Saloon

Curly Hair For the 2 Tyres…

IMG14559

sirman cakap tyre aku kena tukar, dedua tayar belakang dah botak. tayar depan leh idup berbulan bulan bulan langkat lagi.

ye aku dah dengo mukadimah tu berhari2 berminggu dah ko tetapi aku kah yang kena bwk pi tukar, semestinya kerojer sirman. bukan susah pun, ye mmg aku leh buat, bwk je keter pi kedai tyre, tau lah apek tayar godamkan

but being an independent wife, kang kalo tayar pun aku  nak pi bawak workshop iskkk

berlemak2 pulak lagi sirman kan kan kannn sirman kannnnnnnnnn?

IMG14563

sblh kedai tayar ada saloon

the main reason pun aku datang utk ke saloon tp sirman dah buat pesanan penaja ‘tanya gak ada tak stock tayar kat kedai tuh’

huii, sompek!

kalo boleh kedai lampu pun dia nak suh aku rikikan…

IMG14574

ai just did a temporary dig perm! tak buat permanent, aku test tengok camne gaya muka aku ngan temporary curly ni sampai atas…perkhhh!

naik kembang muka den!

ni lagi nak pikir buat idok permanent curly or not…

IMG14558

lagi satu sebab aku kena ke saloon coz dedua iron aku demam di hari yang sama! the Superbest and the best, dedua kong koliok! korang nih, tak leh ke amik turn kot ye pun nak kojol…

so one aku anto to the shop yang aku beli, ni dah kali ke 3 ke 4 kot anto service. sib baik sekangkang je ngan umah…satu lagi aku beli kat saloon ni gak, so tu  pasalnya alang2 aku tadah je rambut suh Vivian do something with my hair…

n now, aku patah sayap sarang tempua…

my back up iron, is so not useful at all, sakit ati je kalo pakai, satu lagi yang molek pulak, better than the back up one ada kat umah adik ipar aku…

IMG14578

odw back from the saloon aku menyinggah lagi pi kedai tayar lain…

just to compare prices, anto kat Honda mahal sangat, amik kat service keter luar lg molek. sebijik Goodyear they charge me RM170, for 2 dapat RM340, campo ngan balancing apa tah lagi dia cakap aku mula dah tak paham…tu pasal ai need sirman here.

ai ve made an appointment for this weekend, halo hallo sirman, do the necessary please yer :)

cam hape2 je tajuk entry aku hahahahaha! janji ada related to the entry!

Comment: 13

Ai Got A New Iron!!!

IMG09161 IMG09162

Philips brand, my old iron. ni iron ke 2 ku, yang pertama brand Vidal Sasoon aku dah bagi adik iparku. so this one pun dah takleh diharap, buat sakit ati gak lah kalo pakai. tp sebab yang iron best superbest aku tu masih lagi on service, so terpaksa lah aku back up pakai yang Philips ni ha…

dan kemudiannya last week aku simpan balik coz aku dah dpt the new one!

IMG09154

ai have to buy a new one, kira kalau yang anto service to dah ok, ai got 3 lah. but tolak the philips yang leh masuk dustbin, kira ada 2 back up. so kalo satu buat hal, satu udah ada huuuuu, kalo dedua buat hal ‘ana kawin tigaaaaaaaa’

ai got this iron set from my hairstylist. aku dah jenuh nak pi carik, so aku ckp aku nak macam yang iron dia pakai kat saloon dia tuh.

IMG09155 IMG09157

IMG09166

IMG09156 IMG09160

n kebetulan kaler merah plak isi dalam papannya yer! wah merah merah for RM!  Harganya RM230, ada satu lgi RM170 tp takde stock, so supplier dia anto hok ni jer, bolehlah asal ada warranty aku anto je balik kat saloon vivian. she can take care of it.

but ada but tau, kalau nak compare ngan superbest iron aku yang ngah service tu ngan yang ni, yang superbest tu lagik syok! maunya idak, the superbest iron rambut aku tuh, harganya memang melampo mahal. cuma kesilapan saya ehehhehehe, aku sokmo lupa nak padamkan plug lepas pakai, so the worst bila lebih 15jam tak berpadam. padan muko.

yang ni plak kalo aku lupa gak padam plug

nak wat gano ek

kena letak reminder tulih kat cermin make up ‘TUTUP PLUG LA OI’

Comment: 14

Saloon to Female Magazine…

IMG09060

ini majalah Female, wah cam la korang tak tau ngejar plak…aku nak bawak imaginasi korang ke majalah nih, bulan bila dah majalah ni, lupa seiiii, lama kot.

