Keek

2010 VS 2013…

Oct 24, 2013 | Was out in #kinitrending astro awani by redmummydotcom on Keek.com

ini ada keluar dalam #kinitrending Astro Awani but aku pun tak tengok ada cut ke hapa,  not sure, but the original video is as per the above tu lah :)

IMG_2143

i was looking for my gambar yang ngah marah merajuk ngan laki aku, jumpa le seketul ni hah yang laki aku pernah capturedkan, This when we were in Paris on 2010 and …..

on 2013….

IMG_4939

marah garang benau muka ko dik macam mak ko heh

Salam Awal Muharram :)

Comment: 6

Some Keeks from the trip…

aku menyelamatkan korang yang takde keek

tengok dari sini

wpun bukan tak boleh je tengok dari akaun keek aku tuh!

well…tak semua orang rajin.

sebab aku pun tengah tak rajin nak pilih beribu gambar dari Milan trip.

dari ipon aku je kat 2500 photos!

belum dari 2 camera bulky kita bawak, belom dari S3 laki aku yet.

aku pilih sket je Keek ni hah, buat appetizer jer. Nak main course, hah bebawak bersabau banyak sket. Nak lagi makan banyak pi tengok sendiri keek aku kat keek.com tu ler, search for redmummydotcom . hokeyy!

May 12, 2013 | Takde escalator kat some of the milan’s metro by redmummydotcom on Keek.com

May 12, 2013 | Pagi-pagiiiii by redmummydotcom on Keek.com

May 12, 2013 | Letih kejarrrrr by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Layan jetlag by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Organize makan anak wpun travelling by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Organize makan anak wpun travelling by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Merahnya adikkkk by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Like a boss by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | To Serravalle by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Masalah bola by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Kelecopppp by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Farinella Lunch by redmummydotcom on Keek.com

May 13, 2013 | Pushhhhhh by redmummydotcom on Keek.com

May 14, 2013 | Ada sebab bawak luggage tuuuu by redmummydotcom on Keek.com

May 14, 2013 | Penutup….in the bus back to the Milan town by redmummydotcom on Keek.com

May 14, 2013 | Medium Boy dah habissss by redmummydotcom on Keek.com

May 15, 2013 | Bahbyeee by redmummydotcom on Keek.com

May 15, 2013 | Merpatiiiiii by redmummydotcom on Keek.com

May 16, 2013 | For abang kakakkkk by redmummydotcom on Keek.com

May 16, 2013 | Sight seeing ni memang ai ngantuknya hahahaha by redmummydotcom on Keek.com

May 16, 2013 | Meredah hujan belasah jerr by redmummydotcom on Keek.com

May 17, 2013 | Dior super cute mirror by redmummydotcom on Keek.com

May 17, 2013 | Oh Milannnnn by redmummydotcom on Keek.com

May 17, 2013 | Odw to the airport by redmummydotcom on Keek.com

Keek dari ipon nih sumer aku beli data Italy. for me is Euro30, yg laju babas sket lah. but for RD is Euro15 coz dia tak berapa menceceh internet sangat compared ngan bininya. aku ni banyak betul nak disyncs kan, bloglah, twitter, fb, instagram and keek some more. Hang pi sana beli data sana gak yek, kot yang kaya babas nak online ngan data celcom maxis korang dari sini, hah boleh ler jugak.

Siap balik membayau je lah nanti, data roaming ko tuh.

Comment: 10

Majlis kenduri…

 

IMG_1680

WELL well

ngadu ngan ada sorang 2 mulut puaka yang kita tak komen pasal dia, kita tak tau apa2 pasal dia, but dia datang dok tembak2 dalam rumah kita. for goodness sake, apa ke payah susah hati benar orang2 ni ngan hidup kita.

but the caption atas borak ngan mak ajah and anak2 aku tuh pasal hal lain. drama muka kena lebih.

Ni majlis my cousin. But tuan rumah busy kulu kilir layan tetamu, jadi gambar dia takde hehehehe. Along, next time babe!

IMG_1710

tak abis lagi ngomel! ngomel ngan anak2 sendiri, ngan mak sendiri. tak campur sibuk hal orang. anw lately entry aku agak kedaunglah, baru je hari tu insaf, tapi pastu ada masalah sket, aku nya gambar tak boleh nak tfer lagi kat lappy, hard disk dah penuh daaaa, nak anto ke external hard disk —– ha part ni yang aku jegil mata kat RD. his job.

makanya proses upload gambar pun main cukup kati jer, main forward2 jer apa yang boleh dibuat secara pantas.

My peach caftan is by the FashionValet. last time i ada pakai similar to this, but that s a yellow, same design kaler je lain yer.

Apr 7, 2013 | Batwing jadi batman by redmummydotcom on Keek.com

IMG_1820

lagipun RB tak sihat. dah 4 hari demam panas.

tengok kat my Keek and Instagram or even Twitter nampak macam takde menda but pala lalok dok uruskan memacam. Ni anak cousin aku hah, RB dok rasa nak piat2 jer bila dia ngan aku. Tapi pastu dedua melasak, huwaaaa aku dah alo alo tolong amik sorang boleh….tak daya nak handle dedua serentak. Salute to those with twins, triplet and so on.

