Necktie

Bukan cerita malam Jumaat :)

IMG17834

public announcement to all shu uemura’s users…

ada product baru from Shu, itu base and foundation jugak. with liquid and stick. harga…wapocitau. ini catwalk mak limah yang oi, amik gambo terus jalan…sempat borak ngan Didie sepatah 2 jer…

ko pasan tak ada foundation kaler gelap tuh kan, letak depan sekali display tuh

ko napa tak letak yang foundation kaler cerah hek?

eh kak red tau tak, negro and orang2 India, lalu sini terus beli tau, coz ingat senang nak dpt foundation kaler gelap. tu pasal laku ok foundation gegelap nih.

oooooooooooooo…market market!

IMG17830IMG17829

if u saw my Twitter yesterday, i twitted bout necktie…kan? aku jalan2 kat tpt men, nak carik baju and suit Sirman. We are attending Momo’s wedding. my previous boss yang paling kucinta, getting married veryyyyyyyyyyyyy soon. I m supposed to attend his Hindu’s reception, malangnya aku ada commitment lain di Singapore lak nanti.

So aku tak dapat nak blogkan and review bout 1Malaysia’s wedding, hindu’s one specially. But Chinese wedding insyallah one day i ll blog bout it, there are 2 invites waiting for me to blog.

IMG17832

n Sirman’s new necktie pun nak kena carik gak. tapi mahallllllllllllll betullah. selai necktie tu kat sama harga ngan kasut Eclipse aku. RM200!

yang 20 hinggit tarak kah? pakai sekali je kooo…

laki aku pi keje tak pakai tie lah, dia nya opis selamba bercasual ari2, semua neckties lelama dia aku dah bagi2 orang. aku kan pemberi jariah barang2 dalam umah dengan mewahnya selamba bagi kat orang. so kalau lah sirman pi interview, gagau2 pi carik necktie, nan adooooooooo dah.

sume wa dah leburkan.

tu yang nak kena carik necktie baru. dan bila tengok harga RM200 selai, aku blah. koser heh.

IMG17833

amboi, barang ai ke main you berkira lagi yer

bukan berkira cik sirman oi, investment biar berpada. kalo takat pakai sekali, tu bukan investment namanya, tu membazir bang…

tol tak? setuju sama saya kan korang? SETUJU TAK???

lepuk gak nak kalo berani tak nak iyekan apa aku bilang nih!

Comment: 15

Nasi lemak hati luruh…

IMG14596

my brunch for Tuesday

sapa2 yang order dari caterer nih, thank you, serious sedap nasi lemaknya..kenyang aku sampai lewat petang. saya menggatah ikan bilis garing n kacang tanah tu

ngap ngap ngap

sengap ngap nya…

IMG14598

amboi neck tie biru

lama tak jumpa kawan lama…setaun lebih. makin hensem pulak si tua nih

IMG14600

jadi mangsa lah kan

simple accesosries for lelaki2 di luar sana…

tp laki aku cincin kawin pun takdak ahhahahhaha

IMG14581

for a month, my SIL is staying with me

lakinya aka adik lelaki aku outstation dar….kenapa dia suka tinggal ngan saya, coz she can earn sket side income lah, so my parents cuti sebulan lah gitu…

umah aku penuh meriah siang malam hari, ngan anak nana, anak2 aku lagi, anaknya sendiri tp best!

pastu semalam aku

…em

sebab saya kan…

saya kan

saya kan….

anw malam semalam aku buat project advertorial ngan sirman

aku paksa dia buat gak menda tu sesama! u will surely like it! wait for the advertorial to be up and posted kay…

n tonite aku ada meeting ngan my long term client, you gonna get something from RM! mbe for the best of 2million hits!

Furla and Ferra, ai need you now!

Comment: 14

Ready Made Shirt!

IMG12179

untuk peminat2 hijau….necktie hijau and cufflink hijau…

eh mana aku nak carik baju yang memang ready made tp perlukan pakai cufflink, for ladies ye bukan utk lelaki. selain dr Raol?

malas tollah aku  nak tempah2 nih…i need yang dah ready made jer…to add the collection. kalo boleh yg jual lam klcc jer lah,  help me pls?

Comment: 12

Apa dalam Parkson & Isetan

IMG08690

IMG08696

this is stila’s counter…kat parkson. counter tu kena kerumun dek wanita2 yang suka buang duit pada waktu lunch hour ari jemaat huhuuuuuu….

aku pun jenguk2 gak pala tengok apo ada, rupanya stila buat stock clearence, saya tengok gitu2 je lah you. ai dont have any budget to buy a new make up set, tak nampak sebab musababnya, the make up set yang redglow bagi tu dah lebih dari cukup. ai m happy with that. apa yang aku nak only tambah the brushes jer. satu batang brush lam seratus lebih. aku ada 3,4 batang yang dok aim lagik nih. but kena tunggu big sale gitu baru leh beli.

for brush untuk foundation harga kat mac is RM130s gitu, so heehhehe…takpe pelan2.

