Birthday

Sis ada, hello :)

 

Hello, assalamualaikum

Lots of you have been looking for me since i deactivate my instagram. Lama dah, sebulan lebih dah gak lah. Thanks, ada gak yang masih mencarik sis yg kertu ni hehehee…i ll be back, but donno when, just yet.

Lots of things jadi during my ‘vacation’. like a lot!

so i campak bit story sket lah lam nih since orang dok carik sis kat IG pun x jumpa kan.

But u can find me at @thecatsofredmummy / sometimes i ada mood i post stories kat situ gak.  I x block anyone pun kat my @redmummydotcom ‘s ig, saya cuma rehat kejap jer from any socmed.

So let s do some #riaktakburs

 

IMG_2708

Been looking for this red prada lanyard for over a year. landed at Prada KLCC and sis terus grabbed. Konon sempena the day i delivered my 18th yo son 🙂

 IMG_3715

Then sis beli kak ferra gak, ada vip sales before they do the opening sales for public

but sis x amik yg lam gambar ni

i took the bling bling jelly one

IMG_3732

pahtuh, kita ada buat kenduri doa selamat for my mak ajah, she turned 74yo baru ni

she s not well. she s having dementia, stroke etcs, she s one time yang very cheerful and talkative peramah all, but tu lah, kesihatan sangat menyusut skang ni

doa2 kan for my mak ajah yer (my abah too).

IMG_3047

my laki pun turns 46, 2 months ago. Bila Apple bukak pre order for Apple Watch Series 5, sis pun terus booked gak. after 1-2 weeks mendarat sampai, and sis terus lah hadiahkan kat suami. Suka la dia, worth to max betul beli this watch. ngan aku pun sama tergoda, i wanted this gak. Tu msg kat jam dia tu, saja aku testing for the first time, terus I WANT MONEY. hah….nak duit plsssss

we went for vacation too, local jer. coz laki sis kan masa anak2 cuti, dia plak study/exam (he s doing pjj) so memang jgn berangan la obedesi bagai dah….ada je lagik riaktakbur, but nantilah. kira hebatlah sis update blog ni tau.

those yang msg akak over whatsapp, carik jumpa sis kat klcc bagai, komen kat blog ni gak,  msg laki/anak2 kak red to get in touch with me, mana kak red menghilang bagai…hahahah ado jer. alhamdulillah.

diet socmed 🙂

diet badan tak jalan2, kita buat diet lain, jimat hp battery pun ye gak  😛

Comment: 11

Abang – The 17th

Anak sulung saya, Abang bertukar umur to 17 this year. Gitu lah, dedulu korang tengok dia masa umur 4, 5 years kan, tetibaaaaaaaaaaaaa skang dah 17 taun.

Cuma routine tahun nih, sejak yang kes accident bicycle awal tahun till now, tetiap bulan ada check up ngan doctor. Tetiap bulan gak lah aku kulu kilir ngan dia layan for hospital check up thingy (bapaknya teman awal2 tahun nya check up je, pastuh campak kat mak nya to settlekan)

this year gak (just less than a month after his birthday nih), will sit in for SPM. Besau exam tu bang.

IMG_7563IMG_7564

IMG_7570

5fa17325-35a0-49a8-981e-2982169ea6de

IMG_7614 (1)

IMG_7602 (1)

Sama macam kakak gak, his both parents takde kekongsi adiah kek ke hapa bagai, we are on our own lah. Ai tempah the birthday cake from the same baker (few birthdays dah for my family aku pakai service Flavox Patisserie. I tak amik large size pun kek nya, coz just for birthday makan purposes, kekita je yg makan gitu kan. I pun ada gak tempah the baloon choc set tuh, semua delivered a day before his birthday.

Kek abang tu, ada dramanya. The baker Sarah deliveredkan masa aku kat hospital nak buat check up. So turun naik le kek tu aku mengusung, mana ngan tangan lain ada benda lain nak dipegang. Gitulah anak nya birthday kan.

I got him a new wallet gak. Kakak pulak adiahkan abangnya jam (she bought from Melaka 2 days before his birthday). Shan hemm…shan tukang sibuk jer for bergambau. Nanti weekend baru kita pi  birthday dinner bila dah complete cukup 3 beradiks ni (to wait for Kakak balik from the hostel).

Walaubagaimanapun Abang, doa dari mak mung ni yang paling penting. Hati mak mung ni gak, jagalah memolek. Jangan dinitik2kan airmata mak ekau ni sangat, dahlah mak ko ni bang sedang dilanda badai. Biarlah jadi anak/abang yang dicontohi adik2nya, soleh mu dalam solat dan perintah Allah. Berkat hidup kita, adalah dari suara kata dan doa mak kita ni gak ye Bang.

Awak gak lah nanti nak jaga mak awak yang memakin kertu ni, nak bimbing adik2 awak gak nanti. To guide them to the right path.

Eh panjang lak ceramah. Oh ada gambar Zeeshan tu pakai spek, ha nanti kita sembang pasal magnet akak yang dah jadi mat spekie tu yek.

Happy Birthday Abang, the best for your SPM too, insyallah. 23rd Oct – 17 years old.

