Saloon

Saloon cap ayam :)

kadang2 satu pangai aku

udahlah lupa nama orang

lupa tarikh

lupa macam2 lah

pelupa tu memang pangai buruk aku lah

so tetiap pagi aku akan iron my hair (ye jangan bagi khidmat kesihatan kat sini yerr, aku tau not good buat iron rambut ari2), tp aku degil kan. so kadang2 pagi2 nak pi keje aku mesti lupa nak off the plug. kadang2 kalo teringat leh tepon sirman if he is still at home, mintak tlg padamkan.

kalo idak sampai ke petang aku baliklah baru teringat nak offkan semula. wui yes my bad.

IMG08660

panas yang bingit, gigih ni nak gak pi saloon cap ayam

IMG08662

shampoo dia nya bekas, bapak bosar godang cap apa tuh donno

IMG08663 IMG08664

orang tak nak serum dia, dia tempek gak, dogil ko kan..rambut aku ke rambut ko

so 2 pagi lepas aku iron, tp aku tak ingat langsung dah off ke lom. sampai balik umah pun aku buat dek jer…tetiba nak tidur wah kau dah nak tidur aku tertengok lah iron aku masyallah kau bape jam aku tak tutup. more than 15 hours. sib baik tak meletup umah. pastu smlm gue mau iron, aisay, sudah tak panas langsung. adalah wayar lam tuh dah biol. ater lebih 15 jam gitu kan.

so aku hanya sempat blow dry je lah pakai hairdryer. tak sukalah pakai h/dryer, lambat!!!

and lunch aku pi saloon cekai kat sblh klcc, kang pi lam klcc kang kena 50hinggit! ni saloon ni aku main bedal je masuk, janji dia ironkan kasi kemas. kono 25inggit. mahal gak kau yer, iron gitu jer.

dahtuh dia dok promote suh beli serum dia, degil tuh aku ckp aku dah ada, aku ckp jangan letak apa2 dia letak gak serum dia. udahlah tu dok conceng lagik suh buat rambut kat saloon dia apa2 bagai. oh aku ni ngah emergency kalo idak aku pi je saloon umah aku tuh…

IMG08669ok dah kemas lah sket, oh muka saya pucat coz no heavy make up, lgpun abih masa pagi aku dok buat hair dry kan, ater iron hair aku dah jahanam plak jam2 tu. aku tak suka lah cara dia iron, tak pro cam aku buat, cam saloon yang biasa aku buat tuh. dia amik rambut sekali nya banyak nak iron. dahtuh dia pakai sikat yang berus tuh. wuii aku pun ado sikat tuh, very tak sedap woo sikat tuh.

IMG08673

so balik ptg smlm aku singgahlah itu saloon shop, nak anto lah iron aku ni rasanya lam warranty lagi. sekali tutuplah pulakkkkkkkkk kedai tuh! grrr. kenalah kuorkan iron lama yang ado, cap philips, yang tak best langsung tuh. iskk.

ciiii!

sehari 25inggit, selagi tak repair aku nya iron tuh..pengsan nak membayo yang.

Comment: 29

Ideal Saloon

IMG_4261

kasi kerat fringe diaaaaaaaaaaaaa!

RM3

IMG_4271

mom’s turn

IMG_4269

ai slept for 10min kat atas kerusi tuh….gila ngantuk and penat!

IMG_4281

glossy!

RM35

IMG_4284 bawak diri, baca buku sendiri

IMG_4285

majalah rambut pun sonok gak baca ye bang…

IMG_4283

dah macam rambut hakim mahkamah agung huhuuuuu!

itu rambut x siap lagi lah…so tepek je lah lam blog ni ha…

cite2 yang menceceh pepanjang, akan kuor later arini, aku bagi korang light entry dulu. esok lusa pun banyak entry yang coming with lotssssssssss of photos and menceceh gak, so pls bersabo.

Comment: 11

Supplier Rambut :)

IMG08261

ada orang sakit mato

ado orang lak sanggup bersilau sbb nak tunjuk mato

takde maknanya dedua sakit mato. ni lam kol 3petang senin. kitorg kan cuti gitu…aku tidur tak tidur, tidur2 ayam, kalo ujan cam pagi selasa mesti aku tidur lena…sirman lak sepagian pas anto bebudak sekolah, dia pi service keter dingdong, macam2 hallah dia bikin.

IMG08263

we took our lateeeeeeeeeeeeee lunch kat QBistro. kat Kayu nasi kandar tu takdak nasi yang lauk pauknya aku leh makan, semuanya kari! kari pekat kari likat kari cair, huh….so we went to QB lah, pun kariiiiiiii jugak. but at least ada option lain. at 3ish pm lom ada soup tomyam, so aku makan maggi sup. janji sup!

hang tengok kari sirman tuh, ngan sambal belacan

sodap tol dia makan

IMG08268

maggi kari ku yang alahai, rebus cam mati segan tak lalu gitu….sejam pastu aku lapau balik. oh saya tidak ada roti organic, lupa nak supply. nak masak aku mls coz dok sorang2 kat umah sblm sirman balik dr service keter, nikmatnya dok atas katil lebih afdal

IMG08272

so our first port, pi kedai Saloon. ni kedai bukan sembarang kedai ye. aku tak penah blog kan kedai nih, tp ni aku bagi chancelah. kot ada yang nak gak tau kat mana kan. ni bukan kedai saloon yang cuci dry rambut ko yer, ni kedai yang jual all saloon equipments, macam jadik supplier gitu lah. n barang2 lam kedai dia nih takdak dijual kat market or mall, n mostly saloon2 terbeasar kat msia ke kecikpun amik barang kat dia.