Cant imagine camne korang menetek sekali serentak 2 orang, dengan dedua bangun malam, dengan dedua nak attention pada waktu yang sama, huh memang ibu hebatlah mak-mak twins nih!

Oh tu my cousin, congratulation on having Amanda, akhirnya dapat jugak girl after having 3 boys. Semua potong ikut tingkap! udah boleh tutup kedai terus heh.

untuk hiburan hari ini boleh tengok di Keek nih:

Apr 7, 2013 | Cantik tak yanggggg by redmummydotcom on Keek.com

Apr 7, 2013 | Part 1 diamond2 by redmummydotcom on Keek.com

Apr 7, 2013 | Ni camno kalo twins heh by redmummydotcom on Keek.com

Apr 7, 2013 | Part 2 mummy diamond in @fashionvalet by redmummydotcom on Keek.com

Comment: 17

Minggu shopping!

Apr 9, 2013 | Today’s itinerary by redmummydotcom on Keek.com

photo

seperti yang dibilang dalam the Keek atas tuh, memang habis RM757 aku kat Mango, tak termasuk a week before aku spent 300 lebih kat seluarnya. kalau tau le nak spending gini untuk become Mango’s member, dah tentu masa beli seluar tuh aku dah upkan lagi untuk jadi RM750 in single receipt (then baru boleh jad member). sesungguh, rugi le tak jadi member coz i work in KLCC pastuh aku memang keje menyoping baju sokmo.

Shopping lain, sponsor dapat dari FV and TPL pun lain jugak dapat. oh well….suka ler pakai baju baru hehari :)

 

Apr 11, 2013 | Perfumes hunting by redmummydotcom on Keek.com

photo

Sebab pastuh laki aku pun dah lama tak travel, so aku lagi le memang tak macam dia kan, kalau tak boleh jer kirim kat dia beli kat duty free memana airports, makanya untuk antara pertama kalinya juga beli 2 set of perfumes kat KLCC. Aku kan makan perfumes, spray ke main wangi, kenkawan opis pun dah tau trademark kalau pagi datang tu dari entrance dah boleh tau lah oh sampai dah dia.

So harap2 stock 2 botol besau ni tahanlah sebulan ke 2 bulan. yang lelain tu sumenya percuma. body wash ada, body lotion ada, 3 samples gak. Davidoff ni aku memang cinta gila ngan baunya, sejak anak dara lagi dah tereban bau tuh, ada jugak yang lelain aku fav kan, brand lain sume tuh but tu nanti tunggu beli kat oversea or airports, sini KL mahal!

Roberto Cavalli tu aku baru first time try, tak sampai 5min punya purchase, bau je terus suka and pap bayau. geleng member aku. Takpe le wangi, laki ai suka LOL

 

Apr 9, 2013 | Ipad stand ni sure laki aku bising beli memahal but welllllllll by redmummydotcom on Keek.com

 

A few days before tuh plak, ipad casing untuk office base, dah mula buat aku baran. So lari pulak beli iPAD stand yang boleh tahan mahal ya rabbi, tu tak termasuk iphone holder untuk lam kereta pun. Hish memahal bagai je rasa. but dah namanya keje kat klcc memang aku tak kuasa bertenagalah nak pi beli kat daiso ke, low yatt ke, DIY ke. pejam mata je lah bayau.

tapi pastu macam ler….kalau pakai stand book kat rumah pun boleh letak ipad tu hah. Hish…tu ler, tak pikir panjang masa beli kan. Laju benau pi menyopingnya.

Dok ngaper ler pi nyopping, tak kacau orang. tak amik tau hal orang. idup ngan dunia sendiri. award untuk diri sendiri family anak, mak abah. that s much more important thing.

The rest of the stories, i keep in the Keek so go check lerrr. Kemudian baru Instagram. Twitter ada juga, wajib but tak selalu. Gila tak tweet, itu pun part of my cari makan station! hehehehe

Hah today nak shopping apa yek….

Comment: 17

The Keeks!

Mar 31, 2013 | Heading back to kl but rd pulak demam by redmummydotcom on Keek.com

Apr 3, 2013 | Jump start pepagi! by redmummydotcom on Keek.com

Mar 29, 2013 | Like a boss by redmummydotcom on Keek.com

Apr 3, 2013 | I love u la sangat by redmummydotcom on Keek.com

Mar 27, 2013 | Meraung mak pi keje by redmummydotcom on Keek.com

Mar 26, 2013 | Dah boleh pi kerja yekkk by redmummydotcom on Keek.com

Mar 26, 2013 | Bapak buli anak by redmummydotcom on Keek.com

Mar 25, 2013 | Nak balik dup dup dup by redmummydotcom on Keek.com

Some of the keeks yang aku kerjakan, tak boleh le nak letak sumer kat sini. Kalau takde smart phone pun korang boleh je buat dari your own desktop!

Enjoy Keeking!
To subscribe and follow me, look for redmummydotcom .

Comment: 11