Chanel

Chanel Classic in Medium size, GHW…

When I was in KL…

I kat Vienna, ada Chanel but ngah renovation.

Sentap bininya dengo

When I was in KL

Babe, i m going to Istanbul

Ok check for me please, i ll be in Japan bila you kat Istanbul

When I was in Tokyo

Babe, I m in Istanbul now, your bag tarak lah, ada reissue jer, mau kah?

Dont want. Nemai, my husband is gonna be in Munich esok, hope he gets one.

When I was in Tokyo still

Isteri merahku, I m in Chanel Munich, i m gonna pass the phone to the SA of Chanel, you tell her apa you mau

Hallo SA, i want Chanel classic, medium size, what colour do you have?

We have in black, beige also in yellow. The yellow is gold hardware and in lambskin.

Ok I want, please pack it up.

Isteri merahku…your Chanel is safe, I dah sumbat dalam my mini luggage. Anything else?

Please come back home faitittttttttttttttttttttttttttttttttt!! Thank you Suami.

IMG_4916

IMG_5758

I dont understand lah isteri merahku, this bag is so small than your Chanel Jumbo but the price is so much expensive than your Jumbo before, why lah you nak beli jugak, dahlah tu kecik betul, baik you beli Jumbo jerrrrrrrrr

I dah ada 4 jumbo, i dah ada most of the classics of Chanel, i never have this medium size, as a collector, I need to have at least 1 medium size.

apa2 ler, for me, it s just a handbag, mahal pulak tuh, kecik le pulak heh. The price is Euro3550! My staff yang sama ikut I beli handbag you nih, terlopong2 dengo the price heh…

Lantaklah apa laki aku nak bebelkan, i m happy wife with her new Chanel medium classic, in ghw some more. Yellow pulak tuh, never have this colour puihhhhhh :)

Dah…boleh puasa bags setahun. Let s concentrate to our new ‘baby’, sebulan dah dapat, satu hapa tak usik lagi. Dah letak harga ye situ, jangan kang after few  months or few years ko tanya kat entry ni berapa harganya, aku dah bagi full complete info dah hah!

video masa first time unboxing itu Chanel mar…..sesilalah tatap sampai ko lemau.

Comment: 8

When the husband is back from his Europe trip…

IMG_5158

jam dinding belakang abang tu tunjukkan almost 11.30malam. Jam skang aku ngah buat entry ni ialah weekend of Sunday jam 3 pagi. Seboleh mungkin aku akan cuba siapkan 5 days entry for 5 days in a week, except for ads, itu lain cerita. Usually hari yang selamat untuk aku buat entry, many times pun dah bercerita kat orang, on weekends. Saturday siang kalau ada masa,  if not past midnite, like right now, sampai jam 4 pagi le baru abis.

Well btw, a special note written by Abang for his dad, yang a month berpergian.

IMG_5166

Pastu aku tak yah tunjuk gambar laki aku lu, terus pada hadiah ole2 dari Europe. Too many states lah yang dia pergi masa kerja kat Europe tuh, though he was actually based in Budapest and also Munich, lelain negara/tempat pulak was on his own, personal trip.

Aku ada top 10 fav perfumes, antaranya these top 2.

The Dior nih, bertahun tahun tahunnnnnnnnnnn sangat menjadi kegilaanku. Frens, this is my fav!

i remember aku penah blogkan, one stranger tak boleh tahan terus tegur aku dalam lift that he loves the smell of my perfumes, siap anya apa brand, nak belikan untuk lengloi lah tuh! But la ni aku ngah perabihkan Poison, itu harga dahlah kedahak mahal but the smell, dek katanya JBT, dari luar lift hotel boleh bau hoi!

IMG_5168

Last kopek hadiah yang dibelikan untuk isteri ahcunnya from the Amsterdam airport

IMG_5170

Korang ingat laki aku jenis pi carikkan kasut bag aku tanpa guidance ke. Aku dah pi SF KLCC< amik gambar, bagi size aku sesiap kat laki aku, so dia terus pi SF sana and tunjuk gambar kat SA tuh, bungkus. Asal serupa coding and dalam gambar, senang kerja dia.

Cuma ada satu jer lagi kasut merah menyala/hitam legam yang dia gagal dapatkan, merata dia mencari semua out of stock.  Nampak gaya gini aku kena pi beli kat SF KLCC lah.

