Accessories

Not the closing of Friday…

IMG01134-20100716-1343

2 amoi Lancome. huiii, comeinya. pi Concourse KLCC and depa ada buat promo Lancome, si Didi ex Shu Uemura pun ado situ, mintak dia spray kat ko nanti yek. jual je nama Kak Red sure dia kasi ko percuma miniatures bersepah2….! aritupun dia simbah Gucci perfumes kat badan aku, naik atas orang tanya ko mandi Gucci hapo??

ngan Didi dia tak berkira, cuma telinga korang kena tahan sketlah :)

IMG01099-20100715-1001

stock Nina Ricci gue sudah watamat for 2 weeks usage :) . bau dia manisssssss bangat. rasa ko nak makan2 jer isinya. setiap kali aku tukar perfume, tiap kali tu lah my gfs will ask me, apa rasa flavour ko hari ni kak? wahh….amik amik badan aku nih buat peram bawak balik.

oh those yang aritu beli kain baju for charity sumer dah dapat kan? amacam wangi giler tak baju korang. selain membasuhnya dengan the right sabun, aku jugak spray ngan one of the best perfumes yang saya ada. its from the Victoria’s Secret. ramai nau korang nak tau apa perfume tu kan, ok nah sudah kuperjelaskan… :)

this week aku belasah pakai Davidoff pulak.

IMG01128-20100716-1305

dapat kawan yang gila pink, memang contrast betul ngan aku yang very the gila merah nih….

IMG00017-20100716-1419

hi Sirman, Abang, Gegirl :)

IMG00018-20100716-1419

aku dah balingkan yang casing clear colour aku pakai sebelum nih….and ganti with this red one. aku pi beli nih pun kat kedai yang sama beli car charger usb bagai, memula dia letak 38inggit, kuasa aku nak layan. pastu dia letak 20 ke 30 gitu lah. so aku cakap ngan dia, oi apek aritu aku beli charger and usb kat ko, takkan ko nak jual mahal ni ngan aku. 15 sudahlah..

ooo u u, yes yes i ingat, oklah 15 sudah. kawan you punya pun 15 jer.

amacam ada ong tak? so nak shopping lenjan2, meh bawak aku, wa memang handal bab bab tawer menawar nih. tapi sedap2 aku cakap RM15 murah, ke ada lagi murah??? eh ni lain brand lain lah harganya kay, aku nya murah jer. ni kes tak nak pakai kompeni punya casing, memanglah leather tapi kalau hilang, kena ganti beratus, so biarlah simpan je pakai hok murah nih hati pun senang.

we bought this at the Wisma Central, next to KLCC.

anw agak2 dalam bulan 10 apa yang latest gadget kuor kat market ek? i mean under the Blackberry category lah….? nak sumbat si Sirman tu ngan bday present dia with that thing. so that i can keep his mouth shut, coz i wanna get the Saffiano Lux!

Comment: 8

Say no to Sinma…

IMG00231

Sinma ni sapa tak kenal, memang ko bukan anak malaysia lah weii! Sinma wujud dari zaman aku hingus meleleh2 pastu jilat makan balik. muahahahah. ha sampaikan rambut aku yang dulu hitam beruban la nih jadi rosak dek Sinma nya angkara. Tapi tu dulu lah…dulu Sinma ni sangat fofular. specially dia punya mata2 staff dia kan.

kalau kita nak beli barang, baru pegang satu lai getah pun staff dia dah datang unjuk bakul kecik suh kita isikan barang yang kita nak beli tu dalam bakul.

kalo korang biasa yang town center macam kat Kota Raya ke CM kan, ada sorang amoi kat Sinma nih. dia dah pangkat seniorlah. dia tu rambut panjang and kurus2, kira tokan besau gak lah, dia kalau jaga dalam Sinma, eii cukup aku nyampah.

IMG00228

kat 6 tahun kerja kat KLCC nihkan, dah memang basic aku akan beli getah2 rambut apa bagai di Chameleon KLCC. ada orang kata Chameleon mahal, ada yang kata Sinma masih lagi kekal kemurahannya. since getah rambut Gegirl dah memang ujung2 nyawa, aku pun beli lah kat Sinma jer. masa tu pun ada 5min je lagi sebelum movie start. mak heret laki mak ke sini, nak spend getah rambut Gegirl.

aku main capai2 amik jer, yang perhiasan gini memang wajib sebab Gegirl memang suka ikat2 rambut tocang 2. so kena ada 1 pair. pastuh getah rambut yang dulu 50sen sebungkus, skang dah jadi 2.50 sebungkus. itu memang wajib sangatlah dalam koleksi getah rambut kami anak beranak.