IMG08693

Nine West’s hbag. the pink/black yang beso tu cantik, harganya pun chantek. currently the grey yang aku pakai for a month nih pun from nine west, but tu lagik cantik. the price is 300 lebih nak kat 400. pun takde budget. wah semuanya takde budget kan. wpun Rezeki RM, but kita enggak bisa boros mar…jimat2 kan belanja.

IMG08694

hangpa nampak bag yang macam kereta hitam tuh. ok the price ye…boleh buat deposit the real car. betul nih…ai show the price to my fren, buntang mata dia. yelah bag tu aku tak tau brand apa tp bag tu dia campak letak gitu jer, harganya hang nak tau dok? 4 ribu lebih. tak betul aku cakap leh buat downpayment keter sebijiik?

IMG08699

IMG08700

IMG08701

cantik2 nya necktie nih..nak dibelikan tp untuk siapa. mbe for alang’s bday. last year we got him the renoma’s shirt. so mbe this year boleh belikan dia necktie pulak. sirman pakai casual attire lah ke opis, so nak belikan for him, eikk bukan dia pakai pung.

IMG08704

IMG08702

IMG08703

cufflink kat isetan, range price from RM49 to 3,4 ratus. aku amik yang RM115 for myself, entitle for another pair. kira 2 pasang lah. mine one enggak ada lam gambar nih, nanti bila saya pakai kay. donno when, aku idok suka gemor sangat pakai kemeja gitu ajer kalo idak dengan suit.

IMG08705

dahulu kala saya digelar macam sheila majid. but fyi, aku lebih seinci 2 tinggi than her yer… hiks. ada modal di situ. but sejak kuor blog nih korang dok kata muka aku cam nora danish pulak. ntah mana lah serupanya. she s more prettier lah. she s very hot mama. aku rasa sejak dia beranak ni dia lagik lawa than before dia belum ada anak.

is the ex husband going to marry the pasah lady? :)

well anw, sapa2 yang mai klcc semalam, mesti ada menjerit sama, gila manusia punyalahhhhhhhhhhhhh bersepah. at one time aku macam nak lari balik opis lam kadar segera. ai went to eclipse to carik kasut baru, pun takde yang menyengat. n ai didnt take my lunch pun, just num teman member makan.

so that s bout it.

what say you?

say apa ek?

anything u wanna say lah…shout it out.

aku cam dapat rasa ada yang simpan2 lam ati nak bersuara kat sini…

Comment: 14

Hati Rojak

img07451

sesuailah kan kalo pakai merah pastu kalo tak letak kat blog rugi lah plakkan. muka dia takyah, ramai lak anak daro tak leh tidur malam ngigau2 kenang muka hensem mamat nih

img07450

yang ni client aku, aku tak nak letak muka dia pasalnya aku masih lom siap keje dia. client tu maknanya yang letak ads depa kat RM lah, kat blog nih….dia partner dia and husband dia banjer aku makan…

she s been communicating with sirman asalnya, pastu half way aku take over, pastu sirman pastu aku take over balik. so pasni all on me. korang yang tanya2 pasal advertise tuh sume akan dpt reply dr manager aku, dia yang handle ads nih sumer, pastu bila dah final stage baru aku singkap keje ko pulak. ground work aku yang buat bukan sirman kay.

img07447

aseana, emm…makan borak makan borak. aku tertinggal note book aku so supahawau lah kan nak ngingat lam pala, so kena roger2 ngan dia lagik soon, kalo tak, korang sama lah tak paham ngan delivery citer aku plak.

img07446

aku adalah sangat sedih marah duka pilu tau. luka robek hatiku. bukan dek pasal family ke hapa but adalah issuenya, tp aku tak nak bentang kat sini, not good mar. aku dah belajar banyak kesilapan lalu, jangan ko bentang2 jaja lam blog apa mende yang tak patut ko cite nanti kang ada yang buat modal belakang ari. kita tak tau bape banyak musuh kawan kita.

sodih nih! tp aku pegang janji orang sana, dia akan pastikan aku tak terluka lagik.

muka aku sembab aaa…aku tak cukup tidur kay.

dah 2 ari turut2 jiran aku, si Ms Chocho cakap muka aku cam tak cukup tidur pun yer, macam tak cukup sihat pun yer macam tengah bermasalah beso pun yer.

masalah aku tak cukup tidur tuh pasal aku dok berjaga ngan abang. sampai khamis jer, kamis malam aku dah boleh layan dvd DHwives aku balik, dah abih dload pun.

oklah aku nak suap abang makan, this week is special week, he needs my hundreds of attention than other days.

Comment: 15