MAC

Ada Lagik??

IMG04853-20110315-1451

Fuh lamanya tak buat entry make up!

Mineral finishing tuh kupakai waktu malam, for event, nampak glowing ala2 Ziana Zainnya on stage AJL! kalau siang jangan pakai banyak sangat pulak. eyeshadow kaler bronze, tapi nampak cam white yek….untuk siang malam gak. calit2…..lagik 2 tuh glitters dap on kat eyeshadow. dapat ole2 dari my regular MAC make up artist.

hah ni yang aku shop few weekssssssssssssss ago.

 

IMG04861-20110316-1323

Oh oh ai dah pi Lancome ahahhaha, i dah tau apa rahsia gemerlapannya si Yasmin and Atilia ittewwww!

ada ke lagi Lancome limited edition palette nih…cis!

IMG00228-20110413-0032

ni bapak orang pergi shopping kat Bangkok, masa his business trip. dibelinya kat ChakTukChak.  Suka ler pulak si Sirman tu pi sana, aku pernahlah gak pi dulu sekali, panasssssss, ngan besau ramainya orang hai. 2 kotak colour pencils untuk anak2nya, jam tangan untuk bebudak gak, bag bekal makan minum maknya yang aku sub to gegirl hahaha…

dah tentu aku pakai bag tupperware bawak bekal makan pi kerja.

and ada lagi, dibelinya iPAD bag, ada holder. tapi kalernya alamakkkk very the rainbow. kompem pakai kejap till i get my fav colour lah.

ada lagik!

seluar aladdin muahahah sekali 3 lai pulak tuh. but 1 pc aku dah bagi my helper, so mine ada 2 add up to 2 pcs yang aku beli dulu dari Chiangmai, jadik 4! eh seluar Aladdin best wor….pakai weekend, or memalam kot nak kuor kejap, hah memang wajib suor Aladdinnnnnnnnn :)

ada lagik!

baju tidur love love, ok tu dah twitpic kat twitter.

ada lagik!

to be continued :)

Comment: 22

By MAC…

IMG03897-20101224-1957

my 2 sisters from TV3! pasnih AJL pulak yek…

aku tak paham kenapa ada makhluk nih, dahlah tak kenal kakak2 aku nih, pi add depa lam FB, pi follow depa lam twitter, pastuh yang tak menahan tuh pi twit2 depa macam very the kenal sangat. sedaplah kan ko kena jadi modal kitorg bertiga jer dibuatnya!

yes to you yang dok sibuk follow the people aku follow lam twitter, ko tak leh carik line ko sendiri ker? nak jugak mengendeng ngan sumer sponsors and penaja2 aku kan?hangpa tau, aku dok twit2 ngan sorang apek nih, pasal kerja, he was my sponsor b4, boleh pompuan nih menebeng nyampuk sama. terus kitorg  diam and bukak DM jer lagi senang…apek tu pun dok rimas ngan pompuan tuh. We dont need you in our line, u dont get it do you?

not just with the sisters aku nih and the apek, most of my kawan2 aku yang aku twit, sume dia dok mengendeng sama sampaikan gf nara pun dia follow, tapi tak geti nak masuk line coz we dont know you  and plslah, just leave us alone, ko bukan league kitorg paham tak? so stalker sungguh!

IMG03840-20101224-1248

me turun MAC arituh bawak 6pcs of old stocks, nak pulangkan and amik percuma sebatang lipstick MAC. kan dah bilang arituh kan. korang ada buat tak? mana2 outlet MAC pun boleh…

IMG03844-20101224-1326

i nak you all chop ingat muka Estella nih. She s my artist in MAC, KLCC. ko kena ingat hafal and tiap kali datang, mesti carik Estella. dalam ramai2 SA, dia ni sangattttt tak kedekut. aku pernah bawakkan si Datin Seri, pakai SA lain than Estella coz she s on leave, punya banyak gilaaaaaaaaaaaaa Datin Seri beli, but dia make up touch up muka Datin Seri tak semenggah kau! eii ban terus SA tuh…

IMG03850-20101224-1328

but with Estella, kalau aku beli apa2, tak yah tanya ada jer free gift dia bagik…ni pun a day b4 aku roger dia, i nak kena pi Anugerah Skrin, can do make up?

lalu red carpet tak kak red?

tak lalu, gold concept yek

ok meet u trow kak red

hah senang giler!