IMG00232

aku kalau kat rumah memang memanjang je lah ikat rambut, takde nya nak rewang2 lepas rambut. so 2 orang wanita yang cute di rumah memang kompem pakai getah rambut kan. n aku amik sekali 5 bungkus. dah jadi 12.50. tak campur ngan perhiasan rambut Gegirl yang lain, total up to RM45. ok lain takde issue.

yang getah rambut halus kaler hitam, putih, and kadang2 warna warni…getah yang macam tu lah. masa nak capai bayar tu aku tengok dr luar plastik ‘ni macam bad je quality getah nih’

halahai…betul anggapan awalku.

sampai je rumah aku terus ikat rambut, baru 5minit, dia putus sendiri. aku amik lagi pakai, putus lagi. kalau aku tarik pepanjang, putus lagik. aku pakai 2 getah utk buat ikat satu, pun satu putus, satu lagi putus dalam masa 15minit.

apa barang??

habis dek putus je lah pulak…

IMG00951-20100711-1208

pas je putus aku saje sepahkan ke lantai, coz aku nak tengok berapa banyak lagi putus termasuk  getah rambut Gegirl. nak jalan selamat, since  Gegirl sekolah, rambut nya diikat pakai getah 3 lai terus.  aku takut putus ha kang abih lah rambut anak aku berjuntaian. that s it lah, quality di Sinma makin senior makin ketuaan, tapi sebab ada competitors lain seperti Chameleon makanya diorg dah tak nak pentingkan quality anymore. ketuk memahal, tapi pakai kejap getahnya dah putus.

sebelum ni aku beli kat Chameleon takde masalah, takde isu, getahnya kuat. putus pun makan masa, kira ko dah tarik panjang2, dah longgar anak tekak baru dia putus. ini baru pakai seminit ko dah putus kan Sinma. rugi 12.50 aku for the getah halus2 gini. sakit jiwaaaaa bukan sebab kena kuor duit bazir, sakit duit coz asal pakai putus, asal pakai putus. so nak tak nak dah beli 5 packets kenalah pakai sampai dia putus sumer. grrr!

No more Sinma lah….

make up staff ko je ke main hebat dasyat, ngan aksesori gaya berambut staff ko pakai, tapi ko nya barang, kedaung. i vote for Chameleon. sok sok i dah super kaya mewah bak hartawan, i belikan getah rambut anak i from Evita Proni plak. Sinma, u baca tak entry i nih?

tulisan aku nih boleh mempengaruhi buyers and customers lain to run away from Sinma and go back to Chameleon, but ni pendapat aku je kay, kalau korang tak nak rasa bias, u can just stick to Sinma, coz u are happy with them. but not to me.

Comment: 30

Keterpaksaan untuk Menyopping!

IMG22627

budget ciput you, makan waffle jer buat pelapik perut. i had a veryyyyyyyy late breakfast, so macam tak patut lah if amik heavy meal. so aku settle ngan fruit yang alahai cinonit and ice cream jer. waffle tu aku bedal hok separuh jer, lagi separuh no thank you. muakk…..

IMG22625

very red concept. my fren pakai red top, red belt and red patent shoes…nice. saya sendiri yang pencinta merah pun pakai kasut merah kali ke opis rasanya kali terakhir was like a year ago.

IMG22630

i m running out of cekak’s stock. yang Diva Darling tu bagi satu jer, so i need more. tukar2 setiap hari. ni aku tak worry sangat kalau banyak pun coz boleh exchange with gegirl. but aku takkan pakai cekak dia lah. went to Chamelon, sesungguh acik menelek cekak bling2 nih, harganya manghaikkkkkkkkk!!

RM400 ado

RM290 ado

RM145 ado

ko!! never mind lorrr….

