Saloon

Cut cut…

IMG_7392

hah pink bag tu kan, is my make up bag yang khas untuk dalam kereta. Jadi datang saloon dengan muka tak berhias at all, rambut kembang macam tu lah, while waiting for Kakak potong rambut, aku bermake up le sikit, tak de heavy mana pun, asal tak macam kak jah udah.

 

IMG_7402

I teman kakak potong rambutnya. Cik kak sorang ni bukan jenis yang suka berhias melawa, jadi walaupun dia bertudung tapi hadoih tak semenggah aku tengok rambutnya yang mengerbang (pada aku ler), kat dalam rumah tu. Dia pun dah mintak potong2 rambut. Cantik kemas je rambutnya bila dah berpotong pendek. Padanlah mak aku dulu suka benar memendekkan rambut aku masa zaman2 umur kakak ni dulu. Now I know. Cos aku pun sama cam mak aku hahaha…yelah kekecik dulu mana nak bergaya sangat, asal ada rambut sudah. Ceh…

IMG_7414

Dan aku pun sama potong rambut gak. Sikit je pun 3 inci. Tu tidur tu, tidur betul yek. Terteleng2 pala aku dok tidur mana ngan Michael dok kerat rambut aku lagik. So sleepyyyyyyyyyyy! Korang tidur bape jam hek? Aku tidur sehari dalam max 4-5 jam jer la kalau weekdays tu, if weekends tu lama sikti la tapi in between banyak bangun2 gak.  Tapi hari nak potong rambut ni memang mengantuknya lahai.

Kalau tak kerana dah delayed ngan rambut kakak tu, memang aku malas betul le sangat nak keluarnya.

IMG_7446

Pendek hok gini jer lah rambut aku pun.

I ada one project coming soon, to reveal kemudian insyallah tahun depan pun projectnya.

Top by Zalora, as usual guna code ni untuk 15% discounts for first time customer : ZBAPZDSU

Alis red shoes ni of cos, by Cipela. I ada kasut2 baru Cipela, so excited to show to all of you. Esok yek esok kita posing posing :)

 

Comment: 1

Trim Wash Blow dry…

IMG_5045

brother’s bonding….wpun RB tak paham apa yang abang dia tengah buat, and abangnya pun memang sebenarnya malas nak layan adiknya yang ajak main tractors tuh, dia ribakan jugak si adik, asal adik tak nyotnyetttt bunyik. yelah budak tu dok mintak dok kat riba dia….

IMG_5060

brought our maid and kakak for their hair cut. satu batallion aku bawak. wpun abang kata dia boleh je dok rumah tinggalkan dia jaga adiknya, oh tak per ler…moh semua batallions, mak ko lagi rela sesama kuor sumer. Ni RD masih lagi takde, dah lama betul Kakak mintak potong rambutnya, kasi trim.

Maid aku pun rambut dia panjang asalnya tapi bersepai2 rambut gugur dia, sampai aku suruh potong dia tak nak tapi satu hari dia sendiri bising tak tahan ngan keguguran rambutnya,  jadi hah jom, satu package semua kita pi potong rambut. Product ads yang aku buat doesnt suit my maid at all.

IMG_5091

abang jaga adiknya…while the girls do their hair…

IMG_5119

maknya pun sama trim, sket lagi aku nak potong libas but kang lagi lama anak2 ni menunggu, so takper, trim pendek sket udah

IMG_5107

i m supposed to go to the Number76Style back but aku kekangan sangat masa….nak pergi bawak angkatan memang aku tak kuasa ler kan

 

IMG_5113

First time kakak merasa dicucikan rambutnya. Memang aku suruh saloon buatkan coz nak bagi dia feel and the experience of cuci rambut by hairstylist. Biasanya dia gunting je, balik rumah sambung cuci balik…

IMG_5104

Masih lagi dengan dunia leka ipadnya tapi sebenarnya sekejap2 jer dia tengok ipad nih, dia lebih explored the saloon, Sikat ler, penyepit, sampaikan the hairdryer pun dia bantai pi godam….

