Dior

My 43rd Birthday!!!

I blogged about my husband’s Red Iphone 8 on 23rd May. That s his anniversary and birthday present, raya gift gak. This was an OK relationship after months of struggling (the 17 years tu sama gak lah but ni as per the recent one).  As usual, ai was the one yang made an effort. Ko ada dapat bini dah dapat pelempang dek laki bagi, tapi bini bagi Iphone 8, mano nak jumpo bini gini kan sangat.

So takpelah, dah rezeki aku lebih. dah tu bahagian dia.

Then, on 11th June, just a week before Syawal. What is my dosa pulak kali ni? Coz i was being honest for his recent attitude, then once again, laki being baran and dumped me at Neo Damansara, Damansara Perdana – Hafiz Hamidun’s event.  So dalam gelap jam 9 lebih malam tu, ai had to call a grab balik rumah.

Things didnt work out so well after that. no raya for us no nothing.

So 11th July came.

Nothing from him at all. He didnt want to work out for the marriage (for 17 years jenis yang, hah jom cerai, hah jom divorce, memang takde usaha nak berdamai nak berbaik, jenis yang bila gaduh. hah jom cerai, menyampah aku tengok muka bini aku, bini useless) beginilah for over 17 years ye. No roses bunga merah no wishes at all, no hadiah of course.

only at the nite of 11th July tu, at 1107pm (technically at 2307hours) – a simple wish HAPPY BIRTHDAY . ini sahaja. that s all.

Sedih tak ko kan?

Hehari aku nangis, napa la laki aku camni. Paling ego sombong bodoh tinggi sungguh.

Meaning to say, i ddnt get my Bissels.

Cos I bought lots of stuff for the family, for the husband. Nothing for me. N since aku pun kesian ngan diri aku ni gak, yang dok pleasing je suap memacam hadiah, but untuk self takdak. I went to Dior KLCC.

IMG_4385

 

IMG_4387

 

My birthday present to myself. Happy Birthday Kak Red, the 43rd!!

Yey, thank you for the birthday wishes, walaupun laki dah buang saya from his life. But my kids love me so much. They surprised me with lots of things specially the boys (coz Kakak masih lagi kat hostel). That s fine. Alhamdulillah syukur coz i m surrounded with the poeple who love and care bout me gak, masih lagi. Walaupun the husband dah tak nak look after me, tak nak bagi nafkah makan to me tak nak dah tak bother about me anymore.

This is sad but yes, i have to move on.

Comment: 30

Mango merah cicah Prada Dior Belkin!

20130527_135220

Perasmian Soft Dior dah tentulah beli kat Milan kan…one of the handbags yang tak pernah pun never in my wishlist but terpaksa ler jugak beli coz stock bags lain banyak takde kat sana tuh…

.

20130527_135356

Jacket biru tu aku beli kat Milano, ada sekali ngan warna merah. Pastu teman2 kat Mango, berkenan ngan top merah, ada banyak colour lain but nak tunggu depa amik stock yang store jauh tu lam 15min hah lain hari lah aku amik colour lain tuh….

letak sketlah apa yang dapat diborong dari sana….lelain kemudianlah amik turn

20130526_204029

Soft Dior

ada mirip rupa Chanel GST sebab tu lah aku tak amik Soft Dior ni in patent red coz aku dah ada GST merah kang lebih kurang ler plakkan

20130526_203103

Prada clutch, shoulder pun boleh, for a dinner ataupun kuor weekend pun boleh pakai. ada jugak in purple, hampir2 aku nak amik purple sama jugak, but RD geleng pala, dia kan tau pangai aku kalau dah suka nak jugak amik sumer colour hahahaha

20130528_193254

untuk pencinta gadget, i just bought the wireless keyboard too, untuk pakai dengan laptop, dalam keadaan menaip yang malas, so tu perlunya wireless kibod nih. Docking untuk iP5 pun jugak. Sebenarnya aku mencari docking yang ada alarm, radio, Philips brand, oooor apa2 brandlah, Sony pun ada jugak cuma depa belum come out for ip5 yet, sume untuk yang below that jer. so tu yang aku beli ni jugak. Kat KLCC memang takde jual lagi, lembab heh.

So sok sok kalau dah ada memang aku amik tuh, rasanya ada satu tempat boleh redeem but tak cukup points lagi. Yang mencarik kibod tuh alah memana kedai pun ada jual, nak yang beso kecik, nak yang pesen apa sumer ada. Docking Belkin tu aku beli direct dari Machines, KLCC. baru depa restock. Harga ada dalam gambar tu jugak, tertepek sama. Tak nampak? RM69 for kibod, but if u are a member of Challengers KLCC, dapat le harga member and docking tu pulak RM189.

Selesai.

