Fashion Valet

Majlis kenduri…

 

IMG_1680

WELL well

ngadu ngan ada sorang 2 mulut puaka yang kita tak komen pasal dia, kita tak tau apa2 pasal dia, but dia datang dok tembak2 dalam rumah kita. for goodness sake, apa ke payah susah hati benar orang2 ni ngan hidup kita.

but the caption atas borak ngan mak ajah and anak2 aku tuh pasal hal lain. drama muka kena lebih.

Ni majlis my cousin. But tuan rumah busy kulu kilir layan tetamu, jadi gambar dia takde hehehehe. Along, next time babe!

IMG_1710

tak abis lagi ngomel! ngomel ngan anak2 sendiri, ngan mak sendiri. tak campur sibuk hal orang. anw lately entry aku agak kedaunglah, baru je hari tu insaf, tapi pastu ada masalah sket, aku nya gambar tak boleh nak tfer lagi kat lappy, hard disk dah penuh daaaa, nak anto ke external hard disk —– ha part ni yang aku jegil mata kat RD. his job.

makanya proses upload gambar pun main cukup kati jer, main forward2 jer apa yang boleh dibuat secara pantas.

My peach caftan is by the FashionValet. last time i ada pakai similar to this, but that s a yellow, same design kaler je lain yer.

Apr 7, 2013 | Batwing jadi batman by redmummydotcom on Keek.com

IMG_1820

lagipun RB tak sihat. dah 4 hari demam panas.

tengok kat my Keek and Instagram or even Twitter nampak macam takde menda but pala lalok dok uruskan memacam. Ni anak cousin aku hah, RB dok rasa nak piat2 jer bila dia ngan aku. Tapi pastu dedua melasak, huwaaaa aku dah alo alo tolong amik sorang boleh….tak daya nak handle dedua serentak. Salute to those with twins, triplet and so on.

Cant imagine camne korang menetek sekali serentak 2 orang, dengan dedua bangun malam, dengan dedua nak attention pada waktu yang sama, huh memang ibu hebatlah mak-mak twins nih!

Oh tu my cousin, congratulation on having Amanda, akhirnya dapat jugak girl after having 3 boys. Semua potong ikut tingkap! udah boleh tutup kedai terus heh.

untuk hiburan hari ini boleh tengok di Keek nih:

Apr 7, 2013 | Cantik tak yanggggg by redmummydotcom on Keek.com

Apr 7, 2013 | Part 1 diamond2 by redmummydotcom on Keek.com

Apr 7, 2013 | Ni camno kalo twins heh by redmummydotcom on Keek.com

Apr 7, 2013 | Part 2 mummy diamond in @fashionvalet by redmummydotcom on Keek.com

Comment: 17

Batwing Kaftan @FashionValet

IMG_6452

hambboi, buat rambut?

buat sendiri ler, curler melambak ada

got event?

gotttttttttttttttttttttttttttt…event kat kedai gambar muahahahha!

IMG_6463

takde maknonya event heh

aku amik gambar passport

but bukan untuk passport, untuk something else. passport lama lagi nak expired.

 

IMG_6465

duduk sesungguh le macam pengantin. tapi hasilnya  mengecewakan! aku ada jerawat yang once a month datang visit. bila cik gayah datang, dia pun sama naik le kat muka. kalo ada timbul seketul tu hah sah, memang datang bulan ler. so ketara gila gambar passport aku nih ngan jerawat seketul kat dagu! moncik!!

tak kuasa mokcik tu nak edit gambar aku, ditibainya print jam tu gak.

IMG_6458

to Vivy, semoga selamat bayi dalam kandungan dan menunaikan Umrah. Thanks for the lovely Batwing Kaftan Top by Fashion Valet.

Habis amik gambar, terus aku sanggulkan rambut.

Nanti dating ngan sweetheart kawan pakai caftan FV yang lain pulak.

tralalalala…..

Comment: 9

Mimpikita <3 @FashionValet

mimpikita-sketch

To  welcome   2013, FV wants to push the envelope by collaborating with some of the biggest local designers by creating  an original and trendy ready-to-wear clothing line to FV! Thus,  introducing kat korang the “Designers <3 FV” series.

 mk_hype1

To kick-start “Designers <3 FV”,  FV introduces you “Mimpikita <3 FV”. Their first collaboration is with ready-to-wear fashion powerhouse Mimpikita.  The collection will feature  16 designs that will consist  of tops, jackets, pants, skirts and dresses. There are two moods from this collection;

- a darker edgier one and 

- a cheerful colourful one.   

