Shoes

The orange Ferragamo…

shoes, havent been talking bout my new shoes for a while. except hari tu drama my Prada heels tu je lah kan. Of cos i dok beli kasut sokmo but i tak rajinnya lahai nak snap sesatu kasut baru tu. brand no brand pun all ada jer. But yesterday Ferragamo starts their sale, up to 30% off.

So I poi le menebeng….

IMG_3641

i love the pink tuh….sebelum sale I dah aim nak beli the pink…

IMG_3643

hok nih takde sale, ini semua harga biasa2 jugak…roughly around 2k ++ gak

 

IMG_3645

so tempting with the reds but bape banyak Ferragamo merah dah aku nak collect pun kan…

IMG_3655

but i end up beli orange nih (and ada yang lain gak hihihihi), show this colour firstlah. Wedges and open toe. Member aku cakap bukan ko dah ada colour ni ke, eh tak lah, yang satu lagi tu macam merah orange but not orange at all and yg tu bukan wedges, heels. Lain lerrrr…..

Sent this photo to husband (intention to claim coz he owes my Prada heels kan), his first question was ‘how come tak high heels?

apa punya soalan daaaaa

well coz knowing me yang sangat ler pencinta high heels kan

Frankly speaking, i m not into high heels anymore, aging factor hahahahaa…Ada masanya aku pakai flat jer pergi kerja, keluar jalan2 weekend tu pun flat gak lah. So high heels dah bukan my fav anymore,so I have stopped buying those. Yang ada sekarang, masih maintain pakai for events or if rajin jer, for office ada jugak pakai but jarang ler.

Lelater I rajin I tunjukkan ler lagi the shoes collection yang melambak2 tuh, kalau dulu rumah lama, tak muat cabinets, pastu half duduk kat opis, then bila dah ada 5 pintu shoes cabinets, pun masihhhhhhhhhhhhh lagi tak cukup, suku terpaksa pindah ke opis semula hahahaha. Selain dari senang nak menyarung, tukar2 pakai niatnya. Sampai opis lain, before lunch lain, after lunch lain, balik kang lain.

So if you are Ferragamo lovers, poi ler kat boutique depa, tengah sale, I tak tanya ler pulak bape lama salesnya, usually up to 2 weeks, so go grab.

 

Comment: 4

My Prada!!

IMG_1825

senyum dalam tangis nih….

i hardly have black shoes, specially yang high heels, so bila ada tu, memang the best sedap pakai lah. I think my black shoes yg betul2 plain ada bape ketul je pun and the black Prada is the best one

IMG_1828

hok nih sihat walafiat, ada satu lagi kat suamiku. Kan ada rosak sikit kat heelsnya, so pi hantar Prada bawah but they will outsource gak ke luar about RM200, so aku suh laki aku carikkan cobbler luar ler, lagi cepat dan mudah and mungkin a bit murah sket. I know KLCC ada but masa tu aku dah pass batton kasut sebelah tu kat laki aku and malas le nak bawak ke KLCC semula.  Rupanya laki aku pi bawak kat cobbler BTR. Aku baru nak order makan bila he sent the gambar of the shoes, depan kaunter kedai makan tu aku main tunjuk2 je gambar order makan coz terkejut gila tengok kasut Prada hakuuuuuuu!!!

Cobbler tu pi pakunya kat luar kasut tu huwaaaaaaaaaa. kebangangang. Tak sanggup nak tempek gambar kasut aku dia buat camtu. Memanglah boleh pakai lagi but kena pakai dengan seluar yg sangat labuhhhhhhhhhhh or kain kurung/long skirt so tak nampak the keburukan of the heels. So sad betullah.

IMG_1829

so he said he will ganti back, aku tak kira, nak tuntutttt gak!

nangis nangis nangiss ….

Comment: 4

2 cerita kasut…

IMG_4797IMG_4796IMG_4794IMG_4793IMG_4795

Canvas jeans shoes/boots for anak2 dara kecil kita, mainly untuk umur 9 – 11 tahun. US Size 5.

NEW – RM120.

Ada teman rapat mohon akak jualkan. Nanti sapa mau boleh whatsapp akak 019 320 6264.

IMG_4874

ini pulak, pun kisah kasut gak.

Postman hantar salah to rumah akak. Mana le aku tengok nama bagai, ada banyak lagi barang lain akak pun sampai kan. So bila bukak, eh ni bukan barang aku ni, black shoes. So baru le akak tengok balik the plastic cover, namanya untuk Oma, alamat pun salah lain, kat Cheras lain ler.