 IMG_5172

One of the gifts from the husband for being mak tunggul to his wife, the LV Belt. Pakai facetime je masa dia beli nih, coz aku tak kisah apapun brand design bagai, but since dia lalu LV, ini paling cepat dan ringkas and terus FT the belt. OK jer…janji ko adiahkan ye suami.

IMG_5174

The famous waffle from Holland for the ole2 of family and frens.

IMG_5175

Chess set!

1 set for 2 players, 1 set lagi for 3 players. in red dedua nih.

He bought these pun kat Budapest. Kami kan chess maniac, berkongsi minat ngan chess laki bini nih.

IMG_5208

Best one is this Chanel, terus kelecop kelecopppppp!!

IMG_5262

Tak yah tunggu lelama, hari tu jugak acik poi kerja sama kasut electric blue. The colour is sooooooooooooooo sexy!

Chanel tu dah pakai, dah posing dalam IG and FB/Twitter. To blog about it, bolehlah kot. If takde entry, agak2 bosan, agak2 nak show off bagi yang black heart tu ngamuk2 lagi hahahhaa, apa ler ko nih, tak sesudah heh.  Basically, i hope he wont be travelling lagi dahlah, lotih hakak, but dah tuntutan kerja dia memang kena ke sana sini merata dunia, mostly Europe ler kan, molek gak, dapat lagi acik kasut handbag baru.

Banyak lagi hadiah untuk family members, even our both mothers pun dapat handbag sorang satu, again :) .  Tunjuk hok aku je sudahlah, kalau semua nak ditayang sini huh, memang bosan orang heh. Itupun aku tunjuk light2 jer, some of my trips, yang recent one Jakarta sebelum Japan, aku tak tayang pun yet, korang nampak sket tu jer, yang aku bantai borong kat Airport bertokan, takde tunjuk. Masa tu ada perangai down to earth sket, tak nak menayang kahkahkah…..

Alah apapun, i know you like the entry of showing off, lagipun you boleh compare2 prices, boleh buat bahan potpet, hiks….sokay, i m in this line dah lama dik, akak paham :) .

 

Comment: 15

My raya chanel brooch….

IMG_3478

IMG_3483

IMG_3488

Comment: 7

Little Celebration….

I nak borak cite pasal my birthday event lah.

Takde mende pun

Sakit demam lagi ada ler. Yang entry korang baca aritu, on my actual birthday date but beritanya yang seminggu lepas. So untuk hari kejadian, dah tentu le makan seminggu gak baru kuor kan. Oh well….blog memang lambat kuor berita.

Abang 2 hari demam, dek sukan sekolahnya. Pastu aku pulak rasa tak sihat, hah memang demam nak datang. Laju2 makan panadol, pergi le kerja, beria.

Tumbang jugak. Sehari selepas kerja tuh, lari ler jugak pergi clinic. Klinik yang ketiga baru aku dapat jumpa doctor. First clinic tu susahnya parkinggggggggggggg, sehari sebelum Ramadhan kan. Pastu pi klinik baru, dekat2 ngan Ambank rumah aku, tekan doorbel banyak kali baru le ada sorang kuor staff nih, ngan gedik2 jalan ngan ngah hisap2 jari (ngah makan ke hapa)

oh tengah waktu rehat saya lah skang nih

so jam berapa baru bukak balik?

9 lebih kot

kat sini takde tulis waktu rehat pun, 9am to 11pm! kalau ada waktu rehat berjam2 macam ni, tulislah kat depan nih

Dia jeling tutup pintu

Dapat kat orang sakit kan….masa tu lam 6.30petang. lamanya nak tunggu ke malam kuasa ler heh. pala aku dah pening2 lalat, orang demam nih.

Naik balik kereta, carik pi 3rd clinic. aku ada 2 clinics lain boleh pergi tapi klinik tu pun sama je pesyen pangai parking hazab. at the 3rd clinic baru dapat jumpa doctor, ubat berkoyon2 dia bagi. Ngan medical leave lagi. First MC of the year aku dapat hah.

Pasnih aku nak sebati kat klinik baru tuh, syok. orang tak ramai. parking pun senang.

IMG_1191

Jadi malam tu tumbangler…demam kan. abang pakaikan stokin. katanya stokin ubat. Neneknya suh apaknya belikan untuk abang, RM180 ok socks tu. Pas Abang pakai, baik kebah demam, aku pulak pakai. Tu yang aku cakap stokin azimat hooooo.