The two different sub-collections will be released on the FV website in two separate batches. Ada prints and patterns and fresh designs, pastinya will be loved by korang semua and also trend-lovers. Pieces from this limited  edition “Mimpikita <3 FV” collection starting from RM149 to RM250. Ok harga pun reasonable gak tuh!

mk1-1

Subscribe to FashionValet’s newsletter and to be the first to view the collection, just masukkan e-mail address korang at the top right tab to subscribe dan jangan lupa to follow their Instagram too – @fashionvaletcom to view teaser pictures of the “Mimpikita <3 FV” collection which will be available online on February 14, 2013. Very soon sangat nih!

The  next  designer collaboration is scheduled to be launched in April.  Tekalah siapa siapa siapa??

Comment: 7

Final Dec….

IMG_1498

tetiba je RD and Abang eh sama je posing korang. anak ikut bapak or bapak ikut anak hek? lepas dah cucuk2 adiknya, kita pi jalan2. bukan senang you nak dapat keluar pi the curve tu. aku suka makan situ but sangatlah susah nak ke sana, anak ramai satu hal, banyak kerja events pun satu hal, family matters pun satu hal

IMG_1501

and dah bila nak pi makan sini, banyaklah kedai yang tetengah tu berjualan kan, so mata mak merah, rambang, haruslah capai beli capai beli

IMG_1505

sah RB masa ni mood belum nak disuruh amik jadi dok ko situ dendiam yek

IMG_1515

baju ni dah cantik tapi nak kena pakai inner dalamnya hah malaslah. aku kalau baju weekend nak kena berlapis2 ni memang tak kuasalah, anak nak menetek, payah berhelai2 pakai kat dalam

IMG_1519

setia je laki aku menunggu, oh well….time setia gini ler. cuba bila waktu balik, anak dok hok hek dia dah stress, langsung dia anto kakak suruh aku cepat, balik balik! hehehhehee

IMG_1526

ada ler 2,3 lai aku beli kat sepanjang jalan kedai kat The Curve, pastuh balik, pun beli lagik kedai lain lam E Curve pulak….

IMG_1532

yukkkkkkkkkk

IMG_1557

wah jumpa play-area, sungguhlah RB melopong2, eh ni aku tak pernah tengok lam hidup aku. gitu katanya. First time dia dimasukkan dalam nih, sedap betul dia exploring. Untung skang kami ada 2 anak besau, so kakak ikut sama adiknya masuk dalam, abangnya ngamik gambar, bapaknya tengok dari fence, maknya ukur jalan dari kedai ke satu kedai. well…biasalah aku.

IMG_1558

Habis dah puas sini, blah weih. Waktu nih, RB masih lagi jalan tetatih, so kalau agak lambat dia terus merangkak. but not right now, skang dia dah laju jalan, tangan mendepa jer bila jalan. Kengkang2, jatuh bangun pun jalan balik, tak nak dah merangkak. Seronok tengok.

IMG_1573

dan of cos lah bila makan, RB pun makan gak, aku bawak gak bekal. I setia yer, memang kena rajin and ingat bawak bekal makan baby. But tu lah dia sibuk nak makan gak apa yang orang tua makan, jeleslah tu, tengok orangnya makanan lain macam dari dia. what i did, aku tricky sket, konon2 nak suap food depa pastu bila nak sampai ke mulut aku tukarkan ke sudu porridge dia. heehheheh. sorry RB. ko tak leh lagi makan benda2 gitu…

Dalam Marche restaurant ada kat playground kecik, depan meja kita makan tuh, saje amik port yang baby kids frendly, huh sedap betul dia bersorak2 dalam tuh. ada vlog aku letak lam entry lain yek. recorded coz nak tunjuk his 1 year old dok sibuk berjalan.

IMG_1588

Cekak rambut or hair-bands ni pun aku borong gak, rasa macam mahal tapi dia bagi harga promotion lah, harga diskaun beli banyaklah, harga macam2lah, aku bei 4. Sharing ngan Kakak, ai kan ada anak pompuan sorang, tak ketat pakai nih, sedap jer. Tokey kedai ni dok sibuk le tanya aku memacam, mintak add fb, aku bagi le….terus dia, wahhhhhhhhhhhhhh u are the redmummy.

terus aku lari hahahahhaa

melambai2 dia ke main suka.

