Sparkle Grey

Super power day!

IMG03498-20101119-0837

oh alahai…

takper, saya kuat.

went out on Friday morning giler pi anto keter for service. main walk in jer coz depa cakap for appointment dah full house. aku pun tawakal je lah, sib baik Honda Service pun tak kisah, tunggu turn and callo jalan kaki menapak amik teksi pi kerja. Nasib baik jugak traffic was not jam at all, orang dok cuti lagi kan…

tup2 lom lunch hour, depa cakap keter aku dah siap. ek eneh, awalnya ko siap. aku ingat nak amik hari sabtu jer coz takpe pun kalau overnight. lagipun aku dah cakap pasal masalah keter aku tu kan.

rupanya the wiring of the battery tak engage betul. tu pasal bila nak start engine main tet tet tet jer bunyiknya and worst kalau tak menyala terus. which was happend last week. arghhh!

IMG03499-20101119-0845

aku bungkus ni jer dari keter aku, charger garmin, and selipar for my driving. i cannot drive with the heels or even berkaki ayam. kena pakai selipar jugak. For service, RM200 kono!

IMG03500-20101119-0903

nak tunggu teksi tak lah lama mana pun, tapi teksi yang aku dapat tuh, macam nak tak nak je berenti. dah ujung2 jalan baru dia berenti tu pasal aku pun twit plat no teksi ni, ko paham2 je lah kan. pelik gamaknya tengok pompuan nih betul ke nak naik teksi.  aku pun suspect orang yang tunggu kat bus stop tuh untuk those yang ramai hantar keter kat situ je lah rasanya. aku agak je pung.

11 inggit from here to KLCC for taxi fares.

IMG03502-20101119-1339

had lunch at Aseana again with my gf, tau tak dia punya impian nak masuk Chanel, akhirnya tertunai jugak. She s going to buy the seasonal one, nanti ajak akak ek kalau  nak boli hehehe.….Aseana offered on the house dessert but aku tolak kali ni coz we need to rush to somewhere….

IMG03501-20101119-1315

dropped by LV to collect the box for my new baby

IMG03506-20101119-1428

kebetulan gf nak balik cheras and quite free, so she dropped me at Honda….i decide to collect my car

IMG03507-20101119-1534

sent car to VA, by this time, badan aku dah flattttttt sangat. coz that s not the end of the day yet….

IMG03508-20101119-1645

was thinking to call a cab to BU, but gf yang baik hati tu tak sampai hati tengok aku naik taksi, so she sent me there and we split. tq D, tq sangat…very the impromptu plan. so nah…kat BU, best pulak tempat nama Centrepoint tu yek. korang kalau  nak carik baju winter, melambak kat sanaaaaaaaaaa.

IMG03511-20101119-1735

i didnt drive coz i m taking this car back home :)

patah balik to KLCC, kerja!

image

nah now u know.

I pampered myself at nite by watching an Unstoppable movie. Nice one, go watch it. The rest of the story of my new red car, do check out my twitter or my upcoming sponsored post. 2 malam aku super flat!

told you, i deserve a reward. At the moment, the new red car is cheering me up. hehehhehe.

Comment: 19

Aku wanita besi berani! hehehehe…..

IMG03491-20101118-0848

apa nak buat keter ko breakdown. laki sibuk kerjaaaaaaa kan, adik badik lelaki pun kerja, yang ada abah ko, malas nak kacau apak aku yang tak berapa sihat….. aku tak tau apa masalah keter aku nih, i m not a car person. aku tau drive isi minyak tengok sket2 jer lah pasal keter nih. the basic only. lelebih mmg watamat tak amik tau.

so bila dia buat hal di pagi2 aku ngah sibuk nak pergi kerja. think think think! nak carik punat trunk pun menggagau-gagauu!

tak dapat laki sendiri, ok takper. aku pi carik laki orang!

jumper memang ada sesiap lam keter aku, luckily. so entah laki sapa yang aku main panggil2 jer, dia kenal aku dar…jiran tetanggga kat VA gak. ngah dia cuci keter aku mintak tolong. kalau uncle sebelah keter aku tu ada, dia gak leh tolong tapi malas pulak aku nak naik atas or suh maid aku pi panggilkan.  so ini laki orang pun bolehlah.

abang ni cuti harituh, dia pun datanglah bawak keter dia yang dah siap bercuci tu buat jump. tapi bukan jugak masalah battery, aku baru je tukau battery nih last month, battery baru lagik. so apa masalahnya pun aku tak tau, nak kena pi hantar service. sparkle grey was supposed to be sent for service sejak last month jugak but well u know, need i say moreeeeeeeeeeeee??