Anw laki aku memang nak hantar pi klinik, dia suh balik dulu pastu dia anto ler, tapi kenangkan kalau dia hantar aku, aku nak kuor balik rumah, ngan batallion askar nak mengekor. oh takpe ler…aku redha ler pergi sendiri klinik tu pung. Masih mampu, lain ler dah pengsan kot.

Jul 9, 2013 | Tumbangnya seorang redmummy by redmummydotcom on Keek.com

Nak jugak keek ngah tumbang2 tu heh!

So So esoknya, bulan Ramadhan. Puasa aku anak beranak kalau weekdays memang homecook lah. But sahur pertama, laki aku uruskan, bininya demam panas lagi kan. Tapi aku puasa. Takdelah nak lelembik tak puasa pun coz ubat makan masa sahur ngan bukak puasa ler.

Amalan bazar Ramadhan kami pun, simple jer. Hanya RD jer yang pergi beli, anak2 tak boleh ikut coz kang nafsu memasing over dari tekak and jugak depa pun melepek. Specially Abang, dia kan baru baik demam so tu yang lembik sket, compared than kakak, kuat! tapi dah hujung2 jam tu memang dok melepek depan tv je lah.

Dia tolong angkat pinggan pun dah cukup baik.

Eh tu citer puasa.ni cite entry birthday hakuu. Pas bukak puasa, tup2 RD suh anak2 tutup mata mak merah. Datang 3 biji cards, Zeeshan hantar. hahahaha supercute postman kecik aku.

IMG_1261

Bebukak mata tengok haaaaaaaaaaaaa kek Chanel!!

ha abang kata, dia nyesal tak record. maknya bukan mai lagi melopong2 suka sakan sungguh, macam le dapat bag sebenar. kek je pung. kata si abang hikss

IMG_1273

ohEmGeeee

Serupanya pulak baker ni buat. hoi mana awak tau camne citer leh order kek Chanel Boy ni RD woiii??

hah ceritanya…

Jap tengok dulu, detailing baker ni buat. almost the same sungguh.

IMG_1267

Yang sampaikan ada bilang, the cake lagi cantik dari the real Boy!

oh kesian kad birthday anak2 nun ada di belakang 3 ketoi. Cam biasa ler kad si adik bongsunya depa ler yang tolong contengkan….

IMG_1284

Ni RD citer ler…

saya pi amik gambar Chanel Boy dari laptop awak, hantar kat baker tu. mintak colour burgundy cam handbag awak, dia tak boleh buat, so similar colour yang ni jer dapat, kira ok ler. dah tu, i bayar ler…

kenyang terus nak makan kek awak nih, RM250!

hahahahah mekasih suami.

Bersusah payah, made an effort to complete my birthday day. Walaupun bini mung pun bukan sihat mana.

Malam tu memang tak potong kek tu, tak sampai hati nak makan, kek tu cantik bebenorrrr….

 

IMG_1298

Esoknya the actual day, a bouquet sampai. Told him in advanced tak yah ler hantar bunga, malas nak turun collect kat bawah…but dia hantar jugak.

Sekali lagi terima kasih for loving me…perkh! cair air. ah dak kira.

ai know awak cinta sayang saya bangat….bini cung deh! hahahahhaa

IMG_1312

Love the details of the gold wrapper bouquet!

IMG_1301

Semoga 38 yang akan terus berpanjangan umurku, bersama suami dan anak2…keluarga. Happily ever after, yang pentingnya, biar bahagia dan anak2 selamat dunia akhirat.

IMG_1285

Kerna tu le muka birthday girl agak tak ceria sangat, ngah demam…..apapun. thanks semua for the wishes. Seronok baca kat FB, IG Keek. Kek tu esoknya aku potong and kirim kat RD yang pi tarawih, orang masjid le dapat. Some pulak mak ajah bawak bagi kawan2 suraunya. Takde le grand mana pun my birthday celebration.

Kek ni flavours choc dalamnya, moistlah. OKlah rasa sedap gak, elok makan masa siang lapar2 tu hahahah ni makan masa ngah full pas bukak puasakan. Ada kek buat syarat jer. Aku rasa total RM250 yang laki aku bayar kat kek, aku makan seringgit je kot hahahhaha, anak2 pun sama makan sorang sekokak sket. coz memasing dah full dek bukak puasa kan.

Yang, nak kek tak buat rasa ni, birthday kek bini awok niiiiii

Taknaklah, ai dah kenyang RM250 makan kek tuh!

