Shoes

Silverish Shoes for Lelanting!

IMG00010-20120321-1240

sedap comfort gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la hai kasut ni! ada 4 colours, yang brown and black very the janganlah ko amik, bughok gomannya but the 2 colours gambar atas nih, hah wajib amik!!

IMG00023-20120321-1528

more like red orangie, ahkak sebat satuuuuuuuu! maklumlah dok kelek si kecik tuh, utk weekends ke or kalau aku pemalas pun nak pakai kasut tutup depan, sarung ni utk pi kerja pun the best mantap!

worth sangat if hangpa sume nak jalan lelalju tapi nak jugak ada wedges a bit tapi tak nak ler kaki melecet. ini Lewre memang dari dulu aku suka gak. for this one hangpa tak yah gigit yek kasutnya if nak apply petua tu ler. takut kaki melecet ke hapa. cantik ni mak! singgit lagi to RM200.

but not for sale to u.

IMG00020-20120321-1459

hok nih, bought it when i was on 2nd trimester of pregnancy. Never been used. sekali pun tidak. masih dalam kotak. Nude colournya macam ala2 manja je ngan kulit badan kita.

comei deh?

tapi tu ler…

lom lagi untuk dijual.

IMG00021-20120321-1459

ha hok nih pun baru gak. ni memang nak lelanting lambung.

new tak pernah dipakai. tak pernah sempat lagi nak jejak tanah. tanda harga pun ada lagi kat tapak kasut nih. harga lelanting aku bagi RM120 termasuk postal. Harga sebenarnya singgit lagi to RM160. Pejam mata je lah rugi RM40.

Mau kalu, hallo hallo ai kat sini deh… SIZE 5 yerk.  SUDAH SOLD YEK!

yang hok baju arituh, ada lagi sket which aku dah campak dalam Shop@RM, uolz tengok di situ.

Untuk designer brand specially for clutch pulak, itu next week kita cerita. Skang, korang kasi settle itu Eclipse first. Pastuh nanti aku pikir nak lelanting yang high heels 4,5,6 inchi tu pulak. Yang beli buta2 jer kat Australia tapi sekali pun tak pakai.

Hish, i really need to manage back my shopping habits. Banyak rugi pockets kalo gini gayaknya.

Comment: 23

Birthday treats for ualz, ai x dak pung…

IMG-20111018-00004

jangan pegang wei, pig skin lining tuh!

dah 2,3 hari aku tengok je high heels ni dari jauh. last2 ok kita masuk, tengok jer ler….macam halahai, 6 inci tuh. takper takper…dah kembali ramping sok, aku sarung semula kasut2 berinci2 kat umah nun. Ada 5,6 pasang beli sepanjang preggy tak pernahhhhhhhhhhhhhhh berpakai so buat masa ni, lap air liur dulu.

btw cam aku twit, kot ada le yg tak tau, Vincci korang dah buka kembali di Concourse KLCC, sebelah2 ngan Bodyshop tuh. Charles & Keith pun be opening soon kat sebelah2 ngan Vincci gak….

IMG_7350

n this is for my girlfren, a belated birthday pressie, terpaksa tunggu dia balik from UK mar…

aku pun takdak Tissot tau …. bertuahlah kamu teman

For RedDaddy’s birthday, seperti taun2 lepas, kuhantar bunga ke kantornya, kali ni aku bijak, florist, no bouquet, u anto bunga yang dalam vase yek, so nanti dia bawak balik leh letak kat my dining table.

ahhahaha bijakkan? coz tetiap taun dia akan bawak gak balik bunga dari opis ke rumah, so might as well aku 2 in 1 kan. Hadiah for him ada but this time, but ai tak yah cananglah, biarlah yang terdekat je mengetahui :) . of cos best is, the red baby is on the way, insyallah.

Takdak gambar bunga merah menyala tuh, pi tengok kat twitter RD sendiri.

Comment: 16

Lelong-Lelong Kasut…

IMG_5681

so ni some of the shoes yang dah masuk dalam Shop@RM, actually belum aku promote lagi aku dah letak lam tuh and ramai dah menyebat for few batches quietly 2 nites ago. oh sorry, i memang tunggu entry je nak publish, but banyak pulak entry yang best2 bersusun nak diciterkan…

ada tuh dapat extra shoes wpun aku letak situ 3 pairs or 5 pairs, coz i selit2 kasut FOC jugak. Tetiba tengok bawah meja kerja ada lagi 2,3 pasang tak pakai, so lanting2kan je lah kat korang. Pastu tengok ada pulak kat bonet kereta, wah lanting2 kan lagik…al gitu yek

Masa susun kekasut nih, helper aku pi letak sekali all my 4,5 heels, terjerit jap aku, oh tak leh cannot cannot. tu sume tak leh jual, aku still sayang gila kat high heels tu sumer.

N not just that, she also letak my kasut nikah kahwin!

ahahahhah abang was like ….mommy tak nak juallah kasut kahwin mummy nih! hahahah abang pun tau ok yang maknya takkan jual kasut nikah kahwin tuh!