Meaning to say, awal tahun depan makpak korang nya wedding anniversary yang ke 18 tuh…hmmm

Comment: 5

9 Sept for Kakak..the 14th

Kakak, aka Gegirl just turned 14 on 9918 recently.

Few days before her birthday, i sent this to our house, but petang dia balik from her hostel dah ada lah nih. Delivery kena sent early coz it s long 4 days holidays.

IMG_6196

 

On her birthday, 9 September Sunday, she went out with the boys. all 4 of them, pepusing My Town, layan movies makan etcs. Kat midnite baru baliknya.

The next day, she went out with me, to Sunway Velocity Mall, ngan aku kejap je lah, got her birthday present. She wants the MP3. 8gb, harga RM159. Happy girl.  From abang and Zeeshan pulak (technically abang bayar RM2o jer, on behalf of Zeeshan, mak nya yang cover kan hahahahha, maths abang), a bagpack, RM44.

IMG_6214

This picture was taken bila kita pi kat Tasik Permaisuri, just next to the Stadium ada bunch of food trucks start operated from 6pm to midnite. Tapaued for the kids. Bolehlah korang datang gak nanti, tempat baru.

Dear Kakak

Semoga terus solehahlah anakku, jaga diri peradaban, jaga susila, belajar bersungguh2 not for your parents but for yourself sendiri. Ya Allah, lindungilah anak kami ini, Jagalah perjalanan hidup Kakak, berikanlah kebahagian kesejahteraan kesihatan yang molek buatnya. Amin

She s the witness for my upside down, semoga dia terus on my side, be looking after her parents, just like the brothers too. We love you Kakak.

Comment: 8

My 43rd Birthday!!!

I blogged about my husband’s Red Iphone 8 on 23rd May. That s his anniversary and birthday present, raya gift gak. This was an OK relationship after months of struggling (the 17 years tu sama gak lah but ni as per the recent one).  As usual, ai was the one yang made an effort. Ko ada dapat bini dah dapat pelempang dek laki bagi, tapi bini bagi Iphone 8, mano nak jumpo bini gini kan sangat.

So takpelah, dah rezeki aku lebih. dah tu bahagian dia.

Then, on 11th June, just a week before Syawal. What is my dosa pulak kali ni? Coz i was being honest for his recent attitude, then once again, laki being baran and dumped me at Neo Damansara, Damansara Perdana – Hafiz Hamidun’s event.  So dalam gelap jam 9 lebih malam tu, ai had to call a grab balik rumah.

Things didnt work out so well after that. no raya for us no nothing.

So 11th July came.

Nothing from him at all. He didnt want to work out for the marriage (for 17 years jenis yang, hah jom cerai, hah jom divorce, memang takde usaha nak berdamai nak berbaik, jenis yang bila gaduh. hah jom cerai, menyampah aku tengok muka bini aku, bini useless) beginilah for over 17 years ye. No roses bunga merah no wishes at all, no hadiah of course.

only at the nite of 11th July tu, at 1107pm (technically at 2307hours) – a simple wish HAPPY BIRTHDAY . ini sahaja. that s all.

Sedih tak ko kan?

Hehari aku nangis, napa la laki aku camni. Paling ego sombong bodoh tinggi sungguh.

Meaning to say, i ddnt get my Bissels.

Cos I bought lots of stuff for the family, for the husband. Nothing for me. N since aku pun kesian ngan diri aku ni gak, yang dok pleasing je suap memacam hadiah, but untuk self takdak. I went to Dior KLCC.

IMG_4385

 

IMG_4387

 

My birthday present to myself. Happy Birthday Kak Red, the 43rd!!

Yey, thank you for the birthday wishes, walaupun laki dah buang saya from his life. But my kids love me so much. They surprised me with lots of things specially the boys (coz Kakak masih lagi kat hostel). That s fine. Alhamdulillah syukur coz i m surrounded with the poeple who love and care bout me gak, masih lagi. Walaupun the husband dah tak nak look after me, tak nak bagi nafkah makan to me tak nak dah tak bother about me anymore.

This is sad but yes, i have to move on.

Comment: 30

The Red Iphone 8 for the Husband!

DE3A01BF-00D4-4FEE-B312-FC5417029025

 

We had our upside down

The painful of past few months/years

Though I didnt show it here but in the igstories, thousands of people noticed bout it

I got him this Red iPhone 8 in red, and he s in love with it, sesuai ngan namanya RedDaddy.

I know ramai tanya napa bukan i amik nih jer coz im the Redmummy, that s coz i m happy with my 2 pcs of iPhone 7 , one tu pulak is 256gb lagik, yet this red is only 64gb. Lagipun ai pakai red casing gak, so takpelah tak pakai iPhone 8. Tak perlu mengejar sangat technology heh…

But for him, coz he s been using my previous iPhone 6 and dah naik jahanam jatuh janam jatuh janam. so he s entitled for this new one lah. The iPhone 6 dah jadi harta Abang.

Ini jadik hadiah previous Anniversary, the 17th and his coming birthday, raya present. Hah sekali rap terus. Sebab tu lah aku tanya khabar Bissell aritu hehehehehe

I love you RD.

Comment: 5