IMG22631

mencarilah ke section yang agak2 murah…, yang belah kanan hujung sekali aku sudah jatuh hati. RM39, the most expensive cekak yang aku pernah beli seumur hidupku. tp tu sedap tuh, bling2 tu no hal but dia nya tu besi. kaw2 lah pakai, cantik pun ye gak. kalau bling mata dia tu merah pun dah cun gak.

berry 038
10min shopping, 5 pcs of hairbands + 3 clips total up to RM84!! ini baik punya shopping coz tangan gatal nak sangat membeli. budget nak beli cekak jer, bawak balik sampai 5 bijik, 3 aku tinggalkan kat opis, coz just in case terlupa dari rumah nak pakai, kat opis udah ado.

larhai, tak sync tol lah entry aku skang nih…

smlm baru cite cekak, arini dah pi bukak entry beli cekak. aritu dok cite persians for adoption, kuor plak the next day entry kucing dok melekat lam engine keter. sigh..nanti aku adjust2 balik yek entry kita2 nih….

sebenornya tangan aku gian nak menyopping, almost everyday pi jadi Personal Shopper untuk readers, MAC tu je boleh kata selang sehari aku pi beli barang korang, ngan SK II but barang sendiri nan ado. nak beli baju, tercekik aku dibuatnya heh, eh nih sapa nak beli top kaler bronze nih?

berry 041

L size, selling at RM85 Somerset Bay, original price RM139 kot…NEW, NEVER BEEN WORN!

mak silap beli baju dar………sekali beli salah size ler pulak, nak anto pulangkan pun dah seminggu baru pasan haisay….kalau nak, datuk datuk datin2 boleh email di Contact Red yer.

Comment: 18

Shop shop for the readers…

IMG17732
ada blog aku tengok pi letak gambo bebeso alam, ya rabbi, tak ke makan size blog ko je kan, nak scroll down ke main payah pun yer. aku tak berapa suka bebeso, satu 2 gambo boleh ler, macam ni contohnya. tp kalo sume nak beso tepek, bukan cara ai lor yer.

so ni satu tepek puas hati idak tengok bebeso

itu baju jump suit sangat unik tapi kelakar. sib baik takde size aku. katalah ada kan, aku beli……..

saya suka je pakai unik2 nih tp ngan my own style lah, kira takde lah orang kutuk. cuba pakai depan cermin tengok dulu kena idak, kalo tak kena or agak2 memang kena das, rentikan lerr…

IMG17721

kembali ke gambar kecil….

ayam seketul and paru. last2 makan ayam jer. syian ai…pas raya makan ni jer hehhehe. aku takde selera makan nasi lah. dah 2 hari aku tak makan nasi pung yoooo!

IMG17743

n this was my lunch on tuesday plak. ice cream n pisang from Madam Kwan. pisang tu ke main masak bonar. tiap kali aku makan ice cream nih kan, mestiiiiiiiiiiiiii kepala otak korang ingat testicles ehehhehehe. macam goat’s testicles yang aku makan tu lah!

tengok video saya lam Epi 4 Project Alpha, for Fear Factor slot. nyamnyam ngan cacing aku telan.

IMG17745

ha aku makan ice cream tu dibelanja oleh Puan Besar Ayusliza

dia ni madam beso

tokey business beso

semuanya besooooooooooooooooooo!

mekasih Puan yer….nanti lagi less than sebulan, saya jual Puan Besar. btw, her make up is all from the PAC pigments, dari online shopping center saya.

IMG17766

tapi malam ku sapedek nasi, lauk hebat sedap pari dari Pekan pahang. dapat fresh2 oo dari Pekan. Rose kan orang pekan so aku ada kirim sesiap, satu box dia belikan. sedap gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pari pekan. even mak ajah pun cakap lembut tol pari sana.

napa pari Jusco and pari pasar malam tak sesedap pari Pekan Pahang???

pari buat asam podas memang nyamnyam…tu sume Fifin masakkan kay. aku balik dah kol bape nak masak hapanya.

sirman adalah selamba…

fin ko balik indon nanti, ko dah tak geti masak indon, mesti ko masak melayu malaysia kat orang kampung ko

hehehehe fifin fifin, napalah kamu  harus pergi bercuti begitu lamaaaaaaaaaaaaa!

IMG17727

kembali pada gambar sederhana beso plak…tapak kaki pi Eclipse, nak pi tengok kasut. Eclipse dah mokak2 tepon aku suh turun, ada high heel merah menyala baru sampai. siap diorg simpankan size aku kot aku nak.

emmm…baju biru boleh buat aku kurus yerr.

aku x leh pakai baju biru bebanyak, nanti jadi kak blue.

kak blue adalah sangat tidak parenting hahahahahha! waa biru, biru otak korang kan!

IMG17726

well i cant remember whether aku dah letak kasut Eclipse ni kat sini or not. but what the heck lah kan, bagi tepek jer ler. kot korang berkenan nak beli. harga sama lah 130 and above.