Laki aku dah hantar kakak suruh cepat da….itu pun aku singgah lagi kedai lain beli dress.  Anw, not every weekends we can do sumer nih, skang pun dah sekolahkan, memang takde le nak buat gini. anak2 dedua dah makin busy ngan the same routine.

Green top by FashionValet, penutup gambar ni waktu Nara Nafnaf’s majlis aqiqah + kahwin adik depa. ikut suka ai betul main letak hujung pangkal punya gambar :) .

IMG_0219

well actually i m just confused and pelupa sangat. kadang2 aku rasa aku dah upload gambars pastu aku rasa macam aku dah blogkan, tapi sebenarnya aku instagramkan jer, so from there aku rasa ah, tak yah blogkan dah, berita dah way basi sangat. So not fair to all of you yang takde instagram and twitter.

Darlings, skang ni zaman bukan baca blog jer, orang baca twitter, and orang pun tengok Instagram untuk hasil cerita terkini. Alasan ‘saya tak berapa IT sangat kak red, saya buta IT’ oh you are so 2003 lar. Kita dah 2013 dik. Go dig and belajar, go search and find out amik ilmu, tak rugi.

Comment: 6

The Famous Fashion Valet!

 

image

The current market skang nih, kalau orang tak tau, memang der??? Tak kenal Fashion Valet? hish…u all ni! Kalau tak kenal umpama, ko tak kenal Twitter apatah lagi Instagram. Hallo???

This is the famous in market at the moment: Fashion Valet

image

So little bit of FV, kasi bunga2 a bitlah yek coz i am very sure korang ni kerja menyopping jer, tapi sejarahnya tak berapa in details tau sangat dok? FV is like a shopping store with over 150 different brands of local and international. Banyak tuh, not just for ladies, but for men pun ada. Adil? Ye adil, go buy and shop for your suami and the boys!

Depa ship worldwide, kalau within Malaysia, sap sap soi percuma. For international plak, depends on the weight of the parcel, obviously paham kan?

IMG_7756

Back Slit Skirt in Red by Fashion Valet

FV pun ada members points, kalau newly members bila register jer akan terus automatically dapat 10 credit points, so u can simply start off your shopping spree. Alright get me the red top please ye korang, thanks. No?

Other than that FV pun ada credit point system yang dipanggil FV Rewards, the more you spend, the more you get back, so get a hitch over this link http://www.fashionvalet.com/fv-rewards. Ramai yang dah biasa shopping di FV kan? I m sure u all sangat impress dengan their system yang melaju posting out the parcel. Itu memang akak tak nafikan, customer service memang tip top.

image

So as a members or readers of RM, you akan dapat jugak the special discount, providing you key in the FVREDMUMBLOG in the CODE. Please ensure hangpa sumer log in, kalau tak  register, tak log in, tak dapat ler hangpa dapat the 10%discounts with the special code tu ye.  It s up and last for 2 weeks so by 21st Dec dah tak dapatlah korang pakai the special code tu kay, jangan marah akak merah :) . but that s ok, i know kalau takde code ke takde discouns pun you all tetap akan shopping di FV coz the price over there is very very very reasonable!!

Ada masalah, anything, kalau tak dapat FV, tak dapat Vivy, you kacau akak merah. Shopping and enjoy. Kalau hati susah pun, shopping gak,

image

Acessories dari FV je akak tak pernah order or try apa2 lagi coz mata masih lagi menggila kemaruk kat the clothing of FV.  but ramai yang dah jadi regular customers of FV jugak surely biasa dah tengok depa pun ada jual bags, kasut, ipad covers, eh macam2 ler….told you dalam satu store ada semuanya over there. The concept is just click click click and pap, tunggu 24 – 48hours Abang Posmen sampai.

image

Frankly speaking, sebagai shopaholic and penggemar fashion, selain penggila merah yang tegar, akak kalau buat online shopping kat FV, I will go for:

1. Outerwear

2. Dresses

3. Tops

4. Kaftans

5. Skirts

Hah 5 ni memang rambang sangatlah! and the best pulak skang nih akak ngah gila sapa yang dapat teka apa link yang akak order kat FV, sapa yang leh forward the link yang akak order tu, will get and win something from me, but that s only apply di twitter akak yer, so gotta follow my twitter.

My next target is the Batik Kaftan, any batiks. Kain batik melambak ler, but i never have any top batik, caftan batik, or even kurung batik. Oh they do have in Fashion Valet!

Save this, remember this, shop this!

W: www.fashionvalet.com
FB: facebook.com/FashionValet
T: twitter.com/FashionValet

Comment: 6