So kalau akak pi bagi postman balik, macam hazabedah le sian banyak keje banyak tangan.

So akak call si Oma tu, 2 hari tepon tak dapat, manjang je off.

Hari ke empat kot, baru le dapat Oma ni. Orangnya bunyik macam Indian sana, bukan Malaysian Indian. So that day was Sabtu, dia cakap dia nak datang amik kat rumah akak, so akak pun bagi le alamat.

Lepas tu dia naik LRT, boleh dari lrt rumah aku yang sejengkal jer tu dia tak jumpa rumah haku. Idok le aku nak kuor rumah pulakkan, aku ngah menyiang berpuluh2 ikan, kemas dapur, rutin supermak, ko datang le ngamikkan. Dah tu dia suh budak kat LRT tu (orang yang lalu lalang), suh datang amik dia, baru le masa tu aku tau yg dia tu Negro.

So dia cari pusing sana sini, tak jumpa gak. Dan setiap 10min dia asyik tepon, bosan haku hoh! Dari ikhlas tolong jadi rimas ler melayan nigga ni.

Last2 dia pun give up, dia cakap nanti dia datanglah hari lain, coz dia tak jumpa. Masa tu dia menapak jalan kaki kot.

So pagi Isnin public holiday tu, dia tepon, kata nak datang jam 1pm hari tu. So aku cakap datang je lah. Then biasa ler bz gitu gini keje umah bagai, lam 1.30pm tu dia call, kata nya dia on the way. Terus aku tembak dia kira dalam bahasa akak gini ler ko tak yah ler tepon aku selang 10min, ko tepon je aku bila ko dah depan rumah aku, sudah!

Kol 2 lebih kot baru sampai…akak tengok dari pintu jer, laki aku passkan kat dia.

Drama kasut hitam betullah. Dia punya riuh menelepon berpuluh2 kali tu, rimas betul. Kira baik ler aku bersungguh mencarik engkau, untuk barang kau yang dah tersalah hantar ke rumahku, ada orang tak tentu le nak pulangkan tau.

Akak dah tekad dah kalau tak dapat jugak si Oma tu, akak masuk dalam charity bag aku jer terus.

Comment: 5

Emas Gold Merah!

IMG_0447

Kami kan every friday nite kan pi dating malam. Lama dah kan aku punya dating berdua, bertahun2 pun. In the event yang tak boleh jer kita tak buatlah, ada hal tertentu. events ke, family matters ke. Biasanya pun laki aku akan datang KLCC.  So hari tuh, hari aku berbaju kurung hijau. gila cun! bukan senang ai nak berbaju kurung yer. sendiri puji kooo…

Anw speaking of this baju kurung, pagi tu aku pakai, tersekat kat peha tak lepas. Gila pelik. Apakah? aku baru pakai few months ago masa adik ipar aku kahwin, apehal pulak tak lepas heh.

So aku pun hantar ke bilik baju, bila bukak almari, ler ada lagi satu baju ler, yang aku sarungkan sebelum tu kain kakak! hahahaha, super ngek btul. Padan ler tak muat. Ini baru muat….mak ngan anakkan sama kain ela bajunya.

IMG_0456

Jadi jadi, pas kerja hari tuh kita tengok 2 Guns! Kelakar cerita tuh, but macam biasa ler, ada je yang tak masuk dek akal. Habis jer cerita tu berlari aku masuk wiwi! Dapat hall jauh nak keluar dari entrance belakang TGV tu, yaaaaa terkemut2 betul. Minum lagi air sejuk dalam cinema kan. Habis tu takde jual air panas.

Week before tuh kita gi tengok Prisoners, tu lagi le…..ada part yang eii geramnya!

Sok sok aku nak tengok cerita melayu plak, KL Gangstar 2 worth to watch or not hah? Tu pi ngan member kot, laki aku payah sket bontot dia nak ngadap cite2 melayu nih, melainkan aku dah muncung panjang, baru dia ngekor.

IMG_0461

Korang pasan tak macam yang boot Neelofa pakai nih? Dia ada tali2 kan…aku punya takde le tali. fashion gini ngah trending le skang nih. Kononnya. Tapi tak boleh ler ada heels, aku kena berlari2 sana sini. Colour ni ada dark brown gak. Cun dok?

Harga pun hemm….

Kenangkan leather je. sib baik.