IMG09064

oh btw sesambil tu vivian sedang menaram rambut ku, aku pi saloon kan jarang, kalo ada event jer tp kerana saya takdak iron yang best kt umah, kena gak aku tadah pala kat vivian.

IMG09065

vivian, one day nanti ai nak buat rambut gini, u leh buat bun camni, tarik sume rambut ke belakang?

bolehlah red…

IMG09066

tak pun camniii

IMG09067

dan cenggini gak, tetiba jer nak sume rambut sauk ke belakang kan….IMG09071IMG09069IMG09070

the top 3 gambo shu uemura nya base yang cam moose lah, masa my first attemped ngan RedGlow aku nerai yang tu lah, tp x syok, aku suka yang stick lagik. oh ye yes saya lom beli lg :(

IMG09072

koleksi2 make up dari shu uemura gak, apehal aku asik promot depa nih, aterr kebetulan lam tu ada citer make up la weiii

IMG09073

so pastu korang dah pandai make up bolehlah buat mata rainbow yang model tu pakai tuh….ai x leh la, mau golak dek anak2 jor

IMG09074

wah melissa pun in the picture marr…..if u deal wt nuffnang, under advertorial, dulu melissa ni sokmo lah tepon kita, tp skang dia dah left the company, sambung belajar kat melbourne. last project dia wt nnang was the ribena purple heart yang aku buat arituh. her bf is my cino boipren. sapa follower aku baca betul2 lam blog leh tau lah. masa lam majalah ni rambut dia pendek, while ngan nnang dulu rambut dia kemain panjang ikal mayang.perkhhh cantikkkkkkk!

IMG09078

iklan lagi, rambut dah nak siap…kan aku bilang ni kat saloon buat kerojer for majalah female. hikss

IMG09075

ada minerals loose powder loreal gak, stile pun ado. itu loose powder yang aku beli tunjuk lam blog smlm, yang stila tuh, korang leh pi lagik counter stila parkson klcc, depa masih lagi buat jualan hebat for stock clearence. asal aku lalu jer, cam jualan lelong jerrr.

IMG09076

ini apo ek, ni mac. apa nak citer, tarak citer heheheheh amik gambo je lah

IMG09077

ini benefits nya promotion citer merapu. pun aku tak tau nak ckp apa aahahahhahaa

IMG09081

the 3 celebrities tu mata depa ngan smokey eyes…kata Female lah yer

IMG09080

ni product2 yang ado smokey eyes, bukan yang tengah tu Guerlain ke? ye kot..ai donno mar..ai dont hv that mag, aku tumpang baca masa cuci rambut kat saloon oi

IMG09061

saya adalah pantang nampak iron rambut skang ni, laju je lah aku nak mengidam kannnnn

IMG09068

ayoyoo ada lagi gambo iron, itu awek baju biru tu tah sapa lah, dia hairstylist, wpun dia hairstylist kan, dia ke mana2 pun dia bwk gak iron pink dia tuh…tp kecik lah kan, for travel purposes ok ler. aku kalo travel yang tu lah kat umah yg tu gak travel aku sauk…

IMG09085

wah dah siap….entry yang bermanfaat sambil cuci rambut hikss…. :)

ha abih dah entry tu

gilo lah kan nak suh aku snap sampai 2,3 ratus muka surat

yang peperlu jer aku tempek…

ada satu site tu lam Female ni dia tunjuk sapa yang nak sewa handbags yang memahal, ater korang kalo tak mampu nak beli LV ke Prada hapa2 sume tu ha pi site tu, pilih brand mana yang ko nak sewa. eh kuasalah nak ingat apa site tuh, sila pakai cik google.

Selamat Beriadah, esok sabtu dan ahad… amacam? ada project?

huhuuuuuu! rambut aku tu wash and curl, RM48. cuci nya 18 jer, tp sbb buat curl mar….bilo la den nak dpt iron ni!!

Comment: 13

Yesterday, Today and Tomorrow…

IMG09040

ada tak suka aku make up heavy, ada yang suka, aterr nak wat gapo aku ni kan buat testimonial kat muka aku sendiri. ini gambo smlm lah…kebetulan korang komplen nak light make up, so tu yang aku bagik. lupa nak buat gambo tetutup mata, dah kelambatan kau! ater smlm kl ujan, kitorg 4 beranak bangun lambat. abang sampai sekolah pas orang dah beratur some more. so bayangkan lambatnya gi mana.

IMG09044 di pagi hujan renyai2 kat loke yew ada persatuan beskal from thailand nih. think ada sorang tu accident, abih sume berenti, sib baiklah tak menggangu perjalanan jalan raya. depa naik ke divider. kalo idak, korang pepahamlah kan, kl ni sikit accident pun dah buat 4 batu panjang jemnya.