IMG03861-20101224-1342

so jangan lupa yek, jumpa Estella of MAC KLCC. ko cakap jer ko readers of fans of RM. or kak red….kalau nak datang masa dia ada, buat appointment dulu, call je lah MAC, KLCC.

IMG03867-20101224-1343

udah siap, tak sampai sejam pun. cantik tak??????????

concept semua in gold2 gitu….even aku amik lipstick percuma pun in gold gak, in exchange to the 6 empty compartments.  oh coz me lupa bawak eyelashes, aku beli sepasang lagi kat sini. make up is fully sponsored and done by MAC via Estella.

IMG03883-20101224-1445

smbugn buat rambut, by my Michael….

IMG_6751

hasilnya…

hah tu nanti nak tirulah tu…oo kak red tu buat tuh kak red tu buat gini, nak tiru gak lah. tiru utk belajar takper, tiru pastuh buat pangai and kutukkan orang. dahlah orang berbudi ngan ko, kurang asam betullah group nih!

btw kat MAC tu jangan lupa ye ngan Estella, i m just helping her, yang melayu lain nak kutolong, ramai dah takde, ada yang dah naik pangkat ada yang dah tukar outlet, so baiklah tolong Estella, sekomannya wpun tak sebangsa tapi budi kita berbalas budi. Tak berbalas pun, ada relationship jugak, long term. Ni dah makan budi, belakang ko bagi badi…molek ke tuh?

ha ko tengok, mana yang dapat budi ngan eden, mana pergi? senyap?

kang dah dapat make up session, lagilah….terus takda khabar berita….

sometimes i feel like, letak surchage pun elok, so bila depa ni buat taik, takde lah rasa nak memaki nau…meluatlah, kita tolong2 bagi no pak2 supir aku tuh, ada yang datang to come back to us, eh kak red terima kasihlah bagi no pak sulis/pak yanto yer…ado???

beratus orang dapat..dah dapat terus senyapppppppppp…kalau zalim, patut mintak pengeras jer! bila kita tak jawab emails, berpuluh2 kali dia hantar, nak jugak the supirs number, currency converter!

tuh yang mintak currency converter kat me and RD, bape ratus yang mintak? lepas dapat, ada in contact? terus senyappppppppppppp. this is through my experience, sakit ..tapi tolong jugak! huh! baper gelen pun aku tolong orang, a few jer yang bukak mata.

Comment: 41

The Scottish from MAC

IMG03427-20101111-1341

Maghi maghi rapat….kalau SA MAC tu tak sms aku, sampai sudah aku tak datang turun ke bawah MAC nih…

The brushes set range price lam RM250

IMG03428-20101111-1341

These set pulak from RM150 and above

IMG03426-20101111-1340

Huh tak tau lah bape harga….gambar sume main snap2 lelaju

IMG03429-20101111-1342

189 for eyeshadow palette

IMG03430-20101111-1342

180 for each sets

IMG03431-20101111-1345

Ballerina shoes from Zara…semua last piece for each sizes….few days ago, aku dapat 1 size aku, tapi kena lari kuor lelaju coz someone wanna see me, so i had to leave the shoes. lepas bape hari aku datang, huh hampagas betul, yilek pocik! apesal yang aku nak jer mesti dah kena sebat. Selera kita sama kan? Menyampahhhhhhhhh!

Ni bukan nak bawak pi kojo, ni nak bawak pi merambu.

IMG03434-20101111-1402

I didnt buy anything, clap clap…but dapat free gift from MAC. hohooooo! Jadilah loyal customer kat mana2 pun yek, tetap depa ingat kooooooo!

IMG03432-20101111-1354

Girlfren pun just got back from Japan, and got me this Samurah FM. Potong kiparaaaaaa! Suka ngan urup merah japanase nih…Naf Naf…mondonya dia cakap tuh yek?

IMG03435-20101111-1403

Sapa mauuuuuuuuuu??

1 set aku dah bagi gf aku, satu set ada dalam tangan….orang pertama aku jumpa hari, akan dapat habuan!

Checklist:

1. Gambar ok banyak…kan?

2. Menceceh kurang…takper

Siap!

Comment: 34

Time to shopppppppppp!!!

