Hairdo

The hair the curler the spray!

IMG_2336

dah ada anak remaja macam abang tu maknya baju tidur pun kena sesopan banyak pulak!

kadang2 aku kalau pemalas nak pakai curler iron tuh, aku buat manual jer hah gini. curler iron tu kena pakai letrik, tempat aku buat kerja tu jauh ngan cabang bidai letriknya so sambil buat keje tu jadi pakai gini sudah cukup ler. tapi tu lah pakai nih adoi, sakit betul pala bila ngah tidur.

laki tengok pun tak stim tengok rambut gini.

RB tengok pulak dia nak mencabut jer…so tu yang kalo nak buat masa dia ngah melena.

ini ler curler yang aku pakai, so far i think this brand is good, Vidal Sassoon. Aku pun ada hair straightening iron gak from this brand, dari Philips dari saloon’s brand, banyak melampau2lah aku dah ada iron nih. Curler ni je for the 2nd one in stock, hok iron tuh adoi, ada lam 10 kot, yang jahanamnya lain, yang boleh pakai ada dalam 3,4 batang lagi lah. Last month pun baru beli yang for travelling kan. ke end of Nov aritu.

yang ni kalau tak silap aku harganya kat market skang ngah on best buy about RM129. Dalam youtube pun ramai orang buat vlog on curling your hair pakai VS punya brand ni jugak. skang yang baru colour pink. mine one is in gold, version lama. yang pink lagi mahal, apa guna pada warna. lain ler merah, bolehlah aku gaduh nak beli memahal gitu kan.

photo

Iklan dalam iklan…buat VO at Nuffnang’s office.

photo

Biasa aku beli hair spray for rambut lurus dan curl di Sephora and my saloon. tapi beli kat Sephora adoi, mahalllllllllllllllllnya! bagus ya bagus but Loreal pun bagus sik. my bad lah pi beli kat Sephora masa tuh. so lupakan, hidup perlu diteruskan, and go on with the new 2 brands yang gua tibai dari Guardian. Jimat belanja. Tukar brands nih pun sesaja, nak tengok bandingkan ngan yang Loreal or ngan Sephora mahal cekadak tuh, mana better.

photo

waveeeeeeeee!

photo

curl iron yang telah berkhidmat sepanjang masa

Comment: 6

The compact iron!

Bandar Kuala Lumpur-20121107-01001

hoiii banyaknyaaa, mano satu ko nak kak?

nak yang macam si Counter punya

bukan akak dah dah 2,3 bijik ke in hand?

memang, tapi akak tamak. nak yang travel punya, kecik cinonit cam si Marion tu ler, she Instagram kan

 

Bandar Kuala Lumpur-20121107-00998

this one ada 3 colours but pink dah sold out

bila maso pulak ai berkenankan pink ahso oiiii, bagi i hitam yer.

Bandar Kuala Lumpur-20121107-01000

ahso, itu iron for car usage takde ke?

takde lor, bahaya lar

dalam jam mar….mana ada laju bawak, boleh iron boleh curl boleh bikin rambut marrrr, gue make up pun sambil dalam traffic jam marr

taraklah….

hish not good ler gitu, kena buat satu for pakai dalam kereta, baru ngam!

Bandar Kuala Lumpur-20121107-01018

harga nih RM109! for travelling purposes, very handy ler kocik jer, sumbat lam hbag pun senang, sambil2 tunggu train ke tunggu flight ke tunggu apa2 ler janji ko jumpa plug, tenyehkan je lah sesambil tuh. Aku pernah buat sambil breastfeeding, banyak sakit jiwa sketlah, coz ok let s not go there. RB oh RB….

oh rambut den dah berlurus balik, few days b4 Germany dulu aku curlkan, tu pasal gambar aku for the past few months ni bercurly2 hujung rambutnya ahhahahha! oh well…tu je le keje aku, sampai ditegur dek Abang. Then now dah lurus balik nak jugak ada bunga2 pintal hujung rambut den tu yang gatal beli gak.

senang sket pasal yang kecik nih coz dia punya curl hujung bunga rambut ni pun jadi halus kecik kalau pakai iron standard biasa tu, macam gelombang besau2 pulak hujungnya kan.

Kak Red berapa harga compact iron nih punya harga ye?

dei…ko tak baca ke entry nih?

Comment: 17

Gatai potong!

IMG01173-20110925-1736

ini kakak….

IMG01175-20110925-1736

ini emak

ye, rambut aku memanglah pendek tapi sebabkan aku tak nak dok melanguk sakit pinggang tak buat apa, aku pun potong gak rambut sekali. skettttttttt je lagi aku  nak buat boycut ko!!! waaa tak jadi buat pun coz Gegirl tak mau buat, kalo dia nak buat rambut dia, aku pun join sekali.

IMG01176-20110925-1739

rambut budak nih, sekolahnya asal lebih je sket panjang, dah bising suh potong. sianlah, pendek je rambut dia. nantilah cuti sekolah kita bela balik rambut yek.

Anw, kitorg ni melarikan diri potong rambut pasal kat umah aku tuh depa dok sibuk buat installation of cctv. n yeah, finally, bukan ajer secured with ADT, but also CCTV, bukan 1 tapi empat bijik!

Bak kata laki aku, beli ler sampai 3,4 bijik rumah pun, you takkan pindah punya dari VA ni, rumah ni jugaklah yang akan kita kekal duduk akhirnya nanti…..

Kenapa aku dah ada ADT tapi pasang pulak CCTV? coz ok mainly my baby is coming out soon, insyallah tak lama je lagi, pastuh heh paham2 je lah korang yek…..aku rasa sume orang pun tau kenapa.

Comment: 20

Our new hairstyle!

IMG_2532

Gegirl’s new hair style…. is emm

Michael, ko bagi buat style bob sket!

tak bolehlah kakak, her hair lurus and licin, bob tu sesuai kalau rambut tebal.

aisay…takpe apa2 style pun takper janji pendek rambut sudah

IMG_2538

sekolah Gegirl tak leh pepanjang, tu yang selang 2 bulan kena potong pendek. kalau nak panjang gak kena buat sanggul, sayanglah, Gegirl looks more cute ngan rambut panjang. but but but, i did something to my hair too! tak perasan? ceiii, not on the same day with Gegirl, but tak perasan keeeeeeeee?

nemai….

Skang posing anak letak kat depan badan ahhahahah :)

Comment: 23

Secret tapi tak boleh reveal :)

 

IMG00140-20110408-1531

Aku nak tunjuk seluar tapi aku rasa mata korang mesti tengok kat rambut makkan?

cantik takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk??

tak cantik sudah!

**matiklah tak cantik tapi sibuk scroll down!**

IMG00143-20110408-1533

siksanya nak suh orang amikkan gambar takdak pulak lam fitting room nih….kawan2 sume dah bertempiaran lari balik umah darr! Ini temporary je..aku dah mula buat rambut gini at least selang sehari. Kalau rambut lurus tuh meaning pi opis ngan rambut bebasah tak sempat nak blow ngehh…

kalo rambut gini rahsianya malam tu buat …..

emm

eh tak leh bagitau hahahahah!

rahsia Redmummy :)

IMG00149-20110408-1534

kalau basah abihslah, lurus balik. kekal ler satu hari suntuk sampai ko basahkan balik rambut nih. aku buat sendiri tapi cam aku cakap, rahsiaaaaaaaaaaaaaaa :)

IMG00142-20110408-1533

Ingat the green top ni?

Definitely from the ThePopLook!

my hair do?

Definitely from Redmummy.com :)

Comment: 50