Shu Uemura

Citer make up wajib ado lam RM yerk!

IMG20661

the free gift

IMG20651

the set yang mesti ada…4 items of Shu, 2 diff foundation, sunblock and loose powder. skang nih aku masih lagi pakai MAC’s loose powder but aku suka tukar2 mar….

the sun block usually pun aku pakai Clinique’s one, but also aku suka gak tukar2 hahahahaha

foundation pun aku tarak kisah, dedulu pakai loreal tp sebab aku geram aku missed tak dpt cukupkan kad so aku la ni pakai Shu’s dulu, agak2 dah semput aku tukar balik ke loreal ke apa saja brand.

kemudian dapatlah free gift atas tuh, depsea water lagi, white one, mascara and apa ke lagi satu ala2 shading cop cop kat muka hah ko.

oh btw, blog aku ni takde nye 24jam cite makeup yang oit…

aku terbaca satu tweet ‘masuk2 redmummy.com asik citer shopping jer, tak shopping citer make up’

yang sorang lagi nyampuk ‘aku suka masuk blog dia sebab nak gain hits, letak komen weih’

ha pasal letak komen dpt gain hits tu insyallah mak sokong. tapi kalau nak kata asik citer shopping sesadoooooo, sangat bidaah yang oi!

ko kena tanya readers akak yang dari 2,3,4 taun dulu,depa tau aku takde nak nak jadi mak mak yang sepanjang hari cite pasal anak, sepanjang entries citer pasal lipstick hek…dalam blog aku ni semua ada yerrrrrrr.

Comment: 27

Spend for the quality…

betapa lamanya cuti sampaikan nak bersoping barang2 tampalan di muka langsung takde masa. nak pergi waktu lunch on monday pun tak boleh sebab aku memecut laju ke sek anak aku.

eh korang cuti anto anak sek ek? huhuhu….aku dah tak yah dah amik2 cuti ni, abang dah expert. tunggu gegirl kepoh nak masuk Year 1 baru aku cuti balik. ok cite anak sekolah lain entryyyyyyyyyyyyyy yek.

IMG20144

ini cite make up. kerna nak jugak membeli sbb banyak penampal2 muka aku dah abih kan, sepantas kilat abih keleje, turun Shu turun ke MAC, rembat sap sap soi callo.

rindu tol nak soping make up lam KLCC

wpun cuti kat 10 hari

tapi, nikmatnya berjalan2 buat catwalk melawat kawasan jajahan ku di KLCC, oh bestnya…………..

aku  nak beli make up lagi nih, eh bukanlah hok eyeshadow ke lipstick bagai, aku nak beli benda lain, so nak gak soping and try apa yang best best2! itu tak sampai 20 min jam nya soping kenangkan weekdays anak2 kat umah tu nak dibelek telekkan.

eh sapa nak suh aku jadi Personal Shopper, meh lah, aku leh sekalikan ngan barang aku gak, offer hanya sekalik!

**tak lawo gak, memang buang karan jer ler…..

Comment: 11

Shu Uemura’s redemption…

IMG19082

seronoknya pi Shu ni coz depa takkan marah kalau aku nak touch up muka merah aku ni kat counter diorang. loyal customer kan…

aku part skin care memang cecampo pakai, not a biggy, make up pun lagilah cecampur pakai jugak. but not lipstick, tang tu aku ada kepantangan jugak. some brands nya lipstick tak kena ngan bibir merah ku yang kusam ini.

IMG19076

Friday aku memang tak sempat langsung nak make up. dahlah tu make up bag for travel tertinggal lam keter. makanya bila Shu tepon suh turun, aku terus lah touch up….setouch up nya pakai eyeshadow yang tak pernah aku pakai, with the concealer.

i love using concealer lah skang ni…mata tepu pun leh jadi segor.

IMG19077

Leen a fren came to join me, terpinga2 plak dia takut nak pakai make up Shu. kalo takut ha ko tengok je lah akak godam muka sendiri.

eh kak red ni ko buat cam umah ko je ek make up shu ni

memang pun…tak nampak ada share aku lam nih ‘RM is Shu’s model from the blogging world’

ye ke kak, since when?

sejak aku jadi customer Shu lah, aku lantik le diri sendiri jadi model depa yang oiii

image

ha ini dari camera berry Leen. laa nya kan…dia berry baru, bila barang baru, hasilnya superb lah yer…compare ngan berry aku yang dah lama tu…

IMG19085

ok udah siap make up sudah tidak nampak sepi and suram…

bolehlah kita ronggeng pi jalan2 pusing klcc….

sonoknya jalan ngan Leen ni coz dia ni hantu hbags pastu dia sama size ngan aku, haaaaaaaa memang setaraf setinggi le memasing kan. sama2 tinggi kononnnnnnn….

padahall :)

IMG19096

btw aku pi amik redemption barang2 shu aku. ni redeemed yang oi, bukan beli. korang dah redeem points Shu korang blom? atau apa2 saja points yang kena diredeem from the cards yang korang pegang. Bonuslink pun aku baru redeem tak dpt lagi barangnya.

but nak ujung taun pun ada gak few cards aku tak cukup chop, macam Sasa, Loreal, tak nak lah aku spent semata2 nak dptkan barang2 dr redemption coz tak berbaloi lar. macam santak sangat. so aku let go je lah.