IMG03113-20101012-0948

oh kesiannyaaaaaa! nak mintak korang derma kilat pun bukan korang layan pung. eeh eh, tak pernah pun aku memintak2 lagi kat korang kan? hemm…yeye aku ingat. tapi korang baik, tak mintak pun, senang2 je sudi bagi ai ole2. baguslah. korang ikut pangai ai, ai kan suka ‘giving out’ sperti contoh, bercerita macamana sepak terajang RM hidup terus kuor lam blog.

yang tak betul pun orang main propah jer citer.

hah ini contoh entry make up. bukan hari2 kuor entry make up! ngada….ikut selamba kodok je cakap RM tu balik2 cite make up. so kalao make up pun ko dah kenapa? tak ke pelik kalau tengok aku buat citer skru driver bagai. dah tentu readers aku ramai pompuan.

IMG03118-20101013-1754

semakin daif. nak colit gak kena pakai brush!

punyalah berjimat, kumpul sesunguh tak nak beli baru, coz nak cukupkan 6 items from MAC baru boleh tukar sebatang lipstick MAC percuma. Tapi baru dpt kumpul 4 jer, so nak tunggu blusher aku lagi 2 bijik tu habis, hoh, lipstick aku dah habis jalan dulu.

ingat tak aritu aku cakap, sapa2 kumpul 6 compartments kosong of MAC, bawak balik semua kat mana2 MAC outlet, dapat percuma sebatang lipstick MAC. so janganlah buang2 merata pulak bila eyeliner, lipstick, blusher dah habis dipakai.

pencils eyeliner tak bolehla, dah namanya pun pencil, nak dibagi apa nanti.

betul tak kalau aku tak cakap lam blog nih, gila ramai tak tau yg kita leh kumpul 6 used items of MAC to get back the free lipstick. Ilmu lah jugakkan. ramai gilerrr kay orang yang tak tau pasal nih till aku blogkan!

Jangan ingat pasal make up pun macam tak worthless jer yek….

IMG03123-20101015-2020

**tiada tax untuk handbags…MUAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA!

Comment: 37

MAC for Selamat Jalan Dunia Pondan…

IMG01923-20100817-1257

wah semalam berpusing2 5 kedai kitorg pergi, banyak tempat nak tuju nih… awal2 kita pergi Clinique nih dulu, amik dodol raya wuiii! sodap sodap. aku suka makan dodol, abah aku ajar. sapo nak bgi ai dodol, meh meh! dalam kita catwalk, memula masuk Chanel, tu lain story yek…

pastuh pi Clinique amik dodol..

pastuh pi Maybank, member aku nya bank singa

pastuh pi MAC

pastuh Mango

pastuh pi Parkson

eh tadi cakap bape tempat je kan, lain2 tu selingan….

IMG01930-20100817-1310

aku datang dah siap2 make up tapi aku nak mintak tolong MAC pasangkan my eyelashes. malas nak pasang sendiri, wpun glue ada jer aku siapkan lam bag make up…

IMG01932-20100817-1312

jangan ingat aku tak geti make up plak yek, itu sume aku make up sendiri, MAC tolong pasangkan eyelashes sahaja. kang ingat aku tadah muka kat MAC pulak mintak depa buatkan. tak pernah lg sejarah aku suruh MAC buatkan wpun i m entitled.

IMG01941-20100817-1322

ah comei sudah….ahhaah puji diri sendiri mesti ada yang nyampahs kan. tapi Estella adalah sangat baik, when she helped to touch up my eyes. dia kasi kemaskan semula yang sesepah, oh best best…dah boleh dah pi support Selamat Jalan Dunia Pondan by Azwan Ali.

sapa2 pi MAC KLCC, carik Estella, she looks after me for over 2 years ordy…

IMG_1415

ko hengat aku pakai sket nya sufan sampai boss aku pun terkejut tengok ala2 baju kurung tp bukan kurung pun actually, baju brown blouse tu dipaksa suh pakai oleh Azwan Ali, he dah stated nak ada kaler gold yellow or brown. pastuh seluar palazo brown tuh pun aku beli asing, orang sekali pandang ingat macam baju kurung sebenornya idak, kebetulan jer baju and palazo tu sedondon kalernya…

hah get ready yeah, melambak gambar nak flush dalam RM nih…siap2 lah korang. gambar artist sumer, berteleku aku tak cukup tidur dok nak postkan gambar tuh….but ramai dah awal2 tengok live update via twitter RM dah kan…

get set…………untuk launching of the book Selamat Jalan Dunia Pondan Azwan Ali.

Comment: 23