IMG03492-20101118-0857

lepas 10min aku biarkan panas jap, abang tu pun blah…aku bawak pi  kerja. ada orang kang merengek2 kat laki bagai, huh takdelah aku. makpak aku trained aku jadi anak yang cuba untuk pikir and bergerak sendiri. i will never take EL just bcoz keter aku breakdown. mesti ada solution. cuma aku doa2 jangan ko mati engine tetiba kat jalan tun razak yang hazab tuh. memang aku buat drama jugak nanti.

it looks perfectly well, sampai opis pun cun. minyak pun dah nak kering but sokay selagi lom merah blink blink, drive jer lah. the car is still not in good condition, aku sendiri akan bawak pi hantar ke Honda service center, ingat tak duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu akulah jugak hantar, then tahan je teksi, callo sambung pi kerja. ada sekali tuh, adik aku amik aku naik motor, ngan helmet buruk dia, macam sarung kelapa aku pakai!

orang lelaki demam, kita amik cuti EL untuk jaga laki, tapi kalau kita kedaruratan, hah takde nak amik port, wa no hal, wa buat sendiri semua babe. u all kalau blum berlaki janganlah naik lemak sangat bila dah berlaki yek, cuba independent sket. sebab akan tiba satu masa, kita kena jadi wanita besi. Lelaki2 kita pun bukannya leh harap sangat bila kita nakkan diorg. takper takper….petang kat klcc parking tuh, budak2 opis aku yang jejantans ni tolong tengokkan apa yang patut, dah skettttttttttt jer lagik nak panggil pomen or the tow truck, coz takut dia buat pangai lagik.

amboi ada yang cakap kak red, pi lah tukaq keter baru

wah wah wah…..

tq for the doa, mana tau, sok2 ai dapat keter baru gak kan. anw, not planning to change this car, i love the sparkle grey so much.

Comment: 43

Penternak Suratkhabar lama….

IMG03209-20101023-1851

waaaaaaaahhh! ini kali ke 5 kot aku naik keter Sirman, memang jarang naik coz keter nya nih untuk dia belasah pakai pi kerja jer. Our family car is my car. Lagipun keter dia dah nak ca alit go one day. so hari tuh coz keter aku pi anto workshop untuk Abang Zaidi Tukul and the gang kasi kilat and buang all the scratches, kena lah aku naik keter Sirman. masyallah!! u jadi tokan surat khabar ke Sirman??

Ingatkan cukuplah kat seat belakang…

IMG03211-20101023-1851

celah2 kerusi pun ado jugakkkkkkk!

eh ni newspapers, job abang amik dari guard house tetiap pagi yek, bila ai hantar dia pi sekolah

yelah abang yang kutip pun, tapi takkanlah u nak peram sume suratkhabar lam keter uuu??

IMG03208-20101023-1850

sekali dia bukak bonet!!

Mak aikkkkkkk! alo alo uncle newspapers, mau beli tak? Berkilog gak nih leh dapat weih….

Itupun aku kemaskan sket dashboard dia, naik fitam tengok segala jenis receipts, iskk banyak betullah harta bukan karun Sirman!!

Nanti kita belek telek, moga tiadalah tikus lipas ular sawa yek ….

oh btw kan, scratches keter aku yang ada beruk yang buat dulu tuh, sudah hilang sama sekali, siap calar balar maknek bagai sudah licin cantik punya coz bila aku blogkan pasal tuh, laju je Abang Zaidi Tukul mengrescue hati gundahku. Siap datang ngan tokey workshop ok amik keter aku last weekend, siap jugak hantar datang ke rumah but kita sebab keluor for event, aku sendiri pi amik saja keter ku yang dah cantik molek. ehehhehehe

mana ko nak tau, ko blogkan pun ada orang yang sudi menghulurkan bantuan dan tangan…

Comment: 26

Cursing You!

IMG03125-20101015-2353

sapa yang bertanggungjawab buat nih, i m cursing you!

aku tau whoever did this been stalking me (oh i m not gonna tell u who who who and how i found out) but this yes you, yang did this, hari ni ko buat orang, tengok apa jadik kat ko nanti. silap2 keter ko masuk bawah kontena!

apa punya manusia busuk hati pi calar keter orang…

i know you did this lar dude!

eiiiiiiiiiii! nak buat jahat apa pun, tak boleh pikir orang belakang ker dulu? ko tak tau ke ko buat jahat hari nih, family ko ke or ko sendiri akan dapat musibah Allah.

Tak aku maafkan engkau nih, menjawab ko esok kat sana.

Dasar pengecut, berani calarkan keter orang, apesal tak face to face ngan RM?

Memalukan!

Comment: 74

Limpahan taik burung…

IMG_5061

pertama kali dalam sejarah aku tengok taik burung baik punya landing bersepah2 satu keter depan belakang atap kiri kanan, bawah keter je takdak. keter tu tak lain x bukan keter aku sendiri plak tuh. ni lah bahananya parking bawah pokok, tak covered. pastinya 3 jam setengah, sungguh waktu malam yelah waktu yang sesuai untuk burung2 membuang hangin dan memberak sesado.

i was at 1 event n had no choice to park here, padanlah parking ni kosong, rupanya local ppl kat situ dah tau, tpt tuh sangat coi di waktu malam! ni keje ko ek burung…

balik umah aku carik2 lah indian yang sokmo cuci keter aku tapi takdak plak, so nak tak nak, tanpa rela esoknya Sirman terpaksa bawak ke car wash dengan penuh muka yang tebal.

dasyat2….dahlah ada sticker I Read Redmummy.com kat situ, sah orang tau…gile menternak taik burung ke si RM nih…tapi pasnih kalo ada event kat situ lagi, aku serik lah yer parking kat situ, dibuatnya esok kerja, mana nak kubasuh keter plak heii….

Comment: 32