Eclipse

My maternity pewter…

IMG01086-20110905-1334

Red, kombangnya koooooooooooo, bape bulan nih? tunggu hari?

iskk, tak ler, baru 5 bulan lebih

wuihai, dah macam tak cukup napas je badan ko tu aku tengok

eh nak kasutlah, kasut yang leh tampung kaki bengkak aku nih….

IMG01088-20110905-1336

Lawalah nih….tak berapa tinggi, 2inch leh ler aku buat pakai pi kerrojer, macam seliper pun yek.

Tengah tuh gold, kiri kanan tu pewter kalerrrrrrrrr, orang tak panggil silver yek.

IMG01093-20110905-1341

Ada orang kata masih lagi tinggi, tapi isk….janganlah suh aku berselipar jer pi kerja. rasa macam tak sedapnya hai. dahlah kasut tetutup dah tak laku dek kaki aku nih, kombang weih. Boleh ler kot nih….

Balik kampung mertua, balik Melaka riuh orang ingatkan aku dah 9 bulan. padahallllllllllllllllllllll……

tu yang malas nak upload gambar raya :(

IMG01089-20110905-1340

Nude colour ni pun cantik gak but yang aku beli baru2 nih tuh from Nine West, dapat 50% off koooooooooo! yang nih tinggi, 3 inch, member SA Eclipse aku nih dah bebel2 tak bagi amik, too high for me katanya…

aku letak balik not coz tingginya tapi sebab nude colournya serupa ngan kaler Nine West yang aku ada….

so tak jadi le ngamik nih….

IMG01091-20110905-1341

Bagaikan capal lelaki wajahnya cuma ada bling2 and ada tinggi sikit…harga RM139, aku ada dapat member’s price. Punya pemalas nak citer entry raya…

gambar2 raya malas nak uploadddddddddddddddddddddddddddddddd!

haku godang cam monster!

Comment: 27

Anya Eclipse!

IMG00809-20110615-1233

about to buy the left one tapi takde stripe merah. aku nak buat keychain kunci kereta aku….yang merah kanan tu pulak tak cun, macam plastic je gomannya.

Anya dengan 50% off nya, merata saleeeeeeeeeeeeee, semua sale kat KLCC and The Gardens tuh aku menebeng hahaha. ni semua few weeks ago punya story.

pastuhkan…

dah seminggu 2 aku datang balik menebeng kat Anya.

IMG00871-20110624-1319

eh eh ko macam cantik le pulak….

IMG00872-20110624-1319

oklah dibungkus satu for my car’s keychain. takde le menggagau carik kunci keter bila korek handbag.

IMG_5573

Jamar – bila masa akak pakai selipar?

so far tak penah lagi akak pi event or kerja dengan berslipar, tetap berkasut. cuma beza dulu high heels 4,5 inch, skang je 1 inch pun dah kira paling hebat tinggi. the rest sume flat shoes.

IMG00875-20110624-1334

pakai camera fon so gambar kureng….but lawa yek kasut2 kat Eclipse nih. batch2 new arrivals.

IMG00874-20110624-1334

hok nih pun lawa tapiiiiiiiiiiii runcing halus heelsnya.

IMG00877-20110624-1337

ini pun lawa….but masih lagi runcing halus heelsnya

IMG00873-20110624-1332

tengok nih, family yg sama dengan corak2 pattern kasut lain, but ini wedges. selamat.

IMG00876-20110624-1335

pi opis boleh gak…pakaikan dengan dress gegelap. pi event lagilah wajib boleh gak.

boleh boleh…bungkuskan gak nih yek :)

IMG_5576

aku nak tunjuk perut kot …. tapi member aku betul2 sakit jiwa dan dah cinta gila ngan my Chanel large zip wallet, dok usha tanya bila nak jual. Hoi! tak nak juallah tuh….mahal gila susah mendapat ko nak suh aku let go plak.

so anw….

Soon i buat shoes sale yek, semua kekasut sblm ngandung dulu, nak kena jual. buat nyomak jer dah tak pakai pun. termasuk jugak dengan maternity tops (tapi ni lain waktu sket yek coz agak perit nak jaga semua benda sorang2).

Ops sale on shoes dah kuor di Shop@RM lah :)

Termasuk Package untuk Promo Puasa Raya sudah bolehlah kamu mintak2 emailnya di Contact Red.

Comment: 14

Back to Eclipse!

 

IMG00374-20110422-1419

wah ko kak, lama tak nampak entry Eclipse, pehal?

ado ler…akak sokmo pergi Eclipse tuh tapi tak de yang IN tu yang tak amik gambar. Fashion show kat Midvalley tu pun akak terlepas padahal depa dah invite suh mai. Boleh aku lalu je tengok fashion show tu masa beli Besta anak aku. hahahahaha! coii tol.

so sebab bengang tak dapat Aldo, pi ler tadah lagi muka kat Eclipse!

IMG00373-20110422-1412

Takde pulak wedges macam Aldo yang cung tuh, ado ni ha, in silver and bronze…

IMG00375-20110422-1420

for this one ada satu lagi shocking pink for wedgesnya, huhhhhhhhhhhh cantik siot!

IMG00378-20110422-1906

coming soon, yang belah kanan tu akan sampai di Eclipse KLCC…

IMG00376-20110422-1905

i aim for this bila dah sampai to the boutique, price range about RM100++ kot. tak ingatlah….i bought 2 pairs of the wedges. Jam2 tu jugak aku tukar pakai yang the brown one. takde maknanya heh kalau ada kasut brand lain, Eclipse ni aku tak pandang dah….aku balun gak cuma tu lah lately nih design memang hamlau kedaung.

