko punya bukan main berposing showing off, wahhhhhhlau, tak sedor bertahun2 buat entries pasal aku yang ko hena2 ini.

Aku jadi blogger jerrrrrrrrrrrr, merata dunia jugak aku pergi. Fully sponsored lagi.  Alhamdulillah. pengalaman aku sebagai blogger advertorials masih lagi ada ruang, kat dalam dashboard aku pun penuh jer manjang. Pi Milan, Bangkok sume ngan business class lagik, ni yang aku sebut.Projects lain yang tak pernah bersebut, on going bagai?  Blogger je pun..jer katanya. Ko tau aku punya ads line in what? Tak tau? go blah blah.

Dan satu lagi, jangan mulut lancang longkang sangat dalam social medias tuh yeah. Ada group clients aku cite, betapa menyampah ngan atas tutup tapi tulisan ya hampun, tak consistent ngan peribadi pakaian. Ingatkan dah bertutup, mulut pun sama le sama naik tutupnya rupanya lagi koyak dari yang kat bawah tuh. yang terbukak pun sama je le jugak, ok this ai hv to remember on myself jugak – Peribadi biar molek wpun tidak cantik.

ada sorang nih, beria cakap bukan dia yg komen, hantar email cakap FB pun takde, belakang hah yang bagi aku print screen FB dia sendiri. Tu apa?????? ada ko cakap kat orang yang ko email aku ko cakap ko takde FB, penipuan yang tu ko pandai hide. Aku campak email prnt screen tu nak?

back to yang menunjuk2 nih, hoi gambar anak bogel pun nak letak ke? asyik le gambar berbogel2, baik laki baik perempuan. Kalau anak perempuan tu, wpun blum akil baligh, gambar dia ngan tak berbaju nampak tetek tu eiii, ngan pakai spender jer, apakah?? yang anak lelaki pulak, sampai orang dah boleh hapal bentuk birdie bontot anak ko. Tu bukan namanya menunjuk dah tu memang mak dungu!

ok another one pulak ini aku dah tau dah about setaun lebih ni lah, rahsia dia terbongkar finally. She i anggap a fren of mine lah, tetapi rupanya dia ni sebab banyak sangat masa lapanggggggggggggggg dia lah kawan dia lah lalat. I found out dia rupanya created lots of email IDs tak kira le gmail ke yahoo hotmail apa saja, asal dapat menjadi ‘individu orang lain’ lepas tu dia  hantar emails kat orang yang dia nak laga2kan ngan aku. Jahatnya betul betina ni! In fact aku dapat baca emails yang been sent to the other party (ies). Gila tak gila?? Tu lah buat jahat merata jadi anonymous, kan berbalik2 jugak datang emails tu kat aku.

She jadi orang lain, dia busukkan aku 8kilog kat orang2 yang aku tau memang tunggu masa je nak jatuhkan aku. Pastuh tak cukup dengan emails, she slowly WA/DM/BBM/SMS/Meetings or apa saja channels yang dia boleh sampaikan kat orang yang aku tak sangka akan backstabbed me. Hah perempuan ni, dan pastuh dia juga akan menjadi commentators kat blog2 kat entry2 and dia laga2kan jugaklah. Dia sanggup buat apa saja asal orang tu susah orang tu jatuh. Eh orang dah abandoned ko bertahun, pun tak boleh nak get over ke? Padanlah makin rancak aku kena fitnah, dibusukkan, kerja ko bertahun macam tu rupanya. Sejak berkawan lagi ko buat penyakit gitu. Bodoh betul tak notify awal2 heh.

Korang tau tak,stalkers aku,  dok crawling ni kerjanya dok mencatit setiap movements aku. Nak apply jadi PA akak tak dik? tau le jobless dok umah jer pung.

Menyampah aku nak cakap lelebih, dah jadi riak, but judging on my movements, my sponsored posts my trip maknek bagai, tolong belajar diam ye mulut tu, dan titik sket jari menaip tu. aku belum lagi pernah blogkan pasal ko ko ko , yet ko ko ko dah 3 tahun lebih bahankan aku, teringin sangat nak kena up entry ke? Pernah terpikir tak napa aku tak pernah lagi nak balas apa yang 3 tahun lebih ko bahankan aku, pernah? Blum lagi baca anything kan?

Dulu aku gak yang promotekan blog kusam korang tuh? Hidup mendengki bertahun, maki hamun tapi bila depan mata semeja tau pulak jadi tikus kecut. Aku eye contacts ngan ko kan, apesal lari mata?  Aku jugak yang naikkan korang dulu, kenang jasa memang takde but if you cannot be my fren and u hate me, stop talking about me lah pompuan(s), ingat sket Allah kalau nak balas bukan kat ko, kat anak2 ko kat mak pak ko, kat laki ko.

Jaga laki sendiri, jangan sampai nampak lagi dia makan ngan perempuan lain, belai2 kepala lagi. haa…benda dah heboh yer. Ulang balik, jangan sibukkan hal orang, jaga sendiri hal laki dengan perempuan lain yer…

Aku dah lama tak buat entry yang berunsur maacm ni lah, yang kisah pompuan kikis puluh ribu duit orang tu lain kes, ni kes2 yang entry macam ni lah. dah bertahun2 aku tak buatkan. Seboleh daya aku ngelak, dan ramai pun tak suka baca but, pardon me, memang patutlah sesekali kena tangankan sket.

