RedMummy

Blood flags!!

image

Blog is currently slowing down. Im posting this on my 5th day of being sick and my 3rd day at the hospital.

Sedang mengalami viral and bacteria infection. Blood flags is called cos masuk hari ni dah 3 kali cucuk (7tubes) kena amik. Still waiting for the ‘culture’ blood test to come out.

Wish me for speedy recovery, mental n weak betul badan ni…dugaan Allah.

Comment: 14

Comment button is down

Sorry sangat my comments at semua entry tengah down and saya pula sedang outstation. Will look into this matter soonest.

 

have a good weekend, assalam

Comment: 6

The 9th year…

IMG_1327

 

ai must mention this

coz this is part of benda wajib dalam blog and my achievement.

I won again for this year Chess Tournament, my red team pun sapu bersih the game, I dapat checkmate all of the games. This is my 9th year of being Best Chess Player under Women category. 9 tahun hiks…

sembilan tahun….hihihi…sembilan sudah. Kalau kekira, 9 tahun X 3 games means dah 27 games aku checkmatekan the opponents.

dah dah, jangan nak riak sangat, it s not eazy to maintain the title.

Alhamdulillah, walaupun ramai dok kata muka aku ni takde gaya chess player lah, brain aku ni takde gaya macam chess player gak (ko nampak ke otak aku hahahahhaa), pun i have shown and proven it. Akak dah mula main chess sejak umur 13 tahun and masih lagi gila chess, kat hp aku, aku dok main je online at Chess.com tuh, korang install lah apps nih, Orang yang kemaruk hantu chess sure ada apps nih, aku boleh biarkan wassap beratus2 group tak baca, coz meleka habis dengan chess.

Alright, let s move on, ada umur panjang, kita jumpa lagi Chess tournament next year, insyallah. Thanks yang wishes kat FB and Instagram. Nak suruh masuk tournament luar tu boleh, but tu lah…hahahaha time factor.

Comment: 1

Blogging line is slowing down?

IMG_0658

memfamouskan kawan aku yang paling ngeri keluar blog, but kalau dia tau ler gambar ni keluar, if dia suruh cabut, so aku cabutlah hiks…

pagi tu aku datang roh nak breakfast kat luar, so since kakak dah bangun gak, kami pergi berduaan jer. Joined by my gf nih, abis minum sekejap je, kat area ngan rumah mak abah aku gak, pastu depan tu ada pasar pagi. eh eh, macam memanggil-manggillah sangat nih!

pusing sana sini aku beli gak kat sini 3 helai. lam RM50 gaklah, baju tidur mar…. sopan nya style baju tidur. ngan seluar untuk pi pasar pi taman permenan bagai. Mesti datang lagi nih coz pergi 2 gerai jer arituh, untuk ke gerai seterusnya Kakak dah bagi hint paneh mengantuknya. Yelah hari Ahad, breakfast kol 830pagi, memang masa tu dah memang menuntut sangatler dia untuk rehat sesantai kat rumah.

Nemai, mummy leh pergi lagi pagi lain.

IMG_0667

by the way, aku tak amik langsung caftan nih cuma memang menawanlah hai sangat. Labuh benau, kalau pun potong bawahnya, dah exra cost jer pastuh nanti corak bawah tu dah tak sama macam yang asalnya. Hehujung lagi ada banyak kedai jualan pasar pagi BTR tu,  but tu lah dek sebab kakak jadi aku tak bolehlah nak kiasu menyopping pagi ahad sangat kan.

Well, simple entry to start our Monday.

Recently I ada a few ler tanya macamana dengan blogging line nih. Kak Red masih lagi active ke.

Alhamdulillah, masih lagi. Walaupun tidak menulis setiap hari, but insyallah 3-4 entries in a week tetap ada, betul kan korang?

Mungkin ada mengatakan yang blogging line is slowing down something like that, but alhamdulillah I masih lagi ada rezeki dalam blog dan social medias mahupun kalau tak kerana advertorials pun, I am still blogging. Dulu pun start blog bukan kerna ongkos wang ringgit but my desire untuk bercerita on my personal life, about my kids specially about my passion to Red Colour.

Jadi, I am still a blogger and I masih lagi ada events merata kena pergi, ada blogjob dan still in this line insyallah,  walaupun I am looking forward to shut down everything, ada mentioned last year kan, itu sudah pasti.

Comment: 11

Dear readers…

maaf ibu bapak adik2 sekalian

redmummy is soooooo super buzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!

 

 

Comment: 5