Gegirl

The end of PT3…

file

Nice moment

to be kept in this blog

anak2 PT3 ends their day in the exam hall by doing the Sujud Syukur and one of them is my daughter – Kakak or also dulu known as Gegirl. Sweet 15, just turned 15yo Sept 9th lepas.

Semoga anak-anak ini dalam rahmat Allah sentiasa.

For record, my daughter is in one of the islamic boarding schools.

 

Comment: 6

Boleh kira ngan jari / Pernah la tp boleh kira pakai jari

i was looking through my old entries

specially about abang and kakak

when they were about 4,5 years old

to primary schools

sekolah agama samping merah / kain merah

sekolah cina depa

tuitons, kumon

and there were more than 1500 entries labelled under these 2 kids, mostly about their school life etcs lah

and bersaksikan my millions of readers since i blogged about them (let s take it since abang’s kindy time, age 4 years old)

now abang is 17 years old

so dah 13 tahun tahun cerita depa sekolah bagai kuor dalam blog

but i just found out, i was told that ai ni amik jemput anak2 sekolah tuitions kumon semua hal anak2 – ‘Boleh kira ngan jari / Pernah la tp boleh kira pakai jari

I remembered how i have to carry abang, when he was so baby lagi, naik turun pi rumah my mak bila i nak pi keje, bawak pi clinic pi memana gitu berdua lah etcs. Pastuh together with adiknya Gegirl, 3 of us kulu kilir, I lari sana sini with these 2, buat errands with these 2 little kids. Attended all their stuff thingy.

Alhamdulillah i have  2 blogs (one blogspot and this blog) to recall back all memories. Reading back the old entries.

and to compare with the accusation –   ‘Boleh kira ngan jari / Pernah la tp boleh kira pakai jari’

Comment: 3

9 Sept for Kakak..the 14th

Kakak, aka Gegirl just turned 14 on 9918 recently.

Few days before her birthday, i sent this to our house, but petang dia balik from her hostel dah ada lah nih. Delivery kena sent early coz it s long 4 days holidays.

IMG_6196

 

On her birthday, 9 September Sunday, she went out with the boys. all 4 of them, pepusing My Town, layan movies makan etcs. Kat midnite baru baliknya.

The next day, she went out with me, to Sunway Velocity Mall, ngan aku kejap je lah, got her birthday present. She wants the MP3. 8gb, harga RM159. Happy girl.  From abang and Zeeshan pulak (technically abang bayar RM2o jer, on behalf of Zeeshan, mak nya yang cover kan hahahahha, maths abang), a bagpack, RM44.

IMG_6214

This picture was taken bila kita pi kat Tasik Permaisuri, just next to the Stadium ada bunch of food trucks start operated from 6pm to midnite. Tapaued for the kids. Bolehlah korang datang gak nanti, tempat baru.

Dear Kakak

Semoga terus solehahlah anakku, jaga diri peradaban, jaga susila, belajar bersungguh2 not for your parents but for yourself sendiri. Ya Allah, lindungilah anak kami ini, Jagalah perjalanan hidup Kakak, berikanlah kebahagian kesejahteraan kesihatan yang molek buatnya. Amin

She s the witness for my upside down, semoga dia terus on my side, be looking after her parents, just like the brothers too. We love you Kakak.

Comment: 8

Super lazy Monday….

IMG_7678 IMG_7681

 

post malas….

🙂

 

Comment: 2

Her 13th!!

IMG_5639

9 September.

Our daughter’s birthday. The only daughter pun yang kita ada.

Because it falls on Saturday, weekend yang dia tak boleh balik rumah or even outing. so kami berkhelah kat sekolahnya. As a simple girl, dia tak nak kek mengarut2, her fav is the Indulgence of Sec Recipe, so top up ngan bihun. Kita makan 5 beranak sikit jer, lebihnya semua bawak naik ke dorm. Makan ngan kenkawan pulak doh…

The laminated card tu was made by Abang.

IMG_5653IMG_5654

IMG_5659IMG_5660IMG_5661

That s her birthday present. Masa lepak kat spital waktu adiknya admitted tuh, dia cakap nak satu benda ni jer (she s not like abang siap berlist2 bagai). Dia nakkan jam Adidas but specifically in black and gold inside (as seen there).

There s one weekend (masa cuti sekolah), dia ikut aku pi training netball kat KLCC. so abis training tu, kita pusing jap KLCC, aku pi beli tight aku dalam Adidas, dia dok melepak le kat kedai tu sambil aku menerai, masa tu la dia nampak jam tuh and dia sudah  jatuh hati. She s very jenis simple kan, so jam tangan yg dia pakai sebelum ni pun makan bertahun2 tau, dia tak nak tukar walaupun aku bagi memacam jam lain.

So a day after adiknya discharged, aku pusing KLCC, carik jam nih (adidas masa ni dah relocated pulak, new shop yang relocate takde pulak carry jam masuk kedai), luckily kat Parkson KLCC ada, it has 30% discounts till end of September nih.

IMG_5667

kelakaunya sebelum tu dia dah nak nangis, coz she called me tanya bila nak sampai skul, aku ckp, alah tak dpt datanglah kakak. mami dok carik jam kakak kat KL ni tak jejumpa lagik. 

sebak je bunyiknya.

padahal kita dah nak sampai pagar sekolahnya hiksss

nampak je keter apaknya,  dari sebak sedih mengembang senyum sungguh, dapat pulak jam idaman *yet aku tipu gak kata tak dpt la jam adidas, dapat asadi, muka pun dah cuak*

prank sket je pun. Yet dia kena prank ngan kenkawan sekolah dia for her birthday lagi dasyat ….(berbatasan of course).

IMG_5673

IMG_5674

Happy birthday Kakak, semoga terus  menjadi anak yang solehah, anak yang membanggakan mak apak ko, banyak ucapan untuk kakak dapat from my IG and my FB page. Alhamdulillah.

Kalau aku letak gambar hanbag baru pun, tak pernah nak dapat that kind of like, but setiap kali post  pasal my daughter nih, gamaknya semua orang sejuk je tengok dia ni kan hahaha…

tapi pipi tu kakak ooiii…tembam pau pau.

She did thanks to all of you, but in Mandarin. Coz dia tak confident nak berucap dalam BM, English or Arabic. She’s comfortable converse in Mandarin, so bolehlah dengo ucapan thanks dia to all of you kat my ig or fb page yeak. Aku pun tak paham gak but abang kakak translatedkan lah apa kakak cakap tu kat maknya.

We love you kakak, Allah jagailah anak dara kami ini, lindungilah langkahnya, tenangkan hatinya dalam pelajaran, ukhwah keluarga dan yang penting, kena belajar lagi memasakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…cuti sekolah aritu, kantoi dah lama tak masak, makin lupaa. Ha..siap ko cuti year end, kita dok dapur ye kakak.

 

 

Comment: 12