Asyik bagi kasih sayang je, lovey dovey dalam blog, hah one time kena jugak jadi harimau!

Eh tak penat ke ko buat entry pasal aku yek, kalau boleh hari2 nak petik aku. Ada sponsored ek? bape riban? 17 angka? I m in the advertorial blogging lines longer than korang, so diamlah!

IMG_9786

Well ok, the Bangkok trip, aku tak beli apa2 for myself except for my family ler kan. but at the Suvarnhabumi Airport aku beli gak hah nih, lepas imegrisen tuh siap semua nak tunggu time for boarding je, so aku shopping Hermes clic clac but the wider size. I already have the small size, this is turqoise colour. They have one in black, limited edition, not ghw but aku settled with this coz cheaper a bit lah.

Cheaper punnnnnnnnnnnnnnnnn, mahallah.

Pejam mata je lah. kenangkan aku dah lama tak beli bag selain dari yang RD belikan kat Berlin tuh.

IMG_9742

Hah 3 colours, yg black tu LE, cantik. mahal sangat. back one is dark blue, ghw but tak outstanding so aku amik le turqoise. takde colour lain, signature colour depa orange pun takdak. for silver hw ada ler, aku tak nak tuh.

IMG_9763

One of the bags dalam nih, ada aku kirim kat RD bila dia transit kat Frankfurt malangnya dah sold out!! Yet sehari 2 sebelum tuh aku ada tepon boutique depa, katanya ada stock. GIla lah, cam goreng pisang ko abis cepat.

IMG_9827

Ni bracelet Ferragamo, sebelah Hermes dalam Bangkok Airport tu gak aku sebat. Aku punya purple colour. They dont have red, in case ko nak riuhkan. The beige one aku hadiahkan for my gf, for her wedding present, lambat berbulan2 nak hadiahkan. She deserved this.

Aku pernah bagi kat orang yang tak berapa menghargai, beli memahal barang dari Europe dulu, agak kesallah.

 

 

This is my final story on Bangkok. ya watamat. Atas yang memarah tuh, memang light sketlah, kalau betul2 marah, tak dok sini, dia dok dalam protected entry jer. Monday blues? nah…dah tak blues kan? Tu lah, ni bahananya bila ngah datang bulan, memang hangin je yang keluar.

Seronok le sket korang baca benda2 yang gini di permulaan Isnin dok gitu….as i said ni light jer, meletop nanti kuor le lagi. Utamakan dulu tengok Hermes yang jelita dan SF yang vass tu hah yek.

Comment: 24

Private cocktail of Ferragamo!

IMG_3660

dah abis undi dah abis pilihanraya

so kembali pada cerita regular mak merah

attended Salvatore Ferragamo’s event di Pavi

IMG_3667

handbags new arrival

yang comel2 cecantik tapi belum lagi jatuh hati untuk kupinang…

IMG_3671

selipar pi pasar hahahaha

ohai….selipar aku murah2 jer buat driving but kalau betul dia ada merah menyala yang very the tip top, memang aku boleh consider. tak semestinya amik

IMG_3672

too flat for me

dah tak pregnant so takde nya nak beli flat dah kot, aku masih lagi tak ber high heels ke opis, paling tinggi pun 3inch itu pun wedges

IMG_3679

tu dia, the art of shoemaking by a Master Craftsman of SF, LIVE lagik

IMG_3703

love this shades!

so in loveeeeeeeeeeeeeeeee, macam Chanel yang Neelofa pakai

IMG_3705

ok memang dah sangat jatuh cinta

was about to grab and buy

tapi tu lah….bila datang dengan laki nih, dia punya cucuknya jangan beli lagi galak dari yang nak membeli hah!

IMG_3689

sket je hari lagi depa punya sales day, so aku tabahkan hati. huhuhu….nak jugak nih! kalau dah jatuh cinta ada jugak aku pi beli kat SF KLCC jer, beli situ lagi senang, laki tak leh nak cucuk, ada hak untuk beli sendiri hehehehe

IMG_3710

Thanks Ferragamo for inviting us to the private cocktail event nih.  Habis je event kami tak stay lama, terus dinner di La Bodega coz kat luar pun hujan lebat and jam memang sepanjang tun razak. Malam tu sesiap pack untuk bertolak ke Kuantan esok pepaginya, kami je yang bertolak lambat coz siangnya kerja memasing tak boleh nak cuti.

Macih le jugak kat RD sudi teman, dia tu fussy, agak memilih nak pi events, tu yang kadang2 aku pi ngan kawan jer, but hok this one dah menggantikan our dating day, so kira sepackage lah jugak.

My clutch and my shoes are from the Ferragamo, menghormati majlis depa, wajib sarung. Nanti tunggu magazine yek, kuor le gambar kami laki bini hah hehehehe….will let u know on which magazine depa feature kan.

Comment: 11