Anw nanti check out lah sendiri Shop@RM yek…

Comment: 23

Anya Eclipse!

IMG00809-20110615-1233

about to buy the left one tapi takde stripe merah. aku nak buat keychain kunci kereta aku….yang merah kanan tu pulak tak cun, macam plastic je gomannya.

Anya dengan 50% off nya, merata saleeeeeeeeeeeeee, semua sale kat KLCC and The Gardens tuh aku menebeng hahaha. ni semua few weeks ago punya story.

pastuhkan…

dah seminggu 2 aku datang balik menebeng kat Anya.

IMG00871-20110624-1319

eh eh ko macam cantik le pulak….

IMG00872-20110624-1319

oklah dibungkus satu for my car’s keychain. takde le menggagau carik kunci keter bila korek handbag.

IMG_5573

Jamar – bila masa akak pakai selipar?

so far tak penah lagi akak pi event or kerja dengan berslipar, tetap berkasut. cuma beza dulu high heels 4,5 inch, skang je 1 inch pun dah kira paling hebat tinggi. the rest sume flat shoes.

IMG00875-20110624-1334

pakai camera fon so gambar kureng….but lawa yek kasut2 kat Eclipse nih. batch2 new arrivals.

IMG00874-20110624-1334

hok nih pun lawa tapiiiiiiiiiiii runcing halus heelsnya.

IMG00877-20110624-1337

ini pun lawa….but masih lagi runcing halus heelsnya

IMG00873-20110624-1332

tengok nih, family yg sama dengan corak2 pattern kasut lain, but ini wedges. selamat.

IMG00876-20110624-1335

pi opis boleh gak…pakaikan dengan dress gegelap. pi event lagilah wajib boleh gak.

boleh boleh…bungkuskan gak nih yek :)

IMG_5576

aku nak tunjuk perut kot …. tapi member aku betul2 sakit jiwa dan dah cinta gila ngan my Chanel large zip wallet, dok usha tanya bila nak jual. Hoi! tak nak juallah tuh….mahal gila susah mendapat ko nak suh aku let go plak.

so anw….

Soon i buat shoes sale yek, semua kekasut sblm ngandung dulu, nak kena jual. buat nyomak jer dah tak pakai pun. termasuk jugak dengan maternity tops (tapi ni lain waktu sket yek coz agak perit nak jaga semua benda sorang2).

Ops sale on shoes dah kuor di Shop@RM lah :)

Termasuk Package untuk Promo Puasa Raya sudah bolehlah kamu mintak2 emailnya di Contact Red.

Comment: 14

Fashion Valet for my Aldo!

 

IMG_0837

not bad gak, bersusun s/post ngam2 jer for my Summit punya cerita keluar :) . now can story a bit behind the scene. we went to Alamanda last weekend, aku ada banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk gambar nak kena hamik yek. semuaaaaaa untuk project advertorials, takkanlah nak pakai baju gambar yang sama je ye dok. keter haku jadik bilik fitting room kay, kitorg anak-beranak jap2 tukar baju :) .

IMG_0848

but of cos, first thing first is to go to Aldo in Alamanda! hangin nih si Pearly cakap kat Aldo Alamanda has 70% ok!

IMG_0861

well, masalahnya the design is nottttttttt that good pung!

 

IMG_0868

We brought Besta and iPAD, of course, tu pasal aku nak sangat beli netbook punya sling bag, senang budak2 nih nak sangkut at badan. Abang tak pernah suka bila maknya masuk kedai kasut ke kedai baju, so dia langsung tak explore the shop, terus duduk bukak Besta. Hey Besta team! Apa cerita??

 

IMG_0869

mau mau?

IMG_0863

so so among all of the shoes, ada ler a few pcs yang mak suka, but tu lah kekdahnya, takde size, takde size, takde size. standardlah wanita asian banyak pakai 35 – 37kan!

IMG_0873

ini iras2 the one and only Aldo yang aku beli kat London arituh. 5 inci. berani?

wa sebatttttttttttttttttt!!

IMG_0876

ngelip2, 5 inch too. berani korang? for event nih, gilo ler kan nak pakai masa kerja!

IMG_0878

My blue top is  Tri-Os Sleeveless Chiffon with Small Flower and the Red Cardigan is by Pu3. Both are specially sponsored by Fashion Valet (thanks Vivy).

The ngelip2 heels wahhhhhhhhh, bukan ajer Gegirl, Abang pun macam terlopong tengok maknya pakai hahahaha,laki haku dah tak heran, but i like it.  So frens, from the RM300-RM400 Aldo per pair, kalau kat Aldo Alamanda, it goes down to at least RM117 ada, RM90 pun ada, but ada jugak yang up to RM170. depends on the shoes yer.

Nah, now you all baru tau kan….coz if I tak blogkan pasal Aldo shoes harituh, takde orang bilang ai, and i pun tak pergi and korang pun mungkin sama tak tahu. Sharing is caring, like Fashion Valet too, sponsoring the tops for my blogging events.

 

Comment: 19