RedMummy

Take 5…

 

 

 

will be right back

:)

 

Comment: 1

From the IG…

IMG_2566

 

IMG_2596

Top is from Nichii, i love the gelembung gelembung besau on the sleeve (satu lagi colour in green pun akak dah pakai). seluar beli online, pls dont ask where, cant remember.

Copy paste from my IG’s caption re to 2nd photo:

When u ve been asked to take a photo, as a photographer pleaselah amik gambar n hold the fon tu at your waist line. The photo later looks perfecto cantik, doesnt matter the subjects tu pendek lawa #eh or tall, always at your waist line ok? Backlight for iphone? Touch the screen nampak yellow sun symbol? Naikkan la the yellow function tu so no issue on backlight.

:)

Comment: 3

Sorry…

Maaf

Mood kedaung, sedang berurusan dengan pelbagai kerenah manusia duniawi yang tak pernah faham keperluan dan jugak kehendak.

 

Bersambung nanti ye…

Comment: 3

Hi hi hi…

IMG_3826

I know he is famous but aku baru tau yang skang ni dia lagi famous dengan drama pepetang kat tv tu yeah? Aku tau dia ni berlakon dalam Upin Ipin Jeng Jeng Jeng tu yang aku beria le amikkan gambar. Kakak sangat pemalu segan, but bagi gak lah depa bergambar berdua…..

so since aku sangat bzzzzzzzzzzzzz dengan dunia nyata and malam ni pulak sejak pas maghrib aku dok kena diarrhea, jadi Gambit Saifullah sebagai back up entry dulu till my rajin mood datang balik. Hensem Gambit nih, ramai kat IGs suh akak bungkus dia bawak balik, ko ingat kuih keria ke leh main tapau2.

bukan main lagi banyak likes for post ni dalam instagram yeah..

oh by the way, korang dah ready for the free vouchers dari Bangi Golf Resort for Ramadhan nih? akan ada 10-20 pairs of vouchers untuk hangpa semua. Last year ajer dekat 100 orang kerumun nakkan vouchers ni di blog akak,so so, keep on checking my blog for the details and the tnc. Very easy one…

Comment: 12

Tolong sorok sikit the bodohness tu…

IMG_7147

Since when pulak jadi dosa tulis cecampo rojak, in bm ke in english? Bapak lah kau punya takde keje nak carik busuk salah orang jer. Aku bukan famous dari semalam, dah 13 years aku dalam industry nih, segala mala rojak bahasa and dialects aku tulis dalam nih. Bukan aku tulis surat to gomen, or kepada Menteri, some people if dah hati busuk, kalau benda tu wangi pun tetap dia akan busukkan. Akannnnnnnnnnnn carik point untuk tunjukkan the irihati,the dengki, not to mention the bodohness! No such word bodohness? Do ai look like someone yang keje ngan DBP? or even Oxford Dictionary?

aku tulis dalam bm and english cecampo, pun jadi dosa besar to u, Norma Yuna???

Haih..pleaselah sesapa yang nak mencarik pasal tuh, tolong move on boleh? ai kan dah lama, almost retire to bash orang dalam blog akak nih but since well….i dont want to blog about something else, this triggers me lah.

Orang dok citer pasal hal anak aku sendiri, not even about orang lain, tapi ko boleh hebohkan ngan bahasa secampo tulisan aku yang in bm + english, akak nak kena amik periksa SPM ke pompuan?

For the rest, i m ignoring her, tu pasal komen dia akak tak melayan but ai just want to send a reminder  kat sini lah. For 13 years, akak memang tulis rojak, semuaaaaaaaaaaaaaaaa orang tahu, wtf yang ko nak bash pasal tulisan aku.

apapun, nak bodoh ke nak tunjuk sangap, tolong sesorok sikit, jangan show off sangat, tak baik takbur the bodohnesss tu.

Eh lipstick matte yang best giler akak cakap dalam IG Stories akak tu kan, no need to mention the brand here (awat hang tak follow IGstories haku), tengah promo kat Guardian with buy 2 free 1!! Gambar lipstick is as per the above.

 

Comment: 13