IMG_5124

Cik Manis Gegirl dah siap bercuci, nak alter balik rambut yang potong asalnya

IMG_5144

last2 dia mintak nak duduk ngan maknya, but tu lah tangan sibuk je nak mencapai sana sini. Rambut RB curly, macam abangnya so tak yah lah dah nak skin head dah, biar jer, nanti kembang2 curly kahkahkah…..nak tengok rambut dia akan datang, dah boleh jangka coz begitulah rambut abangnya dulu

IMG_5150

yey dah siap….rambut aku curvy jer Michael buat but coz aku pakai baju gelap tak nampak le kan…kakak tu aku cakap takyah dah basuh rambut, cuma perlu mandi jer, but dia pi basuh gak hahahah baik tak yah cuci rambut ko kat saloon dah pasnih…but at least now dia dah ada experience ler kan bercuci rambut di saloon.

Anw, i m doing some surveys, if you all boleh help me out here:

1. Apa shampoo yang anak-anak korang pakai? For the age of between 9years old up to 15years old?

2. Apa skincare yang anak-anak kalian pakai, sama le between 9yo up to 15years old?

Untuk kedua2 soalan nih, open for girls and boys dan jugak you can mention the brands yang anak2 hangpa pakai tu, tak mengapa.

Yeah…please share. Thanks.

Comment: 10

I m in Style for the Number76Style!

Apr 20, 2013 | Rayban kepakkkk by redmummydotcom on Keek.com

Apr 20, 2013 | Sejam awal seiiii by redmummydotcom on Keek.com

 

memula kena tengok Keek aku ngomel2 sebelum buat rambut nih. mananya meeting kat KLCC, seblum tu rushed pi lunch ngan RD and RB, sempat RB kepakkan Rayban hitam maknya! tunggu anak2 habis tuition class dan terus lansung ke Midvalley tapi tersampai awal sejam, coz traffic was so nice that Saturday. Usually kalau Sabtu sangatlah huru-hara jemnya kay. Dan duduklah 30min dalam kereta dalam parking tu coz nak menunggukan waktu appointment, malas nak jenjalan kat Midvalley tuh, dok spending jer, ada gak nyopping lagik some more aku kena charging my iphone, battery dah almost dead.

sengsaranya tunggu dalam kereta 30min tu, aku rasa ada ler lebih 15 biji kereta berenti depan aku nakkan parking slot yang aku parked tu coz depa ingat kita ni nak kuor, kena ler aku bagi signal NO NO sesajerrr

IMG_2756

So i m at the Number76Style already!

IMG_2757

Did the rebonding and treatment jer

IMG_2772

Nak buat curly dah tak minat, lagipun aku dah ada curler besau2 godang memacam sizes so memang takde nyalah nak buat permanent curly anymore….kot?

IMG_2787

That s my personal hairstylist – Steve, mematik aku ingatkan dia ni Japanase coz Number76Style owns by Mr Hama, Japanase.

IMG_2799

Steve 2 assistants helped me with the hair do, yada yada dong deng!

Apr 20, 2013 | #number76style first wrap by redmummydotcom on Keek.com

one of the hair projects

IMG_2821

in between i read the magazines

kena snap nih for tips akan datang, boleh share with you guys too

IMG_2827

tips ni pun kena buat jugak, glittery eyes yang betul, kena basahkan yer dulu brush sbelum tempek the silver eyeshadow. hemm..tak tau? ai pun baru tau…hahahaha

IMG_2837

rambut aku memang panjang dah cuma masalahnya yang layer depan tak nampak panjang, belakang yang obvious panjangnya. depan tepi asyik kena cantas jerrrr

IMG_2853

TQ for your magic hands Steve! dia potong rambut memang ada style giler, check out keek bawah nih

Apr 20, 2013 | #number76style memang stylooo by redmummydotcom on Keek.com

Apr 20, 2013 | #number76style by Steve homanghai hensem steve nih! by redmummydotcom on Keek.com

 

IMG_2877

LIKE their Facebook

Visit their web, get to know the details.