IMG09051

saya masih diet lah. wpun ada ari2 nya terbabas jugak. tp selera makan idaklah ketara, thanks to SIY! usually siang mmg aku kurang lapar, tak makan pun takper coz ai took kuih muih waktu pagi for bfast (sirman supplied marrr). but lunch smlm saya ada kawan dari spore, ni tak yah letak lah muka nya. hehehehhehe. so he makan the chicken curry, the one yang sangat famous tuh. aku lak makan pasta tu ha. very the oilyyyyyyyyyyyyyyyyyy! aku makan setengah jer. bawah2 dia sangat berminyak terbantut selera aku terus.

IMG09052

kawanku makan nih, dulu my fav. skang masih gak fav tp aku leh tengok je, sian kan? ko tau berapa kalori nasi tu takpe lagi, si kari ayam tuh…perkhhhh. sebulan sekali boleh lah kot. tp so far lama gak aku tak ratah kan. sedap tol aku tengok dia makan, siap dia pelawa aku kay, but aku menolak dengan berhemah ‘aku ngah diet aaa’

bukan dari taun lepas ko diet ke Red?

yelah aku diet dari taun lepas, tp taun ni pun diet gak

dah kurus apa, taun lepas ko lagi berisi

ha? dah kurus?? yeyeeee! so korang tau sketlah apa yang menyebabkan aku dah slim down a bit :) a bit punnnnnnnnn. stillllllllllllllllllllll! <——- sahsahlah SIY nya pasal weii!

IMG09054

pulang kerja, frust ngan takde iron lagik, aku terpaksa pi saloon, wash and do something with my hair. mencik. aku siap suh Vivian carikkan aku iron. nanti tengoklah dpt idak. memanglah dia leh dptkan, tp tu lah ongkosnya. sure supplier dia kalo tau jual kat aku ketuk kau2 dia pun mesti nak up up gak kan. taper, aku dah desperado lorrr.

hasil rambut? ha cite pasal lam saloon nih, banyak kerojer yang aku buat, abih satu magazine Female tuh aku buat bahan utk korang. tu pasal korang pelikkan, ape yang aku blogkan sume jadi bahan, ha tunggu aku blogkan pasal pelbagai cite lam majalah Female yang aku sempat korek untuk hidangan korang arini, x arini esok.

tetiba cam minggu ni banyak nau entry nak tempek….

aku ada satu lagi entry make up aku yang aku tak letak, masa ngan RedGlow arituh, the last episode, esok lah yek? ek ek?

Comment: 6

No new iron :(

IMG08857 IMG08858 IMG08859 IMG08860 IMG08861 IMG08862 IMG08865

entry ni related ngan entry iron rambut aku yang menyala merah tp tak panas langsung. kisahnya kan aku terlupa nak tutup the plug sampai lebih 15 hours.

the shop is closed everyday at 630pm and sunday mmg tak bukak. so no matter what on sat late petang aku sempatlah jugak sergah kedai saloon nih. first to send my iron to them, it s still under warranty. tak tau lah bape ari siapnya, paling cepat pun seminggu. so aku riki2 for any cheap iron, yang within the budget. semuanya 330 and above. wuihai….

nak buat back up tp sampai 300 lebih, agak kedekut di situ.

then dia kuorkan yang reasonable sket lah harga ada RM180 tp kecik tak lebar. mana leh aku buat kat rambut aku pepagi. aku kena pakai yang tebal2 gitu. sebab nak sekali rapppppppppp ha kau. kalo dia murahkan turun sket to RM150, kompem aku amik tp dia tak nak gak turunkan. udahlah benda tu nipis so aku let go.

kiranya aku masih bergantung ngan philips iron yang aku ada sementara the best iron aku tuh depa repair.

IMG08863IMG08864

so ni dalam saloon shop tu lah, ada  macam2 ado. aku berkenan kat satu box make up tuh, RM150. gedegang beso macam make up artist. tp bukanlah nak pi memake up but nak letak kat umah jer. ai have one but quite small. aku ni gila lah, yang khas untuk prof aku sibuk nak pakai gak.

btw mak2 andam tu ha depa da jual gak bulu mata palsu, sekali pukal banyak. eh macam2lah ado kat kedai ni, nama pun kedai saloon kan…

IMG08866

so sebab enggak ada iron, aku sanggul mak limah saja rambut aku. rambut asal aku agak2 curly2 jugak ataupun ngan kata yang sedap di telinga, though buat rebonding, bila dah memanjang yang pucuk rambut baru pun akan jadi curly gak kan, so haruslah kena iron.

bebalik cite rambut…ok nanti kuor cite make up.

iskk penat kuor 2 entry tak de sapa pasan ke make up aku ahhahahahhahahah!

Comment: 24