Oh sorry, i dont do PS job for this yeah, tak de ler kuasa teman nak pi carikkan kasut utk ko and post it out pulak. Masa aku pun bukannya banyak nau :) . Silalah ke butik Eclipse yang berdekatan dengan anda.

Tapi ramai suka buat bahan tau…asal aku tak buat entry Eclipse je ke mulalah kang ado yang jerit ‘kak red dedulu few yrs ago, pakai Eclipse jer, skang……’

hoi skangpun pakai gaklahhhhhhhhh!

Comment: 25

Eclipse the shoes…not the movie

IMG00997-20100712-1304

nyam nyammm….makan beso yoepp! makan kali ni ditanggung beres dek teman2 the girlie dolls of mine…! a birthday treatment from them to RM, dah bertaun pun gini gopannya. tapi kalau aku lak, kalo tak dan nak bawak makan, aku beli je apa2 adiah yang sesuai for them…

IMG00995-20100712-1302

Ms Lemb and Ms Kech, sumer main Ms Ms lah pulak. dah alang2 Ms Lemb ada ms wpun puan, aku bagi gaklah nama sorang tu as Ms Kech. aritu training kat KL Sentral siap dia pasak kat telinga gua, ko jangan tak datang kak, aku tepu kang kalo ko tak datang…..

thank you ye cik puan for belanjawan ini, siap bagi gua options tu nak makan kat manooooooooo!

IMG01005-20100712-1350

pastuh as usual, kalo tak menapak jalan2 pusing KLCC, bukan RM lah tu yek….sbelum tuh kitorg pi Habib and Tomei nak check harga emas. aku dah tau apa yang aku berkenan, but macam reluctant sangat nak beli skang coz takde raya sale, tapi orang tu dan dan bagi aku raya promotion coz dia tengok record aku memang regular customer depa sejak bertahun2 yang lampau.

cuma tu lah iskk emas RM143pergrams. mahalnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

ok new arrival of Eclipse, ala2 gadis arab gelek2 pinggang je pakai slipper gini…

IMG01004-20100712-1350

boleh nampak seksi kaki tu ngan kasut gini gak….kalo ada merah kompem jam2 tu gak aku amik!

IMG01003-20100712-1349

menda2 kasut yang ada zip, silap taunlah takkan aku beli

IMG01002-20100712-1348

from the picture tak lawa, but kalau tengok live, cantik giler gold kasut2 nih…ada handbag gold kat situ gak yang can match.

IMG00999-20100712-1345

the purple pink is nice too…tak berapa tinggilah wedgesnya…

IMG01001-20100712-1348

hitam ni lagi cantik, ada bow ribbon youuuuuuuuu!!

IMG01000-20100712-1346

this pair is not from Eclipse, pair of shoes yang aku beli kat Amsterdam ngehngehngeh…..cantik sebab ada bow belakangnya….pakai pun sedap.

IMG00998-20100712-1344

i like the gold one, hok wedges tu lah, sebabnya aku dapat 20% discounts coz July is my birthday month. aku entitle to buy anything sekali rap, as long as in one receipt. so aku tertahan2 nak beli kasut gold tuh coz my frens pun nak beli sama gak, but depa nak hold lagi tunggu till cukup bulan. The gold wedges is the last pair, so kalau sampai cukup bulan takde gak kasut nih, takde rezeki lah,

do u really have to buy the shoes?

yes sirman, coz ada dapat 20% discounts sebab my birthday month, im entitled, Eclipse bagi offer nih setaun sekali jer

ada jer alasan you kan, diskaunlah, birthday month lah….cakap je lah nak beli kasut buang duit

bukan buang duit, pakai kat kaki lah kasut nih! not that my bday is like every months!

but takpe pun, banyak lagi kasut yang aku beli kat Europe tuh tak berpakai…so apa2 pun sebelum 1 August aku kena beli jugak anything from Eclipse, baik kasut mahupun top and dress. eh pasan tak aku jarang giler blogkan beli baju dress kat Eclipse, coz bajunya more for dinner and casual, tak sesuai for office wear.  seeloknya kalau aku beli dress or baju yang boleh 2 in 1. lagipun pricey sketlah dress and top kat Eclipse.

As promised, this entry is not bout Eclipse the movie, but Eclipse the shoes. i dont have the intention to watch the Eclipse movie coz mamat yang berlakon dalam tuh dulu bukan bf lama aku. titik. :P

Comment: 18

Size 3 or 4 pun bleyy….

IMG21994

very the gold gold of Eclipse handbag…cantikkkkkkkkkkkkkkk!

IMG21995

so purpleish gakkkkkk, cantikkkkkkkkkkkkk!

IMG21997

tahu tak korang yang subject memakai dress tu, beratnya tak sampai pun 40kg. n u can imagine i was like that size before, aku kan 38kg je dulu. but now, sib baik ada MFB :)

anw…i need help if u all tau lah kan mana nak carik size 3 or size 4 untuk kasut wanita adult. jangan korang nak suh pi kedai budak kecik pulak. aku nak tau shop or brand yang ada kasut size tu hah for my fren. not Vincci or Nose brand, brand yang harga purata seratus lebih pun ok…

if u all tau, boleh tak leave comments kat sini, tak tau pun korang tolonglah aku tetanyakan, help to retweet ker, tolong hek…sian member aku nih, dahlah kering badannya cam aku dulu, pastu size kasutpun very the kaki abang sungguh. eh aku size 5 yek…

so pls ek, recommend sket pls.

Comment: 13