Comment: 10

Just after SPM…

IMG02784-20100917-1310

Dior SA panggil aku check out on the new colour of Dior Panarea Cannage Coated Canvas Medium Tote, merah yang haritu aku nak beli tapi takde stock pun ado gak. but aku dah takde selera and napsu nak pakai ini sudah…so kalau korang nak carik Dior with bronze and silver colour, bolehlah pakai nih, ala2 neverful youuuuu….price is around RM3,500.

IMG02789-20100917-1323

blue top of Diva Darling

Yellow leather of Tod’s

seluar brand biasa2 jer from Jakarta

background di Isetan Fitting room waktu menunggu temanku bersalinan pakaian….

image

Kak Red, saya macam terasa amik gambar dengan budak yang baru  lepas SPM je dengan ko kak..

hihiii…..

one of the photos with Dr Nan and Dr Shida, our 2 days project in KLCC right after the raya break. dulu Nan famous liau lam RM nih, asal aku letak je muka dia huii peminat berkoyon. diorang dah nak kahwin lah weih….

eh eh ai sukalah gambo ngan nan tuh, muka very the light tak make up.

sesuci anak dara uuuu….

anak dara sunti pun tak sesuci ittewww…

Comment: 16

Red ke Pink Dior…

hbags 047

Last Friday, my fren the so called Datin Sri datang klcc, so tiap kali dia datang memang harus kena ikut temankan dia masuk all these designer boutiques. while waiting for me, she dah gigil2 nak masuk Chanel so sampai2 je aku kat bawah terus hijack her Chanel, next to LV, then to Tod’s, sambung ke Miu Miu, Gucci and last final one is Dior.

huh….

menadah kaki sungguh.

hbags 051

among all the boutiques, saya sempat amik gambo waktu dalam Dior sahaja. wanted to try on the Verona of new baby LV, tapi tak launch in klcc yet, so she tried other stuff. koser aku nak amik gambo heh. at first she was in love with the pink Dior nih…but when the red comes…

hbags 052

lagi lawa siot merah nih…

ok aku lah yang sakan lonjak cakap merah is better…the price for this similar size of LV Neverfull is 3.5k, hok beso is 3.9k. Of course lah kalau ada duit pun aku x kan beli kat sini coz i can get my frens in London to get for me. So korang Dior merah kat negara korang nih berapa ek?

kalo duit msia ada lam less than RM2k tak? specially kat Bicester Village tuh…ado dok harga gini hek? The red Dior in KLCC ada left out 1 pc ajer, Datin Sri dah gigil2 nak beli tuh…

i love to accompany frens to go to these designer boutiques, leh feeling kuli Julia Roberts youuuu…………kok tak dapat beli, dapat tolong jadi macha angkutkan bag pun dah best :)

Comment: 17

Shu Uemura and Dior’s Eyeshadow…

IMG13708

dengan flash….

IMG13716

tanpa flash, ada imbasan sunlight…

apesal eyeliner aku macam pakai celak mato al iman tu jer ek

pdhal aku pakai kat bawah eyelid tuh

camera trick namanya…not good not good.

IMG13732

a fren just bought the Dior eyeshadow palette, harga nih RM195

lawa2nya kaler nyaaaaaaaaaaaaaa!

boleh dia tak pakai lagik

dah seminggu beli tp tak berpakai iskk

meh sini bg aku!

IMG13731

tak puas hati tuh

actually she s trying to seduce me to buy the Dior gak, not from her lah,pi kat Dior

haisayyy

no 1 apa, no 2 apa, dilukisnya sesiap…suh gak beli tuh

ko pun tak pakai2

ko pakai lu

aku nak tengok

tp dia bukanlah pemakai eyeshadow di opis punn

IMG13735

ai promised myself

to stop buying any make up products

so aku adalah sangat2 kuat iman tang nih, terima as a gift taper, free gift pun takpo, tp nak suh aku beli,oh tak larat lah teman….

dressing table aku, kalo hangpa jenguk

hangpa pun cam emmm….

dah macam bag doraemon pun ado, personal make up tuh, bukan PERSONAL MAKE UP ARTIST!

IMG13689

my new Shu’s palette

oh saya tak beli yer ni, complimentary gift from Shu Uemura :)

IMG13691

dan kepantangan aku lah kan

kalo tak berpakai jam2 tu gak…

tried 3 colours, the hightlight, the ligth and dark brown/gold

yang silver tuh lom laik :)

IMG13695 IMG13697

mato nih sama je ngan mato muka penuh kat gambo atas sekali nun…

tired with make up entry?

sorry dude, ai m a normal lady, ai love make up.

itupun sib baik je aku tak penah lagi ngaku ai m hot mummy n wife…kalo aku dabik dada cakap cenggitu, so lah not me, mesti ada mental yang tak betul kat aku nih

ahah! today is Thursday :)

saya dan sirman ada project hot hot n spicy ….ya ribbaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Comment: 7