IMG17722

merah kanan tu letak seminggu dah abih! tinggal size besau jer. hampehtodotcom sangat. yang aku nak tu lah yang diorg tak call aku, hapadaaa! yang belah kiri tu hah depa gegar suh datang turun cepat sebelum stock tinggal kotak jer….

IMG17723

cantik tu memanglah cantik kak

tp not my taste pulak

berkilat2 tu aku leh tolak tepi lg, tp part dia nya kaler merah ke maroon nih

so not my fav aaaa

IMG17724

2 handbags merah tu aku dah penah tayang kan. ha molek jer jadi 3 sekawan. kalaulah saya ni ada duit bersepah2….nak gak sebat. tp aku memang tak bape bekenan lah ngan Eclipse handbag. kasut dia ok tiptop. dr amik Eclipse handbag aku prefer lagi Charles & Keith.

handbags Coach and LV aku sume tu janganlah korang argue pulak.itu lain nya issue :)

IMG17730

accessories rantai from Eclipse gak. eh ni bukan brand Eclipse, yang depa nya labuh sampai ke perut. yang ni lainnya brand but depa pool kat Eclipse. itu rantai belah kanan kan

kann

kalo aku dpt pakai masa Nuffnang Blog Awards….

macam gedebommmmmmmmmmm je kan.

IMG17737

ahah gambo tanpa make upku yang paling kecil. takyah bebeso alam, saya dah memang semulajadi cantik ciptaan tuhan. cantik pada ibu saya, cantik pada anak2 saya, cantik pada suami saya, wpun tak cantik sakit mata pada korang :) cool babeh….

Moralnya hari ini ialah….

pagi ni sudah kusajikan entry kasut masut, rantai, hal2 kewanitaan for you.

Hal2 kelakian akan menyusul, fasten your seat belt, stay still :)

Comment: 13

Eclipse to Furla…

IMG14661

cantik dok subang kelip2 nih? bila aku pakai, tak cantik punggggggggggggg!! to me lah…

IMG14662

tali apa tu nyah?

tu tali pinggang kak red weih, berat wuii!

wooo, dok kuasa, tak pelah akak amik gambo je lah buat readers view

IMG14663

si tahi lalat

kenal dia kan? hahahahah kenal dia sebab dia sokmo kuor coz tahi lalatnya yang pemes gitu…dia ni pandai make up lah, pi keje kat Eclipse tuh tp make up manghaik, suka tol aku nengok! siap ngan bulu mata palsu lagik

IMG14641

oh ilang dah rambut curly ai.. :)

sudah dicuciiiii………….

IMG14642

no eyelinerr at all, aku suka mascara kalao siap ngan pakai base…(eyeshadow is from the Pearly palatte)

tp korang kena rajin lah. mula pakai mascara base, pastu baru pakai mascaranya, ha memang aku suka sangat…

for me, pendapat saya seorang user, base lah menyebabkan sesatu mascara bulu mata tu menjadi lebih lentik dan tertarik kebabommmmmmmmmmmmmm!bombom!

IMG14651

ada purse baru new collection of Eclipse

119 to 139…

meh pakai members card aku, leh dpt 15% discount

IMG14652

ni bukan Eclipse nya design, design luar yang jual menumpang kat Eclipse, cecantik gak…

sudah aku tertawan sama satu dua rantai

IMG14654

invite me for a party?

kalo ada party aku beli rantai ke main panjang, tu sebab aku tarik ke belakang, kalo dak sampai ke perut rantai tuh

IMG14657

ha ni rantai tu asalnya

korang ni baca dok nih? aku ni tolong kowang pi jalan2 utk korang. alahmak member aku suh pi Mark & Spencer..eh dila tu nanti sok sok lah yer..

lupa aaa

1300

my first choice   1100

2nd choice, tinggi n panjang

850

3rd choice, rendah, sama je design ngan 2nd one tuh

1200

the most design yang aku nak tp dia fabric bukan leather, so terus takdak selera! putus hati aaa

IMG14659

lupakan furla, kena carik design lain lah

to reward myself, ai m buying at least 1 pc of designer handbag , sebulan sekali. Segedabak aku beli 3  Coach hari tuh :) n i m aiming for one hbag setiap bulan…

wpun ada satu  hbag tuh boleh letak down payment kereta, tp sirman jegil2 je matanya..siap dia google, if it s worth buying in KL, for him better buy from US still coz we have very good service shipping provider, VSHUB!

tollah tu…

beli kat US lagi murah dari kat Msia ni ha…

aku untung jimat 2 ribu beli Coach di US than Msia…2k tu! all via vshub yeah!

Comment: 13