IMG_0465

Yang sini2 pulak ok cantik gak but ada heels. so tak amik ler sini. Ni pun beli dengan kadar cepat, nak balik rumah ler, abang kakak dok tepon tanya mana makpaknya heh, asal Friday nite je balik lambat…

IMG_0467

So aku amik yang colour gold nih. but pastuh bila balik rumah tengok colour goldnya tak menyerlah. Boh je ler, dah beli pun, bukan murah heh, RM400 tuh.  Minggu tu dan next weeknya aku spent a lot gak, memang tak layak tulis amountnya dalam nih, indirectly laki aku akan geleng pala bergeleng2.  Pikir mana le nak campak kekasut nih.

photo

 Sok soknya aku pergi lagi, kali ni nak carik bapak tinggi punya wedgeslah. kulu kilir pusing. ada tu ada ler, harganya mencekik. above RM200 aku tak nak ler. Haritu baru je beli boot kan.

photo

Yang biru nih ngan merah atas tuh sama sedara maranya. Pikir 18kali nak amik merah ke biru. never have the blue, but merah is so tempting. 50% off, RM150 around that lah. Ok ler kan, kalau sakit hati pun tak le memahal sangat. Ini pun tak tinggi benau pun wedgesnya.

Ini nak pakai bersantai. Shopping lelama, jalan lelama berdiri lelama.

photo

Skirt pink dalam 2 gambar berasingan dan atas2 tuh lain pesen modelnya, but looks similar jer kan, coz of the pink warna.

nah….

Hah balik ke cerita asal nak tengok movie melayu tu tak jadi lah, yang di twitter cakap bebiasa jer. Aku dah tengok hok first ingat nak layan sambungan but dah korang bilang gitu. Sian Shamsul tau. Gravity yang aku pi tengok ngan laki aku, oh em gee…..nasib baik tak tengok 3D, yang standard show tu pun dah pening tengok Sandra Bullock berpusing2, filem paling jimat dari segi numbers of pelakon ler, lain main dalam studio je. Pastu hujung2 terjun dalam sungai laut. Kehkeh…..

Memacam idea omputih ni buat filem heh.

Comment: 8

Melissa Shoes…

 

IMG_7169

sebagai seorang pencinta kasut, hah bila terpilih untuk menjadi antara pemakai Melissa, aku pun rambang sudah mata heh  nak pilih yang mana. pandang kanan nak nih pandang kiri nak tuh, dah kemaruk betul tengok kasut2 zaman sekarang nih, bukan saja lelawa but affordable.

IMG_7170

i can wear any colours pun, tarak hal sangat. tapi bila nampak merah, susah hati sketlah coz warna tu ler yang aku pi kejarkan dulu. but tak de le semuanya merah anw since merahnya menyala benau, kena jugaklah sebat warna merah. warna2 lain nanti kemudian kita pikirkan….

IMG_7167

cubaan untuk catwalk ngan my new red heels….

IMG_7168

perasaan pertama: ok sedap

perasaan kedua: ok boleh jalan lelaju

perasaaan ketiga: ok boleh kejar anak

perasaan keempat: ok boleh pakai for office and casual wear

perasaan kelima: harganya boleh mampu milik

 

IMG_7068

 Melissa Spikes Sp AD 30944

IMG_7582

yang kemudian kusarungkan untuk semua lima perasaan atas tuh for one of my events with Nuffnang

Super happy coz memang comfy dan selesa, tak yah pakai petua gigit belakang kasut at all!

Should get the blue or purple pulak or bolot semua warna nih

IMG_7070

dan antara kasut jatuh hati pandang pertama, belongs to Zeeshan. yang merah tuh, or yang biru, or yang beige blue. mustahil ler for pink plak heh. Merah tu menyala! should come back to Gardens or One Utama to get them for RB. Untuk abang kakak pun ada, but depa punya turn tunggu2 ler, kasut depa dah banyak, yang penting kasut mak nya. Kasut adiknya too coz adiknya lagi le cepat panjang besau kaki heh.

To get your pair or 2 or 30 of Melissa Collections, hop on to:

Lot G341 Ground Floor New Wing,
1 Utama Shopping Centre,
No.1, Lebuh Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya,
Selangor DE

Tel / Fax: 03-77324693

MDreams
Lot F-206A, 1st Floor,
The Gardens Mall,
The Gardens Mid Valley City,
59200 Lingkaran Syed Putra,
Kuala Lumpur

Tel / Fax: 03-22823309

Facebook – Melissa
Instagram – MyMelissaShoes

Comment: 6