Hahahahaha kuajoq, saje je. aku suapkan gak sesudu. buat rasa RM250 kek mahal dia tu kan…

Comment: 10

Chanel Medium Boy in Burgundy for the 38th!

ye ye ye. hari ni my birthday. 38 tahun.

terima kasih. but dah takde le excited sibuk benau heh nak blow2 candles ke bagai. Bulan puasa pun. makan buka kat rumah jer ngan family seperti biasa. Weekdays mar….unless ada event baru makan luar. Sokay, today is my birthday, so kita cerita panjang sikit on my hunting getting the Chanel Medium Boy!

IMG_0773

Chanel KLCC memanggilku…medium boy dah sampai pagi tu jugak. so during lunch break, i pergi buat lawatan. Really wanna get one, coz knowing the Boy is very hard to get. Tapi gambar yang aku amik nih, the brown bukan Boy, itu Portobello. aku suka jugak nih. coz colour brownnya. aku dah lama sangat teringin nak colour brown.

 

IMG_0767

but then, let s display the Boy back, ada green and burgundy. black pun ada. the grey, pagi tu jugak dah habis. laju betul ler pompuan2 ni dapat tau, sekejapan dah habis heh.

IMG_0771

The Portobello ni ler sangat aku berkenan. Yang dedua size pun tak kisah…warnanya yang aku nakkan pun…

IMG_0776

so aku cuba shortlistkan, the same size of medium Boy and Portobello…

IMG_0761

Back to burgundy

IMG_0786

looks like the burgundy it is! why why? coz yang hijau adalah lebih mahal lagi dari burgundy. Udahlah yang burgundy, apatah lagi Boy ler kan dah mahal, inikan pulak nak amik lagi mahal.

IMG_0779

it comes in red too, but sama harga with the green! i have to avoid the red, berderet bebenau handbags merah heh. Udahlah my Jumbo and GST pun merah…so no more merah. Hangpa kalau nak merah, pergilah terkam cepat, tak tau ler ada lagi ke idak, entry ni pun dah seminggu lebih aku beli baru up pun.

IMG_0780

so saya sudahi dengan sessi muka sendiri

tunggu payment. highlight RD, katanya ‘beli je lah, kang memekak kat telinga saya pulak tak dapat boy tuh’

IMG_0782

Siap, wrapped and I is happy redmummy :)

IMG_0789

dok situ diam2 ye dak kecik!

IMG_0823

balik kerja bertembung dengan laki kat parking hahahahaha….sib baik ler dah bagitau pun nak beli, kalau tidak memang kena soal siasat ni kang!

Malam tu jugak bukak and buat video utube on ‘betapa happy sukanya bukak kotak Chanel for the Medium Boy’ katanya kannnnnnnnnnnn!!! Bolehlah tengok kat utube tuh the exact colour/bag of the Chanel Boy yer. Keek pun ado. terbagitau harga le pulak! macam hangpa tak boleh check pun.

ok tetiba teringat, aku ni jual le handbags lama, ada yang nak beli bag aku ngan harga RM500, nangis aku wei! bag ribu2 agak2 le dik…

Jul 3, 2013 | My new Chanel handbag bought frm Chanel KLCC yeyyyyyy! Kengkonon hadiah harijadi maaaa by redmummydotcom on Keek.com

So begitulah, hadiah hari jadi untuk diri sendiri but RD funded a bit lar, part of the birthday present. Takkan ler dia kuasa nak melayan bayau ni kan, bukan murah tuh. So inilah bag yang aku dok carik masa kat Milan, sepanjang2 mencari, contact kaki2 nun kat Paris London pun memang sold out everywhere. Dan sudah sangat dijangka the Boy akan sampai ke KLCC, laju je menebeng.

It comes in large size, almost getting it too tapi takde colour yang molek. Tinggal hitam jer. Aku kalau hitam ni for handbag boleh kira, not keen on black.

Dah dapat Chanel boy awak nih, tolonglah cuti rehat beli handbags for 2 tahun boleh?

Eh, ini special case. This is for my birthday ler.

Banyak le alasan….

Baiklah…saya rehat berenti kejap beli handbags. See berapa lama bertahan. Thanks RD coz top up sket and Happy Birthday to Redmummy. blow blow the Chanel Boy!

Alright, bolehlah korang sambung back the birthday wish to me….

Comment: 21