IMG19099

the Shu’s nya barang yang aku redeem tu ni ha brushes set, n the depsea water. brushes set tuh kecik jer, for travel purposes gak. depsea tu coz aku nya yang hok Clinique dah nak abih..so back up lah yang biru yerr. blom try pun lagi, sok sok dah try camne best ke idak air tu aku spray kat muka. baru aku sound.

depsea water ni gunanya 2 sebab. satu sblm ko make up, spray dulu muka tu kasi fresh up . kedua pulak aku pakai bila dalam weather panas. eh patutnya pakai kat lam aircond, tak nak bagi muka kering. tp kat cuaca panas pun aku pakai gak sbb bila panas muka kita berbahang, so spray jer lah. yang water tu for Clinique aku, sirman yang mengerjakannya more than me actually.

ok itu class make up tak rasmi kita hari ni yer…

Comment: 8

Koleksi make up korang…

IMG18144

hangpa dah beli set MAC nya promo blom? hok nih 4 ketui, blusher, highlight shading, eyeshadow and brush is RM300. aku beli dah 2 weeks, sampai la ni tak bukak2 pakai yet.

aku dok perabihkan yang lama nya baru nak bukak hok nih. janji selamatkan beli dulu supaya tak terbayang2 sok tak dpt barangnya.

IMG18138

n kalau korang beli promo MAC tu sila tanya SA korang ada2 free promosi yang korang leh dapat. aku dapat bubble MAC, 10 botol. khas utk anak2 merah.

tapi sampai skang aku tak bawak balik lagi, simpan sorok kat opis hahahahhaa…

i want them to play it during the school break, so biarlah dok benda ni tak berusik. n aku nak ajak diorg main kat playground or any open area. takat kat VA tu feeling main kat balkony je lah tak syok.

IMG18465

wahai pencinta make up lagi, xmas is coming

shu uemura buat promo make up lagikkkk

itu palette lam RM190

kot

starting this weekend

IMG18467

comel je cover casing….

IMG18466

ini pun promo shu gak, which aku tak tau harganya. sorry.

i main touch n go lelaju jer…harga korang pi lah check up sendiri. aku dah tunjuk gambar utk korang pun dah cukup baik.

IMG18468

this pun boleh jugak buat adiah ole2 utk bday. RM290 kot. eh silap harga kang naya jerr….

except MAC, yang lain shu ni sume aku tak beli tau. aku amik gambo utk korang jer ha…no intention to buy. beli biar berpada, yang ada skang pun dah selambak.

tp satu tip, kalau dah melambak2 ada tu sedekah pass2 lah kat orang2 yang korang rasa suka pakai. i gave away to my sisters gak, coz ada yang aku beli ada yang dpt dari advertorial and from the sponsors.

so itu je tips citer make up, lain minggu aku korek make up versi lain plak yer…

Comment: 10

Bukan cerita malam Jumaat :)

IMG17834

public announcement to all shu uemura’s users…

ada product baru from Shu, itu base and foundation jugak. with liquid and stick. harga…wapocitau. ini catwalk mak limah yang oi, amik gambo terus jalan…sempat borak ngan Didie sepatah 2 jer…

ko pasan tak ada foundation kaler gelap tuh kan, letak depan sekali display tuh

ko napa tak letak yang foundation kaler cerah hek?

eh kak red tau tak, negro and orang2 India, lalu sini terus beli tau, coz ingat senang nak dpt foundation kaler gelap. tu pasal laku ok foundation gegelap nih.

oooooooooooooo…market market!

IMG17830IMG17829

if u saw my Twitter yesterday, i twitted bout necktie…kan? aku jalan2 kat tpt men, nak carik baju and suit Sirman. We are attending Momo’s wedding. my previous boss yang paling kucinta, getting married veryyyyyyyyyyyyy soon. I m supposed to attend his Hindu’s reception, malangnya aku ada commitment lain di Singapore lak nanti.

So aku tak dapat nak blogkan and review bout 1Malaysia’s wedding, hindu’s one specially. But Chinese wedding insyallah one day i ll blog bout it, there are 2 invites waiting for me to blog.

IMG17832

n Sirman’s new necktie pun nak kena carik gak. tapi mahallllllllllllll betullah. selai necktie tu kat sama harga ngan kasut Eclipse aku. RM200!

yang 20 hinggit tarak kah? pakai sekali je kooo…

laki aku pi keje tak pakai tie lah, dia nya opis selamba bercasual ari2, semua neckties lelama dia aku dah bagi2 orang. aku kan pemberi jariah barang2 dalam umah dengan mewahnya selamba bagi kat orang. so kalau lah sirman pi interview, gagau2 pi carik necktie, nan adooooooooo dah.

sume wa dah leburkan.

tu yang nak kena carik necktie baru. dan bila tengok harga RM200 selai, aku blah. koser heh.

IMG17833

amboi, barang ai ke main you berkira lagi yer

bukan berkira cik sirman oi, investment biar berpada. kalo takat pakai sekali, tu bukan investment namanya, tu membazir bang…

tol tak? setuju sama saya kan korang? SETUJU TAK???

lepuk gak nak kalo berani tak nak iyekan apa aku bilang nih!

Comment: 15