Finally, call and get your appointment done, either in KL or in Tokyo :)

NALU Hair Salon:
B1, 4-9-2, Jingu-mae, Shibuya, Tokyo
TEL: +81 3 5786 1642
EMAIL: salon@nalu-style.com

NALU Cafe OMOTESANDO:
1F, 4-9-2, Jingu-mae, Shibuya, Tokyo
TEL: +81 3 5786 1781
EMAIL: cafe@nalu-style.com

number76 Mont’ Kiara:
ADDRESS:E-0G-02, Block E, Plaza Mont’ Kiara, 2 Jalan Kiara, Mont’ Kiara 50480 Kuala Lumpur
TEL: +603 6203 5111/4111
EMAIL: info@76style.com
STORE HOURS: 9:30 – 19:00 (Closed on Monday)

number76 Bangsar:
ADDRESS:shop 9 & 10, No. 39-2, Level 2, Jalan Telawi 3, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur
TEL: +603 2284 0076
EMAIL: info@76style.com
STORE HOURS: 10:30 – 19:30 (Closed on Monday)

number76 Mid Valley:
ADDRESS:A-G-2, Ground Floor, North Point, Mid Valley CIty, No.1 Medan Syed Putra Utra 59200 Kuala Lumpur
TEL: +603 2287 0661/0662
EMAIL: info@76style.com
STORE HOURS: 10:30 – 19:30 (Closed on Monday)

 

I did my hair at the Midvalley, Steve will surely assist you, or even other hairstylists! Love the service so much!

 

Comment: 8

Gatai potong!

IMG01173-20110925-1736

ini kakak….

IMG01175-20110925-1736

ini emak

ye, rambut aku memanglah pendek tapi sebabkan aku tak nak dok melanguk sakit pinggang tak buat apa, aku pun potong gak rambut sekali. skettttttttt je lagi aku  nak buat boycut ko!!! waaa tak jadi buat pun coz Gegirl tak mau buat, kalo dia nak buat rambut dia, aku pun join sekali.

IMG01176-20110925-1739

rambut budak nih, sekolahnya asal lebih je sket panjang, dah bising suh potong. sianlah, pendek je rambut dia. nantilah cuti sekolah kita bela balik rambut yek.

Anw, kitorg ni melarikan diri potong rambut pasal kat umah aku tuh depa dok sibuk buat installation of cctv. n yeah, finally, bukan ajer secured with ADT, but also CCTV, bukan 1 tapi empat bijik!

Bak kata laki aku, beli ler sampai 3,4 bijik rumah pun, you takkan pindah punya dari VA ni, rumah ni jugaklah yang akan kita kekal duduk akhirnya nanti…..

Kenapa aku dah ada ADT tapi pasang pulak CCTV? coz ok mainly my baby is coming out soon, insyallah tak lama je lagi, pastuh heh paham2 je lah korang yek…..aku rasa sume orang pun tau kenapa.

Comment: 20

Kerna terpaksa….

IMG00973-20110814-1533

tension ngan situasi semasa…aku kerat rambut yang tak pernah dirancang untuk dipotong pun.

hahaha konon.

taklah, aku pi bawak maid baru aku gunting rambut dia, so sementara menunggu rambut dia digunting, hairstylist aku pun memang ngah free, so aku suh dia trim je bawah, tup2 kau hahahaha pendek balik rambut acik dibuatnya! ceii…

so ni rambut kerat terpaksa…bukan rambut raya at all. aku kalo raya memanjang je buat digital perm, tapi ni ngah pregnant tak boleh nak buat apalah kan coz kang ada chemical pulak apply kat rambut so better not lah.

Some of the upcoming entries masih lagi ngan rambut panjang, dah tuh oh yek korang nak tau sambungan cite2 maid aku kan;…hah yelah, ada masa nanti aku publishkan. busy skang nih, s/posts ngah banyak bersusun nak membuat nih hah…but ni wpun rambut pendek, masih gak aku gatal tangan nak mengikat rambutnya hah. rasa rimas jer tergantung2 kat leher tengkuk nun….

ni aku tengah amukan di twitter pasal si anu anu sorang nih, bertahun2 mempalat me and my buddy, now ‘pasarkan’ dia jer di twitter !

Comment: 12