aku beli iron hair aku kat sini. sbb yang beli kat mall, like philips ke panasonic  national brand tuh, kancong aaa, tak syok pakai.  ai have 3 yo, 2 aku bagi orang, 1 ado ha tersepuk. so one day aku dahlah ari2 balik keje lalu sini so aku turun n masuk and tengok barang2 dia and aku terus beli iron tuh. how much ek, kat 200 lebih gitu kot. but memang tahap meletup bagus nya lah, from japan. apa brand dah lupa.

dalam tu apa punya jenis set rambut ko nak? memacam jenis machine. dia supply utk saloon actually, tp personal individu nak mai beli pun depa kasik. so aku antara orang yang suka masuk kedai depa. iron tu plak ada yang harga 500, 700 macam2 lah. paling murah tak sampai 200 pun ado. ni skeejap jnyer dah panas. yang for curly hair, for digital hair ke utk treatment anything yang ko nak sumer ada…

aku dulu sokmo pi amik gambo tp sbb aku tak blog kan, ehehhehehee. tp yang ni aku pi pun aku tak ngamik coz aku jerit dari pintu je tanya amoi tu whether dia ada tak stock yang aku nak.

kedai nih kat opposite Balai Polis Salak South / LRT Salak South.

anw kali ni aku pi, barang yang aku carik tu takdak jual….

so kena carik kat JJ..

let s go to JJ Maluri then…

Comment: 2

New Saloon…

img07383

arituh waktu aku dok tunggu sirman godek battery keter, just next to the workshop tuh ada saloon baru naik. baru sangat dirasmikan….Ideal Cut. saloon yang biasa aku pi tuh namanya Real Cut.

dari luar aku tengok2 je lah signage tuh…

img07382

korang nampak tak harga2 nya tuh?

img07381

sekali kan…sedang aku tetengok saloon nih, aku nampak dia nye management, damn mann! the owner is my ex hair stylist. dulu dia kat Real Cut, pastu dia benti and aku tak tau kat mana perginya. bila aku tanya orang2 Real Cut depa dok cakap tak tau semedang. so aku tau lah yang depa tak nak customer lari carik hairstylist tu kan…

n Vivian hehehehehee…terus aku masuk dalam berborak2 ngan dia. dia ckp sblm dia blah dia tak berani nak amik no fon customers kat saloon lama takut kantoi lah kan dia curik customer, tp lainlah customer tu tepon dia sendiri personally. ha dang! skang aku dah tak nak pi Real Cut. coz Vivian nih ilang dulu rupanya dok nak set up kan saloon baru nih ha…

Yippi!

lagik lah dokek ngan umah ai tau….parking pun gila lagik senang than parking saloon lama.

huh…..pusing satu dunia kalo dah jodoh aku ngan Vivian bertemu di saloon jugak hiks..

bila nak buat rambut baru tu wallahualam, takdak plan pun tp at least aku tau lah kat mana nak tuju pasnih.

join the club gang? meh meh…

Comment: 17

Komando style!

img06461

punyalah meriah padahal masa ni dah 10 lebih malam. balik tesco aku lari pi makan kat BP, pastu suh adik aku bawak anak2 aku….pastu tengok rambut abang dah panjang. ikut sirman mmg nak biarkan panjang je selagi cuti sek kan…so pastu makan makan, sampai aku x de mende nak dimakan. eh banyak hal lah malam tadi.

went to mom’s house bagai buat tu buat nih, sudahnya tu yang 10 lebih baru pi mamak. aku x suka lah mamak ni, dahlah orang ramai, sirman tu x penah nak dengo cakap aku bila aku suggest mamak kat deret2 hajris tu. kan kat sejam nunggu turn kat sini.udahlah aku x packing lagik alohai bapak korang ni tau.

img06463

aku telah menyalahgunakan kuasa yang sirman berikan utk jenis  rambut abang huuhuuuu…..abang suh buat rambut apa2 tp jangan ala mawi. dia x nak ala2 botak. tp aku rimas. rambut botak senang, lambat panjangnya hehehehhe. told the mamak ‘u buat rambut paling hensemmmmmmmmmm for my son’ tp aku kenyit mata kat mamak tu cakap pepelan ‘rambut mawi’

heheheheheheheh

gambo atas tuh, dari kejauhan bapaknya tengok tenung rambut anak nya, hangin je dia bila tengok mamak cantas rambut abang.

img06465

abang kan tak suka rambut botak, you niii!

alamak, laki aku dah marah. laju lah pulak dia datang dedekat…

aku snap gambo ni, lari pi dok jejauh….

tp sib baik sirman yang amik kes rambut abang nih, dia suruh rombak balik kasi cantas buat cam ala2 hapa tah.

siap je aku puji gegila

fuiyoooooooooooooo! hensem weiiiiiiiiiii! macam rambut CJ7 tuh!

ye ke mommy? bukan macam mawi?

eiiii apehal lak mawi, hensem niiiiiiiiiiiiiiiii, dah macam anak cina dah ni bang, mementang nak raya cina kan. serious hensem, ramai awek kejar ni kang bang

puji melambung2 padahal hehehehehe

rambut ko dah kena taram :P

bapak eh x jadi nak marah mak nyer…

yey!

Comment: 11